Jump to content

asimze

Član
 • Broj sadržaja

  290
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Sve objavljeno od asimze

 1. Sada je samo pitanje da li če @Zen Mod prihvatiti izazov? Rukavica je bačena!
 2. Jbt. varova! Njemačka brodogradilišta plaču za tobom! Šta si punio kvarcnim pjeskom?
 3. Neka je sa srečom i da još dugo uživaš u ljepotama svog rada, i u dobroj muzici.
 4. Meni malo nejasno: šiljci ispod zvučnika, ili šiljci ispod stalka (prema podu, ovi mali)?
 5. asimze

  IT razno.

  Može on da napravi, ali da proizvodi i proda! Malo se zaigrao momak!
 6. Daj @grone nemoj se zajebavati. Ima nas i sa slabim srcem! Na jednoj slici četiri kompletiča, ostadoh bez daha bolan. To se fino easporedi na slike, pa da poistilahu pregledamo to sve a da nam srčko ne preskoči. U svakom slučaju sretno i beričetno. Svaka čast sokole!
 7. Šta više smrdi: balega ili teški metali?! Doduše balega prestaje smrditi nakon par dana, a teški meali. Ili ona "sveta vidica" iz Fukušime, 100.000 puta veča radijacija od dozvoljene. Napiješ se vodice i ne trebaš jesti, imaš energije za mjesec dana!
 8. Fronta je MDF, a ostalo? Orahovina? Debljina?
 9. E jebo ga ti @shonnenapravljeno u Evropi? Kina čista ko suza. Imam to. Nagazio na frž (kuhana bukovina 2 cmm) i gotovo. Za MDF može al polako. Pazi da ti glodalica ne odbije ruku!
 10. Grešiš totalno. Malo istorije: U staro dobro vrijeme IBM je samo IZNAJLJIVAO operativne sisteme za svoje računare. I onda ono što ja zovem: PIONIRSKA ČLANARINA. Od svakog po malo za ništa, a tebi puno. MS Ofice 365 šta je drugo nego pionirska članarina. Sve se seli u oblake pa sada nemaš ni svoj hardware. Što če ti, da ti smeta u stanu. Živio novi komunizam. Amerika i Engleska bit če zemlja proleterska!
 11. Vrijeme da i ja kažem svoje iskustvo. Zvučnički su Munodorf 17 mm folija, a IC polovio po dužini. 4 puta omotao teflon trakom 19x0.25 mm. Na mom vintage sistemu rezultat više nego odličan. Predhodni zvučnilki je VDH Skyline. Sve ono što sam ulagao u DAC D10s, Sparkos, vanjsko napajanje, Supra USB kabal, Supra LoRad kabal na napajanju, je ovim potezom pokazalo svu svoju veličinu. Zvuk koji sam dobio je za moje uslove više nego odličan! Toplo preporučujem svim da probaju foliju, u krajnjoj instanci nije skupa igra više je problem rad. Pročitajte sve ovdje objavljeno tri puta a evo i jedan dobar link Thin wide DIY copper foil speaker cable construction traps - Power, Cables & Electronics - StereoNET International WWW.STEREONET.COM I am a recent convert to thin wide diy copper foil speaker cables which I built to complement my CloneNote LDR passive preamp. There seem to be varying theories about cable spacing and termination but I had no idea which was the best way to construct them. My 2x 3 metre cables were purchased from... I da ne zaboravim @gluv_i_udaren i @Brijac svojim mentorisanjem su pomogli da sve ostvarim. Thx!
 12. Ko je dotični sretni vlasnik opreme? Šta je on tu svega naredao, @shonne???
 13. asimze

  Kuršum ABC

  APSOLUTNO SE SLAŽEM!!! Fantastičan stolič. ekološki fenomenalan, skoro đaba, a ona konstrukcija od karton sendviča ubila se za dampiranje. Mnogima kupovao za poklon.
 14. asimze

  Kuršum ABC

  U čemu je cjepanje dlake, misliš fatanje fotona?! Da stavi gumene podloške, pa to i autor na TNT isključivo zahtjeva. Materijal može biti različit. Obaranje ivica je beznačajan trošak, a poznata preporuka, nisam ja to izmislio! A ja da imam opremu tog nivoa, ja bih na svakoj polici izbušio barem 2x5 rupa promjera 20 mm i zalio ih najobičnijim silikonom, i time ozbiljno smanjio nivo vinracija police. I za kraj, dokle god svjet ne iziskuje iole ozbiljna novčana izdvajanja nemože se smatrati cjepanje dlaka. Pa ko voli nek izvoli.
 15. asimze

  Kuršum ABC

  "6 neoprene washers (common rubber washers work fine, too). The washers, both the steel and the neoprene ones, should be 2 mm thick." To je ono što je meni falilo! A neko je več pisao na forumu koja vrsta gume je najbolja za ovo dampiranje!!! I drugo, bolje je se malo više koncentrirati da sama polica po sebi bude što je moguče više otporna na vibracije, nego to poslije raditi na više mjesta na polici, gubiti novac i ostalo. Sama ideja je apsolutno OK, ali zar nije malo bolje ivice polica oboriti pod uglom 45o naniže. Ne košta ništa, estetski simpatično, a doprinosi smanjenju upijanja vibracija.
 16. asimze

