Jump to content

progster

Član
 • Broj sadržaja

  1110
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  6

Sve objavljeno od progster

 1. Odavno nisam video da neko od top igrača promaši čistu lopticu u zamahu, to govori koliko vetar smeta...
 2. progster

  Koji Linux

  Debian kao Debian, samo promenili jezik i pozadinu, ne treba praviti posebnu distribuciju za to.
 3. progster

  Koji Linux

  Alternativa za ASIO je JACK, za WASAPI je Pulse Audio. Za cue splitting možeš da probaš Flacon. Od plejera imaš svašta... Audacious, Deadbeef, Amarok, Rhythmbox itd. Ja koristim Deadbeef. Takođe možeš da probar real-time kernel, ja ga koristim za snimanje kada sviram, ne znam kakav je za puštanje muzike.
 4. progster

  Koji Linux

  Ja odavno koristim Linux kao jedini sistem na ličnom računaru, Arch i njegove derivate: Manjaro i ArchBang. Tu i tamo sam morao da pokrećem Windows u VirtualBoxu za neke programe, ali retko. Na poslu koristim samo CentOS, pošto Cadence Virtuoso postoji samo u Linux varijanti, konkretno RHEL, i CentOS koji je kompatibilan sa RHEL, a on mi je jedan od glavnih alata...
 5. progster

  IT razno.

  Ne moraju biti plavi, to je samo preporuka. Korisno je da su obojeni kad postoje i 2.0 i 3.0. Ni kod mene na Thinkpad-u nisu obojeni.
 6. Goša je u pravu, ne bih rekao da je to baš tako jednostavan posao. Da se napravi običan OTA bez izlaznog stepena, to može sa 4 - 5 tranzistora, ali ako je potreban Rail-To-Rail ulaz, izlazd itd, to je već mnogo više od 4-5 BJT. Naravno, sve to mora da bude do bola upareno, svi diff parovi, sva strujna ogledala. A temperatura će verovatno da razvali sve. Možda ja nešto propuštam, ali se bavim između ostalog projektovanjem integrisanih operacionih pojačava, pa znam kakva je to muka uraditi na integrisanom nivou, da bude invarijantno na varijacije temperature, i varijacije u procesu. Verujem da se može napraviti dobar diskretan opamp, ali da se napravi bolji (po performansama) koji će da zameni vrhunske integrisane opampove, teško.
 7. https://www.emmi.rs/ssd-ssd-sata3-120gb-biostar-s100-series-530-380mb-s.11.html?productId=75977 https://www.emmi.rs/ssd-ssd-sata3-960gb-adata-asu650ss-960gt-c-520-450mb-s.11.html?productId=76605 Treba kupovati SSD-ove, ponovo će ovo skočiti.
 8. To je pravi odgovor. Hvala Doktore. Što se tiče različitih izvođenja Goldberga, slušao sam različita izvođenja, doduše u digitalnom formatu, pa otprilike znam šta da očekujem, Well-Tempered Clavier takođe (uhvatio i sinoć na RTB3, oduševio se), tako da razumem i to oko kontroverznosti. Ali čovek mora odnekud da počne... Pogledaću onda pojedinačna izdanja. Ne jurim high-end izdanja, sva izdanja klasike koja imam su uglavnom domaća, ruska, mađarska, ima nešto DECCA i DG, ali samo par, sve u smemu jedna skromna kolekcija od 40-ak vinyl-a, tako da neću da preterujem sa nekom egzotikom. Hvala i za predlog, pogledaću ponude za to izdanje. EDIT: Ne smeta mi digitalno remasterizovano, naprotiv, ne bežim ja uopšte od toga, sve dok je dobro urađeno.
 9. @Doktor Trenutno nemam ništa od Glenn Gould-a, jurim po discogs-u njegove Goldberg Variations za početak, i , i naletim na ovu kompilaciju 4LP. Pa me je zanimalo da li se neko sreo sa ovim konkretnim izdanjem, ili generalno sa CBS izdanjima ovog tipa. Interesuje me zbog kvaliteta snimka prvenstveno. Može i neki drugi predlog na PM ili ovde, nego da ne zagađujemo temu.
 10. Stigla juče 6 boxset-ova klasike, domaća izdanja, za početak: Da li vredi ovo izdanje nabavljati? https://www.discogs.com/Glenn-Gould-The-Glenn-Gould-Legacy-Vol-1-JS-Bach/release/7572003
 11. Kuj kaže da nema delova. https://www.ebay.com/itm/Tandberg-TD20a-Kleinteile/192612238862?hash=item2cd895860e%3Ag%3AMeoAAOSwpG1bXgDL&_fsrp=1&rt=nc
 12. Može preko rtsplaneta.rs da se sluša do 72h nazad, ne mora mp3.
 13. Po selima bez problema ide i ispod 180 na pojedinim fazama.
 14. Tako je, ovo nije kabl, ovo je aktivni uređaj.
 15. progster

  OTL - potreban majstor

  Što bi jedan profesor sa ETF-a rekao (koji ove godine ide u penziju), cevi su se i u moje vreme samo pominjale (70-ih), sad nećemo ni to... Hoću da kažem, ne drži se to odavno, 30-ak godina. Jedine cevi koje se obrađuju (i koje se i dan danas dosta koriste za velike snage), su mikrotalasne cevi (magnetroni itd.), u radarima, pećnicama itd.
 16. progster

  P: SEAS 27TFFC

  Prodajem dva zvučnika iz naslova. http://audio-hi.fi/en/seas_h0881-06-p-215.html Ispravni, kupljeni pre 2-3 godine sa namerom da se napravi Troels 3-way classic, ali se od toga odustalo, tada iz finansijskih razloga, a sada kada imam finansija, nemam vremena i prostora da ih pravim. Tako to valjda obično biva... Ne znam kakvi su, tada su pričali da su odlični zvučnici, ali ima ljudi koji to bolje znaju od mene. Zvučnici su kupljeni polovni, od proverenog čoveka, malo su radili kao zamena nekim visokotoncima u jednoj kutiji. Jedina mana koju imaju su ove sivkaste flekice po njima (koje se u principu ni ne vide kad se gleda direktno u njih), a koje su posledica toga što je lepljen neki materijal po obodu, da bi se zamaskirali u toj kutiji (nemam pojma zašto)... Ali to po mom mišljenju nije stvarno ništa. Više se vidi na slikama nego uživo. Novi su 40e komad na audio hi-fi, ja mislim da je fer cena 40e za par. Ako neko misli da je previše, neka se javi, dogovorićemo se nešto... Naravno, ko je iz BG možemo da se nađemo oko probe i testiranja, ko nije, može slanje na probu, pa ako nešto ne bude kako treba mogu da se pošalju nazad. Sve može u principu. Zamene me ne zanimaju za sad... Ako ko ima pitanja, odgovaram ovde i na PP.
 17. progster

  Hitachi HT-50S

  Hvala na odgovoru. Da, ima par modela, 50, 60, 66, 67 itd. Verujem da je ovaj jedan od slabijih. Mada sam video da postoji i 20, ali on je belt drive... Bitno mi je samo da je pristojnog zvuka, koristio bih ga u kombinaciji, sa preamp i pojačalom za slušalice i AT-M50x, trenutno nemam prostora za neke kutije i pojačalo (a da bude čestito smešteno).
 18. progster

  Hitachi HT-50S

  Da li je neko slušao pomenuti gramofon? Ja sam čitao da je ta celokupna serija zvučno odlična, ali nisam imao prilike da poslušam... Interesuje me da li je velika razlika (u zvuku) između njega i recimo Technics SL-Q2. Sa fabričkom ili AT-95 glavom. Dobih povoljnu ponudu, pa sam mislio da uzmem kao sekundarni gramofon i odnesem za Beograd, pošto mi je Technics i celokupan sistem u Beogradu...
 19. http://www.stik.sirmium.org/ Ovo slobodno naruči Zen, ja ih imam na jednoj tastaturi već 5 godina, uopšte se nisu promenili, a prilično kucam. Lako se i skidaju/zamene, ako se baš oštete. A čovek daje garanciju 2 godine. Ja sam tad tražio tastaturu sa ruskim lejautom, ali nisam uspeo da nađem, vidim sad ih ima. Svakako mi je ovo bolja solucija, pošto sadrži dvostruki lejaut.
 20. progster

  NIXIE NOS DAC

  https://www.kupujemprodajem.com/Lenovo-ThinkCentre-M910X-NOV-wifi-57074567-oglas.htm
 21. Nisam na to mislio. Ne postoji Elektrotehnički fakultet Nikola Tesla u Beogradu. Postoji institut Nikola Tesla, i postoji elektrotehnička škola (srednja) Nikola Tesla. Elektrotehnički fakultet još uvek ne nosi ime nekog naučnika. Mislim da to dovoljno govori o tome kolika je to prevara...
 • Trenutno na sajtu   3 članova, 1 Skrivenih, 38 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.4k
  Ukupan broj tema
  382k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2670
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Pero
  Najnoviji član
  Pero
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...