Mi smo imali mini kućnu pekaru pre skoro dvadeset godina, satrli smo tri pekare za to vreme, nedavno smo je i prodali, deca otišla, ja više ne jedem hleb uopšte a supruga tek po malčice i uzima neki sečeni. Tačno je da se jede možda više, ali se i zasiti, pa sa ipak svede na razumnu meru. Bio je problem naći baš fino brašno, sada ga kao ima. Mini pekara je praktična, ne traži nikakvo umeće, samo se sipa sve što treba i hoće, zaista sama radi sve. Jeduni je problem što se ponekad teško vadi hleb, nekad testo previše nadođe, a kad se pravi bez kvasca, bude sve lagano. I, pranje smara, zalepi se testo. Pekaea sa dva mešača je bolja možda, a gabaritno su sve one malo kabaste. Da, mogu da kuvaju slatko, da mešaju testo koje se posle može peći u rerni, generalno velo zanimljiva naprava, ali koja ipak nije prosta za korišćenje ko što se misli, kupovina hleba u obližnjoj radnji ili pekari je svakako komfornija. Brašno od seljaka je sigurno zdravije, ili manje štetno, zbog aditiva koji se dodaju brašnu i testu.