Jump to content

Archangel

Član
 • Broj sadržaja

  473
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Poslednji trofej

Archangel je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O Archangel

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖🎖

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Čoka
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

2769 posetilaca
 1. Naručio sam grejač koji već ima na sebi tu izolaciju i još 10-ak vrhova za štapnu lemku. Zasad je to to :) Sreća pa sam uspeo da nađem grejač sa tom izolacijom. Mision comlete!
 2. Nekad imam osećaj da nam cela država devoluira. Nekad sam mogao da kupim takav materijal u obližnjoj gvožđari... Razmišljao sam i o kaptonu. Nekako mi nije dovoljno ubedljiv. Mada ako ne bude drugog rešenja možda će i to poslužiti. Bilo je to pre da se nabavi i u obliku trake. Kombinacija stakla i valda liskuna.
 3. Ako može da se savije ondak nije problem
 4. Gujo više sam mislio na ovako nešto
 5. Gde nabaviti izolacioni papir ili traku na bazi liskuna-mikanita, koja može da izdrži bar oko 500 stepeni celzijusa. treba mi za izolaciju grejača duvaljke. koja radi do nekih 480 stepeni celzijusa.
 6. Archangel

  75W Ultra linear A-klasa

  Druže Banat. Mnogo je ovo zanimljivo. Jedva čekam da se projekat dovede kraju i da se to vidi i čuje . 75W Ultra linearna A klasa....... Auuuh. Velika rezerva.
 7. Evo i demonstracije rada. Ako se pojavi neki prozor samo ga zatvorite. https://www.dropbox.com/s/y2m13dcrlwfdise/Modovani MArantz PM 40.wmv?dl=0
 8. Pa nije toliko komplikovano koliko iziskuje vremena. Stavio sam zasebno napajanje da ne smeta pojačalu u radu, Modul zahteva 1500mA, a dao sam mu napajanje od 3000mA da se nađe. Ima izlaz jačine oko 650 mW I na Tape in ulazu radi odlično. Zvuk je začuđujuće dobar mislim s obzirom da je za sve zadužen jedan čip, kond i mosfet. Najviše vremena mi otišlo na rezanje i uklapanje tih stvarčica u prostor, a da ne smeta jedno drugome. Ai da ne narušava previše dizajn pojačala. Ima tri konektora. Power 12VDC LRIn LROut i to je to spreda ima i aux kao i na zadnjoj strani pločice. Bluetooth vata na oko 5-6 metara u poluprečniku.
 9. Da znam ovako da sviram ne bih prestajao sa sviranjem
 10. Bila i neka jako sitna opravka. više simbolična nego opravka.
 11. Pitao sam nekoliko puta. Čovek je rekao da hoće tako. Probo i da ga ubedim al ništa
 12. Pre par nedelja zatražena modifikacija Marantza PM 40. Danas završeno. Iskreno malo mi bilo žao da modujem ali tako je traženo Sad pušta usb mp3, bluetooth, sd karticu, i ima i radio. Ulazi su netaknuti. Išlo se preko tape1 IN.
 13. Archangel

  SanKen

  Sređeno sve. Hvala svima na pomoći. Burazer prezadovoljan. https://www.dropbox.com/s/12uen15f47e87il/Aiwa AM35.wmv?dl=0 Aiwa am 35
 14. Archangel

  SanKen

  Pozdrav Nixie. Prvo hvala i Tebi na savetima, bili su od velike pomoći. Izveo sam na kontaktima pre releja zvuk i rade oba kanala sasvim lepo. E sad. To što si rekao itekako može da bude problem jer se na zvuku manji dc i ne mora manifestovati. Imam negde DC na levom kanalu koji gle čuda bio i ostao ispravan. No ipak moram otkloniti to. Danas mi je na tapetu pronalaženje proboja DC napona. Samo da kažem da sada oba izlaza rade. Hladnjak jedva da je mlak. Meriću izlaze da vidim koliki je DC.
 15. Archangel

  SanKen

  Poštovanje Banat. Slušajući ove tvoje savete uspeo sam na kraju da otklonim problem. Bilo je kratkog spoja između negativnog napona koje napaja preampove i desnog ulaza. Sada na levi i desni kanal imam oko 1M ohm otpora podjednako. Nema kratkih spojeva više između levog, desnog ulaza i grounda. planiram da zameni glavni potenciometar pošto mu je desna strana uništena skoro do 60% pojačanja. Otpornost mu je 100K log. Imam 50K log nadam se da može da posluži kao privremena zamena. Zaštitni rele još uvek ne reaguje, ali neznam dali je možda nekompatibilan sa starijim rele (mada imaju slične karekteristike da ne kažem iste) ili možda zato što nemam nikakvog opterećenja na izlazima pojačala. Radio sam merenja i imam one napone na bazi koji i treba da budu. 0,06V na vse 4 baze izlaznih tranzistora. merio sam i ostale napone. pre nego što opteretim izlaz uradiću još merenja. Malo me brine što se nakon isključenja kondovi na tom kanalu brže prazne. Ali možda tu negde postoji povratna sprega jer ima jedna žica kojoj ne znam ulogu. Prekraćuje jedan deo mase na na drugi deo i bukvalno je fabrički predviđeno da ta žica bude tu. Naravno na desnom kanalu se nalazi. Hvala ti na pomoći neizmerno kao i svima ostalima koji su mi pomogli u ovome. Posao još nije u potpunosti završen ali ovo je veliki napredak.
×
×
 • Kreiraj novo...