Jump to content

Beli

Član
 • Content count

  1594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Beli last won the day on May 26 2017

Beli had the most liked content!

3 Followers

About Beli

 • Rank
  Meni forum KUĆA!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Bačka Palanka
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

13617 profile views
 1. Oehlabch vs Hilzna

  Haha ... da se ljutim. Pa nasmejao bih se do suza da nisam razočaran što si pokazao da su ti ljudski kvaliteti na nivou stručnih. Na veoma niskom nivou. A što se kondenzatora tiče, toliko može da ih stavi samo sručnjak poput tebe ... najbolje bi bilo da staviš za svakog iz ''grupe stručnjaka za podršku'' po jedan, da se neko slučajno ne naljuti. Kao što ti već pre rekoh, za iole smislenu komunikaciju sa nekim ,potrebno pokazati je bar neko elementano poštenje, što ti očito nisi u stanju. Dakle, moj odgvor se odnosio na tvoju izjavu da sam te ja napao od prvog dana, što se iz priloženog može videti da nije tačno i da je bilo upravo obrnuto. Znači, ne govoriš istinu. Drugo, ni ovo pod 1. ne odgovara istini, jer je očito iz nastavka konverzacije da da em što nisi ni primetio da sam pomenuo bafer, em što nisi ni znao čemu on služi, jer sam ti u nekoj od tema(pisanih otprilike u to verme), upravo to i objašnjavao kad si jednom prilikom počeo da se ''gađaš'' sa stučnim teminima ... da ne kažem lupetaš. Dakle ponovo ne govoriš istinu. Još jedna laž. Treće, objasnio bih ti detaljnije šta sve nije tačno u tvom prethodnom postu, ali s obzirom na tvoje stručne i ljudske kvalitete koji si pokazao, bilo bi to gubljenje vremena(i tvog i mog) ... jer očito nisi ni sposoban da shvatiš , a pogovo ni da prihvatiš ono što bih ti napisao. Sve u svemu, možeš slobodno da smatraš da je sa ovim, moja polemika sa tobom završrna, bar sa moje strane. Nema više svrhe da se ''preganjam'' sa tobom. Mogu biti strpljiv kada je u pitanju glupost, ali ne i sa onima koji su ponosni na nju. Over & out.
 2. Oehlabch vs Hilzna

  Ahaha ... tek sad videh ovo, kako mi je to samo promaklo ... koji si ti biser. To ti je kultna replika legendarnog Bore Todorovića koju je izgovorio u filmu ''Balkan Ekspres''. Baš k'o što je i ova, koju izgovara njegov sin Žika u filmu ''Mi nismo anđeli''
 3. Oehlabch vs Hilzna

  Kako ono poslovica kaže : Ako koza laže, rog ne laže : A samo zarad istine, evo kako je u stvari sve to bilo: Nakon insistiranja u više navrata, konačno iskamčih od njega i odgovor koji sam tražio : Inače Salas-ovo pretpojačalo sa 6V6 lampom u triodnom spoju ima pojačanje od 15dB, tj pojačava signal koji mu se dovodi na ulaz 5,6 puta. Ovo boldovano samo govori da ne zna baš ništa o pretpojačalu koje sam predložio Vix-u, a zbog kojega me je optužio da ''navodim čoveka na grešku''. Upravo iz tih razloga(boldovano) sam Vix-u i predložio da ubaci u SEWA pojačalo B1 bafer koji već ima i tako omogući sebi veći izbor pretpojačala. Dakle, sa ovom ''modifikacijom'' moguće je povezati na SEWA pojačalo i pretpojačala poput Salasovog sa 6V6 lampom, koja imaju malo veću izlaznu impedansu. Ovo pokazuje da ne zna(bar tada to nije znao) da izračuna ni pojačanje ni izlaznu impedansu kod najelementarnijeg pojačavača sa samo jednim aktivnim elementom, što govori njegovoj stručnosti i znanju koje poseduje iz ove oblasti. A nisam bio ni jedini koji je imao takvo mišljenje u vezi Aikida i SEWA pojačala, tako da mi ni do dan-danas nije jasno zašto sam mu (samo) ja bio meta. Napominjem da pre ovoga nismo razmenili ni jedan jedini post, tako da ovome ne prethodi nikakva predistorija naših eventualnih sukobljavanja. Izvinjenje za ove ničim izazvane i neosnovane optužbe(a što se iz prethodnog može videti), još nisam dobio. Al' kako se kaže, nada umire poslednja ... samo se bojim da joj se kraj već opasno približio.
 4. Oehlabch vs Hilzna

