Jump to content

hifista

Član
  • Broj sadržaja

    284
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

4513 posetilaca

hifista's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

200

Forumska reputacija

  1. Nikad nisam do kraja prihvatio suround sound u bioskopu, bem ga odrastao uz tradicionalni bioskop gde sav zvuk dolazi sa platna.
  2. Dina 2 odlična. Gledao u MX4D i to treskanje stolica sa pratećim efektima nit mi prija nit kapiram koncept. Recimo u scenama borbe, drmaju se stolice kao da učestvuješ u borbi, a ti si valjda posmatrač a ne učesnik, sve to odvlači pažnju od vizualne lepote koju Dina 2 ima.
  3. Nesto ovako, samo ako moze bez Kolemana i ziratora 2P29L – Preamp and driver for 4P1L PSE Amp – Bartola® Valves WWW.BARTOLA.CO.UK A very interesting Russian directly-heated pentode related to 4P1L is the 2P29L. It has a similar mu (μ=9), much higher anode resistance 2.8-3KΩ and transconductance of 3mA/V when triode-strapped. …
  4. Bravo momci. Cika Brko dal si probao 2Ж27Л kao drajverku, da bude dh se u fulu, totalna egzotika.
  5. Tačno je da drajver ima veliki dinamički potencijal, i da je to najbolji ribon koji postoji. Ipak je i dalje ribon, u smislu da geometrija membrane daje odredjenu disperzionu karakteristuku gde dominira horizontalna u odnosu na vertikalnu, takodje ribon je vrlo detljan, tonski suv i neutralan. Tu može nastati problem u integraciji, u smislu da ti ribon štrči u odnosu na kalotni srednjak, tj da ih ne čuješ kao stopljenu celinu.
  6. Ja imam taj raal kao Grone, doduse secem ga visoko 8-10khz, besel 3 red. Treba nabosti faznu i disperzionu harmoniju u zoni ukrstanja. Ribon je problematican za uklapanje sa kalotnim drajverom zbog razlicite disperzije ( sundjeri na raalu pomazu oko toga), takodje fizicki time aligment pomaze (ja ga drzim u kutiji na vrhu pa mogu da ga pomeram napred nazad). Merenje ti pomaze da se priblizis, al moras i da slusas, zato je bavljenje skretnicom pipav posao.
  7. Sednes na najbolje mesto, potegnes koju ljutu i meris. Posle nekolko ljutih merenja sve izgleda bolje.
  8. Elektricna izolacija koriscenjem optike je plus, uvek je pitanje kakav uticaj imaju opticki konverteri u vremenskom domenu, i da li ce sveukupno u konktetnoj postavci biti bolje ili gore.
  9. Kod mene opticka izolacija na usb ili utp radi gore. Strimer je MicroRendu 1.4, opticki konvertori napajani solidnim linearnim ps.
  10. 7. novembar Kolarac: Miša Majski trio, trebalo bi da ima još karata i nisu preskupe.
  11. Ako postoji zgodan wifi termo senzor da se prikaci na flajku piva da javlja kad je dosegla optimalnu temperaturu u frizideru/zamrzivacu i senzor koji pravovremeno javlja da treba dopuniti zalihu.
  12. hifista

    DIY Perks

    Ja bi na 3d printeru pravio nešto kao Nautilus, a ne mini kutiju sa ultra dugackim izuvijanim portom. Ako ceš okroman port, napravis ga u stalku ko Aca Ribon.
  13. TAD je izrastao na staroj JBL školi, prelaskom Bart Lokantija u Pionir. Tako i ovaj koncept podseća na stakovane JBL 4355 plave studio monitore. Kod novih JBL monitora mi se ne svidja izbaciivanje kompresionog midbasa. TAD je svakako unapredio koncept, drajveri su u odvojenim kutijama i prate vertikalnu organizaciju što je dobro, horne su drvene pa manje zvone od metalnih. Drajveri su vrhunski. Nedostaje time alignment po dubini, što je naročito bitno izvan bas zone u tipičnim kućnim uslovima, kod profesionalnih sistema publika je na 10+ metara od bine pa to nije toliko važno.
  14. Gosn Srećko, nisam ništa predložio u konkretnom slučaju, samo sam dao primer kako se renomirani proizvodjač u svom dizajnu bavi problematikom, bez procene koliko to ima uticaja na finalni zvuk uredjaja. Motiv je bio da podelim interesantan pristup koji se može isprobati u diy konstrukciji. Koristim sorbotan kod zvučnika i u vezi njega mogu reći sledeće: - tačno je da sadrži plasticizer-e koji ostavljaju fleke na furniru, pa ga u nešto treba staviti. - prodaje se u različitim varijantama i svaka je specificirana za odredjen opseg težine, u okviru kojeg su mu izolaciona svojstva optimalna. - Izolacija sorbotanom ne mora biti dobro rešenje, ima smisla samo ako nosi veću masu koja je već zadovoljavajuće dampovala vibracije pa je treba izolovati, u nekim slučajevima kad je masa nedovoljna da zadovoljavajuće dampuje vibracije, recimo laka kutija sa velikom bas ekstenzijom bolje rešenje može biti brz odvod vibracija. Tačno je da se ne može generalizovati i mora da se proba.
  15. Za vibracionu kontrolu, evo kako to radi Placette u svom 10Kusd aktivnom preampu, koji u USA važi za najtransparentniji koji postoji. Unutar kutije koristi sorbotan podloške pa na njih ide mreža mozaik keramičkih pločica, pa na njih komponente, sve lepljeno sa epoksijem. Placette Audio - The best pre amps, preamplifiers, volume controls WWW.PLACETTEAUDIO.COM Placette Audio uses components such as Vishay resistors to produce the finest pramplifiers, pre-amps, and volume controls
×
×
  • Kreiraj novo...