black coffe Napisano Mart 12, 2018 #4181 Napisano Mart 12, 2018 17 hours ago, Dacho said: Još malo slika. Jednostavno je bollje . al ne više od toga ?
NIXIE Napisano Mart 12, 2018 #4182 Napisano Mart 12, 2018 4 hours ago, black coffe said: Jednostavno je bollje . al ne više od toga ? Ideš u dobrom smeru, fali ti čupavi tepih ispred zvučnika. Ja na žalost nemam veliki prostor za slušanje, ali bez tepiha i ne može da se sluša, sve zveči. Lupiš jako dlanovima i slušaš odjek, razlika je drastićna.
Dacho Napisano Mart 12, 2018 #4183 Napisano Mart 12, 2018 1 hour ago, NIXIE said: Ideš u dobrom smeru, fali ti čupavi tepih ispred zvučnika. Ja na žalost nemam veliki prostor za slušanje, ali bez tepiha i ne može da se sluša, sve zveči. Lupiš jako dlanovima i slušaš odjek, razlika je drastićna. Imam debeli tepih ali mi je malo ispred pa se nevidi. Soba mi je relativno ječna ali je 8.5 m dugačka dok je pozicija sjedenja točno na pola. Zanimljivo da sa onim velikim grdosijama nemam problema sa basom i to bez upotrebe DSP-a.
NIXIE Napisano Mart 12, 2018 #4184 Napisano Mart 12, 2018 1 minute ago, Dacho said: Imam debeli tepih ali mi je malo ispred pa se nevidi. Soba mi je relativno ječna ali je 8.5 m dugačka dok je pozicija sjedenja točno na pola. Zanimljivo da sa onim velikim grdosijama nemam problema sa basom i to bez upotrebe DSP-a. Moja soba je 3,7x5,6m ali zvučnjaci stoje uz duži zid i ekscentrično više na desnoj strani. Daleko od idealnog, ali šta da se radi. Kad se šetam po sobi bas se dosta menja po intenzitetu, a to ne mogu da promenim. Pozicija slušanja je na suprotnom zidu znači imam jedno 2,5m do zvučnika jer sam ih dosta odmakao od zida i tu je sve ok, zvuk je izbalansiran u toj poziciji slušanja +- jedno mesto za sedenje na trosedu. Neke veće ko te tvoje ne bih mogao ni da slušam u mojoj sobi, preveliki su za to rastojanje.
ninja Napisano Mart 17, 2018 #4185 Napisano Mart 17, 2018 Evo jedna za mog Niskog fana. Vix je reagovao/la na ovo 1
sir Oliver Napisano Mart 17, 2018 #4186 Napisano Mart 17, 2018 Uuuuuuu Ajd se udružimo Vix je reagovao/la na ovo 1
Fukushima Napisano Mart 17, 2018 #4187 Napisano Mart 17, 2018 Prasetina. skrstic and shonne je reagovao/la na ovo 2
Ovo je popularna poruka InSides Napisano Mart 17, 2018 Ovo je popularna poruka #4188 Napisano Mart 17, 2018 On 2/21/2018 at 12:52 PM, InSides said: У току израда: Нека стоји овде, чисто поређења ради, ако се икад заврши. Дали личи? Pchelac, Leonardo, prophet and 15 ostalih je reagovao/la na ovo 18
zek Napisano Mart 18, 2018 #4189 Napisano Mart 18, 2018 Auu j....te k'o iz NASA programa, svaka čast. InSides je reagovao/la na ovo 1
NIXIE Napisano Mart 18, 2018 #4191 Napisano Mart 18, 2018 13 hours ago, InSides said: Дали личи? Liči pomalo InSides je reagovao/la na ovo 1
чика-Брка Napisano Mart 18, 2018 #4192 Napisano Mart 18, 2018 momak i devojka kod mene u krugu firme. mala pepeljasta je Bubi, a decko je Harmonikas. nadimak dobio zato sto mu se videla rebra. neko ga pre nepuna 2 meseca izbacio iz auta u Makisu. ali na srecu kod mene u krugu firme ima masa ljudi koja ih hrani. nije vise kao da je iz Etiopije, a nadimak mu osta. harmonikas skrstic, Fukushima and mrcelavi je reagovao/la na ovo 3
Aleks Napisano Mart 18, 2018 #4194 Napisano Mart 18, 2018 7 minutes ago, sax.hifi said: decko je Harmonikas. nadimak dobio zato sto mu se videla rebra. Jao bre brate. Dobro je da mu je samo nadimak takav ostao Kod mene u komsiluku lokalni gang "Margerci". Kerusa okotila pre godinu dana 5 komada u dvoristu iza zgrade, i to su sada stasali momci. Lokalna banda, rasteruju sve druge kerove koji pridju, dobijaju hranu tu redovno, ljubimci svih nas Svi su isti ovako u pogledu oblika (neka mesavina terijera, snaucera, sta li je), samo su razlicitih boja. Mnogo smesni
prophet Napisano Mart 18, 2018 #4195 Napisano Mart 18, 2018 Jao bre brate. Dobro je da mu je samo nadimak takav ostao [emoji4] Kod mene u komsiluku lokalni gang "Margerci". Kerusa okotila pre godinu dana 5 komada u dvoristu iza zgrade, i to su sada stasali momci. Lokalna banda, rasteruju sve druge kerove koji pridju, dobijaju hranu tu redovno, ljubimci svih nas [emoji3] Svi su isti ovako u pogledu oblika (neka mesavina terijera, snaucera, sta li je), samo su razlicitih boja. Mnogo smesni [emoji4] Jel tu preko puta bese ona pljeskavica sa ovcetinom?
