Aleks Napisano Decembar 26, 2024 #8999 Napisano Decembar 26, 2024 pre 9 časa, Brijac reče Prob'o post kao post, ne pase mi 😁 Medjutim post bez hrane mi je cucnuo samo tako, prvih dva dana si gladan i imas bas unutrasnju borbu, posle toga nemas glad kao glad, ne verovatan osecaj. Svakom bih preporucio ko ima stabilno zdravlje da ostavi hranu na par dana, nekoliko puta godisnje. Covek moze nedelju dana bez hrane, bez ikakvih posledica. Ciscenje organizma nevidjenih razmera. Naravno, ne treba ga praktikovati redovno Jednom godisnje, odlicno
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9000 Napisano Decembar 27, 2024 A koliko dugo se onda posti? Nikad nisam probao.
black coffe Napisano Decembar 27, 2024 #9001 Napisano Decembar 27, 2024 pre 4 časa, ninja reče A koliko dugo se onda posti? Nikad nisam probao. osobni režim , evo (osobno) nakon 65te (ove godine) smanjio obroke- ručak i večera - za 2/3 . i spao sa cc105 na 95 (cc180 v ) . Doručkujem capucino . Za sada sa zdravljem sve ok (kuo , kuc , kuc ) , da neureknem . Uglavnom "slušam organizam" ... vladd and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1
black coffe Napisano Decembar 27, 2024 #9002 Napisano Decembar 27, 2024 Btw , uglavnom sve "vjere" i slične organizacije imaju neakav oblik "posta" što je dokaz ? da je potreban za ljudski život (možda prenaglašeno rečeno) . Autofagija je po meni iscrpljivanje ? . , Redovitim "samoodržavanjem" u bilo, kojem obliku moremo svoje mane prikriti ili istaknuti odnosno odrediti što hočemo LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 2
prophet Napisano Decembar 27, 2024 #9003 Napisano Decembar 27, 2024 Post je duhovna kategorija. Rezim ishrane tokom posta izmedju ostalog pomaze da se postigne unutrasnji mir i da odagna gresne misli. Postio sam samo jednom ceo bozicni post i u tom duhovnom smislu je pravo prociscenje. Mi uglavnom naopako gledamo na sebe kao vrstu i kao jedinke. Mi smo duse a ne tela, odnosno duse kojima je dato telo. Leonardo and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
krca44 Napisano Decembar 27, 2024 #9004 Napisano Decembar 27, 2024 Meni kroz glavu dnevno prolazi milijun misli postio / ne postio pa licno ne kapiram kako hrana moze da utice na nedostatak javljanja "gresnih" misli....? NHF
Doktor Napisano Decembar 27, 2024 #9005 Napisano Decembar 27, 2024 ^ Nije samo hrana&alkohol&gudra u pitanju. Stvar je volje, odluke i discipline. A te, kako ih ti nazivas, "gresne misli" . . . dodju . . . . i samo prodju. Dakle, posti sinko i ti ! krca44 je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #9006 Napisano Decembar 27, 2024 Evo ja umesto Doktora . Utiče na naše zdravlje, generalno a smim tim i na mentalno. CNS koristi glukozu kao primarni izvor energije. Tokom gladovanja, kada nivo glukoze u krvi opada, telo prelazi na alternativne izvore energije poput ketona, koja nastaju razgradnjom masti. Dešavaju se promene u neurotransmiterima. Vraćaju se na fbrička podešavanja - čitaj - kao kad si bio beba. Hronično gladovanje ili pothranjenost mogu dovesti do oštećenja neurona i smanjenja volumena mozga.
Doktor Napisano Decembar 27, 2024 #9007 Napisano Decembar 27, 2024 5 minutes ago, Mikorist said: Evo ja umesto Doktora . Utiče na naše zdravlje, generalno a smim tim i na mentalno. CNS koristi glukozu kao primarni izvor energije. Tokom gladovanja, kada nivo glukoze u krvi opada, telo prelazi na alternativne izvore energije poput ketona, koja nastaju razgradnjom masti. Dešavaju se promene u neurotransmiterima. Vraćaju se na fabrička podešavanja - čitaj - kao kad si bio beba. . . . Sto znaci - zaborav od pionirske marame, svih onih bespotrebnih ludila vezanih za to vreme . . . dakle - opaCno za pojedine iskushavaoce ! Mikorist je reagovao/la na ovo 1
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9008 Napisano Decembar 27, 2024 Opet niko ne reče koliko bi post trebao da traje. Naravno, podrazumijeva se da je osoba zdrava, i duhovno i fizički a uz to još nepopravljivi ateist.
