Jump to content

hifista

Član
 • Broj sadržaja

  230
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

3657 posetilaca

hifista's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

149

Forumska reputacija

 1. Citajuci neke stare clanke pokojnog Konda osnivaca Audionote Japan, otkrio sam da poslednje koncerte Toscaninija, koji su snimani u tada eksperimentalnoj stereo tehnici, vrlo minimalisticki sa 3 ribon mikrofona bez procesiranja, koristi kao referentne za procenu kvaliteta svojih uredjaja. Zaintereujem se nadjem na Tidalu i odusevim se i izvodjenjem i zvukom. Usput evo i Kondovog pisanija http://www.goodsoundclub.com/Forums/ShowPost.aspx?PageIndex=1&postID=11835#11835
 2. Izlomih jednu EL3N kad sam je vadio iz podnozja, sam mi treba jos jedna ili par da zamenim.
 3. F2a11 odnosno F2a je Simensova lampa koriscena u Klangfilm pojacalima, koristio ih je i Shindo u svojim power ampovima (Cortese i Sinhonia). Nisam imao prilike da čujem, ali može biti zanimljivo.
 4. Čika Brko, mogu da doniram za tvoju riznicu kutiju (ima vise od 10kom sigurno) ruske MBM 0.1 uF 1500V (aluminium foil, paper, wax), to je predhodnik K40Y-9.
 5. Čestitke @Grone sjajna selekcija drajvera. Zanimljiva je kombinacija AE+Tannoy (rekao bih gold)+JBL bullet, kako si postavio skretnicu?
 6. Svakako. Imas na temi sliku seta za cinculiranje basa.
 7. Bilo bi dobro da imam izbor da ukrstim bas i srednji nekom skretnicom prvog ili drugog reda u rasponu 80-300hz, sta se pokaze kao najbolje. Razlika u nominlanoj osetljivost basa i srednjeg je oko 6db (srednji je oko 96db). Bas drajver je JBL 2235h, za njega Greg Timbers kaze treba za kuću 200W, ja bi reko da može i manje. Neki snazni lampaski SE ili PP je egzotika koja košta mnogo para, a zbog visokog napona nije za diy seljaka poput mene. Ostaje okušati sreću sa nekim hibridom u biampu (recimo odraditi aktivnu skretnicu i drajver u lampi) i gadjati neku prihvatljivu harmonizaciju. Neki mi savetuju da mi je najbolje da kupim Hypex plate sa DSP i da ga kačim na izlaz SET-a, al to mi nekako nije košer.
 8. Uklapao sam i sa digitalnom i sa pasivnom skretnicom. Podnosljivo kad seces mnogo nisko sa visim redom (recimo 50-60hz 4 red), ali da uradis kako bog zapoveda trebala bi neka prosta skretnica drugog reda i tu dolazi do izrazaja to neslaganje pojacala.
 9. Verujem da je tako @nixie , ono što mene zanima je uspešno kombinovati sa SET u biampu pojačalo veće snage za niže frekvencije, recimo ispod 300hz. Tu mi se surovi tranzistorci nisu bas pokazali, nekako ne mogu da se harmonizuju sa SETom. Ko u onoj pesmi "lepa bez duše"
 10. "Iz Rusije sa ljubavlju" stiže projekat Zaratustra pojačala, sa ambicijom da se napravi hirbridno pojačalo od 100W+ sa što približnijim tonskim kvalitetima SE lampaša, kako bi se mogao koristiti kao njegova zamena ili u biamp kombinaciji. Autor je Dmitriy Kireev - Dima, poznat i kao konstruktor Melquiades višekanalnog pojačala koje koristi Rommy The Cat. Sam autor detaljnije opisuje projekat na ruskom forumu http://forum.vegalab.ru/showthread.php?t=36227 Zanima me vaše mišljenje o kvalitetu projekta, težini, izvodljivosti i ceni.
 11. Gosn @Srecko, za dac u nekoj bliskoj cenovnoj kategoriji mogu da preporucim https://www.audialonline.com/ naseg vrlo kompetentnog dizajnera Pedje Rogica.
 12. Ako neko od clanova slucajno ima kablove od onog F117 iz Budjanovaca, rado bi ih poslusao.
×
×
 • Kreiraj novo...