Jump to content

Dedskin

Član
  • Broj sadržaja

    59
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dedskin's Achievements

Tu je, malo gleda-malo piše

Tu je, malo gleda-malo piše (4/9)

1

Forumska reputacija

  1. Boga mi kod njih je mladofilija ekstremna. Ima u onom jednom filmu gde je kao dal u Kini ili u Japanu bilo popularno što manje noge imati tj stopala , i onda su im lomili prste i zavijali i stezali svaki dan da stane u one male klompe , to kod njih od malena tako .
  2. Pa videćemo , eto sad je ploča popravljena , sad moram opet da odlemim LM3886T i probam kineze kad stignu u krajem maja . Ako stignu . Možda do tada uzmem odlemljivač , ako neko bude znao negde da se prodaje odlemljivač polovan može da javi . A i ako ne bude dobro , uvek mogu da skinem LM3886T sa novog zvučnika . Al eto biće interesantno da vidimo svi na forumu , original VS kinez . pošto imam jedan originalan , mislim da je to taj gde sam menjao 15V stabilizator , al pojačala su original . Budemo videli , sledi opet čekanje , pa ćemo nastaviti , imam ja merne mikrofone . Proverićemo .
  3. Ni nema u Masueru , a i da ima 1000din plus poštarine i to , ne vredi to toliko niti košta toliko . Nije to mercedes , jednom mi je crkao 15V stbilizator stavio kineski , ima tome 5 do 6g , misliš da mu je voltaža 16V, 15V samo je kućište malo slabije građe al više nego dovoljno da tera skretnicu , vište nego dovoljno . E sad da ja ove zvučnike teram na 200W svaki dan , razmislio bi , al ne radim to , kažem 10 do 20W vrh ako i toliko , imam problem sa Zvučnom pošto je toliko tiho da onaj pot nije balansiran pa jedan zvučnik glasniji bude , al imam drugi pot gde miksujem koliko signala ide i to stavim na 25% onda glavni mogu da dignem na 15% da budu balansirani .
  4. Naručio sam već , ono pakovanje od 5 , ma isti je to vrag , veruj sad sam probao kopiju na visokotoncu , nisam mogao ništa da primetim , e sad verovatno bi u Mauseru stiglo pre . koliko je u mauseru i koliko se čeka .
  5. Vrisnuli su i za Bas LM3886T , znači treba mi još dva ako neko ima nek se javi na PM Prvo mi nije radio visoki zbunio me skroz , al onda sam video da je na off stavljen , uklučio šljaka , al bas zuji ostao u onom modu zujanja znači il je jedan otišao il oba , ali svejedno moram menjati oba . Pa ako neće niko da se odrekne dva da naručim iz kine .
  6. Ivinjavam se , brzina , evo mama ide u grad tata da čuva bebu . Nisam proverio oba rejla u videu . Samo jedan . Al naknadno sam sad proverio shvativši da nisam obe faze proverio Obe su P2P 80mV ripple , a ne sviđa mi se to baš voleo bi manje jer to će sigurno da naraste kad se uključi load . Biće verovatno 200mV ripple . Al mogu valjda i to da proverim . Malo je teško kad sastaviš zvučnik kratki su kablovi , ali videću možda externi zvučnik da prikačim bar za bas , dovedem signal pošto ovaj osciloskop ima i signal Generator , ništa jako al taman za Audio . Osciloskop ovaj fantazija za Audio rad .
  7. Pa da pitaću ovde Iskusnije , znaš kako nekad sam imao vremena da sve znam i istražujem , radio sam zvuk , bolelo me uvo , radio i astrofotografiju , dobio bebu moro se zaposliti , i sad druže radim od 6 od 15h pravne poslove u katastru , plus pripremam Pravosudni da bi dobio mesto šefa pravnog odeljenja . Eto imam vremena da za 2 fakin meseca promenim par ICeva , a videćeš sad u videu ako budeš gledao , ma žurim takav mi je život , uključim napajanje sa trafoa dvofazno tj dual rail , na konektor za izlaz na zvučnike , znači