Jump to content

Bujodrag

Član
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Bujodrag

 • Rank
  🎖🎖

Profile Information

 • Pol:
  Žensko
 • Zemlja:
  Niue

Recent Profile Visitors

1185 profile views
 1. Bujodrag

  Phono vs cd

  To su uradili samo zbog love. I Ortofon je davno postao prevarantska lovatorska firma. Znamo iz OM serije, ako se ne varam, da može svaka igla na osnovno telo zvučnice.
 2. Bujodrag

  Phono vs cd

  Pre dosta godina mi je drugar doneo Accuphase phono. Zaboravio sam oznaku ali to im je bio top model s kraja sedamdesetih. Ostavio mi ga je nedelju dana da slušam. Ideja je bila da mu dam moj phono i 400 evra. I imao sam te pare već spremljene a phono je zvučao više nego fenomenalno. Najveći skok u kvalitetu zvuka koji sam ikad čuo, i u svom i u tudjim sistemima. Veći nego kad sam namontirao Supex SDX 1000 zvučnicu. I bio sam baš oduševljen. No, posle par dana sam počeo da razmišljam: Treba li mi ovo? O, da svakako, zvuči mnogo bolje ali i ovo moje već zvuči dobro. Treba li mi bolje? Pa, jbg, ne treba mi. Odustao sam od kupovine a pare potrošio na jeftini alkohol, droge, hranu i seks.
 3. Bujodrag

  Phono vs cd

  Ja sam kupio DIY Leach phono od VuleJohna za, mislim, 120 evra. Onda je Zeon još nešto poprčkao unutra na osnovu mojih nemuštih komentara i spakovao sve u jednu kutiju pa sad radi samo kao MC. Ali i pre toga, zvučala je odlično i bez problema nadsviravala hvaljenu phono sekciju u Audiolabu 8000. Tako da verujem da se za razumne novce može napraviti dobar phono.
 4. Bujodrag

  Phono vs cd

  A ulaganje u bolju RIAAu je uglavnom smisleno, do odredjene granice. A koja je to granica?
 5. Bujodrag

  Phono vs cd

  Poredjenje po cenovnom rangu nije baš najpogrešnije ali svakako nije dovoljno. No, ono je barem objektivno, tj, oslobodjeno je ličnih utisaka. Dobro je za početak evaluacije. Samo to.
 6. Bujodrag

  Phono vs cd

  A što se tiče LP vs digitalija priče....pa nisu ovo više devedesete. Naučili su ljudi da masteruju albume da zvuče isto ili bolje nego ploče. Samo stare opskurne ploče, iz perioda do kraja osamdesetih za koje se neće naći neki Stiv Vilson da ih remasteruje, samo te ploče će i na prvo slušanje zvučati bolje od vrljavog transfera na CD.
 7. Bujodrag

  Phono vs cd

  2M Blue ima Nude Eliptical iglu a 2M Bronze ima Nude Fine Line iglu. E, to je već velika razlika koju ćeš jasno čuti. Kod svake zvučnice igla je najvažnija. Odmah posle igle, na scenu stupa engine zvučnice pa tu već imamo podelu na MM i MC motore. Ostalo su sitnice. U mom sistemu koji je poštena srednja klasa nisam lako čuo razliku izmedju Fine Line, Shibata, MicroLine, Gyger II i sličnih igala, možda u ponekoj pesmi vrlo načuljenih ušiju ali razlika izmedju tih igala i uobičajenih eliptičnih se čuje odmah, i u zvuku a pre svega u trackingu. Ako ti je gram podešen za 2M Blue onda će prelazak na 2M Bronze biti vrlo lak.
 8. Bujodrag

  VICOVI!!

 9. Sjajno. Lepšiji je (što b' rek'o Sem Gemdži) od moga.
 10. Bujodrag

  Šta trenutno slušam . . .

  Evo i da stavim post primeren topiku
 11. Bujodrag

  Šta trenutno slušam . . .

  Sad videh ono što je okačio Leonardo: kućište za Treshold NS10. Moje kućište je lepšije iz prostog i neoborivog razloga: moje je. No, sad bi bila zgodna prilika da uporedimo preampe Nadam se da si dobro inače. Mene banovaše na onom jajarskom Hi Filesu pa sad moram ovde da škrabam.
 12. Bujodrag

  Parks Audio Puffin phono preamp

  Slušao sam 2M Blue i nije bila loša ali mi se nije ni nešto mnogo svidela. Bolja mi je bila AT120E. 2M Blue nekako gruba i okruglo tvrda a AT120 lepa, moćna kad treba i povremeno lepršava. Mis'im, ja jesam Ortofondžija. Rabim već drugu Salsu po redu. No, možda je OM serija ipak bolja u MM sferi, manje napucana i ofarbana.
 13. Bujodrag

  Kafanica . . .

  Ehej @Kuršum long time no see. Svrati.
 14. Sitna ispravka: Zvučnici su Rogers LS7 a to su, po tadašnjoj nomenklaturi Rogers zvučnika bili najbolji komercijalni model, odmah posle, takodje komercijalnog, Rogers Studio One. LS 6 su, kažu, bili dosta ispod. naravno, nisam ih slušao pa ne znam je li to samo nespretna reklama iz brošura osamdesetih godina. Britanci su tek devedesetih naučili da hajpuju, otud i Sondek mitologija danas.
 15. Jok, sve sam pomešao, amp ima samo uključ/isključ dugme, ovo ostalo je na preampu. Definitivno su mi iscureli i osušili se svi audifilski sokovi.
×