Aleks Napisano Mart 18, 2018 #4196 Napisano Mart 18, 2018 Da, da, "Roštilj kao med", čuvena trafika Što ja kažem, u ovom gradu ni trafiku ne možeš da ubodeš a da ima lošu hranu, a kamoli kafanu. prophet je reagovao/la na ovo 1
prophet Napisano Mart 18, 2018 #4197 Napisano Mart 18, 2018 Eeee... koliko sam sladoleda pojeo Kod Margera.
sir Oliver Napisano Mart 18, 2018 #4198 Napisano Mart 18, 2018 12 minutes ago, prophet said: Jel tu preko puta bese ona pljeskavica sa ovcetinom? Pljeskavdžinica ti nije nikakva odrednica u Niš. Na svakom ćošku je po jedna.
InSides Napisano Mart 18, 2018 #4199 Napisano Mart 18, 2018 "монтажа на сувом" Woland, vukashin, grone and 10 ostalih je reagovao/la na ovo 13
Fukushima Napisano Mart 18, 2018 #4201 Napisano Mart 18, 2018 On 3/17/2018 at 5:15 PM, Borko_KA said: Prasetina. Da ne otvaram novu temu, ne znam koliko ima smisla i jel neko probavao nesto slicno: U pitanju je amp, s' tim sto je montiran i treci par izlaznih tranzistora i probao sam sledece: kao opterecenje,mono, sam vezao levi i desni zvucnik od po 8 oma,sto je ekv.4 oma. i hteo da isprobam kako se ponasa pri "kratkom spoju" izlaza.Paralelno zvucnicima vezao sam manje od metar kabla,0.75, plus obicne bananice i konektori ali od prilike sigurno nema mnogo vise od 0,1 - 0,2 oma (nemam cime da merim tako male otpore). U tom slucaju, kada pojacam muziku cuje se prilicno glasno (osetljivost zvucnika je oko 94dB) tako da mogu da cujem razliku u zvuku,malo je "ostrije" ali se ne cuje nikakav kliping i neprijatna izoblicenja. Dodavanje, 0,1 oma na red tom kablu primetno menja zvucnu sliku ali se i pojacava tako da ne mogu da napravim neku validnu komparaciju izmedju ta dva slucaja. Naravno, ovo je apsolutno nenormalna situacija, amp krece da se greje i nakon nekog vremena (zavisno od toga koliko glasno slusam), kada hladnjak dostigne 70 stepeni, iskljucuje se i to je sve ok. Ono sto me interesuje je, da li je neko eksperimentisao na ovaj nacin i koja su zapazanja. Licno sam ocekivao da izoblicenja budu drasticno cujna, sto nije slucaj. Ne preporucujem da neko proba nesto slicno ako nije 100% siguran sta radi jer ima vise aspekata problema, ovo je pitanje za one koji su mozda eksperimentisali ovakvim, ne fool proof, vec idiot proof konceptom ☺ Niko ne slusa pojacalo sa "kratkospojenim" izlazima...
Zen Mod Napisano Mart 18, 2018 #4202 Napisano Mart 18, 2018 ja ne probah al znam da je Peavey CS800 radio celu noc sa kratkim spojem u skretnici ....... i jedino sto je pozuteo zid pored
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah