Jump to content

progster

Član
 • Content count

  1091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

progster last won the day on May 6 2017

progster had the most liked content!

About progster

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 10/22/1995

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Kruševac\Beograd
 • Zemlja:
  Yugoslavia

Recent Profile Visitors

3921 profile views
 1. OTL - potreban majstor

  Što bi jedan profesor sa ETF-a rekao (koji ove godine ide u penziju), cevi su se i u moje vreme samo pominjale (70-ih), sad nećemo ni to... Hoću da kažem, ne drži se to odavno, 30-ak godina. Jedine cevi koje se obrađuju (i koje se i dan danas dosta koriste za velike snage), su mikrotalasne cevi (magnetroni itd.), u radarima, pećnicama itd.
 2. P: SEAS 27TFFC

  Prodajem dva zvučnika iz naslova. http://audio-hi.fi/en/seas_h0881-06-p-215.html Ispravni, kupljeni pre 2-3 godine sa namerom da se napravi Troels 3-way classic, ali se od toga odustalo, tada iz finansijskih razloga, a sada kada imam finansija, nemam vremena i prostora da ih pravim. Tako to valjda obično biva... Ne znam kakvi su, tada su pričali da su odlični zvučnici, ali ima ljudi koji to bolje znaju od mene. Zvučnici su kupljeni polovni, od proverenog čoveka, malo su radili kao zamena nekim visokotoncima u jednoj kutiji. Jedina mana koju imaju su ove sivkaste flekice po njima (koje se u principu ni ne vide kad se gleda direktno u njih), a koje su posledica toga što je lepljen neki materijal po obodu, da bi se zamaskirali u toj kutiji (nemam pojma zašto)... Ali to po mom mišljenju nije stvarno ništa. Više se vidi na slikama nego uživo. Novi su 40e komad na audio hi-fi, ja mislim da je fer cena 40e za par. Ako neko misli da je previše, neka se javi, dogovorićemo se nešto... Naravno, ko je iz BG možemo da se nađemo oko probe i testiranja, ko nije, može slanje na probu, pa ako nešto ne bude kako treba mogu da se pošalju nazad. Sve može u principu. Zamene me ne zanimaju za sad... Ako ko ima pitanja, odgovaram ovde i na PP.
 3. Hitachi HT-50S

  Hvala na odgovoru. Da, ima par modela, 50, 60, 66, 67 itd. Verujem da je ovaj jedan od slabijih. Mada sam video da postoji i 20, ali on je belt drive... Bitno mi je samo da je pristojnog zvuka, koristio bih ga u kombinaciji, sa preamp i pojačalom za slušalice i AT-M50x, trenutno nemam prostora za neke kutije i pojačalo (a da bude čestito smešteno).
 4. Hitachi HT-50S

  Da li je neko slušao pomenuti gramofon? Ja sam čitao da je ta celokupna serija zvučno odlična, ali nisam imao prilike da poslušam... Interesuje me da li je velika razlika (u zvuku) između njega i recimo Technics SL-Q2. Sa fabričkom ili AT-95 glavom. Dobih povoljnu ponudu, pa sam mislio da uzmem kao sekundarni gramofon i odnesem za Beograd, pošto mi je Technics i celokupan sistem u Beogradu...
 5. ?? Ruska tastatura ??

  http://www.stik.sirmium.org/ Ovo slobodno naruči Zen, ja ih imam na jednoj tastaturi već 5 godina, uopšte se nisu promenili, a prilično kucam. Lako se i skidaju/zamene, ako se baš oštete. A čovek daje garanciju 2 godine. Ja sam tad tražio tastaturu sa ruskim lejautom, ali nisam uspeo da nađem, vidim sad ih ima. Svakako mi je ovo bolja solucija, pošto sadrži dvostruki lejaut.
 6. NIXIE NOS DAC

  https://www.kupujemprodajem.com/Lenovo-ThinkCentre-M910X-NOV-wifi-57074567-oglas.htm
 7. Prevara?

  To su neki sa naših prostora otprilike, evo ga i ovaj ovde iz Hrvatske identičan mejl: https://www.paypal-community.com/t5/About-Protections-Archive/What-do-you-think-about-this-transaction-what-s-the-safest-way/td-p/1082950 Definitivno ne davati nikakve podatke...
 8. Jeftina strujna letva

  Nisam na to mislio. Ne postoji Elektrotehnički fakultet Nikola Tesla u Beogradu. Postoji institut Nikola Tesla, i postoji elektrotehnička škola (srednja) Nikola Tesla. Elektrotehnički fakultet još uvek ne nosi ime nekog naučnika. Mislim da to dovoljno govori o tome kolika je to prevara...
 9. Jeftina strujna letva

  Čuj Elektrotehniči fakultet Nikola Tesla u Beogradu, slatko se nasmejah.
 10. Taj i imam, napravio typo u prethodnom postu.
 11. Signal generator napraviš za 10e (Za početak neki XR2206), može i npr. neki transkonduktansni pojačavač (LM137000) za trougao, pa odatle da se pravi sinus i četvrtka itd. Osciloskop vidi kod Goše neki analogni, a za analizator malo sačekaj, ili koristi zvučnu. Svakako ćeš više dobiti nego sa ovim. Ili kupi recimo Rigol DS1074Z, on je oko 400e, a ima i fft, 4 kanala, može da se otključa na 100MHz.
 12. Obavezno štivo za slušanje

  Vredi poslušati, momci iz NS, 20-ak godina, nisu loši....
 13. Forumske šolje

  Meni onda može 2kom, čujemo se tokom sledeće nedelje oko preuzimanja, što se boje tiče nije toliko bitno, mada bi mogle da budu u kombinaciji kao sa poslednje slike u prvom, ili sa poslednje slike u drugom postu.
 14. Block Out - N Vranjkovic

  Imam ja dobar deo albuma u FLAC, samo će mi trebati malo vremena da uploadujem, u ponedeljak ću biti u Bg gde mi se nalazi ta kolekcija pa ako ne nađeš ništa, tu sam.
 15. Forumske šolje

  Kolika je okvirno zapremina? Može li da se preuzme negde bliže centru, ili Zemun, NBG ili samo u Baraji?
×