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #9010 Napisano Decembar 27, 2024 pre 5 minuta, ninja reče Opet niko ne reče koliko bi post trebao da traje. On 26. 12. 2024. at 15:41, Brijac reče tri dana Tri dana ništa jednom godišnje je neki minimum. Neki ovo produže na 5 dana ili koliko mogu. Vežbaš prvo jedan ili dva dana. Da vidiš kako reguješ.
драган Napisano Decembar 27, 2024 #9011 Napisano Decembar 27, 2024 Imas oca Doroteja u svedskoj. Сусрети: Архимандрит Доротеј (Форшнер), старешина манастира Свете Тројице у Бредареду (Шведска) / Православие.Ru PRAVOSLAVIE.RU Сваке године око Светих Врача долази у Србију. Може се рећи – враћа се, будући да срцем из завичаја Светог Владике Николаја и Оца Јустина никада није ни отишао. Овде се обрео деведесетих. Mikorist and Doktor je reagovao/la na ovo 2
Brijac Napisano Decembar 27, 2024 #9012 Napisano Decembar 27, 2024 4 minutes ago, Mikorist said: Tri dana ništa jednom godišnje je neki minimum. Neki ovo produže na 5 dana ili koliko mogu. Vežbaš prvo jedan ili dva dana. Da vidiš kako reguješ. Meni je za sad 7 dana najvise, 4 dana prosek. Da nema gasiranja poslovno, verovatno bi moglo jos 7 da se izgura na tih 7 dana. Ali za sad smatram da nema potrebe, previse katabolicki za organizam. Ono sto je bitno, i sto ljudi ne percipiraju, u telu minerala i vitamina ima u dovoljnoj kolicini za mesec i kusur dana, nisu potrebni suplementi za ovako nesto, cisto natrijum i magnezijum da bi funkcionisao organizam bolje. Ostatak zavisi od kolicine sala, misicne mase i bazalnog metabolizma. Ono sto jos bi trebali praktikovati je hladan tus/bucka u kadi. Jako mnogo znaci, i za meditaciju, a i za zdravlje, mnogo procesa se aktivira. Bilo bi idealno sto bliza nuli, ali jbg u stanu je to malo zahebano. I nije strasno uopste koliko ljudi misle, duboko disanje i posle minut se naviknes. 5min dosta, par puta nedeljno. Moram priznati ulenjio sam se za to, ali je bila dugo vremena standardna praksa na nedeljnom nivou. Nisam bio bolestan od srednje skole do covida, nisam ni imao novu zdravstvenu karticu, onu papirnu samo 😅
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9013 Napisano Decembar 27, 2024 52 minutes ago, Mikorist said: Tri dana ništa jednom godišnje je neki minimum. Neki ovo produže na 5 dana ili koliko mogu. Vežbaš prvo jedan ili dva dana. Da vidiš kako reguješ. A da ne bude kao ona priča kad je čovjek učio magarca da ne jede i taman kad ga je naučio, on umre 😉 Mislio sam da sam ima tu nešto određeno, više medicinski ali očito da je sve to individualno i u kakvoj si formi. Onome ko ima 130kg na 160 cm obima, tijelo najvjerojatnije "žešće" reaguje na post nego neko od 65kg ... a sa druge strane, 130 ima veću zalihu i bolji je post-maratonac od onog od 65 ...
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9014 Napisano Decembar 27, 2024 (izmenjeno) 1 hour ago, драган said: Imas oca Doroteja u svedskoj. Сусрети: Архимандрит Доротеј (Форшнер), старешина манастира Свете Тројице у Бредареду (Шведска) / Православие.Ru PRAVOSLAVIE.RU Сваке године око Светих Врача долази у Србију. Може се рећи – враћа се, будући да срцем из завичаја Светог Владике Николаја и Оца Јустина никада није ни отишао. Овде се обрео деведесетих. Zahvaljujem ali očito nisi dobro pročitao moj post (gore napisanu a ne tematsku) Izmenjeno Decembar 27, 2024 od ninja
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9015 Napisano Decembar 27, 2024 50 minutes ago, Brijac said: Meni je za sad 7 dana najvise, 4 dana prosek. Da nema gasiranja poslovno, verovatno bi moglo jos 7 da se izgura na tih 7 dana. Ali za sad smatram da nema potrebe, previse katabolicki za organizam. Ono sto je bitno, i sto ljudi ne percipiraju, u telu minerala i vitamina ima u dovoljnoj kolicini za mesec i kusur dana, nisu potrebni suplementi za ovako nesto, cisto natrijum i magnezijum da bi funkcionisao organizam bolje. Ostatak zavisi od kolicine sala, misicne mase i bazalnog metabolizma. Ono sto jos bi trebali praktikovati je hladan tus/bucka u kadi. Jako mnogo znaci, i za meditaciju, a i za zdravlje, mnogo procesa se aktivira. Bilo bi idealno sto bliza nuli, ali jbg u stanu je to malo zahebano. I nije strasno uopste koliko ljudi misle, duboko disanje i posle minut se naviknes. 5min dosta, par puta nedeljno. Moram priznati ulenjio sam se za to, ali je bila dugo vremena standardna praksa na nedeljnom nivou. Nisam bio bolestan od srednje skole do covida, nisam ni imao novu zdravstvenu karticu, onu papirnu samo 😅 Ovo ne već konkretno i iz prakse, hvala! Da li radiš kada si postio ili si to upražnjavao kada si slobodan? Naravno, razumijem da se baš ne posti na duže ako se radi teži fizički posao.
