Vix Napisano Jun 1 #9285 Napisano Jun 1 Napravi wall-of-sound 2026, sa 1000 komada 2" fullrangera. Mislim, opet to nece nicemu sluziti, ali eto zezancije radi... LightMatic and BANAT je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Jun 1 #9286 Napisano Jun 1 16 minutes ago, BANAT said: pa kako ispadne upravo tako sound wall moze da zvuci interesantno, ali ne vise od toga ne kazem da nije vredno igranja, igra je igra LightMatic and BANAT je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano Jun 1 #9287 Napisano Jun 1 Vix , kara me vreme jer imam raznog posla preko glave , ali jednog slobodnog dana sto da ne ... LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano Jun 6 #9288 Napisano Jun 6 (izmenjeno) Danas sam zavrsio burazeru dva mala Iskra 15W integrisana bloka , prerada originalnih razglasnih Iskra EO951 pojacalca za kucni HI-FI bila je dosta radikalna ... - u napajanju izbacio sam serijsku EZ81 i ubacio dve solid state 1N4007 diode - izbacio sam serijske mrezne trafoe koji su sa sadasnjih 240Vac u mrezi bili prilicno neupotrebljivi , tako se B+linija penjala na preko 400V dok je napon grejanja bio oko 7,5Vac, sto sve zajedno je brza smrt za izlazne EL84 lampe - sa novim mreznim trafoima sve je u granicama dozvoljenog , B+ je oko 310V dok je napon grejanja oko 6,3Vac - izlazni PP stepen snage AB1 klase sada radi sa automatskim umesto fixnim biasom -ulazna lampa sada je ECC82 i ona koristi originalnu RC mrezu boje tona , ECC83 je i dalje ostala u ulozi drugog stepena naponskog pojacanja kao i obrtaca faze odnosno drajvera izlaznih EL84 (izbacio sam i lampu EF86 koje originalno sluzila kao mikrofonsko predpojacalo ) - ubacio sam kvalitetne selektore ulazne funkcije u tri polozaja , Tuner , CD , PC - ubacio sam obavezni B+ osigurac - izlaz ka zvucniku sada koristi standardni 6,3mm konektor - i sto je najvaznije ova 15W pojacalca sada zaista sviraju za sve pare !!! Izmenjeno Jun 6 od BANAT zerowaf, grone, Beli_Ninja and 8 ostalih je reagovao/la na ovo 8 1 2
zerowaf Napisano Jun 7 #9290 Napisano Jun 7 pre 19 časa, BANAT reče Danas sam zavrsio burazeru dva mala Iskra 15W integrisana bloka , prerada originalnih razglasnih Iskra EO951 pojacalca za kucni HI-FI bila je dosta radikalna ... - u napajanju izbacio sam serijsku EZ81 i ubacio dve solid state 1N4007 diode - izbacio sam serijske mrezne trafoe koji su sa sadasnjih 240Vac u mrezi bili prilicno neupotrebljivi , tako se B+linija penjala na preko 400V dok je napon grejanja bio oko 7,5Vac, sto sve zajedno je brza smrt za izlazne EL84 lampe - sa novim mreznim trafoima sve je u granicama dozvoljenog , B+ je oko 310V dok je napon grejanja oko 6,3Vac - izlazni PP stepen snage AB1 klase sada radi sa automatskim umesto fixnim biasom -ulazna lampa sada je ECC82 i ona koristi originalnu RC mrezu boje tona , ECC83 je i dalje ostala u ulozi drugog stepena naponskog pojacanja kao i obrtaca faze odnosno drajvera izlaznih EL84 (izbacio sam i lampu EF86 koje originalno sluzila kao mikrofonsko predpojacalo ) - ubacio sam kvalitetne selektore ulazne funkcije u tri polozaja , Tuner , CD , PC - ubacio sam obavezni B+ osigurac - izlaz ka zvucniku sada koristi standardni 6,3mm konektor - i sto je najvaznije ova 15W pojacalca sada zaista sviraju za sve pare !!! Bravo! BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano Jun 7 #9291 Napisano Jun 7 (izmenjeno) Da se nadovezem ... juce i prethodnih dana ova 15W Iskra pojacalca probana su na 8 Ohmskim zvucnim kutijama i to radi i zvuci sasvim OK , medjutim ubuduce ce ova dva pojacalca stalno da teraju dve povece polukompresione DIY zv. kutije u kojoj ce u svakoj biti po dva 8``Scan Speak bass zvucnika vezana na red bez ikakve skretnice sto ce davati optimalnih 16 Ohma impedanse prilagodjenja ka 16 Ohma izlazima iz pojacalca , visokotonci ce biti po jedan EV-T35 koji ce za skretnicu koristiti samo po jedan kvalitetan 0,47uF /MKP blokac . Izmenjeno Jun 7 od BANAT Brijac, krca44, grone and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 5 2 2
ninja Napisano Jun 10 #9293 Napisano Jun 10 Sušac 100x2 Ikaro, Vix, vladd and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 4 2
djuma89 Napisano Jun 12 #9295 Napisano Jun 12 Uzeo na limundo, recap odradio. Uredjaj je 7 u 1. Lan napajanje 0-30v 1A, 0-15v 2A, 0-40vac, 0-250vac 2A max, multimetar, frekvenciometar i generator signala koji mi jos ne radi Ikaro, vladd, BANAT and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3 1
Ovo je popularna poruka Leonardo Napisano Juče u 12:05 Ovo je popularna poruka #9297 Napisano Juče u 12:05 CNC MOTALICA ! Dok su najhrabriji sinovi naroda junački na kordonima branili slobodu, ja sam skromno čačkao i čeprkao u mojoj keliji i iščeprkao CNC MOTALICU. Kao polazna ideja-koncept je poslužila konstrukcija koju je gospodin Ming Leong ( FB - Lowther modification, Arduino winding machine etc.) uradio za potrebe svojih radova-motanja kalemova drajvera. U glavnim crtama, razvoj konstrukcije, dimenzionisanje i izrada delova su moje lično delo. Step-servo motori sa povratnom spregom, drajveri, napajanje kupljeni lokalno. Arduino DUE, šild, krajnji prekidači, točkići vodilice lak žice kupljen online od čeličnih čaj-faj prijatelja sa Istoka. Program za upravljanje dobijen od gospodina Minga. Upravljanje je preko Laptopa i konzole gde se unose svi važni parametri motanja. Svi radovi oko sastavljanja i puštanja u pogon su delom moji a delom mog Kuma Damira koji se junački potrudio. Rad je trajao ukupno oko 2 godine, kako su sve druge obaveze dozvoljavale. Napominjem ovo je bio izazov projekat, za zabavu i učenje. Na kraju veoma sam zadovoljan radom, i verovatno ću obimnije sve opisati u blogu - Leonardov Salon. Za sada samo par fotografija koje slede. Beli_Ninja, aaa zmaju!, BANAT and 13 ostalih je reagovao/la na ovo 9 7
zerowaf Napisano Juče u 13:30 #9299 Napisano Juče u 13:30 Pre sat vremena, Leonardo reče CNC MOTALICA ! Kilocare!!!! (Jbg, Rambo je prvi uzeo titulu Megacara...) LightMatic, Leonardo and Vix je reagovao/la na ovo 3
Pchelac Napisano Juče u 13:43 #9300 Napisano Juče u 13:43 1 hour ago, Leonardo said: CNC MOTALICA ! Dok su najhrabriji sinovi naroda junački na kordonima branili slobodu, ja sam skromno čačkao i čeprkao u mojoj keliji i iščeprkao CNC MOTALICU. Kao polazna ideja-koncept je poslužila konstrukcija koju je gospodin Ming Leong ( FB - Lowther modification, Arduino winding machine etc.) uradio za potrebe svojih radova-motanja kalemova drajvera. U glavnim crtama, razvoj konstrukcije, dimenzionisanje i izrada delova su moje lično delo. Step-servo motori sa povratnom spregom, drajveri, napajanje kupljeni lokalno. Arduino DUE, šild, krajnji prekidači, točkići vodilice lak žice kupljen online od čeličnih čaj-faj prijatelja sa Istoka. Program za upravljanje dobijen od gospodina Minga. Upravljanje je preko Laptopa i konzole gde se unose svi važni parametri motanja. Svi radovi oko sastavljanja i puštanja u pogon su delom moji a delom mog Kuma Damira koji se junački potrudio. Rad je trajao ukupno oko 2 godine, kako su sve druge obaveze dozvoljavale. Napominjem ovo je bio izazov projekat, za zabavu i učenje. Na kraju veoma sam zadovoljan radom, i verovatno ću obimnije sve opisati u blogu - Leonardov Salon. Za sada samo par fotografija koje slede. Aaauuuu , maaadjija, fatamorgaaana, looodiloo !!! Al ce da pljuste trafojčiċi, ko bonbončići😃 Leonardo and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Brijac Napisano pre 3 časa #9301 Napisano pre 3 časa Tek sad nece moci da dise od nas 😅 Ja uzeh malo da zavrsavam klasu A. Malo sam baksuz, pukla mi ureznica u rupi za drajverski mosfet te sam uzeo ostatak kucista da zavrsavam. Raspored je gotov, a i bazdario sam levi kanal, sve sljakenzi. LightMatic, Ikaro, BANAT and 1 član je reagovao/la na ovo 3 1
Zen Mod Napisano pre 3 časa #9302 Napisano pre 3 časa poucen iskustvom, uvek gadjam raster tranzistora izmedju redbara, tako da ide prolazna rupa ...... mnogo sigurniji proces urezivanja navoja jesam ja strpljiv, ali sto je sigurno - sigurno, rece stara grofica i natace gumicu na svecu a koji je to anap? LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano pre 2 časa #9303 Napisano pre 2 časa Imam alatku, limitira koliko duboko mogu ici, drzi prav ugao, nije da je moranje da ne bude blind, ali sto je najgore, u odvrtanju pukla. I to poslednja rupa. Dumah sa Leom sta da radim, epilog je rupa pored nova.. Amp je USSA-5, CFA. Jako lepo osmiljeno pojacalo, jedina A klasa koja me je zaintrigirala da napravim zapravo. Exicon dual die lat mosfeti na izlazu, drajveri 2sj313/2sk2013. Jedino sto mu zameram je sto nisu jfeti na ulazu, a mene toliko mrzilo da preradjujem... Napajanje je diskretno regulisano, R25, tombova kuhinja, izuzetna stvar za snagase. I dva 300VA trafoa da imam dovoljno snage i za zimski bias. Ostatak klasika, slow start, dc zastita, svi konektori bakarni.
Zen Mod Napisano pre 1 sat #9304 Napisano pre 1 sat onda je operator error, ako je pukla pri odvrtanju been there, done that
BANAT Napisano pre 1 sat #9305 Napisano pre 1 sat Staro provereno sredstvo koje ja uvek koristim pri urezivanju/narezivanju navoja jeste rafinisan pretopljeni ovciji loj sa kojim pre rada blago namazem rezni alat .
Brijac Napisano pre 1 sat #9306 Napisano pre 1 sat 11 minutes ago, Zen Mod said: onda je operator error, ako je pukla pri odvrtanju been there, done that i to i kineska masinska ureznica xD 2 minutes ago, BANAT said: Staro provereno sredstvo koje ja uvek koristim pri urezivanju/narezivanju navoja jeste rafinisan pretopljeni ovciji loj sa kojim pre rada blago namazem rezni alat . A uzeo sam jos neko ulje bas namensko za ovo, ne vredi, sudbinski je htelo da se pomucim
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah