Nesic Napisano Novembar 12, 2015 Share #1805 Napisano Novembar 12, 2015 amp, na trećini snage, 8 ohm opterećenje Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sir Oliver Napisano Novembar 17, 2015 Share #1806 Napisano Novembar 17, 2015 6Н17БВ sdeljano v SSSR Preampče lampizdatorče , ke vidime šo ke ispadne. Gujo, imaš li jedan torusčić viška od onih sa ebaja? 160V za HV i 6,3V za heater. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
guja011 Napisano Novembar 18, 2015 Share #1807 Napisano Novembar 18, 2015 pa ono stoji, al se skoro ja ne pitam. ono što imam a na leru je je torus 155vac i 2x12vac. naravno , može ti se premota tih 2x12 našta oćeš za grejanje (razumne struje) da ne osdtupamo od teme, bavljenje... očistio i iseckao tj izfronclao 120 kila dunje/dunjca. davor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 18, 2015 Share #1808 Napisano Novembar 18, 2015 s obzirom na temperaturu , kontam da ce pre u kompot nego u kom ....... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
guja011 Napisano Novembar 18, 2015 Share #1809 Napisano Novembar 18, 2015 a, jok, moderna tehnologija. to krčka u hidden prostorijici kuda idu cevi parnog grejanja. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 18, 2015 Share #1810 Napisano Novembar 18, 2015 aha srpska iteracija cudotvorne toplotne pumpe Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
davor Napisano Novembar 18, 2015 Share #1811 Napisano Novembar 18, 2015 da ne osdtupamo od teme, bavljenje... očistio i iseckao tj izfronclao 120 kila dunje/dunjca. Lepo Gujo! Nego daj malo detalja... Enzimi,kvasci i da li si dodavao secera? Imas li spremnu "veselu masinu"? Ja sam pre 4 nedelje na masini iseckao 500kg dunja,dodao lallzyme fruit enzim,ec1118 vinski kvasac (za njega sam se odlucio jer je aktivan od 10* celzijusa-burad drzim u podrumu vikendice,pa je problem sa temperaturom prostorije posto nema grejanja) Na kraju sam morao da dodam i grejalicu jer je ujutro pri hladnijim nocima temperatura padala na 12-ak stepeni,pa mi je bilo frka da ne zaustavi fermentaciju... Podesio sam temperaturu prostorije na 15 stepeni i sad za vikend idem da vidim jel gotova fermentacija,pa da lozim kazan... Malo mi je kazan problem za dunju jer nema mesac pa cu paziti da ne zagori... Pozz! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sir Oliver Napisano Novembar 18, 2015 Share #1812 Napisano Novembar 18, 2015 Odakle vam tolike dunje? Ima neka caka stavlja se nesto na dno kazana da komina ne zagori. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
davor Napisano Novembar 18, 2015 Share #1813 Napisano Novembar 18, 2015 Odakle vam tolike dunje? Ima neka caka stavlja se nesto na dno kazana da komina ne zagori. Zasadio 100 sadnica dunja na ranču pre 5 godina... Sad polako ulaze u rod:-) Cuo sam od nekih da na dno kazana stavljaju jutani dzak ili seno. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sir Oliver Napisano Novembar 18, 2015 Share #1814 Napisano Novembar 18, 2015 Zasadio 100 sadnica dunja na ranču pre 5 godina... Sad polako ulaze u rod:-) Cuo sam od nekih da na dno kazana stavljaju jutani dzak ili seno. Slamu, sad sam se setio. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
progster Napisano Novembar 18, 2015 Share #1815 Napisano Novembar 18, 2015 Zovie ljudi slobodno ako treba ispomoć. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
guja011 Napisano Novembar 18, 2015 Share #1816 Napisano Novembar 18, 2015 kvasac i hrana za kvasac. to ide u paru al to već znaš. lallzyme je dobar, ko ga ima. tamo oko NS se gađaju sa njime, u širem bgd šipak. što se tiče kazana, moj je diy načisto, trenutno nema mešalice al...biće, biće. ovogodišnja dunja je baš iznenađenje koliko je rodila. sa dunjom je osnovna alatka strpljenje. laganica vatra a od dodataka za u kazan, radi i perforirani lim, savijen po ivici pa na dno (izvrnut) tako da nema zagoretine.. ma svašta ima. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
davor Napisano Novembar 18, 2015 Share #1817 Napisano Novembar 18, 2015 lallzyme je dobar, ko ga ima. tamo oko NS se gađaju sa njime, u širem bgd šipak. ovogodišnja dunja je baš iznenađenje koliko je rodila. . Ja sam lallzyme,kvasac i hranu za kvasce porucio u enovitisu iz Topole: http://enovitis.net/artikli/oprema-i-enoloska-sredstva-za-proizvodace-rakije/ Šalju bez problema kurirskim službama.... Meni je ervinija ove godine uzela 40% do 50% roda. Pošto nisam bio u fazonu da je prskam "streptomicinima" i ostalim otrovima koji se već koriste u slučaju pojave ervinije (deca će da jedu džem i slatko od dunja a ja da i drugari da pijemo rakiju) u mom slučaju su "radile" makaze (30cm sam skraćivao tanke grane ispod obolelog dela a 50cm na onim mestima gde se bolest prosirila na debljim granama) I tako, ode skoro pola roda ali nije mi žao,ovih 500 kg što je ostalo su odličnog kvaliteta i arome. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
John Coltrane Napisano Novembar 18, 2015 Share #1818 Napisano Novembar 18, 2015 Foto razglednica fabrika veselja, diy avkors, ugrađen mešač pošto je donji deo od prohrona da ne zagoreva, 10 ari pod čačankom, a niko ne pije Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Superfi Napisano Novembar 18, 2015 Share #1819 Napisano Novembar 18, 2015 Ja sam lallzyme,kvasac i hranu za kvasce porucio u enovitisu iz Topole: http://enovitis.net/artikli/oprema-i-enoloska-sredstva-za-proizvodace-rakije/ Šalju bez problema kurirskim službama.... Meni je ervinija ove godine uzela 40% do 50% roda. Pošto nisam bio u fazonu da je prskam "streptomicinima" i ostalim otrovima koji se već koriste u slučaju pojave ervinije (deca će da jedu džem i slatko od dunja a ja da i drugari da pijemo rakiju) u mom slučaju su "radile" makaze (30cm sam skraćivao tanke grane ispod obolelog dela a 50cm na onim mestima gde se bolest prosirila na debljim granama) I tako, ode skoro pola roda ali nije mi žao,ovih 500 kg što je ostalo su odličnog kvaliteta i arome. Davore, neces Erviniu skinuti antibioticima. Foto labilni su i cak i da radis uvece, sutra su razgradjeni. Na stranu sto nisu sistemici a bakterija je u sprovodnim sudovima. Ostre makaze ili testera su jedini lek. Preventivno treba ici sa sredstvima na bazi Fosetil-Aluminijuma a ne sa bakrom, koji je uobicajen. Ja planiram da sadim dunju ali oklevam bash zbog gospodje Ervinie. Elem, nisam ja nego prijatelj ali na mom gramofonu, poigrali se sa Dr Feickert Adjust Plus igrackom. Namestali azimut prvenstveno a onda i sve ostalo sto softver omogucuje. Kad mi stigne povecalo planiram da se pozabavim i sa SRA. Neki USB mikroskop za moje bube kojeg planiram da koristim i za ove svrhe :-) davor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
paja959 Napisano Novembar 19, 2015 Share #1820 Napisano Novembar 19, 2015 Davore, neces Erviniu skinuti antibioticima. Foto labilni su i cak i da radis uvece, sutra su razgradjeni. Na stranu sto nisu sistemici a bakterija je u sprovodnim sudovima. Ostre makaze ili testera su jedini lek. Preventivno treba ici sa sredstvima na bazi Fosetil-Aluminijuma a ne sa bakrom, koji je uobicajen. Ja planiram da sadim dunju ali oklevam bash zbog gospodje Ervinie. Elem, nisam ja nego prijatelj ali na mom gramofonu, poigrali se sa Dr Feickert Adjust Plus igrackom. Namestali azimut prvenstveno a onda i sve ostalo sto softver omogucuje. Kad mi stigne povecalo planiram da se pozabavim i sa SRA. Neki USB mikroskop za moje bube kojeg planiram da koristim i za ove svrhe :-) Si digo vec vrtilicu sa poda? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Novembar 19, 2015 Share #1821 Napisano Novembar 19, 2015 ...(deca će da jedu džem i slatko od dunja a ja da i drugari da pijemo rakiju) ... I drugari vole džem i slatko od dunja davor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
davor Napisano Novembar 19, 2015 Share #1822 Napisano Novembar 19, 2015 Davore, neces Erviniu skinuti antibioticima. Foto labilni su i cak i da radis uvece, sutra su razgradjeni. Na stranu sto nisu sistemici a bakterija je u sprovodnim sudovima. Ostre makaze ili testera su jedini lek. Preventivno treba ici sa sredstvima na bazi Fosetil-Aluminijuma a ne sa bakrom, koji je uobicajen. Ja planiram da sadim dunju ali oklevam bash zbog gospodje Ervinie.) Igore, hvala puno na predlogu za fosetil-aluminijum. Ovako nešto?: http://www.agromarket.rs/srb/proizvod/62/Fungicidi/FOSTONIC-80-WP Moje pitanje je kad ga koristiti? (Isto kao i bakarno prskanje-pre početka vegetacije ili kasnije?) Koju površinu si planirao da sadiš sa dunjom? Da nema ervinije bila bi idealna za uzgoj,jer nema puno prskanja kao kod jabuke... Primetio sam da kad je kišna godina (kao što je bila 2014-ta) ervinije skoro i da nema. Kažu i za sortu Dunje "Hemus" da je dosta otpornija na erviniju od drugih sorti (Leskovačka i Vranjska). Ja pozvao par rasadnika da posadim 10-ak sadnica Hemusa za probu ali nemaju... Pozz! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
davor Napisano Novembar 19, 2015 Share #1823 Napisano Novembar 19, 2015 I drugari vole džem i slatko od dunja Tegla te čeka..... Kad se vidimo? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sir Oliver Napisano Novembar 19, 2015 Share #1824 Napisano Novembar 19, 2015 Donosis li nesto od tih uradaka na FAK 4? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
acivoJ Napisano Novembar 23, 2015 Share #1825 Napisano Novembar 23, 2015 Da li mi i ovo treba u životu? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
prophet Napisano Novembar 23, 2015 Share #1826 Napisano Novembar 23, 2015 Jos pitas:-D Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah