Jump to content

black coffe

Član
 • Content Count

  2138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by black coffe

 1. black coffe

  Kafanica . . .

  Ja , evo sad kad imam sound ko "jutube " još i više . Serija Mentalist mi je reper za bas . Ma sam dokumentarci preko tv boxa, od reklama na komercijalnim mrežama se nemre normalno pratit program , a na državnoj od PARAZITA .
 2. black coffe

  R.I.P.

  R.I.P
 3. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma neću niš prtljat i onak je za tv . Kad budem slagao za hifu tad ču vas "davit"
 4. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  M da sad sam gledao napajanje . isto ko za mobitel 5 V - o,5 A lagano ko perce . Našao sam neki adapter onako velik i dosta težak , piše 6 V- 300mA jel slobodno to probam ? .
 5. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Samo da javim stigao novi dac , spojen i radi sve ok . Razlika u zvuku itekako čujna . Problematični dac ponovo otvoren prelemljen ( samo zagrijana lemna mjesta na reciveru ) i radi . Ima jedna interesantna stvar koja mi je čudna? , iako ima vajnsko napajanje na koje sam ga prvo spojio zbog nedostatka utičnica uštekao sam ga u usb tv-a i radi bolje (nekako otvorenije) . Malo mi čudno . Mislim na ovaj lemljeni . Pozdrav .
 6. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ne umem , nažalost sam polupismen
 7. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nixi ! zanam da sam več pomalo dosadan , al obzirom da sam uz tvoju , a i ostalih pomoć riješio "tv" problem zamolio bi te da na Njuškalu pogledaš Oglas pod šifrom 28002900 . Stvar je u tome da glazbicu ( preko kompa ) slušam u radionici al i u stanu pa da ne kupujem dva daca ( ovaj ima dosta "điđa" ) šetao bi ga gore dole odnosno sam ga upiknem na poseban ulaz preampu . Jel to čemu ? . Znači sustavi u stanu i u radionici ostaju kakvi jesu , a njega bi uključivao po potrebi . Unapred fala .
 8. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Sve shvačam ! neću mudrovat sa boxom neg kao i do sada ide sve preko tv-a sam će zvuk umjesto preko slušalica ići preko optike na dac i iz dac-a u pojačalo .
 9. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma složit ću ga namjerno
 10. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nema , raskopao pregledao ništa , na pcb-u dva tri"žohara" i ulazni i izlazni konektori, konektor za vajnsko napajanje te dioda koja " titli" kad ga uključim. Mr čelavi mi je rekao što treba zamjeniti , pa ak pronađem negde reciver prelemit ću ga , tolko me nasekiral da ću ga namjerno popravit iak mi više netreba no ipak svako zlo za neko dobro .
 11. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Inače sa analognim konekcijama nemam problema , tu se zna il je in il je out , il je vruća žica il je masa . Ak ne radi neš se odlemilo , ak zuji il bruji il je masa il se kabeli križaju ( dobro ima i tu svašta) al se zna da je do kabla il do konektora . Stari moj al kod "digitalaca" signal jel coax il svjetlovodni il ide zrakom . Konektori su ulazni izlazni il obostrani, pašu jedni u druge , sam kavu ne kuhaju . Jedino im priznam što nema zujanja i brujanja . Daklem kod digitalije nema konekcije ( po naški) - u manualu ću pogledat di sam se zahebo, nego dobro prouči pa spajaj , da nebi zahebavao ljude po forumima .
 12. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Evo ovakvim bi stvarima trebao služiti forum - naravno i ozbiljnijim -, a ne provokacijama i kurenju vatre . Zahebancija se podrazumijeva ko i u životu al več vidimo kak ko komunicira pa se tako i ponašamo . .
 13. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nixi fala na informaciji za vrste bluetootha jer bi i tu imao problema . Znači pogledam koju vrstu podržava DAC i ako laptop nema takav kupujem kompatibilni usb oašiljač za laptop .
 14. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ne , njega ću bluetoothom . ( ako traba kupit ću kompatibilnu usb karticu - cc 50 kn ) . Pitao sam što sve ta konekcija more . .Recimo na tv boxu prek njega imam tipkovnicu i miša . Pa postoji usb DAC , pa puni telefon pravi multi praktik ? to me interesira . Al ak ti se neda pitat ću google , taj sve zna . Ipak brže shvatim ovako "po domaću"
 15. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ali tad nemam audio signal kad gledam običan tv program ?
