Jump to content

Beli

Član
 • Broj sadržaja

  1846
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Sve objavljeno od Beli

 1. Imaš u seriji JBL 435x i model 4351, koji bi ti možda i najviše odgovarao : JBL 4350 JBL 4351 http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?40839-my-JBL-4351-hand-made http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?37279-JBL-4351-AKA-4355-NEW-BUILD-Big-bad-blue-Monitors http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?6684-JBL-NOT!!-DIY-4351-Studio-Monitor
 2. Eto ti ga sad. Pa nisam te ja tuk'o po ušima da (opet) pišeš o stvarima koje nisi razumeo i o kojima nemaš pojma.
 3. Ma hoće samo da zamene Pobjednikа(kip), uradak Ivana Meštrovića, са Победником(споменик), који је рад Ивана Мештровића.
 4. Ma jok, mislio je na štapni termostat.
 5. Ma znam, sećam se. Zato sam te i naveo kao svetli primer.
 6. Pa ako promeniš samo napone, a sve drugo ostane isto, menjaće se i radne tačke i logično je da će biti razlike. Zar nije to Aleks uradio na onom njegovom lampaškom pretpojačalu (promenio je radne tačke) što je dovelo do značajnih promena(na bolje) u zvuku tog pretpojačala.
 7. Ne znam o kakvom zahuktavanju govoriš. Pročitaj ponovo ono što sam ti napisao, jer očito da nisi razumeo baš ništa od onoga što sam pokušao reći. Pažljivo pogledaj čime se bavi i šta proučava grana nauke koja se zove EMC(dao sam ti sadržaj kursa iz tog predmeta na ETF-u), pa razmisli o tome, možda će ti onda biti jasnije šta sam hteo da ti kažem. Nije poenta onoga što sam rekao u tome dal' znaš ili ne da promeniš neki otpornik, kondenzator ili lemiš žice, već da se svaka promena u sistemu čuje. Stoga mogu(i znam) da modelujem zvuk sistema po svom ukusu na mnogo raznih načina, a ne samo tako što ću da menjam kablove i/ili komponente. Pritom znam i šta sve treba preduzeti kako bi se povećala otpornost na smetnje kod uređaja, tako da probleme tog tipa mogu da rešavam i na mnogo drugih načina, što je daleko sveobuhvatnije od proste promene kablova. A moram da priznam i da su mi ti ''drugi načini'' mnogo izazovniji i zabavniji od ''štrikanja'' kablova.
 8. @Mikorist Što si toliko skratio vreme za editovanje? Izgiboh, a ne stižem da ispravim sve tipfelere ... ne vidi baba šinko, a i ruke onemoćale
 9. Nešto nisam upratio šta se dešava sa radnim tačkama akt. elemenata pri promenama napona, tj da li se menjaju okolne komponente kako bi one ostale nepromenjene ili se i radne tačke menjaju shodno promenama napona. Jer, ako se menjaju radne tačke, logično je za očekivati da će doći i do promena u zvuku. Naravno, podrazmevamo da se radi o snagama pri kojima se ne ulazi u kliping.
 10. Verovatno bi te moj ''zveroje'' najurio, bilo bi ''bež'te noge usraću vas''. Jbt, vi kablomani ste gori od Jehovinih svedoka, da ne kažem dosadni ste k'o p ... A šta bi ti rekao na to da će se čuti razlika i kad ti promenim samo jedan jedini otpornik u bilo kojoj komponenti tvog audiosistema? Msm, pokušavam samo ti da ti na fin način kažem da ti ni ne znaš koliko ne znaš, a hoćeš sa mnom da se nadmudruješ.
