Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Izgledaju kao PA Sistem na Death Star.
latest?cb=20230109043551

EDIT: Sorry, Neskor! Nisam mislio da se sprdam sa Pioneer - TAD zvucnicima. Imaju takvu reputaciju da bi bilo iznenadjenje da nisu sjajni u svom poslu. Jednostavno me ponijela snaga asocijacije kad sam vidio boje i oblik.

Napisano

Није спрдња, сами се хвале дизајном као из рата звезда..

Могао би неко покушати самоградњу..

Napisano
pre 4 časa, neskor reče

The Pioneer TAD Loudspeaker System

Morao bi prvo da pazarim i stan iznad pa da ih spojim u jedan. :bad_boys_20:

Napisano
23 hours ago, neskor said:

The Pioneer TAD Loudspeaker System

334974242_293945169629372_9082670931698444200_n.jpg

Kad smo se već dotakli SciFi ima tu možda i boljeg poređenja... ...za ove pravovernije nerdove :D

image.thumb.jpeg.c58d4a8d267aaa19f489dd5bb4f0b419.jpeg

Napisano
pre 3 časa, ManicP reče

za ove pravovernije nerdove :D

Od djetinjstva kad sam saznao za Isaka Asimova do danas me napustila ljubav ka Znanstvenoj fantastici, pa sam neupucen; 
Sto je to na slici, tj. iz kojeg filma?

Napisano (izmenjeno)
1 hour ago, zerowaf said:

Od djetinjstva kad sam saznao za Isaka Asimova do danas me napustila ljubav ka Znanstvenoj fantastici, pa sam neupucen; 
Sto je to na slici, tj. iz kojeg filma?

To su Daleks, imaju filmovi iz 60ih...

Izmenjeno od Koja
Napisano

Sad kad je objasnjeno vidim da sam i sam gledao to, ali kako nisam fasciniran sa SF-om nije ostalo u nikakvom aktivnom sjecanju.

Napisano
pre 3 časa, VukJov reče

Баја кренуо прво да их тестира са филмовима..

Оде све(т) у к..

Nije za zacuditi se jer je broj filmofila/"serijafila" u porastu, a broj audiofila opada prirodnom strminom kako izvorni audiofili stare.

Napisano

Pa i izvorna audiofilija je skrenuta ka Daning Krigerovom sindromu, ugasi mozak, spremi pare, a bozanske osecaje ce marketing i trgovci da napricaju uz masnu nadoknadu i fenseraj...

Nekada su audiofili znali kako radi lampa... tranzistor...B)

Napisano (izmenjeno)

TAD je izrastao na staroj JBL školi, prelaskom Bart Lokantija u Pionir. Tako i ovaj koncept podseća na stakovane JBL 4355 plave studio monitore. Kod novih JBL monitora mi se ne svidja izbaciivanje kompresionog midbasa. 

TAD je svakako unapredio koncept, drajveri su u odvojenim kutijama i prate vertikalnu organizaciju što je dobro, horne su drvene pa manje zvone od metalnih. Drajveri su  vrhunski.  Nedostaje time alignment po dubini, što je naročito bitno izvan bas zone u tipičnim kućnim uslovima, kod profesionalnih sistema publika je na 10+ metara od bine pa to nije toliko važno.

Izmenjeno od hifista

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...