Jump to content

Filmovi koje volite

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
pre 7 časa, Zen Mod reče

ima li filma sa Mikkelsen-om, koji nije za 3-put pogledati?

Morat ćemo sačekati da ga snime. Za sada nema. :D 

Podeli na ovim sajtovima

Mali osvrt na odgledani Gladiator. Uz napomenu da mi nije cilj da odvraćam od gledanja filma, čak ga i preporučujem pa nek svako donese lični sud. Tehnički gledano film je sjajno snimljen ( a kako i ne bi, obzirom na onoliki fond), podela uloga dobra čemu Denzel u mnogome doprinosi. 

Ono što me izuzetno iritira je trend, držanja zapaljivih motivacionih govora u filmovima. To me neodoljivo podseća na Soc. - Kom. period u kinematografiji istoka kada je film igrao važnu ulogu u edukaciji i podizanju revolucionarne svesti u masama.

Očigledno je da ni Holivud nije odoleo ovome, sa nadolazećim globalnim  promenama sve više posežu za ovom metodom sipanja svesti u glavu. Kuliminiralo u Rebel Moon part 2 toliko da je film čak iritirao i jedva se prisilih da ga do kraja odgledam. Kriza kvalitetnih scenarija i netalentnovanih pisača istih se nažalost nastavlja, zato serije imaju sve više poklonika.

Podeli na ovim sajtovima

pre 26 minuta, mrcelavi reče

Mali osvrt na odgledani Gladiator. Uz napomenu da mi nije cilj da odvraćam od gledanja filma, čak ga i preporučujem pa nek svako donese lični sud. Tehnički gledano film je sjajno snimljen ( a kako i ne bi, obzirom na onoliki fond), podela uloga dobra čemu Denzel u mnogome doprinosi. 

Ono što me izuzetno iritira je trend, držanja zapaljivih motivacionih govora u filmovima. To me neodoljivo podseća na Soc. - Kom. period u kinematografiji istoka kada je film igrao važnu ulogu u edukaciji i podizanju revolucionarne svesti u masama.

Očigledno je da ni Holivud nije odoleo ovome, sa nadolazećim globalnim  promenama sve više posežu za ovom metodom sipanja svesti u glavu. Kuliminiralo u Rebel Moon part 2 toliko da je film čak iritirao i jedva se prisilih da ga do kraja odgledam. Kriza kvalitetnih scenarija i netalentnovanih pisača istih se nažalost nastavlja, zato serije imaju sve više poklonika.

Potpisujem sve napisano. :)

Podeli na ovim sajtovima

Drago mi je da ima istomisljenika i da, slažem se sa Doktorom u vezi Holivuda i Woke samo sam hteo malo da ublažim ton. Ima tu još iritantnih stvari u domenu ispiranja mozgova i revizije istorije. Npr: crni doktor-advokat u 19. veku sa kućom i poslugom u sred Londona pa i kočije ispred palate, crne princeze na dvoru i td i td. Samo ne shvatam te glumce koji dobrovoljno zarad dolara i popularnosti pristaju na to i pljuju po svojim precima ali "There is only one god/ $".

I pored svega toga ipak ima i vrednih stvari makar se odnosilo na vizuelni aspekt. Savremene kamere, rasveta, objektivi kreiraju izuzetne kadrove i gledanje filmova na savremenim tv-ima uz dobar zvuk naravno, je praznik za oči. Eto da ne bude da samo kritikujemo.

Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Nije film, ali je Agape priča o "Kinoteci" i gospodinu  Radoslavu Zelenoviću dugogodišnjem direktoru i domaćinu kinoteke, i radu na sakupljanju, stvaranju blaga filmske kulture i umetnosti u Beogradu.  Izuzetna emisija. Pamtim stotine odlazaka u Kinoteku na odabrane projekcije. Beograd je imao mnogo bioskopa, ali jedna je Kinoteka. 

Izmenjeno od Leonardo
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...