zerowaf Napisano Oktobar 14 Share #6051 Napisano Oktobar 14 Ovo mi je onako baš dobro! Zbigniew Namyslowski Quartet Malo o izdanju: Doktor, Woland and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Oktobar 14 Share #6052 Napisano Oktobar 14 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 14 Share #6053 Napisano Oktobar 14 Pa onda još dvije skroz različite gitare: Woland, vladd and krca44 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Oktobar 15 Autor Share #6054 Napisano Oktobar 15 (izmenjeno) Vrnuh se kuci sposla. Prevoz u kanalu. UberIdiJot farba buseve u plavo. Nema prevoza po 30+ minuta, a koji su isli na 5-7 min max. Morao sam da se resetujem. Preslusao RBgd2 : Vreme muzike i Srboljuba Dinica ( i dalje ima frku da oddiriguje Vojcek-a, slusao negde skoro Ozawa-u koji je to dirigovao onako napamet . . . pa bas . . . . hmmmm ? ), u sustini sam samo "podgrejao" sistem i metnuo Terje Rypdal-ov album Descendre ( ECM ). Msm, jbga, i dalje sam u toj njegovoj fazi apropo slusanja vinila kod kuce. Album izuzetan - za ono vreme , tj. 1979 god. izuzetna avangarda pod 1 u postavci benda : el. gitara, truba i perkusije. Ima Majlsa, ima Korije, ima prvenstveno Ripdala. A bogami ima i Pale Mikelborga koji tek kasnije u ECM pravi pravi lom. Nikako zaboraviti Jon Kristensena koji je radio prakticno komplet ritam sekciju. Msm da je ovaj album pomalo podcenjen od dzez mrsomooda i kriticara. Ako se pojavi povoljno - uzeti ! Atm sam na strani B. Izmenjeno Oktobar 15 od Doktor krca44, vladd, zerowaf and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Oktobar 15 Share #6055 Napisano Oktobar 15 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 15 Share #6056 Napisano Oktobar 15 A ja sam se držao više tipičnih puteva.... Jučerašnje gitare sam nastavio s Melvinom Taylorom A kako se nije lako skinuti s bluesa, ovo je poslužilo za prijelazni period.....onako ziheraški izbor krca44, Woland and Doktor je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
revox Napisano Oktobar 16 Share #6057 Napisano Oktobar 16 noc pocine sa zaboravljenim debi albumom Micka Fleetwooda the Visitor snimljen u Gani 1981 godine u saradnji sa zapadnoafričkim muzičarima. George Harrisona i Peter Green na gitarama. krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Miloš 1210 Napisano Oktobar 21 Share #6058 Napisano Oktobar 21 U POTPALUBLJU Već tri meseca slušam samo yacht rock, i ne mislim da silazim na kopno. To je to, muzika do kraja svega, savrešeni soundtrack uz zalazak sunca, života i još jedne flaše Džekija. Šta je Yacht rock??? Yacht rock (originally known as the West Coast sound or adult-oriented rock) is a broad music style and aesthetic commonly associated with soft rock, one of the most commercially successful genres from the mid-1970s to the mid-1980s. Drawing on sources such as smooth soul, smooth jazz, R&B, and disco, common stylistic traits include high-quality production, clean vocals, and a focus on light, catchy melodies. Yacht Rock radio: WYRM - Yacht Rock Miami - WYRM - Yacht Rock Miami - Smooth sailing, all day long, all night strong. WWW.YACHTROCKMIAMI.COM Yacht Rock Miami Radio Znači - Christopher Cross, Michael McDonald, Loggins i Messina, George Benson, Toto, Steely Dan... Danas Slušamo Đino Vanelija, I don't want to stop Dobar vetar svima, stay smooth! krca44, Doktor, Woland and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Novembar 11 Share #6059 Napisano Novembar 11 Sonny Rollins - Saxophone Colossus ( Jap ) + Roy Haynes ( Craft reizdanje ). zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 15 Share #6060 Napisano Novembar 15 Da prenesem raport od prije neki tjedan kad sam bio kod kuće: Lost Recordings. Oscar Peterson - Live in Bremen 1961 Ekipa iz