Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Leonardo

Član
 • Content count

  2258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About Leonardo

 • Rank
  L'Uomo Universale
 • Birthday 07/29/64

Profile Information

 • Lokacija:
  Zemun
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

22266 profile views
 1. Misliš Boki, nešto ovako...doduše nema tri trafoa pa su mu lage malkice klimave, ali je zato sve drugo vrlo na mestu. Hebe ga samo što je "nova škola" - skorojević, pih
 2. Zahvaljijem. Nemoj slati ništa, vredno je praktično saznanje u vezi prirode ove prevlake. Možda i sam naručim nekom prilikom. Hvala za informaciju.
 3. @InSides molim te reci mi, da li zaštita koju si premazivao preko površine bronzanih delova dodaje neku debljinu na ostvarenu meru pre nanošenja. Drugim rečima, ponaša li se kao neka vrsta laka ili penetrira u površinu materijala i ne menja ostvarenu meru. Ako si nekim slučajem merio delove pre premazivanja i nakon, kolika je promena ako je uopšte ima.
 4. Pre neki dan završene i predate zadovoljnom vlasniku tri kutijice. Jedna za DAC, dve za phono pre. Slične kutijice sam već ranije radio ali su bile eloksirane u natur varijanti, dok su ove urađene u crnoj varijanti. Zaboravih da ih fotografišem dok su još bile na astalu, friško sastavljene, pre predaje. Dobrom voljom novog vlasnika dobio sam fotografije smontiranog DACa pa ih delim sa zajednicom. DAC je JLSounds AK4490
 5. Sexysoida
 6. Wolande, ono nije bio "tetrapak" nego "dojpak"
 7. Nije pogrešno sortirano. Veštačka inteligencija je targetirala (bljak) audiofile-rančere ili makar idividualne poljoprivredne proizvođače koji kravicama ulepšavaju stajsku atmosferu muzikom Vivaldija ili Engelbert Humperdinka.
 8. Na pare!
 9. Lim je debljine 2mm, AlMg3 polutvrd. Pošto je velika kutija deluje da je lim tanak. Konstrukcija je vrlo rigidna i pride sasvim solidno raspoređeni zavrtnji povezuju dve polovine vrlo kvalitetno. Svi zavrtnji na spojevima su M4 i uvijaju se u raskivne matice koje su gvozdene-pocinkovane, kako se da videti na fotografijama. Kućište se može sastavljati i rastavljati xxx puta i navoji će biti kao novi. Moja procena je da neće imati nepoželjne manifestacije. Konačno kada kolega bude završio ugradnju, a to će biti uskoro, imaćemo rezultate i znati zasigurno je li uspeh potpun ili nešto treba doraditi. A i to nije nikakva tragedija, obzirom na mogućnosti.
 10. Danas finiširao nedavno prikazano kućište š440 / v157 / d290. Urađena plastifikacija "crna polumat sitna struktura", prednja i zadnja ploča eloksirana crno zatim gravirani natpisi. Ugrađeni konektori, prekidač, klemica za GND i elementi za mrežno napajanje. Iako ne ljubim previše ovakvu savijanu konstrukciju "2U" moram priznati da mi se na kraju baš svidela i da sam potpuno zadovoljan rezultatom. Kućište je urađeno za kolegu Bratislava, kome sada predstoji ugradnja tube phono mm/mc pojačala, koji je već u funkciji na prototipskoj dasci. Kako i sami vidite po ideji kolege razdvojeni su segmenti trafoa, napajanja i same elektronike pojačala. Nadam se da sam uradio dovoljno otvora za hlađenje Čim phono dobije "dušu" i bude kompletiran biće još fotografija.
 11. Hakovanje će upropastiti poštene proizvođače
 12. I dalje u ponudi
 13. Kolegama domaćinima koji slave Svetog Đorđa, srećna krsna slava.
 14. ZM

  Ako ima neka strugarska radionica koja radi delove za prehrambenu ind. ili ako ti je poznat industrijski otpad gde se deponuje špon, eto prilike da za zaista malo novca nabaviš ovo što ti napisah. Evo uzorka.
 15. ZM

  Bolje nabavi ili napravi sam trakast spiralni špon od inoxa. Pouzdano znam da je u mojoj blizini jedan majstor, koji je nekad radio auspuhe, filovao lonce na ovaj način. Špon nije stišljiv a trajno je rešenje za dampiranje.