Jump to content

Pigy

Član
 • Broj sadržaja

  574
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

7 Pratilaca

O Pigy

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖
 • Rođendan 06.03.1974.

Metode kontakta

 • MSN
  igormrkvc@hotmail.com
 • Yahoo
  igormrkvc@yahoo.com

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Pozega Serbia
 • Interesovanja:
  electronics,cars,
  plants,photography...
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moja ideja je i bila sub,ful range i super visokotonac u Tri Ampu...
 2. Hteo sam da ne ugrađujem to pasivno kolo ispred pojačivača,mada će na njemu raditi pojačivač TDA 7240A kao mid i visoki a drugi pojačivač funai je sa STK za bas. Čitao sam da se rezna frekvencija za sub uzima 90-120Hz, jel smatrate da nije problem ako izaberem 130Hz?
 3. ok,će probamo,pozdrav svima pa javljam rezultat.
 4. ok znači mogu da probam sa drugim redom RC.Dali ima potrebe za C ispred i posle filtra ili nema potrebe?
 5. Zbrkano jeste,jer sam sa juga - Kumanovo,šalim se ,mada je istina da sam tamo rođen i tamo dugo živio. Zašto ovako radim,jer mi je jednostavnije,jer dok ja budem napravio aktivnu skretnicu proćiće vreme,da ne kažem godine.Našao u pdf za TDA 2030 gde koriste pasivni filter ispred IC ali drugig reda 2.1 sistem je u pitanju,pa sam hteo da slično tome napravim,ako može 24db super ako ne onda 12db sa pasivnim filterom.Inače sam hteo da izvori zvuka preko preklopnika-izbor ulaza idu na pasivni filter od 130Hz za Bi amping,stim što bi na ulazu i izlazu filtera bio prisutan redni kondenzator , i da posle toga signal ide na pojačala preko potenciometra...?
 6. mislio sam na 4-ti red, da bih dobio -24db na 130Hz. Bi Amp u pitanju. Probao sam neke simulacije gde sam birao između 6 i 24db i nekako najlepše je odvajao sa 24db, bas ostaje bas bez primese vokala.A izabrao sam 130Hz jer kad sam slušao koristeći te filtere u Audacity programu high filter je bio nekako čistiji rezak zvuk ako bi išao od 130Hz ,ako bi spustio na 120Hz zvuk bi bio dublji ali mutniji. Signal koji koristim je uglavnom sa tjunera,tako da neznam impendanse i jačinu signala. Dali probati sa četvrtim redom filtera ili držati se drugog reda?
 7. Pročitao,ali nije baš odgovor na moje pitanje. Zna li neko da mi kaže koliko na red može da se ide sa pasivnim filterima a bez amplifikacije,može li se ići sa 4 redom da bi se dobilo -24db a da signal bude upotrebljiv,bez mnogo šuma?
 8. znaci nema veze što je duža veza spoja,čitao sam da je bitno da su elkići od istog proizvođača,što se podrazumeva,da su po mogućnosti low esr ,105o,vezuju se uglavnom minusima....itd Znam da vrednosti kondenzatora treba da budu dvostruko veće od bipolarca jer je redna veza. vladd.... Moze li se postići dobar učinak ili prosto rečeno dobar zvuk ako se umesto pasivne skretnice stavi band pass pasivni filter drugog reda na ulaz pojačala a na izlaz samo kondenzator prema midbasu Na taj način bih izbegao pasivnu skretnicu na izlazu a ne bih pravio aktivnu skretnicu ako izuzmemo taj kondenzator na izlazu? Kompromis?
 9. Može li da se umesto bipolarnog kondenzatora koji ide na zvučnik da se stave dva polarizovana kondenzatora,naravno iste vrednosti,povezana minusima? Ima li razlike u zvuku izmedju tako napravljenog bipolarnog sa onim fabričkim bipolarnim kondenzatorom?
 10. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  Pa mislim da nije isto ako bas drajver ide do 60Hz i do 30Hz. Pričamo o dubini basa ,koliko sam čitao većina muzičkih kompozicija u bas području ide od 40-60Hz,čak i ljudski glas može dospeti u to područje.Qtc,Qts,Qtm su parametri zvučnika kojim se određuje zapremina kutije a naravno da govore i o kvalitetu zvučnika.Osetljiviji zvučnici imaju bolju dinamiku i mogu se pogoniti slabijim pojačivačima. Meni Herci ne znače ništa ali po mom mišljenju teško da loš drajver ide do 30Hz ili čak 16Hz,pod lošim smatram loš kvalitet zvučnika. Da nema potrebe ne bi subwooferi išli i do 16Hz i ne bi bili 25-30cm,da bi mogli ,,dobro,,pokriti tih 40Hz.?(linearnost)
 11. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  ok,mislio sam u Hz,ako si znao podatke...Koju od marki bi preporučio za bas zvučnike a da nije papreno...
 12. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  Čisto me zanima,koliko nisko su mogle te 12-ce da idu?
 13. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  i....mišljenje o zvuku iz tih kutija?
 14. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  Ei niš je pravio nekada HiFi kutije kompresione sa dva basa ali koliko se ja sećam nisu se baš tresli prozori od njih.Mislim da su bile dve sedamnaestice. Ako se sećate?
 15. Pigy

  Dva basa za dublji bas?

  koliko ja vidim to je FR i ide od 50Hz-15kHz. Jedino da probijem zid kod komšije pa da ga ugradim. Meni za sada završava posao Uher od 13cm,ali imam nameru da ga zamenim sa nekim većim od 20-25 cm ili opciono dve sedamnaestice.pozz
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 26 Gosta (Pogledaj celu listu)

  There are no registered users currently online

 • Forumska statistika

  7852
  Ukupan broj tema
  329871
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2466
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  xide86
  Najnoviji član
  xide86
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...