Zen Mod Napisano Decembar 29, 2024 #9043 Napisano Decembar 29, 2024 16 minutes ago, Leonardo said: Bolje je samo glodanje izgleda lepo ali je u najvecem broju slucajeva kompletna EPP onanija, u poredjenju sa pametnom sheet konstrukcijom nije nista bolje ni sa jednog aspekta dokazano bezbrojnim pro konstrukcijama, za sve moguce namene, pa cak i one koje su vezane za najkriticnije uslove, da li zracenje bilo koje vrste ili extremni G shocks jedino ako je cilj da masinsko vreme sto vise zameni manual assembly time, onda je solid block bolja varijanta
zerowaf Napisano Decembar 29, 2024 #9044 Napisano Decembar 29, 2024 pre 48 minuta, Leonardo reče Našalio sam se onim zarđalo-ozračenim nesmajlijem. Kome će biti do glazbe posle pečurke, makar za duži period? Možda prežive gusle, šargije i tamburice ali ko će pevati? Jebem li ga. Ni ne volim da razmišljam na ovu temu. Igrajmo se ovim DIY igricama dok još možemo jer ima previše onih koji bi razbijali, rušili, odvajali, otimali itd. Pravo je čudo što svet pod ovim obimom i teretom destrukcije, funkcioniše polunormalno. Na momente čak i sasvim fino. DOBRO ipak prevladava (nadam se). Ma samo nisam uhvatio kontekst "ruske" lampe. Iz moje perspektive, nuklearno oružje je preživjeli artefakt otjelotvorenog zla - nacističke ideologije (gledam li izvor nastanka) i nije nemoguće da dovrši uništenje svijeta čak i nakon formalnog nestanka nacizma. Nakon toga mi je, nisam siguran niti želim li preživjeti, vjerojatniji totalni raspad svega humanog što je civilizacija s mukom stvarala zadnjih 5000 godina i nastup onoga što "humano" stvarno i je - beskrupulozna odlučnost ništarije da prvo preživi, a onda stekne status moćne nedodirljivosti bez obzira što usput čini drugima. Svijet funkcionira u oazama normalnsti koje se postupno smanjuju, pa zato oko svake od njih ljudi unutra podižu vlastite zidove. Ova civilizacija odbrojava sitno. Uživajmo dok možemo. Dobro prevladava, ali zlu treba sekunda da uništi 1000 godina dobra. Vix je reagovao/la na ovo 1
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 29, 2024 #9045 Napisano Decembar 29, 2024 pre 21 minuta, zerowaf reče Ma samo nisam uhvatio kontekst "ruske" lampe. Iz moje perspektive, nuklearno oružje je preživjeli artefakt otjelotvorenog zla - nacističke ideologije (gledam li izvor nastanka) i nije nemoguće da dovrši uništenje svijeta čak i nakon formalnog nestanka nacizma. Nakon toga mi je, nisam siguran niti želim li preživjeti, vjerojatniji totalni raspad svega humanog što je civilizacija s mukom stvarala zadnjih 5000 godina i nastup onoga što "humano" stvarno i je - beskrupulozna odlučnost ništarije da prvo preživi, a onda stekne status moćne nedodirljivosti bez obzira što usput čini drugima. Svijet funkcionira u oazama normalnsti koje se postupno smanjuju, pa zato oko svake od njih ljudi unutra podižu vlastite zidove. Ova civilizacija odbrojava sitno. Uživajmo dok možemo. Dobro prevladava, ali zlu treba sekunda da uništi 1000 godina dobra. Je si citao metro 2033
Leonardo Napisano Decembar 29, 2024 #9046 Napisano Decembar 29, 2024 1 hour ago, Zen Mod said: izgleda lepo ali je u najvecem broju slucajeva kompletna EPP onanija, u poredjenju sa pametnom sheet konstrukcijom nije nista bolje ni sa jednog aspekta dokazano bezbrojnim pro konstrukcijama, za sve moguce namene, pa cak i one koje su vezane za najkriticnije uslove, da li zracenje bilo koje vrste ili extremni G shocks jedino ako je cilj da masinsko vreme sto vise zameni manual assembly time, onda je solid block bolja varijanta U svakom slučaju dobro je biti razuman i primeniti tehnologiju izrade koja je inženjerski opravdana i u okviru ekonomskih mogućnosti. Bitno je da ima rešenja. Vix je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Decembar 29, 2024 #9047 Napisano Decembar 29, 2024 Pre sat vremena, Jovan ps 1 frik reče Je si citao metro 2033 Nit' čit'o nit' se voziJo.
