Jump to content

Beli

Član
 • Content Count

  1762
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Beli last won the day on August 18 2018

Beli had the most liked content!

3 Followers

About Beli

 • Rank
  Meni forum KUĆA!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Bačka Palanka
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

14618 profile views
 1. ... preteče me, baš sam hteo i ja da ga isto priupitam
 2. Beli

  Iskra OZ 40 bez trubice ?

  Ako si već rešio da juriš Iskre, ne bi trebao da propustiš ni ZP37 ovale sa alnico magnetima : Naravno da su i njima, baš kao i gore pomenutim ''osmicama'', neophodni bass helperi da bi se pokazali u pravom svetlu. Jedino što je osmice malo lakše uklopiti sa basovima, pa je stoga i malo veći izbor pogodnih zvučnika.
 3. Beli

  Iskra OZ 40 bez trubice ?

  Evo nađoh još nekoliko slika ''osmica'' iz Iskrinih OZ 40 kutija :
 4. Beli

  Iskra OZ 40 bez trubice ?

  Evo slika Iskrinih osmica sa ''trubicom'', papirnim vešanjem i alnico magnetima(dva tipa) : Oni iz OZ 40 kutija, ako se ne varam, imaju gumeno vešanje i nisu sa alnico magnetima. Evo slika(zanemarite onu lampu što izigrava phase plug, nisam uspeo da na brzinu pronađem neku drugu sliku) :
 5. Beli

  P : Hladnjaka

  Evo, da se i ja pridružim i ponudim neke hladnjake na koje nedavno naleteo dok sam pravio malo reda po kući. Dakle, radi se o tri identična, relativno masivna hladnjaka, čije su dimenzije 8,5 x 25 x 8 cm, što je vidljivo i na slikama. A cena bi bila, recimo, 2000 din po komadu ... naravno, za kupovinu sva tri, cena će biti povoljnija.
 6. Beli

  Moja glupa pitanja

  Da, biće da je zato saček'o da se odjavim sa foruma (nakon što sam mu replicirao na još jednu od, ničim izazvanih, gluposti u nizu), pa je onda HRABRO editovao post i dodao tu drugu rečenicu. Al' da ne grešim dušu, možda nije do srca junačkoga, već možda on samo malkice kasnije pali. U svakom slučaju, drago mi je zbog vas dvojice što se tako lepo našli ... jel stvarno k'o bi ga drugi (sem takvih ''stručnjaka'' k'o što ti), shvatao zaozbiljno nakon onakih bisera, kao npr da su na izlazu njegovog DAC-a sve same ''četvrtke'' ... jbt, dokaz'o čovek da je zaista ''digitalni signal u stvari analogni''
 7. Beli

  Moja glupa pitanja

  Pa prestani onda da piskaraš na forumu.
 8. Beli

  Moja glupa pitanja

  Mda, pregrejaće se lampe pa će da početi da crkavaju ... a i f5 će se pregrejati kad vruć vazduh krene sa lampi da furnja nadole ka njemu.
 9. Beli

  Moja glupa pitanja

  Slaže se tako što se lampaški preamp stavlja na f5, nikako ne bi valjalo stavljati f5 na lampaški preamp
 10. Beli

  Moja glupa pitanja

  Nisam ja ni rekao da ti nisi napisao ono šta si mislio, već sam napisao šta ja mislim A napisao sam to, između ostalog, i zato što većina referencu tumači upravo onako kako je to vladd napisao Uostalom potova imamo (kvalitativno) raznih i to već samo po sebi predstavlja prilično nedefinisan i šarolik izbor (i trabant i rols-rojs su automobili). Ja sam samo taj izbor proširio na celokupnu paletu pasivnih atenuatora i time pitanje preformulisao u pasivano vs aktivno pretpojačalo, što je, čini mi se, zapravo i bila dilema kod autora pitanja.
 11. Beli

  Moja glupa pitanja

  Mala korekcija ovoga što je ZM napisao : solo atenuator je referenca ... tek tol'ko da ne budemo isključivi i/ili ograničeni sa izborom ... npr. AVC/TVC, diskretni (stepped) attenuator, Lightspeed, itd ... A sa dodatkom kvalitetnog bafera, to bi veoma lako mogla biti dobitna kombinacija
 12. Beli

  Kafanica . . .

  ogledalce, ogledalce ... uzgred, nisam znao da moram da se složim sa tobom, da bih bio objektivan
 13. Beli

  Kafanica . . .

  ^ Pa kad me već pitaš, red je da odgovorim, mada nisam imao nameru da nastavljam dalje s ovom pričom ... msm, ko je hteo(ili mogao) da razume, razumeo je ... a ko nije, neće razumeti ni da sto godina pričam(o) o ovome. Evo, kao odgovor pitanje, citiraću dva prethodna posta iz ove teme :
 14. Beli

  Kafanica . . .

  ogledalce, ogledalce ... eh što je lepo kad nam samo tuđa govna smrde
 15. Beli

  Kafanica . . .

  Evo i za tebe nešto, odgledaj i probaj da protumačiš i razumeš ... mnogo će ti biti lakše da shvatiš neke stvari. NHF, što bi rek'o kafeni.
×