Jump to content

progster

Član
 • Content Count

  1102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

progster last won the day on May 6 2017

progster had the most liked content!

About progster

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Kruševac\Beograd
 • Zemlja:
  Yugoslavia

Recent Profile Visitors

4164 profile views
 1. progster

  Serije koje gledate

  Ima na ruskom ako hoćeš.
 2. progster

  Trenutno na gramofonu ...

  To je pravi odgovor. Hvala Doktore. Što se tiče različitih izvođenja Goldberga, slušao sam različita izvođenja, doduše u digitalnom formatu, pa otprilike znam šta da očekujem, Well-Tempered Clavier takođe (uhvatio i sinoć na RTB3, oduševio se), tako da razumem i to oko kontroverznosti. Ali čovek mora odnekud da počne... Pogledaću onda pojedinačna izdanja. Ne jurim high-end izdanja, sva izdanja klasike koja imam su uglavnom domaća, ruska, mađarska, ima nešto DECCA i DG, ali samo par, sve u smemu jedna skromna kolekcija od 40-ak vinyl-a, tako da neću da preterujem sa nekom egzotikom. Hvala i za predlog, pogledaću ponude za to izdanje. EDIT: Ne smeta mi digitalno remasterizovano, naprotiv, ne bežim ja uopšte od toga, sve dok je dobro urađeno.
 3. progster

  Trenutno na gramofonu ...

  @Doktor Trenutno nemam ništa od Glenn Gould-a, jurim po discogs-u njegove Goldberg Variations za početak, i , i naletim na ovu kompilaciju 4LP. Pa me je zanimalo da li se neko sreo sa ovim konkretnim izdanjem, ili generalno sa CBS izdanjima ovog tipa. Interesuje me zbog kvaliteta snimka prvenstveno. Može i neki drugi predlog na PM ili ovde, nego da ne zagađujemo temu.
 4. progster

  Trenutno na gramofonu ...

  Stigla juče 6 boxset-ova klasike, domaća izdanja, za početak: Da li vredi ovo izdanje nabavljati? https://www.discogs.com/Glenn-Gould-The-Glenn-Gould-Legacy-Vol-1-JS-Bach/release/7572003
 5. progster

  Magnetofon, razmišljanja, saveti....

  Kuj kaže da nema delova. https://www.ebay.com/itm/Tandberg-TD20a-Kleinteile/192612238862?hash=item2cd895860e%3Ag%3AMeoAAOSwpG1bXgDL&_fsrp=1&rt=nc
 6. Može preko rtsplaneta.rs da se sluša do 72h nazad, ne mora mp3.
 7. progster

  ZM, random zanimacije

  Po selima bez problema ide i ispod 180 na pojedinim fazama.
 8. progster

  Zanimljivi & smešni na You Tube

  Tako je, ovo nije kabl, ovo je aktivni uređaj.
 9. progster

  OTL - potreban majstor

  Što bi jedan profesor sa ETF-a rekao (koji ove godine ide u penziju), cevi su se i u moje vreme samo pominjale (70-ih), sad nećemo ni to... Hoću da kažem, ne drži se to odavno, 30-ak godina. Jedine cevi koje se obrađuju (i koje se i dan danas dosta koriste za velike snage), su mikrotalasne cevi (magnetroni itd.), u radarima, pećnicama itd.
 10. progster

  P: SEAS 27TFFC

  Prodajem dva zvučnika iz naslova. http://audio-hi.fi/en/seas_h0881-06-p-215.html Ispravni, kupljeni pre 2-3 godine sa namerom da se napravi Troels 3-way classic, ali se od toga odustalo, tada iz finansijskih razloga, a sada kada imam finansija, nemam vremena i prostora da ih pravim. Tako to valjda obično biva... Ne znam kakvi su, tada su pričali da su odlični zvučnici, ali ima ljudi koji to bolje znaju od mene. Zvučnici su kupljeni polovni, od proverenog čoveka, malo su radili kao zamena nekim visokotoncima u jednoj kutiji. Jedina mana koju imaju su ove sivkaste flekice po njima (koje se u principu ni ne vide kad se gleda direktno u njih), a koje su posledica toga što je lepljen neki materijal po obodu, da bi se zamaskirali u toj kutiji (nemam pojma zašto)... Ali to po mom mišljenju nije stvarno ništa. Više se vidi na slikama nego uživo. Novi su 40e komad na audio hi-fi, ja mislim da je fer cena 40e za par. Ako neko misli da je previše, neka se javi, dogovorićemo se nešto... Naravno, ko je iz BG možemo da se nađemo oko probe i testiranja, ko nije, može slanje na probu, pa ako nešto ne bude kako treba mogu da se pošalju nazad. Sve može u principu. Zamene me ne zanimaju za sad... Ako ko ima pitanja, odgovaram ovde i na PP.
 11. progster

  Hitachi HT-50S

  Hvala na odgovoru. Da, ima par modela, 50, 60, 66, 67 itd. Verujem da je ovaj jedan od slabijih. Mada sam video da postoji i 20, ali on je belt drive... Bitno mi je samo da je pristojnog zvuka, koristio bih ga u kombinaciji, sa preamp i pojačalom za slušalice i AT-M50x, trenutno nemam prostora za neke kutije i pojačalo (a da bude čestito smešteno).
 12. progster

  Hitachi HT-50S

  Da li je neko slušao pomenuti gramofon? Ja sam čitao da je ta celokupna serija zvučno odlična, ali nisam imao prilike da poslušam... Interesuje me da li je velika razlika (u zvuku) između njega i recimo Technics SL-Q2. Sa fabričkom ili AT-95 glavom. Dobih povoljnu ponudu, pa sam mislio da uzmem kao sekundarni gramofon i odnesem za Beograd, pošto mi je Technics i celokupan sistem u Beogradu...
 13. progster

  ?? Ruska tastatura ??

  http://www.stik.sirmium.org/ Ovo slobodno naruči Zen, ja ih imam na jednoj tastaturi već 5 godina, uopšte se nisu promenili, a prilično kucam. Lako se i skidaju/zamene, ako se baš oštete. A čovek daje garanciju 2 godine. Ja sam tad tražio tastaturu sa ruskim lejautom, ali nisam uspeo da nađem, vidim sad ih ima. Svakako mi je ovo bolja solucija, pošto sadrži dvostruki lejaut.
×