Zen Mod Napisano Decembar 14, 2024 Share #8955 Napisano Decembar 14, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Decembar 21, 2024 Share #8956 Napisano Decembar 21, 2024 Malo za relaksiranje zivaca, skutijavanje pearl 3, smd varijanta. Mucenik cuci sto godina na polici. Vix, LightMatic and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8957 Napisano Decembar 24, 2024 Došao sam kući na zimsko ferije, pa sam odmah nakon vađenja stvari iz gepeka pripremio svoj vjerni DW impakt i DW accu bušilicu. (ovo je kao u roto-romanima: "za razliku od njegovog partnera, Johnov vjerni Walter PPK ga nije ostavio na cjedilu kad ga je okružila grupa neonacista naoružanih palicama i čeličnim umecima u svojim Doc Martens čizmama...") Skinuo sam TaMoje s kotača i nasadio ih na Isoacoustics Gaia 1. Nosivost Gaia 1 je 100 kg. Kutije su taman toliko....možda tek koji kilogram ispod sto. Zašto? Ljepše izgleda je odgovor za nevjerne Tome. Pravi odgovor je: "Ljepše izgleda i bolje je". Kod mene i u mojim uvjetima je nesumnjivo bolje. Iako ne mogu reći da mi je išta smetalo ranije odlučio sam napraviti eksperiment, pa umjesto da ih skuplam s podom pomoću šiljaka, ja sam ih "otkuplao" s tim Gaia nogama. Primjetne i neupitne razlike su da se bas pročistio toliko da sam izvadio još vatelina iz "transmission linea", čime sad idu još dublje, a i dalje ne bumijaju. Test na testnom CD-u po frekvencijama je do sada davao čujnih 25 Hz u sobi. Sada, kad sam izvadio još dio vatelina čujno je i 20 Hz. U maloj sobi, bez bumijanja - ovo je fenomen i dokaz koliko MLTL u Zenovoj izvedbi drugačije pobuđuje sobu od recimo bas refleksa. Inače, originalni recept je predvidio gramažu ispune transmisijskog kanala, ali sam ja zbog bumijanja u svojoj sobi morao dodati još dok nisam našao balans sa sobom. Sada sam zamalo na mjeri koja je i preporučena. Mislim da je oko pola kvadrata ispune viška još uvijek u svakoj kutiji. U gramima je to zanemarivo malo. Možda se i varam jer nije ovo jedini tweak koji je napravljen, ali kao i da je srdnji spektar dobio dodatan prostor. Time dolazimo do drugog tweaka: Stavio sam i Fountek NEO CD 3.5H ribbon supertweeter. Trenutno jednostavno odrezan daleko iznad čujnog spektra s 0,68 uF Wimom. Obje stvari, i Isoacoustics i Super-tweeter su me oduševile ovdje. Sigurno ću još iskušati i rez sa oko pola uF da mogu usporediti stvari. Sigurno neću isprobati s većim kondenzatorom jer mi više "prezensa" od ovoga ne treba. Mogu samo vidjeti što se događa s manje. Isprobao sam nekoliko pozicija i na koncu ostavio ovako kao na slici. Magneti dva tweetera nisu u ravnini, ali mi se ne to čini kao hendikep. Valjda je premalena valna dužina na kojoj radi ST da bi to bilo krucijalno bitno. Znači, imam MLTL bas, najbliže horni što u svojoj maloj sobi mogu doći, Tannoy tweeter koji je u horni i sad ovaj WG/Horn ST od founteka. Jako zadovoljan. Osim toga, morao sam popraviti jednu klemu za zvučnički kabel. Kleme sam kupio nekoliko godina prije nego što sam uopće kupio drivere. Naišle su mi u second handu, nikad raspakirane i kako sam ionako imao jasno razrađen plan napredovanja sam ih bio kupio i ostavio da čekaju. Jedna crvena je od početka malo zapinjala i kad sam mijenjao kabele....uf...eto, stavio sam još ranije i Flat foil Mundorf srebrne kabele inspirirane knjigom Allena Wrighta....kad sam mijenjao kabele mi je ta jedna klema zacvikala toliko da sam ju morao otpustiti s papagajkama i tako slomio leptir i komad navoja u njemu. Kupio sam drugu i rastavio zvučnjak da dođem do kleme. A stavio sam i granafor na Isoacoustic Gaia 2. Taman je i on na granici. Gaia 2 nosi do 54 kg, a i granafor je sa svime 50+...mislim da je baš 54 kg. Samo tanjur je 12,6 kg. Gramofon nisam uslikao. Eto, sad imam ferije samo za sebe! krca44, Mikorist, BANAT and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 3 4 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Decembar 24, 2024 Share #8958 Napisano Decembar 24, 2024 Strojovođa, šta reći.... black coffe je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Decembar 24, 2024 Share #8959 Napisano Decembar 24, 2024 pre 12 minuta, Zen Mod reče Strojovođa, šta reći.... vodi stroj ? , vuče mi na politiko ... LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
