Jump to content

Walter

Član
 • Broj sadržaja

  400
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  1

Poslednji trofej

Walter je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

4 Pratilaca

O Walter

 • Rođendan 03/30/1973

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Beograd
 • Interesovanja:
  DIY
 • Zemlja:
  Yugoslavia

Skorašnji posetioci profila

11539 posetilaca

Walter's Achievements

 1. Ćuti, bolje tako nego kad ga imaš previše, ali nemaš kinte da ga ispuniš
 2. Da, hemendex i bekendex (sa slaninom). Ima toga još na menijima....
 3. Ne misliš da je pametnije da sruše i spomenik i plato i naprave iznova? Misliš da je pametnije srušiti zgradu železničke stanice iz 1884. godine ???
 4. Svaka čast za volju. Nadam se da ćeš biti zadovoljan rezultatom. Samo napred!
 5. Našao mi drugar sliku kako je izgledala originalna unutrašnjost. Samo trafo, seleniumski ispravljač i zaštita. Otprilike to što je i Brka rekao.
 6. Ali onda nemamo potreban napon na izlazu, dobijemo oko 21V (bez kondenzatora za peglanje) ?
 7. @zek Dobio sam kada sam priključio gore navedeni sklop Pre toga sam dobio 15.5V ~ AC.
 8. Nema diode ni greca, očerupano je verovatno. Ima žica od ampermetra. Može li kratko objašnjenje, zbog čega na izlazu naponskom regulatoru nema napona 15V, nego je skoro 30V. Priključio sam otpornost od nekih 150 Ohma na izlaz kao opterećenje, nisu kleme "u vazduhu".
 9. Možda deluje glupo zašto sam se petljao uopšte, kada za 20€ može da se kupi nov. Verovatno i jeste, jer sam potrošio već više para na delove, ali reko da se malo zanimam lemilicom, nisam baš dugo. Tako je krenulo, a posle sam se iznervirao što ne ide, pa bih sada da isteram do kraja, pa nek košta šta košta
 10. Pozdrav društvo. Nije baš tema audiofilska, naprotiv, ali je verujem pravo mesto, da dođe do razjašnjuenja. Naime, skoro mi dade otac neki punjač akumulatora za kola, da "pogledam šta mu je". U pitanju je jeftini Einhell punjač jačine punjenja 3A. Kad sam ga otvorio, video sam da mu praktično fali sve osim trafoa. Znači, osim kućišta, unutra se nalazi samo trafo 230/15V, cenim nekih 60tak VA, ampermetar i neki zaštitni rele. Drugo nema ništa. Pošto sam slab sa teorijom elektronike, potražio sam neku šemu za pravljenje punjača u kućnoj radinosti i naleteo na ovo: Kompletan propratni tekst sa opisom projektića je ovde: https://www.cefix.rs/vesti/zanimljivosti/item/1623-punjac-akumulatora-sa-ic-kao-stabilizatorom-napona Ne budi lenj, nabavio sam sve od delova (tranzistor MJ15004 u TO3 pakovanju) i sastavio to sve kao poinbt to point na onoj rupičastoj pločici. Povežem sve, pustim, i ne dobijem na izlazu napon oko 15V koliko bi kontam trebalo nego nešto ispod 30V DC Probao i sa trafoom od 24V na sek. (reko možda ne reaguje stabilizator na premali napon) ali jok. Proveravao sam da li sam dobro vezao, menjao stabilizator, menjao tranzistor, sve proveravao ponovo... Dok ne otkačim kolektor tranzistora, ne mogu da dobijem 15V. U čemu grešim? Molim elektroničare da pojasne. I izvinjavam se ako izgleda trivijalno i glupo, ali ja sam sa elektronikom posvađan.
 11. Jeste LA 224B I tuner LT-325A. Pojačalo je manje više originalnom stanju, osim konektora za struju i za zvučnike. Čak su i lampe sve japanske. Ne radi mu power sijalica. Treba očistiti malo podnožja, hoće da zakrklja s vremena na vreme. Tuner je izgleda ok. Pomerena mu je samo kazaljka skale za otprilike 1.5MHz. Ostalo je ok. Nisam stigao detaljno da se bavim njima. Samo sam ih očistio od ambalaže i namestio ih da sviraju.
 12. Biće malo toplija zima kod mene u kući
 13. Stigao Deda Mraz. Zadržali ga malo na granici, pa mi doneo poklone za srpsku Novu godinu umesto na zvaničnu.
×
×
 • Kreiraj novo...