faktički trafo uključio na pojačalu na izlaze za zvučnike , i sva sreća , iskustvo par puta me udarila struja dobro , par sprava sam spržio i sad koristim ono sa sijalicom za ograničavanje struje , i nadam se da nisam spržio nešto sad opet na ploči . Voltaže su na podnožjima ICa dobre , valjda nije otišlo u skretnicu i spalilo neki od OP Ampova i šta već može biti , al sijalica se upalila , i za 5s ja sam skontao i ugasio . Žao mi što nisam video pokrenuo tad , nego sam nameštao samo sve za video da počnem . Tako da evo malo video smej se . nadam se sutra Part 2 , samo zalemim pojačala nije ništa ostalo drugo da se uradi , al pogledajte video . Našao sam 12V na jednom pinu LM3886T , sad ne znam jel to minus 12 ili 12V , vidi se po videu gde kako su orjentisane pipalice . Pa ako neko uoči neku grešku , nek javi , evo postujem video ispod .
  8. Imaju imaju , NOS da , nije to nova tehnologija , al u mom pojačalu su kineske , a nisu ni one loše , mada planiram neke Ruske , il tako bolje nabaviti . Sigurno će biti promene u zvuku , al ta promena nema neku definiciju da ti sad kažeš , ovo je bolje . Sve je to individualno , kome šta odgovara , al u svakom slučaju , da i to je na listi . I voleo bi jedan Desoldering Station . A jao , napatim se onom pumpicom . Al kad to meni treba 2 puta godišnje , žao mi dati 17000, pa to je trećina moje plate , malo manje . a ako računam šta mi ode na troškove i šta mi ostane , to mi je sve od plate . Eh kad sam 10 15g radio zvuk , i elektroniku , sve živo , i banke nema od toga . Sad sam pravik , bar ima neke banke , ne kopam , imam kancelariju , neću da se žalim. Ima i gore .
  9. Meni deluju bolje od mojih . Ajd molim te , ja nemam gde da kupim , zvao sam nemaju a ne bi da čekam ako nešto krene naopako . Ako možeš da pomogneš drugaru , plaćam kao u prodavnici , ako dođe do toga pustim PM Sad exportujem video iz Premijera , a reko malo da obradim boje malo denoise 30 min proces pa upload .. Kupio sam dva mikrofona bubice za kameru , fantazija Boya , jedan dam klincu drugi mi keva izgubi . I sad sam na kameru morao snimati zvuk .Ja 10 godina radim sa zvukom , 3 profesionalna mikrofona sveo se na mikrofone na kameri , ako nekog bude interesovalo Canon G1X. Stiže video za jedno sat vremena , dok proces i upload ne reše posao .
  10. E na mojima su ovi što kažeš oboslete (nema ih) To sam znao , nisam se ni nadao da ću original naći , jednostavno pojačala se više ne prave sa tim čipovima , što ne znači da su loši A ovaj novi što sam uzeo je kao ovaj što si pokazao u kakvom je pakovanju . E čisto ljudi da znaju koje su verzije . Bravo za informaciju. A off topic , znao sam ja da je ovo prevaziđeno , ima bolje , cenim klasa D je ravnija , efikasnija , itd ... Al imam i to , samo nemam na aktivnim skretnicama . I još bih hteo Tranzistorsku modernu varijantu A klase , dobiješ 10W , možda 20W , al meni je to dosta . Još kad bi uspeo da uzmem neke monitore , izvadim pojačalo stavim A klasu , e to bi mi bio vrh , i još pream sa niskovoltažnim novim Lampama . Al da ima on off , oćeš lampu nećeš lampu fazon . To mi je želja , eventualno i to ću uraditi . Odradio sam video , pa sad ću obradim pokažem malo šta se dešava
  11. Ma izolacija najmanji problem , uzmeš debelu boju ili izolator rešiš. Nego jel uzimate vi u Mauseru , nije jeftino vidim , al je kvalitet , koliko košta dostava , koliko se čeka . Kakvo je iskustvo
  12. To sam i ja mislio , reko ovi što su bili na starim zvučnicima original mora da su bolji , a kad su bolji teži su , i baterije i realno sve ako je od boljih materijala uglavnom je teže . Znaš šta me sad kopka , šta ako postoji razlika isti čip , al možda 2 do3 W razlike jer video sam u specifikacijama par njih , sa razičitim snagama , al ovde bi ulogu igrala efikasnost , ako je noviji urađen efikasnije na ovaj ili onaj način , zvuk će biti drugačiji . To će biti interesantno da se vidi . A reda radi , original stari LM3886T oznake je PM42AQ i ispod LM3886T velikim fontom. A novi 36AK7CUG3 i ispod LM3886T al mnogo manjim fontom . Da bi nekom sa lošijim vidom trebale naočale da pročita , ja jedva . A oba imaju oznaku to jest Simbol ukoso S, pod 45 stepeni na desno kao S , samo malo jači ugao. A imao sam i ja mislim da i dalje imam jedan TDA7294. ali da mogu , uzeo bi klasu D , Prekidačko pojačalo , video sam na Audiophonics - Produits Hi-Fi Audio Électroniques et DIY - Audiophonics WWW.AUDIOPHONICS.FR amplifier board Al to sam mislio da se posavetujem ovde , gledam često JohnAudioTech kanal na YT. Fosi pojačalo sa napajanjem koje ide uz njega , kao laptop , izvlači realnih 80W po kanalu , Ali meni treba 2 komada jedan da tera Visokotonac , jedan bas , koji bi radili na nekih 30-40V opseg LM3886T. On je testirao taj Prekidački Fosi možeš naći na njegovom kanalu , ravan neutralan do 10hz , naravno sa pasivnim loadom. Tu bi eventualno uzeo Skretnicu istu , jedan od 50W za visokotonca i jedan od 100W ili tu negde za Bas . Pre svega zbog 40mA potrošnje na leru , ne greju se , i ne znam razmislio bih dal da menjam napajanje u prekidačko takođe . Troši manje struje pa ne moram da ih gasim , ali Transformator je brži , SMPS ima sensing , ima kolo , tako da on ne može da reaguje na promenu Load-a brzo kao Trafo , i naravno Trafo manje EMI radijacije ima . Takvo je napajanje na Mackie 8r , čega je Behringer 2031A direktna kopija , naravno ne na tom nivou kvaliteta . I takođe sam video mašinu za pravljenje magneta , elektromagnet u suštini , i uvaciš zvučnik ako je već star , gruneš mu struju i on dobije 50% jači magnet , vrati se na kao nov podešavanje , jer magneti gube jačinu vremenom i vibracijama ili udarcima . Video sam jednog lika Italijana koji verovatno radi za Lampaše zvučnike gde je osetljivost bitna karakteristika , i onda tim starim papirnim kalotama popravlja magnete , vraća im snagu . A ovi moji 2031A su već toliko stari da sam siguran da magnet više nije ono što je bio , tj magneti pošto su dupli magneti . Dal bi bilo zainteresovanih u Srbiji i okruženju za jednu takvu spravu . Za reparaciju zvučnika tj magneta , ne mora ništa da se rastavlja , samo se stavi , bum tras , evo ga .
  13. E moj niksi dugo se čuli nismo , drago mi je da si tu . Za nevericu ali noviji je model , lošija izrada , lošili kvalitet kutije , laminacije , opao je kvalitet , čaj je i dugme za paljenje dole , ispod iza , i to ne na otvorenoj površini , nego ima kao produžen metal valjda da štiti konektore ili šta ne znam , i onda guraš iza ruku u neku rupu odole da ga upališ. Ali Apdejtovali su Auto on-off , koji radi , dok signal mora biti mnogo jači na starijima da bi se upalili i gase se na mnogo glasnijem , pošto ja koristim realno nekih 10W paksimum dnevno , ono normalno uz komp , ne radi mi stari posao , a ovaj noviji da . E to jedino kad bi mogao na stare da prebacim . naravno i zvuk je drugačiji , noviji su svetliji , bas ljudi teško razlikuju tako da okvirno ne čuje se razlika ali visoko srednji i visoki razlika . Srećom ima i jedan i drugi EQ, pa sam uz pomoć toga uspeo da ih tu i tamo balansiram , samo neko iskusan jako i jako da se potrudi može da čuje razliku u zvuku . ne može da se izmeri jer Soba ima veći efekat , budući da su na različitim položajima nema šanse da se to premeri . Zato teram na stare , ali ako nabavim još jedan noviji , onda ću uzeti skretnice ako je na njima Auto on off , i prebaciti nove skretnice u stare ako može da stane , ako su pozicije dugmića iste . A ako neko zna kako da se promeni osetljivost Auto on off , što verujem ide preko Sens otpornika i bukvalno bi mogao da se stavi mali pot i da sebi podesiš , ako je neka normalna vrednost 4,7K i tako to , ako je mala , onda ne može jer Potovi na malim vrednostima nisu baš precizni . Sve to rečeno , snimio sam šta je bio problem čim sam skinuo LM3886 pojačala i imao šansu da držim upaljeno i stavim na osciloskop , minus faza je 37V , a plus faza 40V , i ova minus ima plus minus 3 do 4V PtP RMS varijacije nisam merio koje frekvencije a verovatno harmonici od oko 100hz , pa na gore . Što je uzrokovao filter konedenzator , ja ne znam kako može jedan lem da spusti 3V , stisnem kondenzator , i eto ga normalno . Tako da ja sam ga pokidao sa svojom lenošću , gde nisam dobro zalemio kondenzatore velike , a nisam jer sam mislio možda ću morati da ih skidam pa reko da ne preterujem , i eto ti ... uđe u oscilaciju i onda sam sebi da input koji je overload a dešava se posle overload protekcije , i ode spržio se jedan . Kupio sam sad LM3886T , jedan jedini ostao u Srbiji , koliko sam ja gledao , ukuco sam i jedino jedna firma imala , i to kaže imaju 2 , reko ajde 2 ako opet nešto zeznem , i zovu me sutra kaže nema 2 ima jedan . Izgleda je taj IC toliko star da ga više ne drže na lageru . U kini ima i to 5 puta jeftinije I merio sam težinu , stari original je lakši od novog , što sam se iznenadio , nekih 5g teži je novi . E sad nisam ga otvarao da vidim površinu kola , i to , ali materijal je tu . negde je oko 42g težak a stari 37g , ako se dobro sećam . Novi je u svakom slučaju teži , Uskoroću da uradim video imam sad delove . Pa to da sklopim , nadam se da druga dva LM3886 u paralelnom modu za bas što rade nisu crkli jer ako jesu ne ostaje mi ništa nego Aliexpress i čekaj dva meseca . Al eto kao što sam rekao i ranije , sporo ide , posao , beba , ne stižem . Pokida se svašta po kući moram i to da popravljam . Al uradiću video , ako ništa nek malo vide ljudi šta hladan lem može da prouzrokuje . Na dual rail napajanju . Hvala ti što si se javio . Ovaj vikend radim rešavam , stiže update brzo . jedan video kratki.
  14. Dobro hvala vam . Jer još ide tema , stigao mi je novi zvučnik , pa sad ako neko ima želju , neki kolega da pogleda šta se dešava na mom mogu ga poslati . A takođe ako neko ima LM3886T može se javiti prvatno , radi razmene . A ja ću nastaviti sa popravkom , Čim skupim novac kupiću sve kondenzatore opet , i jedan LM sve zameniti , opet . Pa videti . Ko zna možda sam te sreće da je u tom momentu kad sam ja radio crkao jedan LM3886 ili jedan kondenzator nevalja . Ima svašta da se ispita . Samo radim , idu praznici malo će sporije sad to ići al nastavljam dalje . Hvala svakom na podršci . I evo slika sad novog zvučnika , sa sivom umesto crnom maskom , ali to se lako menja . Pa čim budem sredio radionicu nastavljam odande , imam i kamere pa bude i neki video nadam se . Hvala .
  • Trenutno na sajtu   5 članova, 1 Skrivenih, 23 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...