 11. Kako za koga. Za one koji su o toj problematici čuli i (na)učili od njih ili sa reklamnih flajera, sigurno nisu. Al' za one koji se ozbiljno bave i rade na problematici EMC-a, svakako jesu. Zašto? Pa svaka roba nadje svoga kupca i dok god sa uspehom prodaju ono što prave, sve je OK. Ja prosto ne spadam u njihovu ciljnu grupu, zato što znam ponešto o EMC-u. Taman toliko da sam svestan da je ta problematika znatno kompleksnija da bi se svela samo na prostu zamenu kablova.
 12. Pošto vidim se tako lepo zabavljaš, evo ti još malo materijala za zabavu :
 13. Ma da, sve čoban do čobana ... nemaju pojma Katedra za elektroenergetske sisteme_Master studije_Predmet : Elektromagnetna kompatibilnost
 14. uf obro je, ja se već zabrin'o da nije proš'o k'o Wolandov ''maršal''
 15. Videh malopre da je hifish(a verovatno i još poneko) negativno reagovao na ovo moje pisanje, pa reših da predupredim potencijalni oko ovoga i malo dodatno pojasnim ono što sam napisao. Kao prvo, nije mi bilo ni na kraj pameti da ću ovim bilo koga uvrediti i/ili omalovažiti ... jer pisao sam u prvom licu i na kraju stavio smajli, pa sam smatrao da je očigledno da je ovo bila šala. Kao drugo, učinilo mi se zgodnim da povežem gluv i glup(a)v, jer se u kraju(laloškom) u kom sam odrastao, izraz ''glupav za nešto'', koristio u smislu ''ne razumeš se u nešto''. A kao treće, smisao rečenog je da sam sretan(tačnije zahvalan sam na tome) što kol'ko-tol'ko poznajem elektr(on)iku, pa sam u stanju da sagledam stvari(u vezi samogradnje audio uređaja) iz malo šire perspektive, pa mi fokus nije (samo) na kablovima i osiguračima ... msm, bavim se njima, k'olko se jedan hirurg bavi koncem koji koristi u radu. I na kraju, ne vidim zašto bi ova moja rečenica bila iole uvredljivija(čak i da nije šala), od kvalifikacije da je neko gluv, samo zato što ne smatra da kablovi unose enormne (zvučne) promene u postojeći audio sistem.
 16. ^ što je još uvek manje od jednog prosečnog ''audiofilskog'' kabla ... a skretnica(fabrička) je i dalje krš
 17. Ja bih se više jedio da sam glu(pa)v za elektr(on)iku, pa da mi ne preostaje ništa drugo no da se bakćem sa gajtanima i osiguračima.
 18. ^ ... al ne pre no što se rešiš naima
 19. Nazivati kabel gospodinom plemenite krvi, je ... hmm, kako da kažem, malo više od početnog oduševljenja ... al' ne bih ja o tome, nije to oblast mog interesovanja
 20. E Miko, nikad od tebe pravi audiofil neće biti, zar nisi vid'o u onoj drugoj kabelomanskoj temi kako se to radi. Prvo ide lagan uvod : nakon kojeg sledi opšti utisak : potkrepljen sa malo forenzičkih detalja :
 21. https://www.danas.rs/kolumna/zlatko-pakovic/mira-trailovic-mirjana-karanovic/
 22. Nije mi jasno šta si ti to video uvredljivo u onoj mojoj rečenici koju si citirao. A tek ovo što si napisao mi nije jasno. Kažeš da hoćeš da naučiš nešto, a ljutiš se kad ti neko pokušava objasniti ono što ne znaš, jer kao što sam kažeš, da znaš ne bi ni pitao.
 23. A otkud tebi ideja da sam ja skapirao da se ti inatiš i pametuješ? Ja samo pokušavam da ti pomognem, koliko je to ovako on-line moguće. Mnogo stvari može da krene po zlu i prosto pokušavam da ti pomognem da stvari sagledaš iz više uglova, iz malo šire pespektive. A koliko i šta ti znaš ja ne mogu da znam, tako da nemaš razloga da se nađeš uvređenim ako ti napišem nešto što već znaš.
×
×
 • Kreiraj novo...