Jump to content

asimze

Član
 • Broj sadržaja

  167
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Sve objavljeno od asimze

 1. @Muad'Dib ukakvom stanju je sada tvoj Topping? Šta se dodalo šta se oduzelo? Da li je realno raditi taj upgrade firmwarea? Ono sa 12 V, neka šala ili ....
 2. Malo direktnije definiši pitanje, Andrew če mi dati odgovor vrlo brzo!
 3. Nema od Johny Michel pa može i Bajaga. Stvarno ste nestašni! Zato vas i volim.
 4. Znači ovako: žašto mjenjati USB kabal kad proizvođač najbolje zna koji je kabal optimalan. Zašto vanjsko napajanje, da treba proizvođač bi to stavio, nije DAC neki ozbiljan potrošač. A svi oni koji kupuju Sparkos valjda ljudi imaju psihički problema.
 5. Thx @NIXIE ali ipak da malo razjasnimo. Bez ferita i ona dva velika filtera? USB A+B ulazni kabal ima veliki utjecaj?
 6. Najbolje bi bilo da ja zakuham veliki đezvenjak i fino mi razvučemo porciju mahalanja. Na kraju obavezno gledanje u filđan dal je Topping D10s toliko vrijedi, i šta bi Andrew Sparkosu da spiči toliku cijenu za onolišno govance?!!! Šta smo zaključili gospodo? Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba. Ili?
 7. @NIXIEprvo koliko je bitna Supra USB kabal, tj koliko on kvalitet diže? Drugo, koji ti je interkonect kabal DAC-pojačalo?
 8. Nixie, ti si genije čudo prirode i majstor si za sve! Preki vode do slobode!
 9. Bože moj Zero što ti zvučiš optimizmom! Mi se sjebasmo tražeči rješenje a ti spavaš.
 10. Ne se ljutiti! Jeste da smo malo mahalali, niko nije idealan, ali smo naučili i par vrlo dobrih stvari. A ovi voajeri što plješču iz prikrajka neka tamo i ostanu. Mi krojimo istoriju, zar ne Miko!
 11. Možete vi doktorirati na metalurške teme to su zablude gospodo. Postoje maze, ja imam pri ruci grafitnu mast i to tako rješavam. Ja imam peč za etažno grijanje, tu negdje oko Rume, idioti to nisu uradilu i zamalo ostao bez peči. Imaju neke novije, crvenkaste, pitajte autonehaničare i tako rjesite problem. Leonardo ti si kriv za sve!!!
 12. A još bolje vijke blago namazati grafitnom masti i neče da zalijepi! Naravno kad je headshel u pitanju ni pjan! Mpžda neko poznaje neku bolju mast na srbijanskom tržištu. I nemoj da mi kvarite temu!!! A ti @NIXIE unaš onaj vic: nahrani ščenad i nediraj ništa! I dobro kako zmajček svira sa tranzistori?
 13. Ekološki čista struja. Rijeka Bosna zelena ko Neretva kako su ukinuli željezare u Varešu i Ilijašu. U Zenici divlje patke plivaju po Bosni. Šta je ovo @NIXIE ponestalo hrabrosti da objavi rezultate testa?! Kad počne lijepiti Sparkosu hvalospjevove a i tvojim dodacima na Toppingu D10s možda ga @Zen Mod i banuje barem na sedam dana!
 14. I kad sam se raspisao imam jedno pitanje vezano za ovaj napojni kabal: Olflex-FDo 891 4G2.5 (14AWG). Hoču da ga iskoristim i kao napojni kabal za Rotel RA-840BX2. Rotel ima onaj starinski spoj sa dvije žice direkt u pojačalo (nema utičnice). E kako sad da iskoristim sve četiri žice, grehota bacati jednu žicu! Da li dupla žica na Nulu, gdje vezati ovo uzemljenje? Na onaj spoj gdje se spaja GND gramofona? Neka igre počnu!!!
 15. Ma nije PRC, maaaaaajke mi! Dobio od svojih iz ABB, mnogo osjetljive i ozbiljne stvari oni rade. Ima širm kalajsan. Zato moram sad nabaviti one @Muad'Dibferite ali mi nikako ne ide od ruke. Ovi iz RS neče da šalju ovamo, a sa drugih lokacija malo mi glupo kupovati samo to jer je poštarina pet puta skuplja od 2 ferita. Tako da nikad uskladiti dva dobra.
 16. Hvala za objašnjenj. Jblg kad neko zna znanje onda zna i objasniti. A ne da se pokrhamo ko idioti šta je logično a šta nije. Mnogo volem nauku!
 17. Pa koliko košta? @NIXIE ja znam poslije jučerašnjih sportskih događaja je malo teško se vratiti muzici, al pokušaj! Ili ti spremaš ekspertizu od koje če se posramiti i najugledniji HiFi portali? A mene interesujeTVOJ LIČNI dojam, bez poređenja, i koliko sistem dobija na kvalitetu kada se ugradi (ipak pristupačna širem krugu) ova životinjica. Mene je jučer zbunilo da mjenjajuči napojni kabal na LPS se mjenja jačina signala na izlazu iz pojačala. Da to dvoje imaju neku vezu ja ni pjan nemogu zamisliti. Al ko sam ja!!!
 18. Nabavio ja novi napojni kabal za LPS Toppinga, Lapp OLflex FD891. Kaže momak iz kontigenta za USA, vidim ozbiljno se bavi hifom i kupim. I kad dođe kuči, kad ono 4x 2.5 mm. Šta da radim sada sa žicom višk? Pala je odluka da odcvikam. Napravim sve i pustim. Da mi je neko rekao da može go**o od napojnog kabla ovoliko da utiče, ja bi mu hebo i od tave držak. Ovako nemogu sam sebi ništa. Ama dobio jači signal na izlazu iz pojačala. A sada počinje Sparkos da pjeva. Neznam kako da opišem. Recimo u društvu dragih osoba jedeš divan francuski sir i zalivaš starim francuskim konjakom. Ne ko krkan, na brzaka, nego polako i uživaš u svakom zalogaju i svakom gutljaju a vrijeme kao da se zaustavilo. Upravo ide test: Requiem, sir Colin Davis, Rex Tremendae. Grme Švabe, a Sparkos mrtav hladan, nije to njemu nikakav problem. Hajde @NIXIEda čujemo tvoju ocjenu, ma kakva bila.
 19. Ako si gledao naučne emisije onda si mogao vidjeti da mozak i nije baš pozdana stvar. Moja preporuka: bacaj tura/jazija kovanicu od 2€ i odredi šta češ kupiti. Poslije toga nemoj uopšte da se sječaš nedoumice. Zaboravi je. I još nešto shvatti da si imao loš dan, mjenjalo se vrijeme a ti zaboravio da si meteopata. Ma, znaš onu: pametan, pametniji, prepametan! Prepametan je oznaka za budalinu. Uživaj u muzici bolan.
 20. Đe me nađe, bolan Miko! Ja do pola mogu nešto i da mislim, a od polovice neznam ni kako se zovem. Himna moje mladosti. Jedna od rijetki koje me još uvjek oduševljavaju istom snagom kao i prije hiljadu godina.
×
×
 • Kreiraj novo...