Jump to content

hifista

Član
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

About hifista

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1773 profile views
 1. hifista

  Šta trenutno slušam . . .

  Svi "harali" uz Kleidermana (sto rece Nikola Kojo), a sad kao ne valja :).
 2. hifista

  Koncerti

  Ljudi trebalo bi ovde vise da najavljujemo koncerte. Doktor je pomenuo Ralph Townera za koga nisam imao pojma da nastupa na pancevackom festivalu, tako sam pre neku godinu tamo propustio Abercrombiea i Kuhna. Mnogo ima velikih izvodjaca koje vise ne prati velika reklama.
 3. hifista

  Interesantni linkovi

  Celestion AxiPeriodic profesionalni drajver, dizajn Mark Dodd (ex Vitavox, Tannoy (gore pomenuta DMT serija), KEF UniQ i Celestion). Mozda se radi o odlicnom drajveru, namenjen je iskljucivo profesionalnom trzistu kao OEM. https://celestion.com/product/174/axi2050/ https://www.prosoundnetwork.com/gear-and-technology/innovations-the-manufacturers-view-staying-ahead-in-loudspeaker-manufacturing-celestion-axi2050-axiperiodic-compression-driver https://www.psneurope.com/psn-genius/genius2-mark-dodd-and-the-axiperiodic-driver-29
 4. Za ljubitelje senzibiliteta LS3/5, mogu da pomenem stari Sonus Faber Minima, moze i Minima Amator. Prelepe kutije, male, topao srednjotonski balans, bez niskog basa zgodne za male sobe.
 5. Ja bio malopre na sajmu sa cetvorogodisnjim sincicem. Prosli smo sve sobe, bio je miran i tih u svakoj, a narocito u multimedijalnoj gledajuci borbu robota. Cuo sam da je bila decja radionica do 15h, ali smo zakasnili. Najinteresantije sobe su sa velikim KEF zvucnicima, u jednoj je KEF Blade a u drugoj KEF Muoni sa Electrocompaniet mrcinama. Velike sobe, veliki kontrolisani zvuk. Kef zvuk se vrti oko Uni-Q koncepta koji razvija tim Mark Dodds-a. Mark je zasluzan i za najbolje Tannoy tulip drajvere iz 90tih, i njegovim odlaskom iz Tannoya izgleda da je tamo razvoj drajvera usporio.
 6. hifista

  Koncerti

  Sinoc Peter Murfy sa Bauhaus repertoarom u Hangaru Luke Beograd. Zvuk kriminalno los, setao sam po celoj sali da nadjem tacku gde ne boli, posle pola sata mazohizma izasao napolje i tek sto sam hteo da odem, kad ono 5 metara od ogromnih ulaznih vrata prihvatljivo i ostanem do kraja napolju da odsusam koncert. Svirka vrhunska, Marfijev vokal nije nista izgubio sa godinama, ali dzaba kad su tonci pored sve opreme idioti, predgrupa je pet puta bolje bila ozvucena nago glavni nastup, to ne doziveh u 30godina koliko aktivno posecujem koncerte. Dzaba im miksete, dsp i ostali palci kad ne umeju volume 3 instrumenta i vokala da prilagode prostoru.
 7. hifista

  Lepota dizajna

  Al ce se ovi PMC nasvirati u ovoj beloj goloj sobi, sa keramickim plocicama i velikim prozorima. Marketing i audio dva su sveta razlicita. Ovo je vec bolje...
 8. hifista

  Iznutrice!

  Ja koristim Yamaha P2200 kao pojacalo za basove. Model pc2002m je naslednik tog modela, mislim sa nesto vise snage. Oba navedena modela su kompakta i robusna pojacavaca, koji su izgradili kult obozavatelja yamaha profesionalnih pojacavaca. Buduci da su sigurno stariji od 30 godina, ako nije radjen vrlo verovatno da je potreban refresh. Svi delovi su diskretni i nabavljivi, sem originalnog transformatora i vu metara. Pojacalo se izvorno malo greje u AB klasi (moze da se nabazdari da donekle radi u A klasi), nema ventilator i nije preduboko pa se lako moze koristiti u kuci. Na Lansing Heritage forumu dosta korisnika klasincih JBL/Altec kutija koriste pomenute Yamahe. Rekao bih da je zvuk topao i pun za jedan AB snagas, sa dobrom kontrolom basa.
 9. hifista

  Saba greencone - Cello - Resonanz box

  Cika Brka - Sax je talenat da prepozna i udesi kvalitetnu vintage opremu. Meni je udesio slican koncept sa starim alnico Seasima, sa posebnim "mekim ko dusa" vesanjem i to svira milina. Ono sto me odusevljava kod tih starih dobrih drajvera sto ne cepaju usi i bez skretnice i imaju lep ton. Ovi novi imaju crvrsce membrane, pa su bolji u tranzijentima al sto je cvrsce to lakse i zvoni pa se treba zezati sa komplikovanijim skretnicama.
 10. hifista

  Ma užas !

  Membrane su bele jer su premazane aquplas premazom. JBL je to koristio za dodatno ukrucenje membrane. Na donjoj slici se vidi kako izgleda oljusten taj premaz.
 11. hifista

  Ma užas !

  Gotove "kutijice" https://www.youtube.com/watch?v=dAkzIVOHnrs
 12. hifista

  Ma užas !

  Veliki nisu bili dovoljni, pa je uzeo jos jedne vece, sve sa ogradama za malo dete. Zakljucak: treba ozeniti japanku :). https://www.youtube.com/watch?v=ZzQZnZhkKyA
 13. hifista

  Jbl 2225H, par 15" drajvera

  Jako je tesko naci stare drajvere sa kretnim sistemima u ok stanju.
 14. hifista

  Jbl 2225H, par 15" drajvera

  Ima li zainteresovanih?
 15. hifista

  Novi GPA Altec 604-8E

  Altec i Tannoy ionako samo zive od stare slave, da napravimo mi domaci coax a da nije hoax :). Membrana od bio konoplje u manastiru tkane, vesanje od koze mlekom hranjene mangulice, borski bakar sa primesama zlata, korpa od bronze, a magnet elektro (tu ce Tesla da pomogne preko spiritualnih kanala).
×