Jump to content

Beli

Član
 • Content Count

  1721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Beli last won the day on August 18

Beli had the most liked content!

3 Followers

About Beli

 • Rank
  Meni forum KUĆA!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Bačka Palanka
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

14368 profile views
 1. Beli

  Zvucne kutije Iskra OZ-40

  Ovi na donjoj slici su isti : Philips MKC344(msm, razlikuju se samo po boji). Ne znam samo šta predstavljaju oni žuti na gornjoj slici, nisu ni nalik ovim donjim. philips mkc344.pdf
 2. Beli

  Rasprodaja viška delova

  Otišli i JFET-ovi, dakle butiga je zatvorena do daljnjeg.
 3. Beli

  Rasprodaja viška delova

  Ako misliš na ovaj Iskrin, njega sam prodao jednom drugom kolegi sa foruma. E sad, dal' je on to dalje prosledio, pa je trafo na kraju završio kod tebe, ne bih znao.
 4. Beli

  Rasprodaja viška delova

  Lampe otišle, ostali su još samo JFET-ovi. Da ponovim još jednom, ponuda za kvartet JFET-va je VREMENSKI OGRANIČENA i traje DO KRAJA GODINE. Posle toga oni više neće biti na prodaju BEZ OBZIRA NA CENU.
 5. Beli

  EL34 ili 6CA7

  Upravo jedan od razloga zašto sam pomenuo/predložio Tung-Sol je to što se njihove lampe jako dobro kotiraju po pitanju mikrofoničnosti, a to pre svega govori o kvalitetu izrade, što nije toliko podložno subjektivnim utiscima, poput onih zvučnih. Kako god da se odlučite, srećno vam bilo i puno uživancije u slušanju dobre muzike sa vaših uređaja.
 6. Beli

  Rasprodaja viška delova

  Kad već u jednoj drugoj temi pomenuh Tung-Sol lampe, setih se da imam jedan par viška 6v6 lampi kupljenih u Banzai Music kao uparene. Pošto sam definitivno odustao od pretpojačala sa njima (nahrčko sam 4П1Л za te svrhe) oni su mi postale višak, a nekom će možda dobro doći. Inače, ove lampe spadaju međe ponajbolje lampe iz tekuće produkcije, a evo kako ih je npr. Salas video : https://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/102352-6v6-line-preamp-8.html#post1514563. Takođe, odlučio sam da ponudim i jedan kvartet JFET-ova, tj 2 para 2SJ74BL/2SK170BL, na prodaju. Kupljeni su u jednom GB, a uparivao ih je kolega Impuls. Pošto je ovo raritetna roba, ponuda će ipak biti vremenski ograničena ... bar dok me drži ovo praznično raspoloženje. Detalji na PP, reći ću samo da će biti nešto povoljnije nego da lampe kupujete u BanzaiMusic-u, a JFET-ove u The diyAudio Store (ne računajući transportne i ostale troškove).
 7. Beli

  EL34 ili 6CA7

  ... I (ispred svih gore navedenih ) Tung-Sol.
 8. Beli

  VICOVI!!

  Kaže jedna plavuša drugoj: - Znaš li da ove godine Nova godina pada u petak? Na to će ova: - Joj, samo da nije trinaesti!
 9. Beli

  Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  A uz sve gore navedeno, treba se zapitati i koliki je hod membrane da bi ostvario odgovarajući zvučni pritisak. Evo jednog online kalkulatora da bi se mogao steći uvid o tome : http://www.baudline.com/erik/bass/xmaxer.html
 10. Beli

  EF86 RIAA

  A što da ide s konja na magarca?
 11. Beli

  EF86 RIAA

  Baš mi je drago što si se ipak odlučio da ga napraviš, videćeš koliko ti je to bolje od Alps blue pot-a.
 12. Beli

  EF86 RIAA

  Haha, pa to sam ti i napisao, da staviš kašnjenje na 60s, a prikaz na 1s(1000ms) ... nisi me razumeo. Nisam znao da li to znaš ili ne, pošto su u više navrata bili samo prikazi bez kašnjenja, gde se ne može očitati vrednost bruma. P.S. Jel' to beše ladder tip atenuatora?
 13. Beli

  EF86 RIAA

  Kol'ko vidim(sudeći po prikazu), prikazani(čekirani) naponi na C2,C3 i C4 su ipak u V. Ako podesiš kao što sam prethodno napisao, brum ćeš videti u trećoj koloni (Diff), a vrednosti ispravjenog napona na C2, C3 i C4, u četvrtoj(Mean).
×