LightMatic Napisano Decembar 24, 2024 Share #8960 Napisano Decembar 24, 2024 Zerowaf, ako nešto znače, imaš moje pohvale. Usput, da upitam gdje si zbavio ove kleme i po kojoj cijeni ako nije tajna? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8961 Napisano Decembar 24, 2024 Jako ili nikako! Polubauk nema polupristup u naš poluhajfaj! pre 25 minuta, Zen Mod reče Strojovođa, šta reći.... pre 11 minuta, black coffe reče vodi stroj ? , vuče mi na politiko ... LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8962 Napisano Decembar 24, 2024 pre 4 minuta, LightMatic reče Zerowaf, ako nešto znače, imaš moje pohvale. Usput, da upitam gdje si zbavio ove kleme i po kojoj cijeni ako nije tajna? Audiophonics - MUNDORF MCONNECT TPCU870SC Bornier Cuivre OFC Plaqué Argent Rouge (Unité) WWW.AUDIOPHONICS.FR Ce bornier Mundorf M-Connect TPCU870SC profite d'une excellente qualité de fabrication, les matériaux choisis permettant une excellente conductivité. Ainsi, les contacts sont fait de Cuivre OFC haute pureté avec plaquage Argent. Hvala ti! Neću se uopće praviti skroman jer stvarno uživam kao prase u blatu! Više se ne proizvode, ako se ne varam. Rabljene sam ih kupio dosta jeftinije, ali sad kad sam morao jednu zamjeniti, nisam imao izbora nego kupiti i još biti sretan da ih uopće ima. Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Decembar 24, 2024 Share #8963 Napisano Decembar 24, 2024 1 hour ago, zerowaf said: . . . Stavio sam i Fountek NEO CD 3.5H ribbon supertweeter. Trenutno jednostavno odrezan daleko iznad čujnog spektra s 0,68 uF Wimom. . . . Imao sam prilike videti i čuti Tannoy kabinete ( više modela, što original, što diy kabineti ) sa Tannoy ST-200 supertviterom, ima i neki Fostex ST. Sve kul je to. Međutim, da li se postavkom ST-a praktično odlazi od izvorne ideje DC koncepta ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Decembar 24, 2024 Share #8964 Napisano Decembar 24, 2024 pre 8 minuta, Doktor reče Međutim, da li se postavkom ST-a praktično odlazi od izvorne ideje DC koncepta ? Ništa ne kvari koliko su moje uši mogle da čuju. Najbolji retultat sam imao da je čak okrenut suprotno od zvučnika. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8965 Napisano Decembar 24, 2024 (izmenjeno) pre 21 minuta, Doktor reče Imao sam prilike videti i čuti Tannoy kabinete ( više modela, što original, što diy kabineti ) sa Tannoy ST-200 supertviterom, ima i neki Fostex ST. Sve kul je to. Međutim, da li se postavkom ST-a praktično odlazi od izvorne ideje DC koncepta ? Da. Mislim da si u pravu jer više nije sav zvuk iz jedne točke. Meni je to u sobi od svega 16 kvadrata bio jedan od razloga zašto sam svojedobno razmišljao o Tannoyu, Altecu 604 ili single driver BLH tipa nekog od većih Lowtherovih kabineta. No, budući da super tweeter u ukupnom zvuku sudjeluje s tako malo volumena, odrezan daleko iznad čujnog spektra, pa mu samo zbog jednostavnosti skretnice ono nama čujno dolazi do njegove membrane (u ovom slučaju do trake/ribbona) ja ne primjećujem nikakvu diskrepanciju u tom smislu. Ono što se dobilo je, nazvat ću to - prezens. Prisutnost. Prisutnost glasa, činele, opruga na dobošu, tipki instrumenata, disanje. Veća prisutnost prostora u kojem je snimano ako je snimano live u studiju ili nekoj dvorani/klubu. Netko bi možda rekao da je to "zrak", a netko treći da je to "prostor". Razlike nisu nebo i zemlja, ali nema nimalo dvojbe da postoje i da su u pravom smjeru. Tako da jesi u pravu. Više to nije ni tehnički točkasti izvor, ali je količina i narav zvuka koja je dodana iz novog izvora taman toliko zanemariva da ju ne primjećujem kao nešto odvojeno od ukupne "mase". Nisam nikada čuo originalnu Tannoy kutiju s originalnim Tann supertweeterom, pa ne mogu reći ništa u usporedbi. Ovaj MLTL radi drugačije od drugih tvorničkih Tannoya koje jesam čuo među kojima je do sad prednjačio Lokwoodov Major. Ovaj MLTL je za mene bolji od Majora. U mojoj sobi, za mene, u mom sistemu - znaš već kako idu uobičajeni disclaimeri. Moram još reći radi kompletiranja informacija da Zenova skretnica, to jest originalna skretnica sa Zenovim rješenjem autoformera i izborom elemenata, dramatičan napredak čak i ako se ništa drugo ne promijeni. Uz malu korekciju, koristio sam ju na Devonima koji imaju 12 HPD drivere i tamo je samo skretnica bila drugačija. To što je Devon pokazao s novom skretnicom me