  Kuršum ABC

  Ma ne radi se o tome da ja tebe kao ispljujem nego o tome da ako je to dobar model koji bi se mogao iskopirati , mnogima ipak trebaju takve police. Izrada je vrlo jednostavna i mnogi bi se mogli upustiti u DIY, ali ako je ključ u vrlo skupoj osnovi na koju si stavio gramofon onda... Isto tako MDF "zveči" i nije dobar u kutijama a na policama to nije problem? Tvoj gramofon i zvučnica su ipak neka ekskluziva i vrlo osjetljivi na vibracije. Inače vrlo lijepa temaa da se šire raspravi, ništa više.
 17. asimze

  Kuršum ABC

  Malo se razumijem u vibracije, dio su mi bivšeg zanimanja, i nije mi jasno kako ovo čudo uopšte može da funkcioniše sa gramofonom na vrhu??? Pa ni gumenih podloški ispod svih matica? Ili je teško pola tone, pa onda ... A vidim da je u pitanju gramofon sa vrlo osjetljivom zvučnicom? Moraš ti to pod hitno patentirati!
 18. Jbg ti, može nešto i za pješadiju. Da se i mi malo skučimo! Valja ga sada tetošiti dok se ne odobrovolji!!!
 19. Vrlo blizu istine. Mislim da je bilo najbolje da smo skupili zajednički neku lovu i finansiralii razvoj, i platili ga @Zen Mod, svi bi bili na dobitku. I siti vuci i ovce na broju. Još kad Zen pokaže da mu ne treba buđavi sa krunom od 500€, i to polovan. Ali o tom potom. P.S. Ili da ga prisilno penzionišemo!!!!
 20. @shonne valjda ti je poznata ta uzrečica, a i sama riječ. A i moje bitke da ukrotim lemilicu. Al ja kažem: dače Bog Asimu svom a i nadavao se! Idemo dalje.
 21. Slušaj @vladd savjete ti ne može djeliti neko ko nije penzioner! Ja sam penzioner i mogu ti reči samo jedno: ako se nisi pripremio da shvatiš i prihvatiš da si penzioner, u velikim si problemima. Ja sam se dvije godine prije odlaska u penziju pripremao za taj čin, i dobro je prošlo! Sve drugo je luk i voda. Kad sam otišao u penziju, prvi dan sam rekao porodici: evo ostao još jedan zadatak koji moram uraditi, treba umrti. Naravno ja i dalje sanjam, evo kupio lemilicu i jebem se sa njome (imam dvije lijeve ruke i dioptriju 4), čitam neke knjige o pojačalima, svašta budalešem, ali duboko u srcu znam da sam penzioner. A vi što se spremate da počnete uživati kad odete u pemziju, jebala vas penzija. A i ovaj forum, bolje da sam na sugreb nagazio nego što sam se ovdje zakačio! Jbg cijeli život sam nešto gradio i stvarao, težak usud. A moja ti je preporuka, sjedi i napiši knjigu o svemu što smo ovdje diskutovali, podkrijepi je finom teorijom i neka to ostane iza tebe. Živ i zdrav mi bio sokole
 22. Pravila govore da bi se trebali razjasniti šta je problem, naravno ne pisanijama do besvjesti. Ovo NEXT i nije neki fazon.
 23. Ja vas stvarno ne razumijem u ovom poređenju BABA i ŽABA. Ne ide to ljudi Božiji. Imate audiofilske setup-e, lijepo što imate, i onda tu ubacite DAC koji se prodaje u malo boljem marketu, i pucate neke vrlo ćudne komentare. Lijepo spucate 2000-3000 € plus carina i shiping i onda pričajte o DAC-ovima. Kod mene je Topping u skladu sa ostalom opremom i postigao sam jako velik RELATIVNI uspjeh. Odnos muzike prije TD10s i posliije je jako velik (jebeni Sparkos!). Ne APSOLUTNI!!! Ne mogu se ja porediti sa onima koj imaju 10 puta skuplji setup. Tu vi brkate stvari. Ja sam dobio MUZIKU tri puta bolju i to mi se isplatilo. I šta treba da kao u onoj kada su se dva klinca svađali ćiji je stari bolji (?!), ali moj tata ima veču čunu! Djelite znanje i iskustvo i slušanje u muzici.
 24. Potpuno pogrešan zaključak, barem po meni. Ti si izneo vrlo analitičan, informacijama bogat utisak, posebno spisak muzike koju ste slušali. Sa moje strane hvala ti! Iz spiska preslušanog materijala svako od nas je mogao donijeti nekakav svoj zaključak, u krajnjoj instanci da bude informisan. Svako od nas ima svoje poglede na muziku. Da budem jasniji: neko če preslušavati neke instrumentima manje bogate numere i slušati da li bubnjaru škripi stolica, ili više voli slušati velike orkestre pa kad pukne dinamična snimka i zvukom bogata (?!) i da u tom stanju oslušne muzikalnost setup-a. Zbog strogosti i isključivosti počesto izbjegavam javljanje, ali zaista uživam čitajuči tvoje komentare i prikaze. Slobodno se češče javljaj i piši
×
×
 • Kreiraj novo...