Jump to content

zek

Član
 • Content count

  499
 • Joined

 • Last visited

About zek

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  n.bgd
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Novopridosle skalamerije

  ....a audiofilska šustikla za Na i ISPOD uređaja, bez konkurencije.....
 2. remen - pitanje

  195 x 3,14 = 612 mm
 3. Može u podrum, pa ozdo jedna sub horna do dnevni boravak...
 4. Šta to ide tako glatko do 35 Hz?
 5. Novopridosle skalamerije

  ,,,,, i ja bi jedan taki.....
 6. od dva zvučnika jedan :)

  To ti ne radi posao, traka je tanka - kondor je debljine 3-4-5mm. Treba ti nešto da umrtvi vibracije panela kutije.
 7. Ovako je bilo nekad..

  Bio na skoro zadnjim, najvišim mestima, a zvuk je bio kao u sobi - neverovatan doživljaj, posebno glas pevača (mislim da je bio Dejvid Klejton Tomas).
 8. Zanimljive i smešne slike

  ...a i nije kod nas ... lepo piše SYRBIA...
 9. Glasnoca pojacala

  Samo ga preseli sprat niže na lim umesto daske...
 10. A kako misliš da priključiš mikrofon (ako ti on uopšte treba - jer ne reče za šta ti treba sva ta skalamerija)?
 11. @vladafkv nije rekao za šta mu u stvari treba ta kombinacija miksete i mikrofona i u kolikoj prostoriji će to da se koristi. Ako uzimaš tu miksetu trebaju ti aktivni zvučnici da ih prikačiš na nju.
 12. Moraš malo da se edukuješ po pitanju nomenklature onoga što hoćeš da pitaš. Počeo si sa miksetom i mikrofonom. Rečeno ti je da je mikseta slično predpojačalu, samo sa više ulaza za različite namene i više mogućnosti po pitanju regulacije svakog od pojedinih ulaza. Ako uzimaš "klasičnu" miksetu bez pojačala, onda ti trebaju aktivni zvučnici. Ne znam odakle ti sada tri elementa, integralno pojačalo je predpojačalo + pojačalo snage (ili snagaš) u jednom kućištu. Tebi ne treba integralno pojačalo, jer ćeš uzeti miksetu.
 13. prepravka samsung linije

  Nisam siguran da bi imao signal na pojačalu jer je verovatno put signala prekinut kad je izbačen pot. Možda bi to moglo da se uradi na IN ulazu na pločici (treba videti kako idu vodovi sa donje strane pločice).
 14. prepravka samsung linije

  Sa pota i u IN treba da idu 3 žice - levi i desni signal i GND. A kakve veze sad ima Headphone kad je to na sasvim drugom konektoru i to je izlaz za slušalice a nije ulaz nekog signala. Nigde ne spominješ izlaz za zvučnike, da li je to u redu (kablovi konektori...)?
 15. Obično se pod pojačalom misli na integralno pojačalo koje sadrži predpojačalo (manipulacija sa raznim vrstama ulaznih signala, boje tona, volume i sl.) i pojačalo snage ili izlazni stepen koji taj ulazni signal pojačava i šalje na zvučnika. Kad rastaviš integralac na delove dobiješ predpojačalo i pojačalo snage kao dva posebna elementa.
×