aaa zmaju! Napisano Decembar 29, 2024 #9048 Napisano Decembar 29, 2024 Normalni ljudi prave zalihe vode, kupuju baterije, jod, SDO. A vi pravite kutiju LightMatic, zerowaf, Mikorist and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3
zerowaf Napisano Decembar 29, 2024 #9049 Napisano Decembar 29, 2024 pre 16 minuta, aaa zmaju! reče Normalni ljudi prave zalihe vode, kupuju baterije, jod, SDO. A vi pravite kutiju Kad dođe vrijeme, ionako će onima koji su radili zalihe sve oteti oni koji nisu. Mikorist, LightMatic, Koja and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 1 2 3
Brijac Napisano Decembar 29, 2024 #9050 Napisano Decembar 29, 2024 Upravo tako, zato vecinski municija, ako dodje do tog sranja, nece vas spasiti kolicina toalet papira vec kolicina metaka koje imate 😁 surovo ali realno. zerowaf je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Decembar 29, 2024 #9051 Napisano Decembar 29, 2024 Zombi ako-ko-lipsa. Mislim da je vreme da pišemo o lepšim stvarima sada. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 29, 2024 #9052 Napisano Decembar 29, 2024 5 minutes ago, Mikorist said: Zombi ako-ko-lipsa. Mislim da je vreme da pišemo o lepšim stvarima sada. Setih se one: Lepo, lepse, najlepse, lepo u PM BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
vladd Napisano Decembar 29, 2024 #9053 Napisano Decembar 29, 2024 11 hours ago, Leonardo said: razumnim audiofilima LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 2
Leonardo Napisano Decembar 29, 2024 #9054 Napisano Decembar 29, 2024 ^ Vladd, nisam to napisao, ovo je tvoj konstrukt. Mada dozvoljavam mogućnost da takvi postoje. zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Mikorist Napisano Decembar 29, 2024 #9056 Napisano Decembar 29, 2024 Audiofili su razumni a Hi-fisti ne. Hi-fisti slušaju šumove, frekvencijske odzive i dinamiku, dok audiofili slušaju emocije umetnika. Hi-fisti ponekad preskaču celu pesmu jer testiraju pojedinačne frekvencije i tonove. Hi-fista traži savršene grafike na osciloskopu. Hi-fisti su uvek u potrazi za "savršeno neutralnim zvukom", iako takav ne postoji. Hi-fista sluša zvuk ptica na komponentama, dok audiofil sedi u parku da ih čuje. Hi-fisti slušaju "test CD-ove" umesto svoje omiljene muzike. vladd, Vix and BANAT je reagovao/la na ovo 3
vladd Napisano Decembar 31, 2024 #9058 Napisano Decembar 31, 2024 On 12/29/2024 at 10:44 PM, Mikorist said: audiofili slušaju emocije umetnika. To su ljubitelji umetnosti i umetnickog stvaralastva. Audiofilu su bitne zapremine (pre)cistih tonova u volumenu zvuka, prisutnih u muzickom delu, da u finisu detaljisanja i izvuku taj neki maksimum iz emocije, a najekstremniji smo mi ovi sto sami prave opremu za uzivanje, jer sami definisemo zahteve, ne stedeci na kvalitetu i ocekujuci da nas sprava obraduje. Ako je neko racionalan, to je neki plus, ali ne ide i da je audiofil, ljubitelj zvuka ne samo umetnicke poruke, to je druga vrsta plusa, vise iracionalnog, ali izuzetno i na svoju ruku zabavnog. LightMatic and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 1
Mikorist Napisano Decembar 31, 2024 #9059 Napisano Decembar 31, 2024 pre 44 minuta, vladd reče najekstremniji smo mi ovi sto sami prave opremu za uzivanje, jer sami definisemo zahteve I mi se delimo na dve kategorije frikova. No nije tema ovde a ni vreme sad. LightMatic and vladd je reagovao/la na ovo 1 1
Leonardo Napisano Decembar 31, 2024 #9060 Napisano Decembar 31, 2024 Da mi "obožavaoci" ne bi prišivali etiketu smetala na forumu, lurkera-vrebača, itd. pokazaću vam čime sam se zanimao u poslednjih 2-3 meseca. Pravio sam tzv. Polir bubanj. Naprava koja se dugo primenjuje u nekoj vrsti međuobrade ili završne obrade, metalnih ( ali i drvenih, kamenih ... ) proizvoda. Nekad davno, pre 20 i više godina kada sam pravio ove naprave i prodavao zlatarima i juvelirima, i ponekom zanatliji koji se bavio galavanizacijom. Tada nije postojao Ali-ja i Temu-džin i slične naprave su se uvozile iz Italije ili Švice za dosta novca. Bile su to dobre mašinice koje su završavale ozbiljan posao. Opis i kratko upoznavanje: Pravougaona šasija je urađena od Fe kvadratnog profila, sečena, zavarena gde treba, peskirana i plastificirana crnom texturiranom bojom. Elektronska kontrola servomotora može podesiti brzinu obrtanja osovine motora od 0-3000o/min. Servo motor 500W sa jakim magnetima, izuzetno moćan i tih. Potenciometar 5KLin kojim se dodatno podešava brzina obrtanja bubnja u okviru programiranog maksimuma. Dve zupčaste remenice i zupčasti remen kojim se obrtanje prenosi sa osovine motora na osovinu pogona bubnja. Dve INOX osovine Ø10 sa gumenim navlakama koje povećavaju trenje i na koje naležu diskovi bubnja. Oslonci za osovine su kuglični kotrljajući ležajevi u kućištima od crnog delrina. Bubanj je ceo napravljen od akrilnih ploča debljine 10 i 6mm, isečene i obrađene da se svi elementi sklapaju u tesnim žljebovima. Lepljenje akrila radio metilenhloridom. Bubanj se zatvara tamnom akrilnom pločom debljine 10mm. Dihtovanje O-ringo 3x110mm. To bi bilo predstavljanje u najkraćem. Sledi par fotografija ( od nekoliko desetina u fascikli ) vladd, krca44, zerowaf and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 6 2 1
Leonardo Napisano Decembar 31, 2024 #9062 Napisano Decembar 31, 2024 Apendiks Polir bubnju. Da bi uradio akrilni oklop servo motora, moradoh napraviti i spravu za grejanje i savijanje akrila. NIXIE, zerowaf, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4
Zen Mod Napisano Decembar 31, 2024 #9063 Napisano Decembar 31, 2024 sta ti je imzenjer, uzme kvarcnu i prepakuje da ne moz' ni prepoznati ni sobu ugrejati Aleks and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Leonardo Napisano Decembar 31, 2024 #9064 Napisano Decembar 31, 2024 Ugrejaće makar ćenifu, ako neće sobu. Za klirit je Majka Mara LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah