Jump to content

Mentok

Član
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mentok last won the day on June 13 2015

Mentok had the most liked content!

2 Followers

About Mentok

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 04/10/1978

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Vrbas
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

11644 profile views
 1. https://www.discogs.com/sell/item/889716113 Mada je moja daleko od mint A osim toga nemam ni gramofon
 2. Mentok

  Nepoznati Zvucnik

  Meni liči da je neki Peerless. Imao sam davno neke slične ali sa gumenim vešanjem. Mada ti to da znaš proizvođača i ne pomaže nešto. Čak i da znaš tačnu oznaku modela teško da bi našao neke podatke na net-u.
 3. Mentok

  Panasonic WM-61A Linkwitz mod

  Pa da, sad se ponaša kao "pravi" mikrofon, može na bilo eksternu zvučnu sa xlr-om i fantomom ili na bilo koju miksetu. Ovako mi se činilo najzgodnije. Koliko se sećam mislim da je ova šema ili neka varijacija na istu, samo sam koristio druge tranzistore, mislim da imam negde nacrtano na nekom papiru https://www.directap.com/images/ECMMicPhantomPoweredNew.jpg ima još toga na tom sajtu : https://www.directap.com/Microphones
 4. Mentok

  Panasonic WM-61A Linkwitz mod

  Davno je to bilo, al' za ove mikrofone sam ugradio "preamp" koji mu omogućava balansirani izlaz i napaja se preko fantoma, a nalemio sam ga nekako izduženo da mi na kraju upadne u neke male cevke od neke razvaljene TV antene. Kapsule su modovane, a ubacio sam ih u one metalne navoje za 6.3 mm banane i dodatnog termo bužira da ih drži u mestu.
 5. Mentok

  Novopridosle skalamerije

  Ništa vi ne znate. To je analogni uređaj za manuelno ispravljanje napona u mozgu kad se vratim iz firme posle radnih dana ko što je bio današnji. Što veći procenat iron-a u iron-u to si bezopasniji po okolinu
 6. Mentok

  Novopridosle skalamerije

  Evo stiglo i meni danas malo irona, nisam ni znao da je to u trendu na forumu ovih dana
 7. nema snuber na plocici, ja sam zamenio bootstrap, ulazne, dodao snubber. nije neki problem odlemiti smd i dodati veće blokove, jal van ploče žicama, jal nešto direktno, samo pazite jako kad lemite, vodovi su jako tanki tako da lako može da vam se desi da se od težine elementa odvoji vod od ploče, meni se desilo ali sam sanirao. uglavnom, nemam pojma, upalio, kao malo bolje svira, a možda i ne, no onda sam probao TDA7297, mnogo mi više leži pa sam ostao na njemu, mada oba sviraju korektno za to što mi treba, da teraju zvučnike zakačene za komp.
 8. Koliko znam, u takvom pakovanju, mogu biti samo keramika.
 9. Mozda ce nekome koristiti, ja sam iskasapio ovu moju XH-M189, povadio sam četiri ulazna SMD i četiri bootstrap kondenzatora na izlazu iz čipa i premerio ih. Ovi bootstrap su 220nF koliko i treba da budu, a ulazni su 1.5uF što odgovara za gain od 20dB, za gain od 26dB na koliko je setovana ploča po datasheetu predviđeni su kondenzatori od 3.3uF ali ni ovo nije tako loše, mislio sam da su stavili još manje vrednosti.
 10. Nemam takvu pločicu ali po slici sam 99% siguran da su uokvireno žuto ulazni, a uokvireno plavo izlazni iz čipa (bootstrap). Ovde su izlazni grupisani u grupe po dva pošto je ploča sa dva čipa. Ti izlazni bi trebalo da su po 220nF a ulazni ne znam, verovatno nisu dovoljne vrednosti. Ova moja HX-M189 ima samo jedan čip ali isto četiri ulazna. Dva su levi desni, a dva su povezana na zemlju, pošto čip ima balansirane ulaze. Ne znam da li su isto povezani na M190, ali lako se utvrdi uz malo posmatranja izbliza.
 11. Ti 680nF nisu izlazni već deo izlaznog filtera zajedno sa zavojnicama, izlazni i ulazni su SMD.
 12. A ljudi, šta radite sa potovima na ovim pojačalima. Ja sam za komp zvučnike uzeo onu crvenu pločicu, xh-m189, nisam još ništa čačkao na njoj, mada planiram, ali ovo čudo za volume ima pot od 1K i to linearni. Mislim, svira to fino ovako ali 1K linearni mi baš ne izgleda kao neka optimalna vrednost. Pojačalo je fabrički setovano na 26db.
 13. Mentok

  Philips cd 204

  Ja se ponadao da ti mogu pomoći pošto imam jedan philips CD 650 rashodovani, ali sad kad sam pogledao u njemu je MAB8441 Nego, vidim u MG electronics kao navodno imaju na prodaju MAB8440 ako je to to, nešto mi je čudan opis, kao da je memorija, a i čudno mi je da imaju tako mator deo, jedino što se poklapa je da je 28 pinski , pa proveri možda kod njih da li odgovara.
×