 16. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma ako samo optikom spojim DAC na tv to bi moralo sve šljakati preko tv-a ko i sad . Neda mi se hebavat sa ovim čudnovatim kablom na boxu . Naučio da ima i jednosmjernih i dvosmjernih hdmi konektora da i ima primajučih i odašiljajučih optičkih konektora . Kako stoje stvari s usb-om ?
 17. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Vidi kurca u slamnatom šeširu ! , nisam uopće znao da postoji takav kabel . E sad si me natjerao da uključim mozak .Znači na tv boxu je izlazni hdmi , na tv-u je samo ulazni ? . Ja ovak zamišljam Iz tv boxa idem na coax ulaz na DAC u , a iz tv-a optičkim na DAC . Hdmi ulaz iz tv boxa ostavljam na tv-u di i je radi slike i zvuka. Jel time dupliram audio ulaz u u DAC ? . ( bluetooth nema veze s tim) . Bemti , prije bi dijete napravili neg hebeni digitalni audio signal dobili .
 18. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Imam i tv box , neki MxQ ili tako nešto i hdmi - em je spojen na tv . Ima na njemu i kao optika i coax , ali konektori su neki čudnovati (male rupice kao za jack za slušalice ) pa neznam što bi tu uštekao ? . I za njega zvuk uzimam iz tv-a na izlaz za sluške . Dakle kad ga koristim uključim hdmi 1 ulaz na meniu tv-a i dalje normalno kao da tv radi . Signal na tv-u je stabilan , na displeju ovisi o kanalu od dobar do odličan . Zašto optika ? . pa kad več imam mogučnost izlaza digitalnog audio signala što da slušam analogni . Razdvojio sam tv od hife , pa se sad malo špekulam jer na pojačalu za tv nemam digitalni ulaz . Daklem tv digitalno , a hifa analogno ( osim cd plejera ) .
 19. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  To bi bila cd kvaliteta ? ili
 20. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  He he pa imam to na starom Philipsovom cd plejeru , da to mogu i sam prelemit , al prvo ću isprobat ovaj sa bluetoothom . U svakom slučaju hvala . Eto imamo resurse , al dok nam neko ne pokaže neznamo ih iskoristiti .Aha , dali je na plejeru reciver ili transmiter ? .Hm logično bi bio transmiter ??? Transmiter šalje , a recivre prima ?
 21. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ha , piše : "This product adopts bluetooth priority mode , and automaticlly disconnect optical and coaxial after bluetooth conection is successful. Pa veli : kad koristim opt ili coax ulaze treba "disconect bluetooth conection betwen phone and the DAC conection . Pa veli : kad koristim opt ili coax ulaz : "set the audio format of the imut device to PCM . Ako to nije to ? .... . No ak mi moreš reč što znači ovo 192 kHz , jel to kvalitet signala , što li ? U svakom slučaju ak mi se ne svidi morem vratit . Pitam zato da se ne zekam bez veze ak nije to kaj hoću , a mislim da kužiš što hoću .
 22. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma je , al mi je prodavač iza čoška , a ne u vukojebini u Kini , i more mi odma zamjenit ili vratit pare ?
 23. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ne , ko bi ga dočekal. Tražio na Njuškalu i našao svašta . Smisao pitanja je bio dali tv ima još kakav način da se dobije digitalni audio IZLAZNI signal , objasnio si mi i shvatio sam sve . Mislio sam da je hdmi konektor dvosmjerni , skart mi nije opcija jer je analogni .Na Njuškalu ima čak i konverter analognog signala u digitalni , al tu ne vidim smisla . Dakle odlučio sam uzeti bluetooth dac 192 kHz, ma što to značilo , ima optički i coax ulaze i analogni izlaz . Bluetooth mu je prioritet ( paše mi za lap top ) kad ne radi on rade optika ili coax . Uređaj je nov s računom i ako mi ne odgovara morem ga vratiti . Što je najbolje košta 250 kn - oko 35 ojra . Neznam kakve bi veze imala kvaliteta ulaznog tv signala ? sa optičkim audio signalom . Ako ima slika i zvuk na tv-u valjda mora bit i na opt izlazu . Dučan je u Zagrebu - cc 15 km mogu i pehaka ak nešto ne štima . Neće me više kitajci hebat , sve što nude ima i na Njuškalu (njihovo ) mal skuplje al moreš zamijeniti ili vratiti . Hvala svima na pomoći . E da , Nixi velim ja elektroničaru što mi popravlja elektroniku kad mi nešto na aparatima ili ledomatima ode da more li što pogledat , a on : na ti 100 kn odi kupi novi nemoj mene zahebavat .
 24. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  To imam i to je problem . Ima na njuškalu 100 kn al uzeću neš drugo napisat ću poslije .
 25. black coffe

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Da probam kompjutorašku foru sa pečnicom bi s ? se neke plastike rastopile ? to je brate mili tolko sve sitno da ....
×