Jump to content

progster

Član
 • Broj sadržaja

  1110
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  6

Poslednji trofej

progster je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

6 Pratilaca

O progster

 • Rođendan 10/22/1995

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Kruševac\Beograd
 • Zemlja:
  Yugoslavia

Skorašnji posetioci profila

5683 posetilaca

progster's Achievements

 1. progster

  Koji Linux

  Debian kao Debian, samo promenili jezik i pozadinu, ne treba praviti posebnu distribuciju za to.
 2. progster

  Koji Linux

  Alternativa za ASIO je JACK, za WASAPI je Pulse Audio. Za cue splitting možeš da probaš Flacon. Od plejera imaš svašta... Audacious, Deadbeef, Amarok, Rhythmbox itd. Ja koristim Deadbeef. Takođe možeš da probar real-time kernel, ja ga koristim za snimanje kada sviram, ne znam kakav je za puštanje muzike.
 3. progster

  Koji Linux

  Ja odavno koristim Linux kao jedini sistem na ličnom računaru, Arch i njegove derivate: Manjaro i ArchBang. Tu i tamo sam morao da pokrećem Windows u VirtualBoxu za neke programe, ali retko. Na poslu koristim samo CentOS, pošto Cadence Virtuoso postoji samo u Linux varijanti, konkretno RHEL, i CentOS koji je kompatibilan sa RHEL, a on mi je jedan od glavnih alata...
 4. progster

  IT razno.

  Ne moraju biti plavi, to je samo preporuka. Korisno je da su obojeni kad postoje i 2.0 i 3.0. Ni kod mene na Thinkpad-u nisu obojeni.
 5. progster

  Top lista opampova

  Goša je u pravu, ne bih rekao da je to baš tako jednostavan posao. Da se napravi običan OTA bez izlaznog stepena, to može sa 4 - 5 tranzistora, ali ako je potreban Rail-To-Rail ulaz, izlazd itd, to je već mnogo više od 4-5 BJT. Naravno, sve to mora da bude do bola upareno, svi diff parovi, sva strujna ogledala. A temperatura će verovatno da razvali sve. Možda ja nešto propuštam, ali se bavim između ostalog projektovanjem integrisanih operacionih pojačava, pa znam kakva je to muka uraditi na integrisanom nivou, da bude invarijantno na varijacije temperature, i varijacije u procesu. Verujem da se može napraviti dobar diskretan opamp, ali da se napravi bolji (po performansama) koji će da zameni vrhunske integrisane opampove, teško.
 6. https://www.emmi.rs/ssd-ssd-sata3-120gb-biostar-s100-series-530-380mb-s.11.html?productId=75977 https://www.emmi.rs/ssd-ssd-sata3-960gb-adata-asu650ss-960gt-c-520-450mb-s.11.html?productId=76605 Treba kupovati SSD-ove, ponovo će ovo skočiti.
 7. To je pravi odgovor. Hvala Doktore. Što se tiče različitih izvođenja Goldberga, slušao sam različita izvođenja, doduše u digitalnom formatu, pa otprilike znam šta da očekujem, Well-Tempered Clavier takođe (uhvatio i sinoć na RTB3, oduševio se), tako da razumem i to oko kontroverznosti. Ali čovek mora odnekud da počne... Pogledaću onda pojedinačna izdanja. Ne jurim high-end izdanja, sva izdanja klasike koja imam su uglavnom domaća, ruska, mađarska, ima nešto DECCA i DG, ali samo par, sve u smemu jedna skromna kolekcija od 40-ak vinyl-a, tako da neću da preterujem sa nekom egzotikom. Hvala i za predlog, pogledaću ponude za to izdanje. EDIT: Ne smeta mi digitalno remasterizovano, naprotiv, ne bežim ja uopšte od toga, sve dok je dobro urađeno.
 8. @Doktor Trenutno nemam ništa od Glenn Gould-a, jurim po discogs-u njegove Goldberg Variations za početak, i , i naletim na ovu kompilaciju 4LP. Pa me je zanimalo da li se neko sreo sa ovim konkretnim izdanjem, ili generalno sa CBS izdanjima ovog tipa. Interesuje me zbog kvaliteta snimka prvenstveno. Može i neki drugi predlog na PM ili ovde, nego da ne zagađujemo temu.
 9. Stigla juče 6 boxset-ova klasike, domaća izdanja, za početak: Da li vredi ovo izdanje nabavljati? https://www.discogs.com/Glenn-Gould-The-Glenn-Gould-Legacy-Vol-1-JS-Bach/release/7572003
 10. Kuj kaže da nema delova. https://www.ebay.com/itm/Tandberg-TD20a-Kleinteile/192612238862?hash=item2cd895860e%3Ag%3AMeoAAOSwpG1bXgDL&_fsrp=1&rt=nc
 11. Može preko rtsplaneta.rs da se sluša do 72h nazad, ne mora mp3.
×
×
 • Kreiraj novo...