Jump to content

Beli

Član
 • Broj sadržaja

  1846
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Poslednji trofej

Beli je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

4 Pratilaca

Metode kontakta

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Informacije Profila

 • Pol:
  Nebitno
 • Zemlja:
  Vanuatu

Skorašnji posetioci profila

16795 posetilaca

Beli's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

447

Forumska reputacija

 1. Imaš u seriji JBL 435x i model 4351, koji bi ti možda i najviše odgovarao : JBL 4350 JBL 4351 http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?40839-my-JBL-4351-hand-made http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?37279-JBL-4351-AKA-4355-NEW-BUILD-Big-bad-blue-Monitors http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?6684-JBL-NOT!!-DIY-4351-Studio-Monitor
 2. Eto ti ga sad. Pa nisam te ja tuk'o po ušima da (opet) pišeš o stvarima koje nisi razumeo i o kojima nemaš pojma.
 3. Ma hoće samo da zamene Pobjednikа(kip), uradak Ivana Meštrovića, са Победником(споменик), који је рад Ивана Мештровића.
 4. Ma jok, mislio je na štapni termostat.
 5. Ma znam, sećam se. Zato sam te i naveo kao svetli primer.
 6. Pa ako promeniš samo napone, a sve drugo ostane isto, menjaće se i radne tačke i logično je da će biti razlike. Zar nije to Aleks uradio na onom njegovom lampaškom pretpojačalu (promenio je radne tačke) što je dovelo do značajnih promena(na bolje) u zvuku tog pretpojačala.
 7. Ne znam o kakvom zahuktavanju govoriš. Pročitaj ponovo ono što sam ti napisao, jer očito da nisi razumeo baš ništa od onoga što sam pokušao reći. Pažljivo pogledaj čime se bavi i šta proučava grana nauke koja se zove EMC(dao sam ti sadržaj kursa iz tog predmeta na ETF-u), pa razmisli o tome, možda će ti onda biti jasnije šta sam hteo da ti kažem. Nije poenta onoga što sam rekao u tome dal' znaš ili ne da promeniš neki otpornik, kondenzator ili lemiš žice, već da se svaka promena u sistemu čuje. Stoga mogu(i znam) da modelujem zvuk sistema po svom ukusu na mnogo raznih načina, a ne samo tako što ću da menjam kablove i/ili komponente. Pritom znam i šta sve treba preduzeti kako bi se povećala otpornost na smetnje kod uređaja, tako da probleme tog tipa mogu da rešavam i na mnogo drugih načina, što je daleko sveobuhvatnije od proste promene kablova. A moram da priznam i da su mi ti ''drugi načini'' mnogo izazovniji i zabavniji od ''štrikanja'' kablova.
 8. @Mikorist Što si toliko skratio vreme za editovanje? Izgiboh, a ne stižem da ispravim sve tipfelere ... ne vidi baba šinko, a i ruke onemoćale
 9. Nešto nisam upratio šta se dešava sa radnim tačkama akt. elemenata pri promenama napona, tj da li se menjaju okolne komponente kako bi one ostale nepromenjene ili se i radne tačke menjaju shodno promenama napona. Jer, ako se menjaju radne tačke, logično je za očekivati da će doći i do promena u zvuku. Naravno, podrazmevamo da se radi o snagama pri kojima se ne ulazi u kliping.
 10. Verovatno bi te moj ''zveroje'' najurio, bilo bi ''bež'te noge usraću vas''. Jbt, vi kablomani ste gori od Jehovinih svedoka, da ne kažem dosadni ste k'o p ... A šta bi ti rekao na to da će se čuti razlika i kad ti promenim samo jedan jedini otpornik u bilo kojoj komponenti tvog audiosistema? Msm, pokušavam samo ti da ti na fin način kažem da ti ni ne znaš koliko ne znaš, a hoćeš sa mnom da se nadmudruješ.
 11. Kako za koga. Za one koji su o toj problematici čuli i (na)učili od njih ili sa reklamnih flajera, sigurno nisu. Al' za one koji se ozbiljno bave i rade na problematici EMC-a, svakako jesu. Zašto? Pa svaka roba nadje svoga kupca i dok god sa uspehom prodaju ono što prave, sve je OK. Ja prosto ne spadam u njihovu ciljnu grupu, zato što znam ponešto o EMC-u. Taman toliko da sam svestan da je ta problematika znatno kompleksnija da bi se svela samo na prostu zamenu kablova.
 12. Pošto vidim se tako lepo zabavljaš, evo ti još malo materijala za zabavu :
 13. Ma da, sve čoban do čobana ... nemaju pojma Katedra za elektroenergetske sisteme_Master studije_Predmet : Elektromagnetna kompatibilnost
 14. uf obro je, ja se već zabrin'o da nije proš'o k'o Wolandov ''maršal''
 • Trenutno na sajtu   4 članova, 1 Skrivenih, 124 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  410.5k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2756
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Ferval
  Najnoviji član
  Ferval
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...