Jump to content

Archangel

Član
 • Content count

  260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Archangel last won the day on December 11 2014

Archangel had the most liked content!

About Archangel

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Čoka
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1940 profile views
 1. Svi vi što maštate o sreći...

  Nešto najlepše što vidim jer i sam uživam u tome, je kada neko staroj stvari podari novi život. Svaka čas.
 2. LM317T Čudna očitavanja

  Predlažeš da idem kombinaciju 5K pot i 250 Ohm? Pazi. Potrošač vuče na Vout maximalno 250mA. E sad pročito sam negde na netu da je 10K pot na Vreg ok vrednost. Ako misliš da bih sa 5K dobio bolju stabilizaciju zbog povećane struje keoz Vreg, onda ćemo i to odraditi.
 3. LM317T Čudna očitavanja

  E ovako. Zamenuo sam 50K sa 10K potenciometrom, i 3,1k sa 550R i sve je došlo na svoje mesto. sad na izlazu imam oko 23 V što mi je idealno za ventilator. dodaću još te kondove i diodu. Hvala na pomoći svima.
 4. Snaga Trafoa ?

  E pa to mi trebalo. Eto . Pa hvala mnogo, još nešto i naučih. Znači bio bi dobar za oko 2x5W pojačalce otaprilike u AB klasi. Šalu nastranu. Biće dobar za napajanje Arduino nano ili neke sitnije kontrolne elektronike tipa lcd, oled neki phono amp možda itd. p.s. Sad znam čiji jezik.
 5. Snaga Trafoa ?

  Nadam se da se vide dimenzije. Tu depiše 7 je zapravo 8mm
 6. LM317T Čudna očitavanja

  E to mi je sveć jednom desilo sa jednim ventilatorom! Hvala na upozorenju. I baš mu je kontrolna elektronika otišla .
 7. Snaga Trafoa ?

  Da vidimo onda ovako presek jezgra je nagrubo 1cm*2cm 2na2 = 4 oko 4W? Evo gledam i link. Proučiću ja to.
 8. Snaga Trafoa ?

  Može biti vrlo lako da je manje.
 9. LM317T Čudna očitavanja

  Vidi NIXIE. Sve sto si napomenuo je ok stoji. Ovi kondovi mogu i ne moraju da budu tu (to više za laboratorijsku stabilnost). A što se tiče diode, to nije loša ideja s obzirom da bi mi spustila još malkice napon, a i zastitila motor od napoakog priključivanja. Nego nije mi jasno da li napon bez opterećenja treba da bude posle svih onih proračuna 33,3V?. Zar on ne bi bez opterećenja trebao da bude 24V?.
 10. LM317T Čudna očitavanja

  Evo ovako ukratko. Trafo na slici desno daje na dva svoja izvoda po 26,1V AC. Kad stavim Grec i 6600 uF Elco za peglanje talasa dobijem 36,1V DC. propustim Kroz LM317T bude 34,6V otaprilike. E sad Kad stavim R1 3,1K i R2 50K ja i dalje imam 33,3V što mi je jako čudno...... Po proračunu i po simulaciji trebalo bi tu da je oko 24V. E sad ruku na srce kad prikačim Ventilator 24V - 0,25A DC onda mi je pod maximalnim opterećenjem 24,1V Jel ja radim nešto pogrešno???. p.s. ovaj regulator treba da reguliše brzinu ventilatora u hot air duvaljci. p.s.s A to plavo pored pota su 4 otpornika vezana u seriju 1k+1k+1k+100R
 11. Snaga Trafoa ?

  Kikice... Čiji jezik . Znam da mi pomažeš i hvala na tome, samo ja malo slabije kapiram, zato izvini što lupetam ovako. Evo. Jezgro je EI , visina 6cm, širina 5cm, debljina 4cm, prečnik žice na sekundaru je oko 0,3mm. Ne treba mi ništa precizno samo približno. Ako sam ja dobro skapirao ti mislis na presek jezgra, kada bi ga isekao napola po visini. Hoću li pogrešiti ako kažem ovako napamet po merenjima da je presek 3cm x 2cm(trećina visine jezgra)?. znači 6*6 = 36, 36-3,6 = približno 32VA i još ga zaokružim na 30 VA. Hmmmm? oćul preživeti. E sad ček da navučem pancir.
 12. Snaga Trafoa ?

  Ah taj photobucket... A taman se navikoh na njega. Odokativno ja mu dajm 25 - 40W. Garant sam nešto zezno kod računanja.
 13. Snaga Trafoa ?

  Poštovanje društvo. Izvadio sam trafo iz jednog Video plejera, koji je odavno van upotrebe. Intresuje me bil neko mogao na osnovu datih podataka odgonetnuti približnu snagu trafoa, i amperaže na primaru i sekundaru. Ako sam ja dobro izračunao na primaru je max I oko 2,5 A. Na sekundarima oko 10A Koliko snage bi trebalo da bude taj trafo? i dali su moja kalkulacije, na osnovu tih podataka na slici za Amperažu ok ??? Evo slike merenja:
 14. Muzicki vremeplov

  Ritam je veoma ritmičan.
 15. Lemna stanica sa Arduino Nano v3

  Mali update od onomad. Pošto slike govore same za sebe. E jeste danas bilo toplo.... Još pored lemilice. Kaže žena "al si se oznojao"... Samo sam je pogledao sa blaženim smeškom.
×