je zamalo spriječilo da uopće napravim ove 15-ice, ali budući da sam ih već imao i zato što volim dovršiti započeto (kad-tad, ali završavam sve!) sam ipak krenuo u izradu. I nije mi žao! Ovo sada ima prezens usporediv s 12" HPD i odlučnu neumoljivost 15-ice Izmenjeno Decembar 24, 2024 od zerowaf Vix and Doktor je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Decembar 24, 2024 Share #8966 Napisano Decembar 24, 2024 Probaj da postviš ST da se odbija od zida pozadi i vraca se nazad....Onda nema nista od remecenja tackstog izvora. Lepo secanje. Ja sam otisao na manje i modernije zvucnike sad koji sviraju do 35khz. zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Decembar 24, 2024 Share #8967 Napisano Decembar 24, 2024 pre 44 minuta, zerowaf reče Jako ili nikako! Polubauk nema polupristup u naš poluhajfaj! Polubauk kruži polueuropom zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8968 Napisano Decembar 24, 2024 Upravo sada, black coffe reče Polubauk kruži polueuropom Stari znalac točno zna otkud mi inspiracija! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Decembar 24, 2024 Share #8969 Napisano Decembar 24, 2024 pre 1 minut, black coffe reče Polubauk kruži polueuropom sječamo se te pjesme ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8970 Napisano Decembar 24, 2024 pre 2 minuta, Mikorist reče Probaj da postviš ST da se odbija od zida pozadi i vraca se nazad....Onda nema nista od remecenja tackstog izvora. Lepo secanje. Ja sam otisao na manje i modernije zvucnike sad koji sviraju do 35khz. Ja sam ostao na većim i starijim koji sviraju od 20 Hz do 40 kHz. Hoću reći, dvije trećine spektra se uzalud rasipa. Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Decembar 24, 2024 Share #8971 Napisano Decembar 24, 2024 Pre sat vremena, zerowaf reče Audiophonics - MUNDORF MCONNECT TPCU870SC Bornier Cuivre OFC Plaqué Argent Rouge (Unité) WWW.AUDIOPHONICS.FR Ce bornier Mundorf M-Connect TPCU870SC profite d'une excellente qualité de fabrication, les matériaux choisis permettant une excellente conductivité. Ainsi, les contacts sont fait de Cuivre OFC haute pureté avec plaquage Argent. Ova buksna je u sustini modernizovna hirschmann buksna. veca leptir navrtka. Ko nema mnogo love i obicne hirschmann PKI-10 su kraj price probao sam sve moguce pa znam p.s. Lažem.... nisam probao samo Tube odavde Electra Cable Tube Connectors | GR-Research GR-RESEARCH.COM Viborge, Mundorfe, Hirschmann, CMC, Cardas, Aeco sam probao. LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 Share #8972 Napisano Decembar 24, 2024 Pre sat vremena, black coffe reče sječamo se te pjesme ? Kako da ne! Jedna od omiljenih svojedobno. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Decembar 24, 2024 Share #8973 Napisano Decembar 24, 2024 2 hours ago, zerowaf said: Ja sam ostao na većim i starijim koji sviraju od 20 Hz do 40 kHz. Hoću reći, dvije trećine spektra se uzalud rasipa. Ja ne cujem 20Khz pa mi nebitno, ali zato cujem 20 Hz, pa mi je to bitnije. Samo, cuje i komsija... zerowaf, LightMatic and black coffe je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Decembar 24, 2024 Share #8974 Napisano Decembar 24, 2024 pre 48 minuta, Vix reče Ja ne cujem 20Khz pa mi nebitno Ne cuje skoro niko ceo opseg. Ali osecju koske u srednjem uvu promene. Pa nije nebitno. Cak mogu određene frekfencije (refleksije) da izazovu poremećaj pritiska u srednjem uvu. To je ono što izaziva nelagodnost, zamor i na kraju te tera da menjaš zvučnike, opampove, pojačala i kabline . p.s. Zato pametni ljudi mere drajvere i zvučnike. Da otkriju gde su refleksije, zvonjave i prizvuci koji se i ne čuju na uvo. Samo na mikrofon. Doktor, Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Decembar 24, 2024 Share #8975 Napisano Decembar 24, 2024 ^ Jel' to ono Waterfall i ostale kerefeke ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Decembar 24, 2024 Share #8976 Napisano Decembar 24, 2024 pre 17 minuta, Doktor reče ^ Jel' to ono Waterfall i ostale kerefeke ? da. ove dve slike pored ovoga Sa njim se vide gde su refleksije i zvonjenje koje smetaju ušima ma koliko gluv bio. Onaj drugi grafik sa linijom na opsegu pokazuje koliko je drajver (skretnica) precizan(a). Tek nakon ovih provera se ide na slušnje. I tako u krug. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah