Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Evo PC za slušanje muzike: http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php Baš Ubledeli postavio u komentarima.

Samo ako vam nije grozo što nema SPDIF out, ali je ova zvučna: http://www.maximintegrated.com/datasheet/index.mvp/id/7871

Prikači se napajanje 5V 2A.

Micro SD, na nju operativni + muzika. Externi HDD sa rackom ako ćete baš 1TB muzike.

Neki omanji monitor sa HDMI ulazom, tastaturica i mišče.

Radi na Linux, mož' i na internet da ide.

Da ne govorim o idejama kako sve može da se skutija... sa lepim trafoom i finim elektrolitima.

A cena neverica.

PCB Size 83 x 48 mm Weight 48g including the heat sink

:127fs1866968:

Pa to izgleda OK?

i ima I2S bus. I spdif out. Tako da u principu nije potrebna dodatna kartica. Samo je pitanje koje je pakovanje tog chipa, i da li se normalno bez nekih velikih budženja moze prići tim pinovima. Ako je ono sto ima tackice odozdo, teško. izuzev da se gleda u pasulj da mozda ti izvodi busa nisu na nekom spoljnom pcb layeru pa da se pridđe eventualno na taj način...

i da su sve linije busa na tom istom layeru. Nije velika verovatnoća. Ali postoji...

.

Master clock mora da se zameni i to je isto pitanje da li se tu moze pristupiti fizički?

A koliko vidim hdmi i usb konektori su smešteni sa jedne strane tako da ceo taj uređaj moze da se montira u DAC...

.

Pitanje je i koliko se sve to greje jeste da ima hladnjak ali 2A... To leti na 40deg verovatno ne možes da pipneš...

Napisano

greota ocekivati da to jos moze da bude i I2S masina

u svakom slucaju vredno kao osnova za maleni PC (media)

umesto origigi hladnjaka L profil i na veci hladnjak , koji bi bio osnova lepe kutijice i to bi hladilo tih celih 10-ak W

ima na yutubetu detaljnih prikaza , po pitanju izvodjenja I2S , koga interesuje da beci oci i proucava pinout ......

Napisano

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G138760358261

A verovatno može i da se da gas po pitanju hladnjaka.... (edit: preduhitri me Zen sa lepom idejom)

Generalno su dalje kustomizacije samo pitanje mašte....

Postavljena slika

Ustvari neko se setio da uzme smartphone najnovije generacije i na pločku nakalemi portove koje trebaju standardnom PC-u... :hihihihi:

Napisano

Postoji I2S bus. po podacima Latch i SCK su outputi u zavisnosti da li je chip setovan kao master. Što je i najverovatnije.

Opet ako je setovan kao slave, ti signali odnekuda dolaze na chip. Pa je kapiram u svakom slućaju bilo master ili slave,

bus prisutan?. Koliko sam video nemaa hardverskog pina za setovanje moda, što je i logično jer chip menja ulogu master slave u zavisnosti od softvera koji mu pristupa?. MCK je vrlo fleksibilan po frekvenciji i asinhroni je. Što ne znači da mu se ne moze dovesti i neki deljiv digi audio MCK. Osnovno je pitanje koje je pakovanje chipa, ako je ono sa pinovima sa strane, onda može skoro sve da se uradi. A ako je ono drugo pakovanje gde su pinovi kao kod kamper cipela skroz po dnu - onda ništa... :)

.

I to moze ladno u dac makinu da ide ili još bolje u posebnu kutijicu gde su MCK napajanje a onda eksterni bal. digi bus out...

Pa super ako ima već na YT neko uputstvo?

.

ma da, tu može i da se napravi i neki custom Cu hladnjak ili što reče L profil pa na unibody kutijicu da legne... :)

Napisano

Mislim da je tu ipak ono malo nezgodno pakovanje...

Ili skinuti ceo chip, ili pronaći R 501, 502, 503, 504 i 505... :)

.

ima tih uredjaja još, treba izabrati samo neki zgodniji. to je mozda pre-malo...?

post-96-0-57722800-1392144394_thumb.jpg

Napisano

nije tu, tu stranicu sam odmah pogledao.

nego na stranici 3 pri nekom većem chipu postoje čak 3 busa od toga jedan sa 3 data linije...

post-96-0-04901000-1392156111_thumb.png

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Postavljena slika

sklapam i ja pikolomultimediju :buehehe:

update

GA-F2A88XM-D3H + AMD A10-6800K + 16 GB (2x8GB) DDR3/2133, KINGSTON HyperX Beast + 250GB Intel SSD +

LC-POWER 1410MI

Postavljena slika ali ne cuje se nikakav ventilator, manje je od bilo koje audio komponente a UBIVA :buehehe:

Napisano

Nije li 16BG za multimedijalni plejer malo previse predrvljeno?

( Sto bi se u Nis reklo:- Ne li si ga predrvija?)

Napisano

Nije li 16BG za multimedijalni plejer malo previse predrvljeno?

( Sto bi se u Nis reklo:- Ne li si ga predrvija?)

Ma jok. Koristim i kao konzolu za igrice , izvor zvuka, a mogu i 3D animacije da radim i sa ovoga sokoćala bez problema ako zatreba :buehehe:

Napisano (izmenjeno)
GABRIEL

Gdje tog ima? Koliko dobro to hladi?

EDIT: Zanemari pitanje koliko dobro hladi. Izguglao sam tvoj procesor i ako može njega ohladiti onda je sigurno dovoljno močan!

Izmenjeno od zerowaf
Napisano

Slusao neko Audiophile 2496 i Audiophile 192 ?

Da li se isplati prelazak na Audiophile 192?

Napisano
Ili skinuti ceo chip

proizvodjac predlaze da se skine DAC sa plocice ukoliko je potreban i2s

sta dalje sa istim? izolator...reclocker...

:wink2:

Napisano

Izgleda jako dobro. Za sada sam zadovoljan sa vodenim hlađenjem kod sebe - T ne prelazi 39 *C, ali dobro je znati svašta. Tko zna što će mi kad pasti na pamet.Koliko čitam po forumima, pa i našem forumu, sve je više ljudi koji tvrde da je čak i za PC audio dobro imati puno takta i RAM-a, pa to sve onda stvara neke dodatne probleme koji dolaze sa većom snagom.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...