Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/13/19 in all areas

 1. 2 points
 2. 1 point
  Evo i vidoje. Nekakav radio sa kaverima stalno
 3. 1 point
  neskor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  postavljen gramofon i amp u glavni sistem
 4. 1 point
  Woland

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Svojevremeno sam, ima tome cela godina, entuzijastično došao na ideju da sam skockam sebi pojačalo, to je trebalo da bude M2.. Zen me nije obeshrabrio, dao mi pločice i nešto sitnog materijala, nabavio kutiju, trafoe, ulazni transformator, kondenzatore - sve.. ali, entuzijazam me je napustio.. mogao bih to da racionalizujem na različite načine, ali prosto nisam imao 00 da počnem (00 se naravno odnosi na vreme u filozofskom i meteorološkom smislu ).. potom sam dobio priliku da poslušam DEFiSIT, iii svideo mi se.. veoma.. ma, pao sam na dupe naravno, tada je počelo zapitkivanje i cimanje Zena za rukav - axa, nema ih, znam da su poklon, imal nešto drugo, slično.. axa - Tokin THF-51S naručeno, evo ih na carini, naručeni i Cinemag CMOQ-4LPC, nisu još krenuli, uskoro će.. ostatak može da se iskoristi iz planiranog M2 pločice sa poslednje slike, neće da idu, Zen isprojektovao nove.. dakle, ovo je tema u vezi sirotinjskog SITa, koji bi trebalo da bude blizu SIT 3..
 5. 1 point
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  ......
 6. 1 point
  sp300b

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  A bit of progress...
 7. 1 point
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Stizu i prvi utisci sada kada se pojacalo lepo zagrejalo. Topao zvuk sa puno prostora i "vazduha". Svila i kadifa. Nema uopste tranzistorski zvuk, ko je na to navikao mozda ce se osecati cudno na prvo slusanje. Detaljnost , oblina ali i separacija instrumenata izuzetna. Da ne bude sve savrseno malo se muci sa Dynaudio kutijama na najnizem registru ali to je za ocekivati. Ovaj amp bi po meni zasijao sa JBL 4345, samo jos da negde smestim te kutije. Zvuk podseca prilicno na zvuk instrumenata uzivo. Svidja mi se.
 8. 1 point
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Sklopljeno. Podeseno na 2A kada se dobro zagreje.
 9. 1 point
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Sklopljeno. Ostaje podesavanje, zatvaranje i slusanje
 10. 1 point
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Tekuce stanje. MKC od 1uF ce biti dodat i na druga dva konda. Ostaje busenje zadnje ploce za terminale i ostale konekcije kao i ozicenje.
 11. 1 point
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  aha al' nije jeftino da iznajmi horizontalni transporter , od Prestonice do NS ....... to u putnicki auto ne moz' da stane (a i sta ce ako je Neskor koristio Altmann-ovu chamovinu ......... )
 12. 1 point
  Mikorist

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  već sad sam zino kao pečena glavudža
 13. 1 point
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Pusteno u rad, DC rezim podesen. Sutra, ako najdem vremena drugi kanal.
 14. 1 point
  vladd

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Meni je to jasno, ali fensi audiofili(narocito oni sto vode diskusije sa auristicno karmaticnim recima, nabacujuci gomile fensi imena gadgeta) iskljucivo cene sve sto je iza rampe, makar bilo i zmijsko ulje, ali sta mi znamo sta je zmijsko ulje.
 15. 1 point
  Mikorist

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Ma će da niklujem celo pojačalo.
 16. 1 point
 17. 1 point
  Woland

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  nekolicina me je pitala za utiske, iako sam malo vremena (4 sata) proveo uz Sissy, ipak preliminarno mogu da napišem nekoliko zaključaka isti karakter zvuka kao DEFiSIT muzikalnost poput DEFiSITa u ovoj fazi (daska, suvi kondovi, ulazni trafo, nije dual mono...) nešto grublji od DEFi prostor, rezolucija itd - sve kako treba u odnosu na BJ2, osnovna razlika, osim u karakteru zvuka koji je tipično lampaški, je u načinu prezentacije detalja - BJ2 ih plasira as is, neposredno, pa te još i cilja direkt u glavu dok Sissy to radi suptilnije i finije.. dakle postoji značajna razlika koja je, ako je neko imao priliku da sluša, kao između BM LPS i Ortofon Royal zvučnica msm, ja imam obe i mogu (umem) da uživam u obe škole zvuka.. promiskuitetno je to kapiram, ali, eto takav sam ako misliš na Zena on jeste
 18. 1 point
  shonne

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Vrzmalo se u glavi 7-8W samo. Ovo mu dodje i ok. Nego Zen, daj da se napravi nekako sema da se cuju ti ampovi po unutrasnjosti. Bar kad se krsteno sklopi neki primerak. Ali stvarno kopiranje ne interesuje, samo slusanje. Lepo upakovano, postarina se placa... Dan dva zadrzavanje i vracanje.
 19. 1 point
  Woland

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  neizdržah (SIT gladnom ne veruje ) pa zorom odo na hadžiluk kod vrača, zagrabio nekoliko CDa, SissySIT, se tek malo ugrejao, okruženje - Iron SE, nekakav Pioneer DVD, Behringer DAC, RCA kutije, vrač sredio radionicu lepteyebo (zabrinuo me baš ), može da se uđe, sedne, prošeta po njoj, došla nekako velika ihaj na prvi (pa i na drugi, treći..) pogled SissySIT ima isti karakter kao DEFiSIT (ne usuđujem se da kažem koji je bolji, okruženje, iako slično, dosta je različito, ako ni zbog čega drugog ono zbog 16 omskih RCA zvučnika pa Sissy radi sa 9W po kanalu), ali ga nešto žešće iskazuje.. msm prilično konkretno mu ga daje poput DEFiSITa, osećaj je kao da se sluša lampa, ona vrhunska koja je preležala dečije bolesti, ona koja se danas retko sreće.. veoma muzikalno pojačalo, dosta brzo i neopterećujuće.. veoma osetljivo na produkciju materijala, znači: ono što je snimljeno to i dobiješ, bez i malo šećera, ako je loše snimljeno (producirano) tada se to veoma jasno čuje.. veoma dobro, ma zaista odlično pojačalo.. ako se napomene da je radilo na jednom hladnjaku, sa sasušenim kondenzatorima, sa Edcor trafom, realno je očekivati da će regularna dual mono varijanta sa Cinemazima i normalnim elektrolitima, biti dodatno rafinisana uz više detalja u zvučnoj slici.. dakle - to je to, SITomanija nije hype kako zli jezici govore, već opipljiv kvalitativni pomak.. vidim da je šema publikovana, SITovi još uvek nabavljivi, verujem da bi se dobila i podrška ako se negde zapne, dakle jedno odlično a egzotično pojačalo je moguće napraviti ovde, kod nas u Majci Srbiji malo li je.. svakačas Zene
 20. 1 point
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  za Wolija , SissySIT , ∀ Class amp
 21. 1 point
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  ene
 22. 1 point
 23. 1 point
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Imao sam debelu dilemu sinoc - da li da nestujem THF u Babelfish M25 koncept (dakle , nema source otpora ni na mosfetu ni na SIT-u, current sense Hall chips u rail-ovima) , ili da ga nestujem u SEF koncept (gornji element , u ovom slucaju THF , ima source otpore i optocoupler se hrani sa njih) prvi slucaj - cisca koncepcija , potpuna i nepatvorena priroda SIT-a u punoj meri ali nesto veca izoblicenja drugi slucaj - malo prikocen SIT , manja izoblicenja ipak se jutros odlucih na prvu varijantu , makar i po cenu vecih izoblicenja
 24. 1 point
  Woland

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  gde da turim Fridu Kalo, ne otvara mi se tema, a ištu barem par slički.. ma ova tema je nadrealna, pa može i ovde njena izložba je u Pešti, na žalost malo je siromašna, ali i zbog tri, četiri njene slike vredi pogledati.. tu i tamo je dopunjavana Astečkim figurama
 25. 1 point
  Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Nisam ništa lepše procitao od vaših postova sa druženja na kome ste imali priliku da čujete DEFiSIT i ostale Zen-ove uređaje. Naprotiv mislim da o svemu treba da se piše i više (naročito vi koji ste sve to culi) jer ceo svet bruji o pojacavacu First Watt SIT3. Mislim da svi uživamo zajedno sa vama u vašim slatkim mukama iščekivanja komponenata. Privilegija je pročitati recenzije ljudi sa kojima delite mnoge stavove o životu i cijem ukusu verujete.
×