Woland Napisano Jun 30 Share #6029 Napisano Jun 30 Rock je prvo bio mlad, a rokerima su sijale oči i nazirala im se aura iznad glava dok su bili na sceni.. potom su oni (pa i svi ostali) počeli sebe da shvataju previše ozbiljno, tiraži su porasli, monopolizovali su scenu, pojavile su se "supergrupe", mastodonti rokenrola, zvezde.. pa su onda došli neki novi klinci i u garažama počeli da prangijaju neku drugačiju muziku - novi talas Britanija je imala London i Mančester, a Srbija Beograd i Novi Sad; NS je uvek bio u senci prestonice, ali stameno je gurao tu svoju novu stvar, preko La Strade, Lune, Rex Ilusivii, Obojenog programa, Boja, Patke, Laboratorije itd, i bio sebi dovoljan.. ove godine je novosadski SKC objavio demo materijale novosadskih novotalasnih bendova sa početka osamdesetih na dvostrukom vinil albumu pod imenom NORK; ko je dolazio u NS tada zna šta je bio NORK, ko nije može da oseti deo etmosfere slušajući ovaj sjajno produciran i veoma svež, dobro snimljen i otisnut album Aciko, zerowaf, Aoxomoxoa and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 2 3 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Jun 30 Share #6030 Napisano Jun 30 Doktor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Jul 3 Share #6031 Napisano Jul 3 CRAFT reizdanja : Cannonball Adderley & Bill Evans - Know What I Mean ? + Chet Baker - Chet, mono. Vrlo solidna reizdanja, ne mogu potpuno da ih procenim jerbo je trenutno letnje pojacalo Luxman - mislim da vrede. ( Kevin Gray mastering, RTI fabrika.... ) Woland, Doktor and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
aaa zmaju! Napisano Jul 5 Share #6032 Napisano Jul 5 zerowaf, Woland and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Jul 18 Share #6033 Napisano Jul 18 Santana "Milagro" ...iako je sa tadasnjeg sumraka LP tehnologije,CD je vec jahao na talasima,nista ne mari,,,na 1 LP rezano skoro 70 minuta (!!!) svira ko atomska bomba krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Jul 28 Share #6034 Napisano Jul 28 Talking Heads "Stop making sense" ...msm,ko ih voli,obavezno da kupi full koncert varijantu Woland and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Avgust 19 Share #6035 Napisano Avgust 19 Došlo se kući, pa se napokon upalila hifa. Gabor Szabo je stari znanac ovdje na forumu: Za Muriel sam hint dobio isto na forumu: Kao i svaki gastarbajter, zaželjeh se naše riječi, pa sam si pustio Mehu Puz....ma šalim se. Dado Topić i Time: ........................................................................... Zadnje dvije ploče su otkriće za mene. Meni donedavno nepoznata kuća Sonorama ima zanimljivih naslova. Oba albuma imate i na YT, pa, ako kao ni ja do sada niste znali za njih, možete tamo poslušati. Lucky Thompson, Barney Wilen, Helmut Brandt i Bent Jaedig zajedno s kvartetom Rolanda Kovača: "Four Brothers" Studijski koncert iz 1960, a masteriran tek 2015-te. Masterpiece za ljubitelje žanra, tj. može se reći da je album sinteriran od Be Bopa, modernog Jazza, Coola, pa čak i Swinga ako hoćete. Ovo je izvrsno aranžiran, odsviran i snimljen album, a produkcija je taman kako treba. Ničeg previše kao kod nekih Blue Notea i ničega premalo kao kod....mnogih drugih. Sljedeći Sonoramin biser je Fitz Gore i The Talismen - "Soundmagnificat" Album snimljen 1976., masteriran 2020-te. Bez sumnje je postao jedan od važnijih albuma na policama. Budući da ne mogu sam napisati ništa bolje, stavit ću dva C/P umjesto da se pretvaram da sam glazbeni kritičar: "I met Fitz Gore in Copenhagen in the fall of 1975. We were both listening to the trumpet playing of Harry „Sweets“ Edison at the now defunct Café Montmartre. Prior to that time, I did not know Gore and his music, but listening to his playing on this album and the earlier one, has once more widened my musical horizon. His music has struck some chords within me. „Music is communication“, John Coltrane once said. I feel sure that as you listen to the music of Fitz Gore and his Talismen, you will get the message." (Roland Baggenaes, June 1976) The music of Fitz Gore, rooted in the blues, is full of tremendous tension and movement between deep seriousness, inwardness, humility and humor, hardness and tenderness; it affects your life, it liberates and heals - a hopeful, a truly groundbreaking, a timeless, a new music - Newsic! (Gisela Braasch, 1976) Doktor, Woland, krca44 and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Avgust 30 Share #6036 Napisano Avgust 30 (izmenjeno) novi Nick Cave &Bad seeds "Wild god"...blagi zaokret stlisticki naspram zadnja 3 snimka (Push the sky away,Skeleton tree,Ghosteen)...mnogo kompleksniji aranzmani,grandioznije,i nije na prvo slusanje...juce kad sam doneo kuci,mrstio sam se malo,ali kad se poslusa vise puta,javlja se klasicni "trovacki" Cave...iako je deo snimaka radjen u hightech studio Miraval Miraval Studios | More than a recording studio in France WWW.MIRAVAL-STUDIOS.COM Miraval Studios, the iconic recording studio is back. Founded and re-designed by Brad Pitt and Damien Quintard. na svu srecu Cave je uspeo da ostane Cave,bez suvisnog audiofiljistickog vatrometa koji bi skrenuo eventualno paznju sa sustine Izmenjeno Avgust 30 od paja959 Woland, zerowaf and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Septembar 3 Share #6037 Napisano Septembar 3 Gotovo dva tjedna nisam palio hifu, pa sam se malo i zaželio malog "bijega". ................................. Prevukao sam kroz ruke svašta nešto od ECM-a, pa vraćao na policu i na kraju se odlučio za ovo. Jazz je, podsjeća ponekad na klasiku. Odmjeren, točan, ugodan, kontemplirajuć i, za mene pomalo smirujući. Krysztof Komeda je napisao i odsvirao (piano) album "ballet etudes/The music of Komeda" snimljen u Copenhagenu tijekom skandinavske turneje 1963. Saznao sam da je u Poljskoj bilo zabranjeno svirati Jazz sve do 1955! Bez obzira svirali ga javno ili za sebe u privatnosti svog doma. Možemo pretpostaviti da je svijet bio i znatiželjan u vezi Jazza iza željezne zavjese jer je to ipak bila američka glazba, a ljudima u istočnom bloku je možda, baš kao i Rock nešto kasnije, bio ne samo glazba nego i simbol slobode koju su ljudi zamišljali na Zapadu i Komeda je od međunarodne publike brzo prepoznat i prihvaćen kao autor. Ova mala opaska nema veze s atmosferom na ovom albumu. Komeda je svoj debut napravio 1957. radivši glazbu za film Romana Polanskog "Dva čovjeka i ormar" premijerno prikazanog 1958. Možda je jedan od najambicioznijih radova bio baš ovaj - Baletne etide. Napravljen je 1962. u suradnji s poljskim koreografom Witoldom Grucom (Witold Gruca) i odmah je impresionirao međunarodnu publiku i tisak, pa postao stalna ponuda Poljskog državnog baleta. Komedinu glazbu uspoređuju s Thelonious Monkom, ali i Redom Garlandom i Billom Evansom zbog svoje meditativne, gotovo lirske atmosfere. Preporuka za tiho druženje i ponovljeno slušanje ako ne sjedne iz prve. Srecko, Woland, Doktor and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Septembar 15 Share #6038 Napisano Septembar 15 sa danasnje berze..Ash Ra Tempel "Schwingungen"...krautrock iz top lige... krca44, Srecko and Doktor je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 17 Autor Share #6039 Napisano Septembar 17 Posle tropskih temperatura gledah sa cime da se "otvorim" danas u audio seansi . . . Lene Lovich - Stateless debitni album sa Lucky Number. New Wave album koji je i danas "svez". krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 17 Autor Share #6040 Napisano Septembar 17 Atm krenuo UFO Kec. O ovom bendu znamo ( skoro ) sve. Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 18 Autor Share #6041 Napisano Septembar 18 (izmenjeno) 'dan. Uziva se u 3. nedelji god. odmora. Otvaranje seanse sa relativno retkom kompilacijom Black Sabbath ( Masterpiece Music Productions Ltd by Casstle Comm ) iz 1989 g. 2 x LP - period sa Ozzy-jem. Atm ide strana 3. Izmenjeno Septembar 18 od Doktor krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
revox Napisano Septembar 21 Share #6042 Napisano Septembar 21 poslije duzeg vremena ćerka šetala po EU ispravlja tatine greske 😄 trenutno santana III holandsko izdanje odlican otisak krca44 and Doktor je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
revox Napisano Septembar 21 Share #6043 Napisano Septembar 21 ovo slijedi ... sve Lp koje sam nekad imao pa otuđio ... eto tako pa nanovo al pomaze da se vrate sjećanja na taj period zivota mrcelavi, Doktor and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Septembar 21 Share #6044 Napisano Septembar 21 revox je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 21 Autor Share #6045 Napisano Septembar 21 2 hours ago, revox said: poslije duzeg vremena ćerka šetala po EU ispravlja tatine greske 😄 trenutno santana III holandsko izdanje odlican otisak Batuka & Guajira Rulezzzzzzz ! ! ! revox je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Miloš 1210 Napisano Septembar 22 Share #6046 Napisano Septembar 22 Nikada, ali nikada mi neće dosaditi zviždanje vetra u momentu kada Vertigo prelazi u Relight my Fire. Prelaz je bolji nego prelaz u Oh Well, bolji nego u Leyli, Peter Green i Clapton nisu ni do kolena Dan Hartmanu: A tu su i This Time Baby - Jackie Moore, Sure Shot, Do what you wanna do - T connection, I need you - Sylvester... Ploča za pusto ostrvo. Beli_Ninja and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 22 Autor Share #6047 Napisano Septembar 22 55 minutes ago, Miloš 1210 said: Nikada, ali nikada mi neće dosaditi zviždanje vetra u momentu kada Vertigo prelazi u Relight my Fire. Prelaz je bolji nego prelaz u Oh Well, bolji nego u Leyli, Peter Green i Clapton nisu ni do kolena Dan Hartmanu: . . . A tu su i This Time Baby - Jackie Moore, Sure Shot, Do what you wanna do - T connection, I need you - Sylvester... Ploča za pusto ostrvo. Podvuceno - Bas hrabra tvrdnja. No, kako bilo da bilo, respect za konstataciju. Boldovano - thnx. Ubaceno na wishing listu. Miloš 1210 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 29 Autor Share #6048 Napisano Septembar 29 (izmenjeno) Terje Ripdal - jedan od Heroja ECM lebela. Jos od duplog LP Odisej, pratim, kupujem sve sto naleti, a da nije bolesno skupo. Eto, posrecilo se pre neki dan ( a da ne kosta bubreg ). album Waves iz 1977 god. Me Happy. Upravo odlusano . . . . preporuka ! Izmenjeno Septembar 29 od Doktor Woland and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Septembar 29 Share #6049 Napisano Septembar 29 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aoxomoxoa Napisano Oktobar 2 Share #6050 Napisano Oktobar 2 Prvo japansko izdanje iz 1967.g....mono zerowaf and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah