Jump to content

milan p.

Član
 • Broj sadržaja

  119
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

milan p.'s Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

14

Forumska reputacija

 1. Svejedno mi ne odgovara jer je 12"..Ali sam video da isti prodavac ima još jednu rabljenu, koja je već prilagođena za L75, ako sam dobro razumeo...S' tim da mislim da nije nista superiornija od dobro remontovane Lencove...što mi takođe jedna od opcija ukoliko mi kažete da na njegovu original ručicu mogu da stavim recimo ortofon blue... Ili mi neko oda tajnu gde da nađem Shure V15 a da ne košta kao ortofon blue(i skuplje 🙄).
 2. Hvala na predlogu..ali mene i dalje zanima šta je sa domaćim proizvodom i ima li ko saznanja, iskustva sa Auris-ovim ručkama?
 3. Hvala na predlogu, video sam je već...Zaboravio totalno da pomenem, što se tiče Lenca, ostao bih na 9"...
 4. Da podignem malo temu iz podruma, da li se neko u međuvremenu susretao sa Auris-ovim ručkama "za obične smrtnike"? Imam u planu pakovanje jednog lenca 75-ice pa bih rado na njega metn'o nešto "svetsko a naše" ako zavređuje pažnju(kvalitativno-cenovnim odnosom). Na sajtu Auris-a sem one "zlato-dijamanti-brilijanti" hawk varijante nema ništa prikazano pa čak i za nju ne stoji cena...Ujedno, otvoren sam za predloge(ponude), šta staviti na lenco L75(da ne otvaram temu samo o tome)...
 5. Kakav "ulov" ovi quad-ovi 😍.Hoće li možda ići u promet jedan par?
 6. Ajmo ovako momci...Sada već ima isuviše predloga.Jedna struja vuče da se sve izbaci, ostavi se samo kutija(radi estetike jel te) i trafo(sa solidnih +/- 20V koji može da se iskoristi za izlaz i phono. Druga strana(tu sam ja i eventualno Zen 😄, mada je i on preporučio vađenje svega) je za to da se ostavi makar njegov OS. Jer, koliko su loše mogli da ga naprave tada? Nije DUAL bio tako loš brend(moje skromno mišljenje na osnovu par sprava). Za buffer i napajanje sam siguran da će se naći mesta, sad, ako trpam i drugi phono, plus njegovo stabilisano napajanje..postavlja se pitanje da li će sve moći da se rasporedi unutra a da ne smeta jedno drugome(između ostalog moram da pazim na šta će uticati toplota lampe)...Dakle mnogo je promenjivih a ja pojačalo nemam ispred sebe.Kao što rekoh, sve je sada na nivou razmišljanja i razrade nekoliko varijanti. Kada dođem kući(kraj Aprila) i otvorim pojačalo ispred sebe, utvrdim gde šta može stati, znaću više.. Do tada, imam dovoljno smernica za razmišljanje. Hvala svima na diskusiji. Ohladio bih temu za sada...dok se ne dograbim uređaja. Naravno, ne zatvaram je.I ukoliko neko smatra da ima još šta pametno predložiti, tu sam da saslušam.
 7. Nećem OPA.Namera upravo i jeste LAMPIZACIJA 🙂
 8. Jasno i potpunosti.Inače, sorry, tek sada videh da je šema koju sam postovao okrenuta za 90 stepeni 🙃. U principu daću šansu OS-u koji je u njemu da se pokaže.Ne bude li zadovoljio, lako će leteti napolje. Samo jedna stvar...rekoh mislim na početku, zadržao bih PHONO ulaz. To mi je i primarna namena tog ampa, da svira sa dual-om 1229 u B sistemu..E sad, da bih to uradio(ostavio phono), pretpostavljam da od onoga što si ti obrisao, treba da vratim prva dva tranzistora levo?
 9. Da da, to oko struje za 6n6p mi je poznato...Upravo sa tom strujom je i konstruisana šema koju sam pomenuo na početku(line pre). Ovo što si uradio sa 6n23p mi se dopada i upravo je to ono što mi je potrebno za dual frankenštajna, pardon hibrida 🙂. Tako da za sada ostaje kao najbolje rešenje. Čekam još, kada Zen bude imao vremena da iskasapi onu šemu od dual-a, da mi kaže di da ga metnem(mislim na buffer). Čisto da pitam još jednom, pošto je na dualu, ako se ne varam volume pot 100k...Ja bih iskoristio taj pot u celokupnoj izvedbi.S obzirom da je 100k, vezao bih ga na ULAZ buffer-a. Da li se u tom slučaju onda menja neka od vrednosti na nacrtanoj šemi(recimo interstage kond, pot od rešetke ka masi...)? I sve ostaje kako si nacrtao, samo jednostavno signal sa ulaza dovodim preko pot-a..
 10. O.K. iščitao sam ovo...Imam 2 pitanja. 1.Kako je moguće da CF u toj konstrukciji ne okreće fazu? 2. Prikazana šema je nacrtana tako da je ulaz buffer-a max otvoren(bez pota na ulazu dakle), a izlaz duffer-a preko 4 mcf ide na ulazni pot pojačala. Da li, u slučaju da se pot stavlja na ulaz buffer-a (konkretno pot 100k), treba da se menjaju neke vrednosti elemenata na šemi? Moja pretpostavka je DA ali voleo bih da mi neko pametniji kaže 🙂
 11. Baciću pogled... u principu gledaću(zbog gabarita) da to bude što prostiji cf..ukoliko može sa jednom lampom, utoliko bolje
 12. Zahvaljujem unapred 🙂. To za Line level sam se i plašio i pretpostavio da mora NFB da se uradi...
 13. Apsolutno razumem. A ne ide ni da radim pojačanje a da nakon toga "ubijam" signal pre pustanja ka izlazu.O.K. ukoliko bi se išlo sa CF, gde bih trebao da ga ubacim na šemi, odnosno šta sve odbacujem, isključujem, prespajam?
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 5 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • There are no registered users currently online
 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  404.4k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2741
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  SERBIA
  Najnoviji član
  SERBIA
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...