Lost Recordings pronalazi neobjavljene snimke raznih nastupa, pa ih sad objavljuju. Produkcija je obično jako dobra, a mjuza i ne uvijek. Neke stvari s razlogom nisu objavljene. Vratimo se na baš ovu ploču: Naime, Zvuk malko mutnjikav, a Oscar Peterson nikad nije ovako sporo svirao, pa sam htio provjeriti što ima na downloadu. I zamisli, digitalna verzija zvuči puno bolje od ploče! A kako i ne bi kad sam ploču slušao na 33 o/min, a napravljena je za 45. Naravno da Oscar djeluje kao da svira s artritisom. Vratim sve na početak i da....ipak je bolje na ploči, a i trebalo bi biti s obzirom na uloženo u skalameriju. Dobar je i koncert! Odlazim na ručak i nešto se mučkam po kući i dvorištu, pa se vraćam skalamerijama. U jednom antikvarijatu u Salzburgu sam kupio jednu mono ploču od Decca-e. Nekoliko skladatelja i svaka skladba sadrži violončelo. Počinje s Vivaldijevim koncertom u E molu. I opet zbunjoza. Ovo nije Mol, mjkmljtu! Preveselo je! Naravno da više nije mol i da je preveselo..... Frankenlenco je ostao na 45 okretaja. Meni sjajna ploča...jednom kad sam ju preslušao na 33,3 okretaja. krca44 and John Coltrane je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 15 Share #6061 Napisano Novembar 15 Jučer je bio JJ Cale dan. Čovjek se jednostavno mora diviti JJ Caleu. Mislim, ako mu se divi Eric Clapton, zašto ne bi i mi. Nepretenciozan, genijalno jednostavan i jednostavno genijalan. No bullshit mjuza. Really, 1972. UK, A&M Naturally, 1976., Nl, Shelter records Okie, 1974, Nl, Philips krca44 and Pchelac je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 15 Share #6062 Napisano Novembar 15 58 minutes ago, zerowaf said: jednostavno genijalan yeah 58 minutes ago, zerowaf said: Eric Clapton who's that? zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 15 Share #6063 Napisano Novembar 15 pre 10 minuta, Zen Mod reče who's that? Onaj antivakser zbog kojeg su svi čuli pjesme JJ Calea....a da to ni ne znaju. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Pchelac Napisano Novembar 15 Share #6064 Napisano Novembar 15 Ja imam prvih 10 albuma na vinilu😁 ... al nabavicu i ostale! Jbga na svakom ima bar jedna stvar koja je remek delo ! krca44 and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 16 Share #6065 Napisano Novembar 16 pre 9 časa, Pchelac reče Ja imam prvih 10 albuma na vinilu😁 ... al nabavicu i ostale! Jbga na svakom ima bar jedna stvar koja je remek delo ! To je dobar plan! Sviđa mi se i to što je JJ Cale ime koje nije svima poznato, pa su njegovi vinili više-manje u još uvijek prihvatljivim cijenama. Ova tri su kupljena za, po sjećanju, 5, 8 i 11 eura. Dva od njih su prva izdanja u svojim zemljama, a jedan je reizdanje. Da je riječ o nekom šire poznatom, cijene bi bile daleko veće. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 16 Share #6066 Napisano Novembar 16 Naqkon JJ Calea se ne može slušati bilo kakva kuruza, pa je bio red za ozbiljnije stvari.... Maček-Šulek-Dešpalj, Sonate za violoncello i klavir, Jugoton Na žalost, iako je ocjenjena kao NM baš jako puca, ne pucketa nego puca. Šteta jer je glazba izvrsna i produkcija je, ono što se može čuti jako, jako dobra! Vidjet ću mogu li naići negdje na bolji primjerak. Woland je nedavno stavio link na 4 Godišnja doba od Maxa Richtera (ako se ne varam, da ne tražim sad opet), što me je ponukalo da poslušam što imam. Stokowski (Decca/Jugoton) Ali je i dalje moj osobni favorit što se 4 Godišnja doba tiče ovo: Iona Brown, Philips. Upravo kako treba! Svirka i produkcija na najvišoj razini IMHO. Predlažem da nabavite što je moguće očuvaniji primjerak. EDIT: https://www.discogs.com/release/2910243-Vivaldi-Iona-Brown-Academy-Of-St-Martin-In-The-Fields-Le-Quattro-Stagioni krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 18 Share #6067 Napisano Novembar 18 Commitments, 1991., MCA Izvrstan pressing! Mjuza je više- manje svima poznata. The Wall, 1979. NL, Harvest Baš dobar pressing! Preporuka! The Band, Last Waltz, UK, 1978, WB Odlično zvuči! Mjuza vjerojatno svima poznata, izdanje je za pohvalu! Woland and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 18 Share #6068 Napisano Novembar 18 The Rolling Stones – Goat's Head Soup 1973. UK, Rolling Stones records Must have kojeg nisam do sad imao na vinilu. Također i Beggars banquet. 1978., NL, Decca, bijeli vinil - iznenađujuće dobra produkcija! Neil Young - Neil Young 1973, Reprise, Francuska Neil Young & Crazy Horse - Zuma 1975,. Reprise, NL John Lee Hooker - The Healer 1989., Silvertone Records Joe Cocker – Joe Cocker Live Capitol Records, 1990., Njemačka Jako dobra produkcija! Mikorist and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 23 Share #6069 Napisano Novembar 23 Gerry Mulligan & Jimmy Witherspoon...i Ben Webster i Jimmy Rowles i Leroy Vinnegar i Mel Lewis Talijanski Joker, 1972. Ništa audiofilsko, ali meni baš dobra mjuza i dobar dojam live eventa. Na mjestima se čuje nešto što je možda škripa trakaša? Pomislio sam da moja tokarilica škripi! Chick Corea And Gary Burton – In Concert, Zürich, October 28, 1979 ECM Japan, 1980. Meni remek djelo, ali kad je Chick Corea u pitanju sam i inača pristran. Produkcija odlična. Živ zvuk. Šteta što moj primjerak (ili primjerci, jer je dupli album) na obje strane na početku malo pucketa, ali već nakon 5 sekundi to čujem samo ako svjesno želim čuti. Preporuka! Nije po svačijem ćeifu! Bez sumnje jako dobra produkcija. Japance mnogi smatraju pomalo sterilnima, pa čak i ja. No, nekad mi odgovara i to. Audiofilska poslastica svakako! Isao Suzuki - Blow up TBM, Japan, 2024. Pronašao u antikvarijatu. The Cult - Electric Njihov treći album. Kao srednjoškolac sam bio veliki fan. Draži su mi "Dreamtime" i Love koji su ozašli prije Electrica i koji su meni tada bili nestvarno dobri. Electric je bio zaokret ka nekom zvuku koji je bliži hard rocku, a nakon njega su napravili još i (baš main stream album) Sonic Temple kojeg sam još tada i imao. Od rata više ne, kao ni ostatak ono malo ploča što sam imao. Vjerojatno ću nabaviti još prva izdanja albuma "Love" i "Dreamtime" i to je to što se tiče The Cult u mojoj knjizi.....dobro, možda i Southern death Cult tek da kažem da imam. Small faces Također iz antikvarijata. Bend čiji su najpoznatiji fanovi Led Zeppelin, ma što Plant i Page rekli o tome. Doktor and krca44 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 23 Share #6070 Napisano Novembar 23 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Novembar 23 Autor Share #6071 Napisano Novembar 23 (izmenjeno) Subota popodne . . . . masivno delo na 2 x LP - Audentity. Klaus Schultze. 1983 godina - 1st press. Innovative Communication Dok preslusavam, iscitavam gomilu kritika, uglavnom posle 2005 god. , koje su uglavnom ravnodusne ( od 1 do 5, neka 3-jka ). Koliko ljudi ovo nisu ili ne zele da skapiraju. Mada, moguce je da i ja nisam objektivan. Klausa prosto obozavam kao i komplet ekipu iz berlinske skole elektronike. Na ovom albumu je kao i na +3 -3 albuma u njegovoj diskografiji Majkl Sriv ( onaj "omladinac" iz Santana benda, bubnjar ). Meni ovo takav ufur u sva kasnija desavanja sa elektronikom, pop-om i ostalim muzickim pravcima koji su dosli kasnije. Izmenjeno Novembar 23 od Doktor Mikorist, krca44 and zerowaf je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 23 Share #6072 Napisano Novembar 23 2 hours ago, Doktor said: uglavnom posle 2005 god kasno se setise ko da idiJoti danas komentarisu znacaj Dirigable zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah