Jump to content

dlalkovic

Član
 • Broj sadržaja

  241
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

2 Pratilaca

O dlalkovic

 • Rođendan 08/27/1965

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Krusevac
 • Interesovanja:
  samogradnja
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

6709 posetilaca
 1. Verovatno zadnja uloga ( Izet Fazlinovic ) u seriji Lud, zbunjen normalan. Danas mi zena samo rece : " Umro Izet ... " Znao sam da je bio bolestan. Pokoj dusi.
 2. Emisija 7 TV dana na RTB je imala ovu muziku u najavnoj spici.
 3. Oštro oko. Znam da Ljuba voli Grundig, a bogami i ja. Ako me pitate ( ko što neko reče ): Ovaj primerak Grundiga je kupljen kao neispravan. Imao je ( za mene ) jedan nezgodan kvar - sigurnosni otpornik u dovodu za stabilizaciju +50 i nešto volti je povećao vrednost. Kada se stabilizator optereti napon mu pada. Kada visi napon je dobar, pa sam pomislio da su kola koja napaja u kvaru. Verovatno mu je potrebno da se tjuner malo iztrimuje, mada i ovako solidno radi. Ne radi mu merenje nivoa signala sa UAA180 (skoro uvek je maksimalni prikaz ). Mislim da je sam voltmetar ispravan. Da li zna neko napamet šta je u pitanju ? U Pioniru je originalno pojačalo zamenjeno čipom LM4780-mrzelo me da popravljam postojeće jer je već bilo prekopano ( jedan kanal neispravan ). U izlaze stavljeni BD911/912, BC 286/287, umesto dioda za bias izlaza mislim da su stavljene zener diode. Pozadinsko osvetljenje je urađeno svetlećim diodama. Pojačalo ima mali brum kada je potenciometar za jačinu u prvoj polovini. Grundig je svakako jača mašina. Nadam se da pokretač teme neće da se ljuti zbog off-a.
 4. Izvinjenje za Ljubu... Kutije su ZK 40.
 5. Sutra, u toku dana, slikam unutrasnjost...
 6. HZK 6021 sa stola za kojim sedim cesto uveseljavaju komsinice iz susedne kancelarije .
 7. Zato... nemojte da ljutite Goshu... *Gošu*
 8. Kod mene HI FI 160 iz 1981. i kolekcionarski HSR 48 iz 1970... Za mene, zvuk iz kompresionih kutija ( sve Ei kutije ) je nepravazidjen. Kada se doda zacin nostalgije nema boljeg zvuka i muzike...
 9. Da li ovi imaju grafitni klizac ? Takvi su mnogo dobri...
 10. U nekoliko navrata sam citao popularnu literaturu o audio pojacavacima ( Daglas Self, Bob Kordel... ) pa me deo recenice zona njihovog paralelnog rada podsetio na tezu da dolazi do tzv. udvostrucavanja transkonduktanse izlaznog stepena ( u spoju tranzistora sa zajednickim kolektorom-emitor folover ). koja dovodi do izvesnih harmonijskih izoblicenja prilikom prolaska izlaznog signala kroz nulu. Po B.Kordelu optimalna vrednost mirne struje treba da na emitorskom otporniku ostvari pad napona od 26 mV. VRE = Ic * RE = 26 mV - objasnjenje je dato u knjizi. Pomenuo sam da je u pitanju teza jer drugi guru - profesor W. Marshall Leach, Jr. napisao u radu https://leachlegacy.ece.gatech.edu/papers/classab.pdf da ukratko The correct currents are shown in Fig. 9, which shows no evidence of “transconductance doubling.” Svoju tvrdnju je ilustrovao matematicki i simulacijom. Mirna struja od nekoliko desetina mA (30 mA) je dovoljna... ( za pojacavac u AB klasi)
 11. Da li postoji podatak o DC ofsetu
×
×
 • Kreiraj novo...