Brijac Napisano Decembar 27, 2024 #9016 Napisano Decembar 27, 2024 Ukoliko je teza fizikalija, jako je tesko izgurati. To su vec ozbiljne kolicine utrosene energije i mikropovrede koje moraju da se repariraju, telo bi uslo u preveliki katabolizam. Meni je posao vecinski za stolom, tako da mi nije problem izgurati na duze staze, i cesce. Sto se tice razlika, da, sve je individualno ali svako sa zdravom cukom i bez nekog tezeg zdravstvenog problema moze izgurati par dana. Imas i primer gde je solidno gojazan glumac kevin dzejms, radio ovaj post 41 dan. Naravno tu su ukljuceni i doktori, pracenje stanja organizma. Mikorist, ninja and Vix je reagovao/la na ovo 3
krca44 Napisano Decembar 27, 2024 #9017 Napisano Decembar 27, 2024 Ja sam plivao u reci Savi pri temperaturama koje su padale po pola stepena svaki dan - zadnji dan je bilo cini mi se 18C, Oktobar 10,-ti 2023-ce, ajde da kazem 10 minuta ( 10-12 min ) i to je potencijalno vrlo opasno. Ohladi se celo telo i osetim kako se toplota skuplja oko srca - to je bio znak da sam debelo preterao. Prethodnih dana od 19,5-19-18,5 plivao sam po 15 minuta i imao sam vrlo slican dozivljaj samo ne bas tako brzo izrazen. Sunce ne moze da zagreje telo - u to sam se uverio kad se vratim kuci 45 min kasnije i odem pod tush mlakom vodom ( min tople da se ne tushiram u bas hladnoj vodi ). Ovo inace ne radim, ta godina i to sto sam tada forsirao plivanje "dok god je moguce" su izuzetak. Na Savi je obicno kraj plivanja kad temperatura vode padne na 20C, sto je kraj Septembra, vrlo retko pocetak Oktobra, sem ako nema nekih pojava tipa kisha pada sedam dana pa kraj dodje ranije.
ninja Napisano Decembar 27, 2024 #9018 Napisano Decembar 27, 2024 Ovdje more ljeti bude do 20C kad je baš toplo ali samo prvih 20 cm ... a neki bi rekli da je more temperature 0.5 cm
Mikorist Napisano Decembar 28, 2024 #9019 Napisano Decembar 28, 2024 pre 14 časa, ninja reče A da ne bude kao ona priča kad je čovjek učio magarca da ne jede i taman kad ga je naučio, on umre 😉 Mislio sam da sam ima tu nešto određeno, više medicinski ali očito da je sve to individualno i u kakvoj si formi. Onome ko ima 130kg na 160 cm obima, tijelo najvjerojatnije "žešće" reaguje na post nego neko od 65kg ... a sa druge strane, 130 ima veću zalihu i bolji je post-maratonac od onog od 65 ... Sve je uvek individualno. Ne postoji isti čovek iako su svi naizgled slični. Nema veze i ako si ateist sa ovim. Ima veze najviše s kemijom mozga i na to kako smo prežičeni bukvlno. Ketonska tela, koja se proizvode tokom gladovanja, mogu promeniti neuronsku aktivnost i čak potencijalno uticati na mikrostrukture poput mikrotubula u neuronima koji igraju ulogu u generisanju svesti putem kvantnih procesa. Kvantna stanja unutar mikrotubula mogu promeniti integrisane aspekte svesti, poput percepcije, introspekcije i kreativnosti. A preko kvantnih čestica spajaš se sa celim univezrumom(višom silom). Moguće je i sa multivezrumom. Kvantna spregnutost je fenomen u kojem su dve ili više čestica povezane tako da stanje jedne neposredno utiče na stanje druge, bez obzira na udaljenost. Ovo je sve reltivno naravno. Ali je dodirna tačka učenja svih civilizacija. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Decembar 28, 2024 #9020 Napisano Decembar 28, 2024 A evo čime se zanimam još ovih dana Keramička verzija. LightMatic and krca44 je reagovao/la na ovo 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah