Jump to content

Mr. Kobayashi

Član
 • Broj sadržaja

  15
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O Mr. Kobayashi

 • Rang
  🎖
 • Rođendan 18.04.1979.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

1811 posetilaca
 1. Mr. Kobayashi

  Hladnjak

  Kupujem hladnjak kao sa slike 064 138 42 40
 2. Mr. Kobayashi

  Naim i Bowers

  Na prodaju su sledeće komponente: 1) Naim Nait XS 1 kom 800 EUR 2) Naim CD5si 1 kom (https://www.player.rs/artikal/naim-cd5si) 900 EUR 3) Naim Audio Interconnect 1 kom 100 EUR 4) Naim Audio NAC A5 speaker cable 2 kom (dužina jednog kabla je 3,5 m) 150 EUR 5) Bowers and Wilkins DM603 zvučnici 1 par 350 EUR Prve četiri stavke prodajem u kompletu, peta može odvojeno. Pojačalo i CD plejer imaju zasebne daljinske upravljače, slikao sam samo jedan. U pitanju je usluzni oglas, komponente prodaje moj prijatelj Miroslav, sve dodatne informacije na tel: 065 99 89 588 Slike su od uredjaja koji se prodaju.
 3. Visokotonac je 8 oma danas sam ga skinuo i izmerio. Nema nikakvih oznaka na viskotoncima pa ne znam ko je proizvodjac istih. Cilj mi je bio da promenim ozicenje otpornike i eventualno kondenzatore ako mislite da bih dobio bolji zvuk. Medjutim kada sam otvorio i drugu kutiju primetio sam da se skretnice razlikuju, odnosno vrednosti kondezatora u skretnicama. Da li je to fabricki tako radjeno ili je neko prckao po njima? Na kutijama zvucnika stoji oznaka "mass loaded speakers - system is an intescope disagn" da li vredi ulaganje u ove zvucnike?
 4. Da li neko mozda zna koji su ovo kondenzatori u skretnici, da li bi zamenom istih dobio bolji zvuk? U pitanju su vintage zvucnici sa basom Seas 25 F-EW
 5. Puno hvala na odgovorima! Svira Hitachi sada mnogo bolje!
 6. Xa uspeo!! Puno vam hvala!!!!! Pojacalo radi vec tri sata!!!!!! Na ovom pojacalu sam radio bas dugo vremena, skidao,otvarao, cistio i podmazivao sam sve potenciometre, preklopnike, prekidace, relej.... Kupio sam i damping mast pa sada potencimetri imaju onaj prijatan otpor pri okretanju. Q801 i Q802 imaju napone 25/25/ i 48V umesto 46 to je valjda ok? primetio sam da se dosta greje i dioda CR805 koja lezi na stampanoj plocici i od koje je plocica i promenila boju. Pojacalo je staro oko 40. godina. Takodje sam primetio da otpornici metal oxid dosta odstupaju od nazivnih vrednosti npr. R637 treba da bude 1k a otpor pri mrenju je 0,75k. Otpor sam merio na ploci bez skidanja otpornika. Da li je neophodno da skidam otpornik pri merenju, da li je to odstupanje ok? da li da zamenim ovaj otpornik novim? stari elektroliti u okolini Q801 i Q802 su bas bili razvaljeni ali je pojacalo i pored toga radilo. Da li treba da zalemi spojeve zica koje su obmotane oko ciodica na stampanoj plocici?
 7. Ovako bi trbalo da je ok?
 8. Hvala na odgovorima, po mojim pitanjima verovatno zakljucujete da ne znam bas puno o ovoj tematici. Kada jednu pipaljku uimera zakacim za oznaceni otpornik R725l a drugu pipaljku na masu dobijam napon od 48V. Gde gresim?
 9. Da li moze pojasnjenje gde kacim pipaljke unimera. Nije mi bas jasno.
 10. Da li neko moze da mi pomogne oko stelovanja biasa kod pojacala hitachi ha610, u pitanju je vintage pojacalo iz 1974/75 godine. Cistio sam mu potenciometre i prekidace, izmenjao propale elektrolite. Ako moze neko da mi objani gde kacim pipalice mernog instrumenta. Tranzistori Q801 i Q802 se poprilicno greju, spojeni su na mali hladnjak ali je on posle 5 min toliko topao da se jedva drzi ruka na njemu. Da li je to ok?
 11. Nabavio sam Neutric stereo kabl, od koga nameravam da napravim interkonekt kabl CD-pojacalo. Neutrik ima dve zice u sebi (plavu i crvenu) i sild. Molim za pomoc kako da povezem cinceve, da li jednu zicu (crvenu ili plavu) vezem za sild... ili kako vec?
×
×
 • Kreiraj novo...