Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Impuls

Član
 • Content count

  2867
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About Impuls

 • Rank
  Prof. Baltazar - Glas Razuma

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia
 1. o tome kako banke od niceg stvaraju vrednost imate ovde
 2. Pametna drzava razmislja kao da sacuva gazdinstvo. Na primer u vreme krize pre koju godinu Nemacka je dotirala ugradnju solarnih sistema grejanja sa 60%. Da bi dobio taj popust nemacka firma je morala da izvodi radove. Time su stimulisali ljude da ulazu svoje pare a iz budzeta finansirali rad firmi da bi napravili tok novca i brze se zivukli iz krize. Isto radi i Amerika, cim dolar padne izmisle novi rat gde ce njihova vojna industrija da radi a Nato clanice da pokrivaju. Svi hocemo u EU. Zamislite ovakvu pricu: ja i komsija smo imucniji iimamo lepe kuce. hocemo da nasu ulicu napravimo ekskluzivnom i idgnemo cene nekretnina. na zalost nase ostale komsije nam kvare plan ali zele da budu kao mi. Nasa deviza je: komsija ja cu ti pozajmiti pare da sredis svoju kucu, prilaz, ogradu, travnjak... ali pod uslovom da moja firma izvodi radove. pocesec mi placati rate sledece godine a tad ce ti i imanje vise vredeti. Sledece godine mi rate pocnu stizati ali i sledeci komsija hoce isto pa moja firma opet radi a rate od prvog pokrivaju troskove drugog. i napravljen je savrsen lanac gde svake godine treba da zaduzujem novog komsiju, ja se bogatim, on je u kreditima jos dugo godina a moja firma radi kao nikad bolje. Podseca li Vas ovo na nesto?
 3. nije problem tu vec u broju budzetskih primanja. u srbiji ima 1,7 miliona penzionera i isto toliko zaposlenih. Zaposleni treba da uplacuju doprinose za penzije. Nekada je to bilo 4 zaposlena jedan penzioner. Da sve bude jos gore od 1,7 milion zaposlenih 1,05 su budzetska primanja lekara, sudija, prosvetara, javnih sluzbi i mupa a svi oi su veci od proseka. Ostane 0,65 miliona radnika sa minimalnim platama da zaradjuje plate za 2,75 miliona budzetlija, pa ispadne umesto da cetiri radnika rade za jednog rezijskog, jedan radnik radi za cetiri rezijska. Sem toga, nekad kad sam bio mlad glavni problem Jugoslavije je bio zaduzenost prema svetu i to je negde pred raspad iznosilo oko 22 milijarde dolara na 22 miliona stanovnika sto je bilo 1000 dolara po glavi. Koliko Srbija sada duguje po glavi?
 4. Taj deo ne poznajem ali mi se cini da je weller presao na nove krace vrhove a da se unutra ubaci deo koji reaguje na temperaturu. Ovako izgledaju oni sto sam nekad kupovao a ne koristim tu lemilicu od 2008.
 5. pitanje za gramofondzije, treba da nabavim prilepski beli mermer 4cm debljine, da li se moze negde iskoristiti kao podloga i da li unapredi zvuk ili ga unisti?
 6. Woli, menja se samo vrh. Taj koji se dobije sa lemilicom ima na sebi broj 7 i on je za 360 stepeni. osmica je vec nekih 70 stepeni vise. kada odvrnete ciindricni deo napred mozete izvuci vrh i na njemu cete videti broj na celu.
 7. 33 i 33h nisu isti monoblokovi. 33h je duplo manje snage i manji je po dimenzijama
 8. sundjer na lemilici je kontra okrenut. da sam znao da hocete takvu lemilicu mogao sam Vam dati da se koristite, stoje mi dve takve. A za manje para ste mogli uzeti polovnu sa regulacijom. Sundjer debljine 1cm se nalepi na karton, poredjate otpronike kroz rupe. stavite sundjer preko toga i okrenete na stolu. Sundjer ce pritiskati elemente uz plocicu pa necete morati da savijate nogice. Secice imate sa ravnim rezom i kosim, ja koristim sa ravnim jer se posle ne ubodem na nogice
 9. interesantan zakljucak s obzirom da je taj monoblok visok 78cm i da ima 198kg svaki. Uzmite da zajasite kuhinjski sto cija je visina70-75cm. Sem toga utopia je visoka 132,5cm a njoj u pognutom polozaju dodje do ramena prod_186_634722476892713969_no33_om.pdf
 10. ja ne trosim kafu ali moji gosti su bili zadovoljni sa ovom sa malog aeg aparata
 11. Fly imate sledeci problem: indukcija koju pravi elektromagnetno polje transformatora na limove Vam uzrokuje napon koji merite. Kada bi pokusali da upalite sijalicu na taj napon izmedju nule i kucista ne bi uspeli jer bi momentalno palo na nulu. neprijatn je samo jer kad dodirnete osetite p[eckanje. Peckanje cete resiti dovodjenjem uzemljenja na kuciste pojacala sa metalne vodovodne cevi ili gradskog grejanja. Ako nemate nijedno ni drugo onda kopajte zemlju i ubacite trake za uzemljenje. Zasto imate nekad veci napon a nekad manji? Jer u jednom slucaju dovodite fazu na namotaj koji je blizi trafou a u adrugom slucaju je faza dalje od limova trafoa. Zbog toga imate i razlike u zvuku u zavisnosti kako ste okrenuli utikac u uticnici. Ovaj probelm se resava balansiranim razdvojnim transformatorima ali i kod njih kuciste ide na uzemljenje iako je napon n a sekundaru sada i na faznom i na nultom provodniku naponski jednako udaljen od uzemljenja. Uzemljenje na uredjaju ne morate imati ako svi elementi na mreznoj strani imaju propisan izolatorski materijal prema kucistu. To podrazumeva i da nijedan tacka ne sme biti dostupna da moze da uzrokuje opasnost po zivot. pa cete videti da kod pravilnog izolovanja imate i na priljuccima izolacione kapice kao i na osiguracima. Sada vezete kutiju za cevi negde i zavrsite pricu Drugi slucaj kada mozete imati napon na kucistu je ako imate ulazni filter sa Y1 kondovima a nemate propisno uzemljenje
 12. do sad samo crknut procesor nisam resio. obicno crkne chip od napajanja i varistor. za 300 dinara ponovo u sedlu
 13. vezi uzemljenje zicom za vodovodne cevi
 14. smd se lakse lemi sa obicnom lemilicom i fluksom