Najbolji članovi
Popularan sadržaj
Showing content with the highest reputation on 12/16/24 u svim oblastima
-
6 poena
-
4 poena
-
3 poena
-
3 poena
-
2 poena
-
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
Ovakvim načinom pravljenja se dobija puno bolji gluten i bolje za stomak. Inače, možete provjeriti da li je dovoljno miješano tako da uzmete mali komad tijesta, i napravite lopticu ko kliker. Onda je lagano rastežete medju prstima i ako se može razvući da se vidi kroz njega, kao ono kad nene razvlače za pitu, onda je dosta, ako puca, miješaj jos. Obično ljudi kratko miješaju, ja sa mašinom 15-20min. Na ruke duže. Uzmeš konzervu špinata pa miješaš 😛2 poena -
2 poena
-
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na Zen Mod za temu
mada nisam siguran da si zavrsio, eo i razani dodat Ninja Kruh.pdf2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
A sad ražani: Par kašika kiselog kvasca, 5dc hladne vode, 450g grubog ražanog brašna, malo maslinovog ulja, 20g soli i malo zacina za crni kruh, anis, kumin , fennel cabbage. To dobro promiješati kasikom da bude živitko. Ja stavim preko tanku plastičnu foliju i ostavim napolju dok ne počne da vrije i "pjenuša" i dobije u zapremini. Može se ostaviti i u frižideru da bude baš lagano.2 poena -
diyaudio pekara .rs
Koja i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
2 poena -
Linearno napajanje 32V 5A / Fosi V3
LightMatic i jedan drugi je reagovao/la na Mikorist za temu
2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
Posle svakih 20-30 min malo (3-4 puta) "presaviti" tijesto i posle svakog ce biti glatkije. Posle staviti u nauljenu posutu sa poklopcem i nek stoji do sutra. To presavijenje je da se lakano stavi tijesto na sto tako da je gornja strana na stolu. Posle malo razvuces rukom i presavijes na pola, zaokrenes za 90 stepeni pa ponovo isto i to tako jedno 3-4 puta pa ostavis da stoji u pokrivenoj posudi.2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
Moze se i drzati napolju ako se svaki dan pravi kruh. Hrani se kad se primjeti da staje i li pocinje da pada. Ja stavim jednu gumicu na nivo gdje je sad pa po tome lakse pratim.2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
Kad bude tako, doda se još oko 100g brašna i 1-1.5dl vode i dobro promeša i ostavi još jedan dan napolju dok ponovo ne počne da bubla (pojavljuju se mjehurići) Posle toga se može koristiti i treba ga staviti u frižider. Posle svakog korištenja ili svakih 5-7 dana treba se "hraniti" sa oko 0.5 dl vode i 1-2 supene kašike vode, i dobro promiješati . Držati u frižideru.2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
2 poena -
diyaudio pekara .rs
крокодил i jedan drugi je reagovao/la na ninja za temu
Ovo je prvi korak pravljenja divljeg kvasca (sourdough): Staviti oko 100g brašna u stakleniku i dodati oko 1.5-2 dl hladne vode i naribati malo jabuke ili nekog voća zbog šećera i da ubrza proces, ja stavim raženo a može i pšenično. Promiješati dobro i ostaviti 2-5 dana napolju da počne proces. Koliko dugo zavisi od temperature, a ako je bas toplo, možda i krene za jedan dan. Vode dodati da bude kao gušća smjesa za palačinke. Posle ce se dodati još toliko brašna i vode. To da znate koja veličina teglice. Ovako te izgleda kad se zamjesa.2 poena -
1 poen
-
Da , Audiophil Iskustvo , 15 ovde tema ima . Ali prijatelji da vam kažem , moji Behringer B2031A monitori ove godine su punoletni . 18g . Rade kao novi , održavao sam radilo se . Imam jedan par odakle sam delove uzimao , bas jedan jer je beba pocepala nožem il nečim , i jedna skretnica zezala , otišli kondenzatori , i ja pokidam ploču menjajući kondenzatore . ali nije to poenta . Poenta je da posle 18g , u mojoj kotlarnici koja je nekih 13m sa 5m , al ima stvari okolo , veša obešenog , ma svega , imaju i Bass Trapovi od Tepiha u ćoškovima , sve ima a nisam ništa dirao , jednostavno takva soba . SAd kad imam Tidal , odem uključim ih u Telefon , na 1/3 sobe da su 2/3 iza mene , sa bas trapovima i ostalim stvarima , trougao od po 1m glava i dva zvučnika . I još da pojačam stereo sliku stavim ruku tako da levim okom ne vidim desni zvučnik a desnim okom ne vidim levi . Stavim dlan , čisto da pojačam . Slučajno sam naiša na to , kad sam ugasio svetlo , pomerio ruku ja kao NEO u Matriksu , vidim bog te , i mašem ja rukama , dobijam ideju kako zvuk ide šta radi . I na kraju skontam , pa da treba podeliti uši malo više , stavim ruku , uđem u stereo sliku , A ONO KAO NA EXIT DA ULAZIM , KAO NEKI KLUB , BINA , 18g , ja čujem nove zvuke na Prodigy Albumu , druga pesma . To je ljudi neverica , ja i kum smo radili muziku imamo 10 pari studijskih monitora gotove sve iz radnje , tako da nije da nisam slušao dobre zvučnike , OVO JE SOBA . Ko je od Audiophila blizu Šida Slobodno nek se javi , da vidi zvuk. Naravno može i drugi zvučnici , može i svoje poneti kako god , nije do zvučnika do postavke je , al opet bolje da su monoblokovi , svaki drajver svoje pojačalo , jednostavno to je najbolji rad . Tako se radi i na EXITu , i tačno taj zvuk , ko da si u masi , a na bini bend . Vrh ... Zvučno vredi bar 50 000e i to ne bi ni saznao da nije bio Tidal , pa sam prešao na TV , sklonio monitore , našli se dole u podrumu , slučajno postavim , i bam . Neverica . pozvani ste da probate .1 poen
-
A tijesto za pice je isto kao ono prvo samo sto ga podjelim na momade od 200-220g, pa ih "zarulam" ili presavijem u loptice i svaki stavim u jednu nauljenu Ikea posudicu i zatvorim pa u frižider, tako može stajati i 5 dana, zavisi koliko se kiselog kvasca stavilo.1 poen
-
Sutra to zamjesiš u mašini sa još 450 g ražanog brašna i 200g pšeničnog. Ovo nikada ručno ne radim pošto mi se sve zalijepi za ruke. Miješaš jedno 20min. Posle ostaviš da stoji jedno 2h. Onda se dijeli na 2, malo brašna preko da se ne lijepi i 2 loptice u košaricu i pokrijem krpom, nekad i vlažnom. I ostavim da dobije oko 50%. Moze i vani ako će se odmah peći ili u frizider da stane, pa peći kad se ima vremena, moze i sutra. Rernu na 250C i kad se ugrije ubaciti pa posle 10min na 190C i onda jos 50min dok unutra ne bude 96C. I to je to.1 poen
-
Da, lapsus, ali može i više ako planiraš veću akciju pravljenja1 poen
-
1 poen
-
1 poen
-
Posle cu staviti i za razeni ... a moze i za picu ako ima zainteresovanih al slike tek kad budem pravio pice sljedeci put1 poen
-
Znaci posle jedno (svakih) 5-7 dana ili kad vidis da ti se vise ne dize , nahranis ga sa malo brasna i malo vode, to je zivi organizam koji pije vodu a jede secer iz brasna pa kad se potrosi moras dodavati. A ja ga hranim i posle svake upotrebe. A naprimjer, ako planiram da zamjesim u petak, ja ga nahranim u utorak da u petak bude na vrhuncu snage. To vidis na tvom kvascu kako se ponasa i vidis koliko mu vremena treba da se dobro rasiri i bude pun mjehurica pa po tome i planiras. Uslikacu danas posle posla kako sad izgleda a hranio sam ga u petak.1 poen
-
Sljedece jutro ga podjelis na struce za kruh, stavis u kosare i pustis da raste dok se ne poveca za jedno 50% Moze se posle staviti u frizider i cekati prilika za peci. Rerna na 250C i kad se ugrije staviti da se pece (moze se i direktno iz frizidera staviti da se pece ako je bilo u frizideru) Napraviti par rezova pre stavljanja u rernu. Posle 5 min smanjiti na 200C i posle peci jos 40-55 min dok temperature u sredini ne bude 98C. Ako se nema stijene, moze se ostaviti pleh u rerni i na njega istresti ... i to je to1 poen
-
E to je starter za pravljenje, to samo koristim posle kao kvasac.1 poen
-
Okej......priznajem da mozda ima boljih zvucnika od Tannoya. Hvala! Stvarno steta sto ne znam japanski. Nisu to samo zvucnici zanimljivi u ovoj dvorani (fakat ovo nije soba!) nego valjda svaka skalamerija u njoj. Pojacala, magnetofoni, babaroge od gramofona. Spada u kategoriju npr Alfa Romeo 33 Stradale iz ´67-me ili Ferrari 250 GTO iz ´62. - ne moram imati niti to zelim, ali mi je drago ako mogu vidjeti i cuti.1 poen
-
1 poen
-
1 poen
-
Kad budem imao vremena, napisat cu upustvo onako kako ja koristim i sa slikama da se vidi. A za brasno, generalno imate bolje brasno nego mi ovdje, vise je sunca i toplih dana a genralni savjet je da citas na kasi brasna kolko proteina ima, sto vise proteina, bolje je i elasticnije. Ja sam probavao na pocetku sa levainom, nesto kao sto je @micro napisao (samo sa suhim grozdjicama sam ja napravio) ali mi nikada nije bilo tako dobro kao sada sa kiselim kvascem. A pravim paralno razeni kruh sa mene a za djecu sa psenicnim i isto, psenicno tijesto koristim i za pice. A sam kvalitet pecenja mi pomaze jedna velika stijena od 25-30 kila loja je na dnu rerne. To je isto dobro da se ima. Granit ili slicno, ja sam posle ekperimentisanja sa 5-6 razlicitih stijena zavrsio sa ovom sto se ovdje zove "täljsten" (soapstone na engleskom), mekana, koristi se za kamine ili za hladjenenje pica a u Francuskoj je koriste da peku meso na njoj, nekad ti na sto dodje tako vrela stijena i sirovi komadi mesa (tanji) pa ti onda sam peces po zelji, ne znam kako se zove kod nas. Nije lose ni lopatu nabaviti i jednu plasticnu posudu sa poklopcem gdje tijesto moze duze da raste a da se ne susi, velicina po poterbi i planiranju kolicine tijesta a nije lose da moze da stane u frizider. Racunaj da se tijesto odprilike udupla volumenski i po tome i posuda. Ja imam i one pletene kosare gdje posle tijesto raste pred pecenje. A za te "pekare" bih rekao samo NE, pare bih radije ulozio u kucnu dobru masinu za mijesanje tijesta. Nesto kao na slici, ja je imam 16 godina a znam da neki imaju i preko 30 istu, metalna, osovina ispod sa jacim motorom... neunistivo ... skoro. A obicno ljudi kratko mijesaju tijesto posto se umore bez gledanja je li se dovoljno razvilo i da li je elasticno, masina podosta olaksava posao, stavis 15-20 min i pici. Eto malo za pocetak.1 poen
-
1 poen
-
0 poena
-
0 poena
-
Trenutno na sajtu 0 članova, 0 Skrivenih, 13 Gosta (Pogledaj celu listu)
- There are no registered users currently online
-
Forumska statistika
9.1k
Ukupan broj tema446.6k
Ukupan broj objava -
Statistika članovȃ