  Fraze poput ''razvlačenje toga kao majmun kožice'' bih ti ipak preporučio da sačuvaš za razgovore sa ukućanima, jer ja baš i nisam impresioniran takvim stilom izražavanja. A što se tiče povređene sujete, šta da ti kažem, a da ne zvuči previše grubo i prepotentno. Al 'ajde rizikovaću, ''reputaciji'' ionako neću naškoditi. Pošto je očito da si aludirao na to da je moja sujeta povređena, moraću te u vezi toga ipak razočarati. Ne vidim zašto bi moja sujeta bila povređena, jer činjenica da svi oni koji su se osetili prozvanim i pogođenim mojim stavovima, jedva da su u stanju da napišu i Omov zakon, a kamoli da su čuli za Maksvelove jednačine koje su temelj Elektromagnetike. I shodno tome, do bilo kakve razmene mišljenja po spornim pitanjima nije ni moglo doći, jer suprotstavljenih mišljenja naprosto nije ni bilo. Tako da, hvala na pitanju, moja sujeta je sasvim dobro, što i vašoj želim.
 5. Oehlabch vs Hilzna

  Malo elementarnog poštenja ne bi bilo na odmet, bar za početak, jer teško je voditi iole smislenu komunikaciju bez toga. Bilo bi lepo da budeš, ako ništa drugo, bar korektan, prilikom navođenja onoga što sam napisao. Drugo, elementarna pristojnost nalaže i da se se obrazloži neka tvrdnja, naročito ako ona diskredituje sagovornika i predstavlja ga u negativnom kontekstu. Tako da bih sa punim pravom mogao zahtevati i neko obrazloženje za takvu tvrdnju. Treće, ubeđen sam da je tvoj kognitivni kapacitet više nego dovoljan, da ne moraš da pribegavaš tako bukvalističkom pristupu tumačenjanja sagovornikovih reči. Ako ti ovo nije bilo dovoljno jasno, evo ti slikovit primer : niko nije za nikoga eksplicitno rekao da jede govna, već samo da je koprofag. Jel' sad jasnije? Nažalost, moraću da te razočaram u vezi ovoga, jer šta god misliš o sebi ili pak o onome šta misliš da ja mislim o tebi, ipak nisi toliko bitan u mom životu da bih vodio evidenciju o svim tvojim postovima. Stoga moram da konstatujem da nisam u stanju da taksativno navedem sve takve primere i gluposti koje si napisao ... a i bilo ih je previše, pa bi mi to oduzelo više vremena nego što sam spreman da u tu svrhu potrošim. S obzirom da vidim u kom pravcu ide ova naša konverzacija, slobodno zanemari ili zaboravi ako možeš ono šta sam napisao u prethodnih nekoliko postova, jer iskreno ne vidim nikakvu svrhu da nastavljamo ovu igru ''gluvih telefona''.
 6. Oehlabch vs Hilzna

  Ovo ni svi ''prcednikovi ljudi'' ne bi lepše sročili ... pravi primer zamene teza, primer za udžbenike. Ne sećam se da je na ovom forumu neko rekao da mu smeta to što su neki išli da slušaju osigurače, samo je to ocenjeno kao nešto potpuno besmisleno i nebitno ... a što je i bilo za očekivati u zajednici kojoj je oblast interesovanja uglavnom samogradnja. Pre će biti da je problem nastao kada taj njihov ''grandiozni poduhvat'' nije naišao na očekivano odobravanje, pa je nečija sujeta bila povređena.
 7. Oehlabch vs Hilzna

  Koprofag nije moja kreacija, već jednog (sada već)bivšeg člana ovog foruma i koja je javno izrečena, a što su sa neskrivenim oduševljenjem i odobravanjem prihvatili oni koji su se očito prepoznali u mom prethodnom postu Haha, baš je tako bilo ... postoji tema, lako je sve proverljivo, nema potrebe za interpretacijama. Nego, pre će biti da si ti ničim izazvan(msm, nisam se tebi uopšte ni obraćao, već Vix-u) optužioi da lažem(tj ne govorim istinu) i da pokušavam drugog, tj Vix-a navedem(svesno i sa namerom) na grešku. Kad se konačno ispostavilo da to baš i ne odgovara činjenicama, nije ti(ni do dana današnjeg) palo na pamet da mi se zbog toga izviniš ... i da je samo to u pitanju, bez obzira koliko god da sam matoro zlopamtilo, verovatno bih te samo ignorisao ... ali vremenom sam te prepoznao, opet moram da citiram Konfučija, kao nekoga : Ko ne zna, a ne zna da ne zna - opasan je ............. izbegavajte ga! Nažalost, suviše je opasno samo izbegavati te, tako da sam s vremena na vreme i reagovao. Za tebe je to prepucavanje, za mene je to samo neophodna reakcija. Nažalost, ovo je isključivo zbog toga što ti je nivo odgovornosti za ono što pišeš zabrinjavajuće/opasno nizak. Ako ti je za neku utehu ni ja nisam uživao u tome, al' nekad se moraju uraditi i stvari za koje se unapred zna da neće naići na sveopšte odobravanje ... i to uglavnom kod onih zbog kojih se sve to i radi. Verovao ili ne, daleko ćešće sam se uzdržavao, čak i više nego što mi je to zdrav razum nalagao, nego što sam reagovao. Verovatno nalazeći opravdanje i u tome da me ionako ne bi ni poslušali ... ne bih da ulazim u analizu zašto je to tako, niti bežim od odgovornosti da je to delom i moja zasluga. U par navrata sam na fin način pokušao da ti stavim do znanja da prestaneš da pišeš o stvarima o kojima očito niti imaš pojma, niti ih razumeš ... al' ti to nisi il' hteo, il' nisi mogao da razumeš(baš kao i malopre), ne znam šta je u pitanju. Primera je previše da bih ih sada taksativno navodio, samo ću reći to da sam povremeno istinski bio zabrinut i u strahu da neko pojedine tvoje savete zaista i posluša ... Sve ređe i ređe posećujem forum, jer nije lako gledati iz dana u dan silna lupetanja i gluposti kojima se neprestano zatrpava forum i uzdržavati od reakcije na takve postove. Jeste ako ti nije stalo do ovog foruma i ne osećaš nimalo odgovornosti za ono što se piše, al' izgleda da ja ne mogu tako. Sve u svemu, možda ti ovo što sam napisao ne zvuči tako, al' ZAISTA NEMAM NIŠTA LIČNO PROTIV TEBE. Drži se ubuduće onoga što znaš i izbegavaj opšta mesta i paušalne ocene o stvarima koje ne razumeš, imaćeš priliku da se i sam u to uveriš Uh, dosta je bilo za ovaj put. I previše. ''Više dana no kobasica'' - kako to kaže jedna mađarska poslovica.
 8. Oehlabch vs Hilzna

  Što jes' jes', lag'o bih kad bih rek'o da nisam testiran ... čuj, nisam ti ja ministar il' , ne daj bože, precednik, pa da to mogu da izbegnem. Ne znam kako, al' sve u svemu, proš'o sam. Imam to i napismeno, crno na belo ... dakle, nema laži, nema prevare. Al' zato imam pride i još nešto, što ne podleže tim testiranjima ... OBRAZ ... i stojim iza onoga što kažem, a to što govorim mogu(pokušavam) i da obrazložim ... i jako sam ponosan na to. Ako vam nešto nije jasno, il' se pak ne slažete sa onim što sam rekao, slobodni ste da osporite to i ubedite me argumentima, a ne ovakvim kvazi psihoanalizama ... diletantizmom i odgovorima tipa ZATO me nećete impresionirati, to sam odavno prerastao. Ključna reč koje me je oduvek pokretala je ZAŠTO, a ne ZATO i tako je od kada znam za sebe ... hm, verovatno zbog toga ni crkva nije našla vernog sledbenika u meni ... a nije da se nisam trudio sam bio mali, čak sam ''prošao'' i sve crkvene obrede predviđene za dečurliju tog uzrasta : prvu pričest i krizmanje. Uzgred, nemam ama baš nikakvu potrebu da se svima dopadnem, a nisam ni starleta pa da moram tako da se ponašam. Il' što je to Konfučije lepše formulisao : Ko je uljudan preko mere postaje dosadan. Moj cilj i težnje su usmerene na to da i ovde na forumu, u skladu sa svojim mogućnostima, zagovaram znanje, nephodnost neprestanog učenja i profesiju(tj struku, nauku, ...), kao što to radim privatno i profesionalno, još od školskih dana. Dakle, ko hoće, možda bude u prilici da ponekad nešto od mene i nauči, a ko neće slobodan je da me ignoriše i da misli šta god hoće o meni, sve dok dok ne svede diskusiju na lični nivo i počne javno sa vređanjem ... k'o što vidite, na takve stvari ću adekvatno odgovoriti, baš k'o što sam to i do sada radio. Uzgred, uobičajen sinonim za površno znanje(čitaj neupotrebljivo, a samim tim je i beskorisno) je ''enciklopedijsko'' znanje. Dakle derane, biblioteke su riznice znanja, a ne enciklopedije.
 9. Oehlabch vs Hilzna

  Hahaha, što se skuplja društvo k'o muve na g. ... jbt sad sam u dilemi ko je ovde zapravo koprofag Uzgred, momci, cenim to što ste tako samokritični ... samo napred, nastavite tako, na dobrom ste putu @neskor Eto vidiš da čitanje knjiga ipak nije tako strašno ... možeš ti to, samo kad hoćeš U nekim knjigama možeš pronaći čak i to da bi se lampe u električnom smislu mogle smatrati istim, nije dovoljno samo to da se na njima nalaze ista slova i brojke, već ih je potrebno i povezati u kolo na isti način. Dakle, pentoda povezana u npr. triodni spoj, pentodni spoj, ili pak kad joj se rešetka koristi kao anoda(k'o u onom pretpojačalu sa 4P1L koje si pravio, pardon kupio), striktno električno gledano, ne može se smatrati da je ista lampa, bez obzira što se radi o jednoj te istoj cevki. I još mnogo toga zanimljivog se može naći u knjigama, jer one nisu ništa drugo do nepregledna riznica znanja i tuđih iskustava, koja su nam preci nesebično ostavili u amanet, u nameri da, shodno mogućnostima, i sami doprinesemo da se ta riznica proširi i postane još bogatija. Lepo je to što si najzad shvatio da nije dobro biti zadrt i apriori gadljiv prema knjigama, baš kao ni prema onima koji ih ''zadrto'' zagovaraju.
 10. Oehlabch vs Hilzna

  No comment ... nema svrhe razgovarati sa nekim ko il' ne želi, il' nije u stanju da čuje/shvati/razume ono što sam rekao ... svejedno ... a kad bih baš hteo da budem maliciozan, ovakav ogovor bih mogao shvatiti i kao vređanje inteligencije sagovornika
 11. ashly 4001 xr active crossover

  Ako je pitanje u smislu, dal ona ''odrađuje posao'', odgovor je DA. To je stereo četvoropojasna aktivna skretnica, sa rezovima od 24dB/oct. Al' ako je pitanje bilo u smislu, dal' je to najbolja kupovina, tu ti ne mogu pomoći, jer nit imam dovoljno podataka o njoj, nit sam u dovoljnoj meri upoznat sa tržištem da bih ti na to odgovorio.
 12. Oehlabch vs Hilzna

  Da, ti si iš'o samo ''tetki da odneseš lek''. I koja je vajda od tog vašeg ''slušnog testa''? Ako se izuzme druženje, slobodno se može reći NIKAKVA. Ni izgovori poput zadovoljenja lične radoznalosti i obogaćivanja iskustava nisu baš neki validan razlog, jer ne mora se baš sve (is)probati da bi se znalo da'l nešto valja ili ne ... da ne navodim primere, setićete se svako i sami nekih A što se druženja tiče, moglo se to izvesti i bez ovog mačijeg sexa i predstaviti ga kako je to i trebalo : prijatno proveden dan u ćaskanju sa prijateljima. U više navrata sam pisao o testovima i o tome koliko je to ozbiljan i kompleksan posao i da se u te svrhe angažuju najeminentnije ustanove i pojedinci iz odgovarajućih oblasti. I o tome koliko je važno da se ''slušni testovi'' potkrepe i odgovarajućim merenjima ... baš kao i stručnom analizom rezultata, jer zapravo ona i jeste svrha testiranja. Svako testiranje sprovedeno na onakav način je, najblaže rečeno, neozbiljno, jer nema nikakvog značaja za zajednicu i može samo da (po)služi pojedincima za ličnu satisfakciju, hranjenje ega i lečenje kompleksa ... možda će se nekom činiti da sam malo(više) preterao u prethodnoj oceni, al' pre konačnog suda zapitajte se dal' bi najbližima dali lek koji je na ovakav način ''testiran'' ... ili dal' bi se vozili u automobilima, prelazili preko mostova ili živeli u zgradama koji su ''prošle'' ovakva ''testiranja''. Dakle, da ponovim još jednom, ako nisam bio dovoljno jasan : Testiranja su veoma važna i neizostavan su deo bilo koje ljudske delatnosti, jer bez njih nema napretka ... al' samo ako se sprovode na odgovajući način, u suprotnom može biti više štete nego koristi od njih
 13. Udrobljena gramofonska tema

  Tako je, ni ja ne bih ovo bolje sročio
 14. Oehlabch vs Hilzna

  Al' zato kad promeni osigurač, iz kabla ima odma' da istrči ceo simfonijski orkestar i zasvira samo za njega Uzgred, hilzne i jesu predviđenje za krimpovanje a ne za lemljenje. Ne znam kakvo je stanje na tržistu danas i kakav se sve bofl sada nudi, al' moram da kažem da se ne sećam da sam ikada imao problema sa njima iako sam ih godinama trošio u popriličnim količinama ... doduše, alat(klešta za krimpovanje) je znao biti problematičan kad se škrtarilo, al' ne i hilzne.
 15. Udrobljena gramofonska tema

  Nije. A da bi razumeo zašto nije, uporedi njegovu web prezentaciju sa npr. web prezentacijom FTA (obrati pažnju tekst koji su nazvali ''KONCEPT''). Ako ti i dalje nije jasno zašto on nije prodavač magle, već samo dobar inženjer koji je uz to i izuzetno uspešan u prodaji svojih proizvoda, onda si najverovatnije ''promašio'' forum, možda čak i hobi, a sagovornika(tj mene) zasigurno.
×