Doktor Napisano Novembar 23, 2024 Autor Share #6073 Napisano Novembar 23, 2024 2 minutes ago, Zen Mod said: kasno se setise ko da idiJoti danas komentarisu znacaj Dirigable I to jos sa jednog od mojih omiljenih sajtova. Pogle' : Just a moment... WWW.PROGARCHIVES.COM Kritike uglavnom 2010, prva 2009. Pfffffff . . . . Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 24, 2024 Share #6074 Napisano Novembar 24, 2024 Još ljetos sam u Zagrebu naišao u jednom shopu na ovo. Iskreno, nisam znao što je to, ali sam vidio imena Charlie Parker,Dizzy Gilespie, Bud Powel, Charles Mingus i Max Roach. Nanosekundu kasnije sam bio na blagajni s omotom i sva sreća da jesam. Nije jeftino, ali sam znao plaćati i više za manje ili lošije, a ovo je baš baš baš dobro! Preslušano već dosta puta i svaki put sve bolje. Esencija Be Bopa! Hot house The complete Jazz at Massey Hall recordings Više možete ovdje pročitati da vam ja ne prepričavam, rekoh, nisam znao što kupujem kad sam kupovao. Jazz Album Review: The Complete Massey Hall Recordings -- The Legendary Concert Never Sounded So Good - The Arts Fuse ARTSFUSE.ORG I heartily recommend this Craft Recording, even if (perhaps especially if) you have owned the LP version from (almost) a half century ago. krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 24, 2024 Share #6075 Napisano Novembar 24, 2024 ja bi to i na vax mogao slusati zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 24, 2024 Share #6076 Napisano Novembar 24, 2024 pre 19 minuta, Zen Mod reče ja bi to i na vax mogao slusati Misliš na ovo? Da, ovo bi se moglo i na vosku slušati i još uvijek cupkati nogom, udarati nevidljivu činelu i "trgati" žice s nevidljivog kontrabasa! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 26, 2024 Share #6077 Napisano Novembar 26, 2024 Ben Webster - Live at Pios Enja Records, 1974. Njemačka Gust, pun zvuk kakav se može čuti live npr. u malom prostoru. Audiofili će reći da nije lepršav, zafrknuti nosom i otići dalje. Ostali će reći da su čuli i bolje Benove albume. Meni, kada sam in the mood za Bena Webstera je sve od njega dobro. Još jedan Ben Webster, audiofili su vjerujem skloniji ovome! For the Gov'nor, Affinity, 1979. UK Preporuka za sve, i za audiofile i za muzikofile! Milt Jackson and Monty Alexander Trio - Soul fusion Pablo, 1978., Njemačka Pablo je tradicionalno dobar u kvaliteti ploče, a glazba...hej, to su Milt Jackson i Monty Alexander! Preporuka. John Coltrane and krca44 je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 27, 2024 Share #6078 Napisano Novembar 27, 2024 Oscar Peterson - Tracks Piano solo MPS. 1971. Oscar Peterson bez trija. Solo. Jedan od onih solo jazz-piano albuma koje želite imati. Sjajna produkcija. Louis Armstrong And The All Stars – Hello Dolly Kapp records, Njemačka, 1964. Taj glas! Broadway, Ragtime i malo Dixielanda na vrhu igle! 1964. nitko nije mogao skinuti Beatles s vrha top lista....a onda je "stari" pročistio grlo i napravio ovo: Louis Armstrong – And His Friends Philips, Njemačka, 1971. Neki kažu da je ovo ukupno slabiji album od ovog gore, ali tvrdim da ga valja imati ne samo zato što je to Louisov zadnji album. Poslušajte ga kao Louisov oproštaj i svaka pjesma, svaka fraza, svaki uzlet big benda, peripetija desnom rukom na pianu dobija dublji smisao. Činit će vam se da ste ispratili brod s nekim dragim na njemu čiji se jarbol malo po malo, kako se nižu pjesme, pretvara u obzor. S njim je otišlo i jedno čitavo doba. Jedna era. Nakon kraja druge strane sam kimnuo glavom, kao znak malog naklona.... Za danas je dosta muzike. krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 30, 2024 Share #6079 Napisano Novembar 30, 2024 @Doktor više od 40 godina kasnije! Doktor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 30, 2024 Share #6080 Napisano Novembar 30, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Decembar 4, 2024 Share #6081 Napisano Decembar 4, 2024 Hooker...izuvanje do 00 zerowaf and krca44 je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
aaa zmaju! Napisano Decembar 4, 2024 Share #6082 Napisano Decembar 4, 2024 Da li je neko video ovo reizdanje u prodaji? Just a moment... WWW.DISCOGS.COM Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Decembar 13, 2024 Autor Share #6083 Napisano Decembar 13, 2024 (izmenjeno) Poceo vikend . . . . . cekao sam onaj lot vinila da otpakujem i krenem u seansu . Elem, mozda bi za neke ovaj Tom Vejts bio hajlajt, za one bas-bas posvecene : Mothers , meni je album Pro Arte 1 bio sam Vrh ! Zasto ? Imam/imao sam jedno 3-4 primerka, ali . . . . uglavnom urnisana ploca, budjav omot, stanje neko 3, do 3+ max. Bog me pogledao. Naisla "Mintara" u full-u. Preslusana A strana. Ide atm B. Loodnica. Takav je zivot ! Djodje Novkovic & Cobi shure ! Svesno dodajem : Slobodan Boda Kovacevic. Kraljina ! Izmenjeno Decembar 13, 2024 od Doktor krca44, zerowaf and paja959 je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Decembar 13, 2024 Autor Share #6084 Napisano Decembar 13, 2024 (izmenjeno) Ide sledeca . . . . @Zen Mod bio upoznat sta sam pikirao. Retko, dobro ocuvano . . . . sta's vise. Izmenjeno Decembar 13, 2024 od Doktor zerowaf and paja959 je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Decembar 27, 2024 Share #6085 Napisano Decembar 27, 2024 (izmenjeno) Yusef Lattef - Eastern Sounds ( OJC / Craft reizdanje ) + Jimmy Giuffre 3 - The Easy Way ( Verve, Francusko reizdanje '85 ) Izmenjeno Decembar 27, 2024 od krca44 zerowaf, revox and Doktor je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aoxomoxoa Napisano Decembar 27, 2024 Share #6086 Napisano Decembar 27, 2024 Music On Vinyl 2009.g. Stanje M-.Divno zvuci...bez mane...i td i sl...mislite da ste zadovoljni? Ne...dok ne uzmete ovakvu plocu u ruke. Columbia 1962.g.Stanje M-.Uzmete savrseno ocuvanu plocu staru 62 godine u ruke...dozivite muziku na drugi nacin...prosto osetite vreme u kom je ploca snimljena... Kod novih reizdanja,prisutan je samo slusni dozivljaj...ali to mogu i na cd-u. Pristigla jos jedna ploca koju sam dugo trazio,a da bude pristupacna po ceni i kvalitetu. KENNY BURRELL - "Bluesy Burrell",poznat i kao "Out of this world"(moj primerak).Kada kazemo Kenny Burrell,pomislimo na lp "Midnight blue"...mslm mnogi pomisle...ima ga usvim mogucim remaster izdanjima. "Bluesy Burrell" je mnogo manje zastupljen u remasterima,pa je i manje poznat...ali ,za mene,za klasu bolji...kakav je to sesn bio. revox, krca44 and zerowaf je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Decembar 28, 2024 Autor Share #6087 Napisano Decembar 28, 2024 (izmenjeno) Prvi dan na kolektivnom god. odmoru. Dobro je i krenuo dan sa Matching Mole - 2. album ( Little Red Record ). UK 1st press. Secanje na @Bujodrag-a, jerbo su ovi tipicni predstavnici Kenterberijske scene koju je on izuzetno gotivio ( posebno Hatfield and the North ). Matching Mole je band koji je formirao Robert Wayatt nakon odlaska iz Soft Machine. Dr Fripp producent, Eno kao gost, sta ces vise za pocetak audio seanse danas. Izmenjeno Decembar 28, 2024 od Doktor Aciko, zerowaf, krca44 and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 5 Autor Share #6088 Napisano Januar 5 (izmenjeno) Nedelja . . . . ode pola god. odmora . . . Otvaram se sa LP-om uz koji smo rasli, kljucan album tog perioda - Randy Craford " Secret Combination ". Abi Laboriel & Dzef Porkaro - brutalna ritam sekcija tada za ove R&B, Jazzy&Soul kombinacije. Dodatno i Leni Kastro na perkusijama, a kao top na svemu - Stiv Lukater gitara. Posle idu ( vec odvojeno ) - Bob James - Touchdown, pa War - 2 ( @Dumus - javi se. Pozdrav kumu Bujaru i Oliveru "nesreci" ). Izmenjeno Januar 5 od Doktor Mikorist, Dumus, krca44 and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 5 Autor Share #6089 Napisano Januar 5 . . . zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 5 Autor Share #6090 Napisano Januar 5 Svasta islo danas . . . . otvorila se i nova tema na forumu, pa se tamo debatovalo. Sada, cekamo plenum, pa da zakljucimo. Kao po obicaju, okrenuo sam celu pricu audio seanse na Prog Rock, boljje reci psihodeliju . . . ne vredi . . . to mi u krvi. Dakle, ide Clark Hutchinson , Kec album : Tesko ludilo&epilepsija i najava bolesti za nestabilne ( naravno, zez se ). Ozbiljna preporuka ! paja959, Mikorist and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 6 Autor Share #6091 Napisano Januar 6 Ide lagano Badnji Dan ! Pronadjoh u polici ovo vizuelno dosta pohabano US 1. izdanje kompilacije Stonsa : Hot Rocks 1964 - 1971. Sami vinili u dosta dobrom stanju, tipa vg/vg+. Zvuce sto bi rek'o br't @paja959 kao atomska bomba. zerowaf, Dumus, paja959 and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 3 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Januar 6 Share #6092 Napisano Januar 6 svoj prvi home alone day sam krenuo da upraznjavam s ovim....klasika...sto kazu treba poceti godinu ispravno,s nezaobilaznim "Dark star"-om zerowaf, Doktor, Aoxomoxoa and 1 član je reagovao/la na ovo 1 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Januar 9 Share #6093 Napisano Januar 9 veselo drustvo iz '67...Traffic.... Doktor and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 12 Autor Share #6094 Napisano Januar 12 (izmenjeno) Jos jedan Dzeret . . . . Prvi LP od tri LP-a - Concerts ( ovaj je Bregenz-a, Austrija ). Izmenjeno Januar 12 od Doktor Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah