Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/19/17 in all areas

 1. 3 points
  Konstrukcija nema veze za DVV head-amp-om. Pomenuo sam jer je kačio slike gde se vidi kako je taj njegov proizvod lepo spakovan. Slušalice sa kojima trenutno koristim su AKG K240 Studio. Probao više izlaznih tranzistora. Završio sa Motorola MJE..pa..nešto zaboravih oznaku. Gurnuto sa mirnom strujom od oko 40 mA dublje u A klasu. Sa ovim slušalicama koje su 55 Ohma, to je do nivoa od oko 2,3 V ili 90 mW ili 100 dB na slušalicama u A klasi, posle AB. Zvuk ove kombinacije je pun, ima dobar fundament, masu. Sve je povezano i fluidno, nema, ali nikada ni naznaka oštrine. Može duže da se sluša bez zamora. Klavir je neverovatan. Sa snagom i dinamikom kako i treba da se čuje. Obilje detalja, i zvonkost u tonovima, kada je ima na snimku, ali ništa napadno. Love it. Ovo je predviđeno da se uglavnom koristi za preslušavanje nove muzike sa compa --> Foobar, preko externe zvučne, na amp i sluške. I izbor šta ostaje a šta ide u recycle bin.
 2. 3 points
  AR2

  Novopridosle skalamerije

  Cujem, cujem neko je zvao o HP instrumentima, hehehe. Evo moje selekcije. HP 3585 - Spectrum Analyzer, HP 3577 - Network Analyzer i HP 3562 - FFT analyzer (sada vec bivsi) i HP 8903 audio analyzer (the understatement) Ovi instrumenti su i dan danas neprevazidjeni sve sa zlatnim konektorima koji su korisceni. Napravljeni da prezive svaku katastrofu. Treba ih sacuvati, mogu da rade jos 20 godina. Ja sam bas narucio za 3577 LED color screen, sto ce mu dati lease na novi zivot. HP 8903 i dan danas radi fenomenalno. Prava zamena za AP za 10 x manje para. Ovaj drugi snimak sa EV zvucnikom i HP 3577 u pozadini, samo zbog lepote za oci. :-)
 3. 2 points
  AR2

  Novopridosle skalamerije

  Sto se tice audio opsega, tesko da su prevazidjene, narocito kada se govori o HP3577 network analizatoru. Svakako da su nove sprave koje su u RF opsegu bolje jer ranije to nije bilo moguce, ali za audio range tu absolutno tesko da postoji neka sprava koja bi tu mogla bilo sta da promeni. Jedini uredjaj koji je tokom vremena usavrsen je HP 3562 - FFT analyzer, ali i taj nanjnoviji koji se jos uvek prodaje, HP 35670 nije u tolikoj meri drugaciji i HP3562 jos uvek radi jako lepo. FFT je jedina area gde audio kartica i software mogu da budu bolji, ali pod uslovom da je to uradjeno kako treba. Ono Sokki je jako zanimljiv jer je, bar u Americi dosta nepoznat brand i moze da se nadje dosta jeftinije, a radi i ima potpuno iste, ili malo bolje karakteristike kao HP 35670. Ja sam ih nasao za neverovatno nisku cenu i zamenio moj HP 3562 kada je umro. Prvo ovaj sa zutim ekranom, a onda ovaj sa kolor ekranom, po neverovatnoj ceni od $ 300.00.
 4. 2 points
  i još par komata P.S. Hvala Leo za bušenje prednje i zadnje Al ploče.
 5. 2 points
  Nije spakovano kao kod DVV-a ali ovo je sastavljeno za lično uporabo. I bez prevelikih ambicija. Gomilu delova sam već imao kod kuće. Nekoliko slika:
 6. 1 point
  Beli

  Šta trenutno slušam . . .

 7. 1 point
  Meni je zanimljiv onaj fazon kada se upotrebi gedora za phase plug. Mislim da je Decware po tom fazonu i napravio phase plug koji upotrebljava i kod DFR-8 modela, koji je u stvari modifikovan Fostex FE206E.
 8. 1 point
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  SV sklopio ugovor sa Orange, ja bio posrednik.. uslov je bio da se ture ZM Philipsi u kutiju
 9. 1 point
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Kad smo kod upredanja vune...
 10. 1 point
  Zen Mod

  Novopridosle skalamerije

  o'ma sam se setio onoga "Ciko , a jel sav ovaj lebac tvoj?" ........ pa sam se sit nasmejao .......... onda sam se malo bolje setio toga "Ciko , a jel sav ovaj lebac tvoj?"........ pa sam se rastuzio ka' ces ti na rostilj ...... ?
 11. 1 point
  Imam ja neka iskustva sa tim phase plagovima. Sa metkom se istice taj region do 2000-3000hz i zato se sa njim najvise cuje cuveni shout. A nisam primetio da dodaje visokih vec zbog izrazenog tog regiona oko 2000hz mozda se stice na prvi pogled takav utisak, naravno moje subjektivno misljenje. On daje ono sto ja zovem brz zvuk mnogo otvoren, nekako malo preostar. To se stavljanjem novog phase plaga gubi cak i kod onih sa ravnom trubicom a tu je problem ostrine dodatno izrazen. Imam kod kuce i krusku phase plug i to je od nekog lepog drveta ako hoce neko da proba mogu da mu pozajmim. Meni se ne svidja. To predlazu za Hedlund hornu ali njoj po meni nista ne pomaze Ta kruska po nekima daje dobre rezultate u front loaded hornama. Ne znam nisam probao. Sada imam ovaj bakelitni i on dodaje malo taj spektar od 8000 pa navise ali je zato cuveni shout smanjen na minoran i to kod slusanja u osi sa vec par stepeni prema napolje nestaje. Slusao sam Fostex 206 i nisam stekao utisak tog cebastog zvuka vec samo dosta rani roll off visokih tako da deluje mozda malo zatvorenije zbog toga ali zato ima vise bass-a a on daje toplinu po meni preteranu i jos taj roll off visokih pojacava taj utisak zatvorenosti ili previse mekanog zvuka. . Njemu na primer odlicno pristaje dodatak visokotoca i to sa samo 1 kondom i to dosta nisko secenim da bi se otvorio ceo zvuk. . Ne znam kako bi phase pomogao da se Fostex otvori sa visokim tonovima. Na kraju krajeva nije bas jeftino zadovoljstvo samo da se proba narocito varijante da se nesto "secka". A jedino tako bi imali uvid sa kojim driverom je koja kombinacija najbolja tj cak i da li se nesto uopste dobije ili se izgubi. Ja eto smatram da sam fabrickim phase blagom dobio najvise od ovih koje sam probao alu tu nema "seckanja" samo zameni i teraj.
 12. 1 point
  prophet

  Woland

  Jel to dupli mono?
 13. 1 point
  Woland

  Woland

  @prophet mneee mada, ovako nešto bi bilo interesantno:
 14. 1 point
 15. 1 point
  Multimedijalni vikend u prirodi. Karirana mušema, meze, vitamini, maligani, proteini, muziki. Diy Rakija, diy roštilj, nišavske skuše
 16. 1 point
  pecello

  Iskra OZ40 da li to to?

  U medjuvremenu sam pazario od kolege ManicP pomenute kutije sa trubama, uzput malo obisao Banat i normalno malo modifikovao po vasim idejama, lepo svirucka sa EL84SE ruskog porekla
 17. 1 point
 18. 1 point
  shonne

  Zanimljive i smesne slike

 19. 1 point
  Okibokis

  Muzicki vremeplov

 20. 1 point
  Aleks

  Zanimljive i smesne slike

 21. 1 point
  SantoE

  Boenicke W5 SE

  Nikako da stignem da se javim, zvucnici su vec kod novog vlasnika, vise nego zadovoljan Evo model za njegovog poznanika, radjen u orahu, .... idu za par dana za USA najzad da smo zaokruzili proces do kraja evo par slika orahovog modela toliko od nas, hvala na pomoci, po narocito Alexy, BTW skretnica je kao sto si poslao tertirali smo jos par izmena, ali u biti je to. Mogu ti poslati grafik ako te zanima
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 22 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Forum Statistics

  7378
  Total Topics
  291641
  Total Posts
 • Member Statistics

  2295
  Total Members
  3371
  Most Online
  marian1945
  Newest Member
  marian1945
  Joined
×