Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 16k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano
42 minutes ago, Leonardo said:

^   Da nije otišao na "tu kafu", nikada ne bi napravio vremensku mašinu. Sve se dešava sa razlogom ...  :oke: 

Znaci ipak je popio kafu :D

Napisano
pre 10 minuta, ninja reče

image.thumb.jpeg.fab53e8536689c88f6988cacc91b0cb5.jpeg

Baš čest slučaj na cestama.
Imamo li ovdje nekog kamiondžiju da nam objasni ima li neki smislen razlog zašto iz etičkih razloga ne bi kamion s desne strane na deset sekundi oduzeo gas?
Obojica su na tempomatu. Kamion koji pretječe je očito nešto brži jer ga sustiže metar po metar već zadnjih deset kilometara. Jasno je da nema namjeru spustiti svoju brzinu za jedan km/h, pa time ne dovesti sebe u situaciju da mora pretjecati. Zašto desni kamion kratkotrajno ne smanji brzinu za samo 3 km/h, pa ponovo uključi tempomat kad se manevar pretjecanja završi? 
Da, znam da zakon valjda na čitavom svijetu kaže nešto u smislu da ne smijemo mijenjati brzinu niti smjer kretanja dok nas drugo vozilo pretječe, ali u ovom slučaju oduzimanje gasa makar i na pet sekundi, a na deset pogotovo, bi jako smanjilo ukupno trajanje pretjecanja, smanjilo napetost na auto cesti iza njih dvojice i na koncu, svima učinilo putovanje donekle lakšim.

Ima li to isti korijen kao i ono kad jedan automobil na tempomatu polagano sustiže drugi automobil na tempomatu, pa onaj koji je sustignut, poveća svoju brzinu za 3 km/h onda kada drugo vozilo već započne manevar pretjecanja, pa najednom obojica voze istom brzinom usporedo?
Osobno, kad se nađem u situaciji da ću tako nekoga sustići, kratkotrajno podignem brzinu za 15 do 20 km/h, obavim pretjecanje brzo i nakon povratka u desnu traku se postepeno vratim na svoju dotadašnju brzinu nakon što napravim nekakav normalan razmak. Nikada za tako nešto nisam dobio kaznu ni u Austriji, ni u Sloveniji ni u Hrvatskoj.
Posebno su mi "dragi" idioti koji me preteknu, pa onda uspore na brzinu manju od one kojom ja vozim, pa sad ja moram njih obilaziti, a oni to shvate kao osobnu uvredu.
Pa da ne bude slučajnosti, ponove to još nekoliko puta.

Vjerovali ili ne, obratio sam pažnju na marke, većinom su to vozači BMW-a.
Stvarno, uz izuzetke koje i sam poznajem, te koji i sami primjećuju takav folklor, ima nešto specijalno u naravi većine ljudi koji kupuju BMW.
Valjda grade svoj imidž kroz posjedovanje "propelera", odnosno, to je jedina osobnost koju imaju ponuditi svijetu?
Jendom sam čak u Austriji grdio jednog turčina taksistu koji me vozio po noći iz Breclava prema Beču. Čovjek vozi 110 tamo gdje je ograničenje 130 i dodaje gas kao bjesomučan na svaki pokušaj pretjecanja i nakon toga opet usporava na 110.
Valjda misli da ga nitko ne smije preteči zbog toga što vozi 530d čak i kad vozi sporo?

Napisano
pre 9 minuta, ManicP reče

Evo rute za roadtrip po UK

FB_IMG_1732176525768.thumb.jpg.e2f9982454dc4c3d8ae023d090539e6f.jpg

Je li Jeremy Clarkson napravio itinirer za ovaj road trip? :D

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...