Jump to content

Preporučeni Komentari

• 3 nedelje kasnije...
Napisano
WWW.DANAS.RS

Ovogodišnje, 53. izdanje Međunarodnog filmskog festivala Fest, koje je tradicionalno trebalo da bude održano krajem februara odloženo je za septembar, a studenti od 9. do 16.marta organizuju blokadniFEST, objavili su na svom Instagramu, dodajući da će repertoar naknadno biti saopšten.

• 3 nedelje kasnije...
  • 4 nedelje kasnije...
  • 2 months later...
Napisano

À bout de souffle - Godard, sa Belmondom u glavnoj ulozi ( jedina njegova uloga u kojoj ga gotivim ) i Jean Seaberg.

WWW.IMDB.COM

1h 30m | 16

Napisano
ARC.NET

Experience a calmer, more personal internet in this browser designed for you. Let go of the clicks, the clutter, the distractions.

Ako vas nerviraju popup evo jednog odlicnog pretrazivaca.

• 4 nedelje kasnije...
Napisano
WWW.IMDB.COM

1h 25m | 12

Ovaj film mi je iskreno ispao prilično dosadan. Možda sam previše naviknut na originalne filmove koje sam gledao kao klinac, pa mi se ova nova verzija učinila bledom i bezličnom kopijom. Liam Nison je tačno onakav kakvog sam i očekivao u ovoj ulozi i iskreno rečeno, on jednostavno nije glumac koji se prirodno uklapa u komedije. Iako se vidno trudio, njegova ozbiljna i intenzivna energija nije se slagala sa ludim, nesputanim tonom "Golog pištolja".

Za poređenje, samo jedna scena iz originalnog filma "Goli pištolj 2" ova u "Bluz klubu"  nadmašuje ceo ovaj novi projekat:

Original je imao savršenu ravnotežu apsurda, savršen tajming i onu pravu dozu inteligentnog ludila i kretanja kamere, dok ova nova verzija deluje kao mlitav i nedovoljno kreativan pokušaj da se isto to ponovi. ;)

Napisano

Moram da se nadovežem na ovo iznad......:sarcastic_hand:

Što se tiče upoređivanja, Naked Gun je duhoviti naslednik Airplane!-a. (Ima li pilota u avionu?)

isti kreativni tim (David Zucker, Jim Abrahams i Jerry Zucker), isti glavni glumac (Leslie Nielsen) i isti beskompromisni pristup apsurdu.

Humor je neumoljivo nesraman, politički nekorektan i pun neočekivanih šala koje danas ne bi prošle bez osude.

Bez pardona su šale na račun svega: seksizma, rasizma, etničkih predrasuda, homofobije, pedofilije, nasilja, fizičkog izgleda, rata, veterana i PTSP-a, narkomanije, alkoholizma, pušenja, religije, smrti, invalida i bolesti. A vrhunac je scena u kojoj žena dobija napad panike u avionu, a putnici i posada je redom šamaraju.:

Nešto ovako verovatno bi sada izazvalo buru zbog nasilja nad ženama, ali u kontekstu filma, cela poenta je u apsurdnoj preteranosti

a sve u duhu ludog, nadasve nerealnog pripovedanja. Isto važi i za Naked Gun.

Danas bi takvi filmovi verovatno bili zabranjeni, jer humor postaje sve više filtriran kroz društveno prihvatljive norme.

Odnosno više se ne snimaju. Pa je i neuporedivo :D

Napisano
8 hours ago, Mikorist said:

Ovaj film mi je iskreno ispao prilično dosadan. Možda sam previše naviknut na originalne filmove koje sam gledao kao klinac, pa mi se ova nova verzija učinila bledom i bezličnom kopijom.

Uf dobro je, nisam jedini :) Openhajmer i Dina 1, 2 me smorili, nisam pretekao do kraja. Gledam (i slušam) samo vintage i sve više se plašim da sam beznadežno zakopan u filmsku i muzičku praistoriju :tumbleweed:

Napisano

"  Joseph Caroff, a prolific graphic designer, died at 103 on August 17, 2025, just before his 104th birthday. Born in 1921 in Linden, New Jersey, Caroff studied at Pratt Institute and worked under poster designer Jean Carlu. In 1962, he created the iconic James Bond 007 logo for the first film, Dr. No, transforming the "7" into a gun inspired by Ian Fleming’s Walther PPK. Commissioned for a publicity letterhead, he was paid $300 without royalties or credits, yet the logo became a global symbol, featured in every Bond film. Caroff’s portfolio included posters for West Side Story, A Hard Day’s Night, Cabaret, Last Tango in Paris, and Manhattan, plus title sequences for films like The Last Temptation of Christ. Despite his extensive work on over 300 film campaigns, he remained relatively unknown, rarely signing his designs. His 007 logo, praised for its simplicity and elegance, endures as a cinematic hallmark. Caroff later founded J. Caroff Associates and retired in 2006 to focus on painting. His legacy, highlighted in the 2022 documentary By Design: The Joe Caroff Story, continues to influence graphic design "   Logo Decks - facebook

image.thumb.jpeg.12ce2814c822b0a60a3984178dc40b77.jpeg  

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...