Doktor Napisano Decembar 24, 2024 #8977 Napisano Decembar 24, 2024 ^ Now We Talkin'. Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 24, 2024 #8978 Napisano Decembar 24, 2024 Ima tu neceg. Ja sam se uverio pre 20-tak godina. Imao neko DIY pretpojacalo sa opampovima (Rod Eliott, ne znam sad napamet koji bese). Nego vako, primetim ja da nesto lose svira, neku nelagodu, a ne znm sta je. Igrom slucaja, primetim da oscilira*, ali skoro pa neprumetno. Posle sam stavio kraci interkonekt izmedju preampa i pojacla, i sve ok. Kasnije sam video da je N.Pass pisao o tome da visokofrekventne oscilacije niskog intenziteta, mogu da "pokvare zvuk". Tipa, nista ne cujete, ali primecujete (vi, vasa zena ne) da nesto ne valja... *Primetio sam da je preamp oscilirao tako sto sam merio mirnu struju pojacala. Kad se povezivalo pretpojacalo, hop poraste mirna struja (AB klasa, tada). Spojim kraci interkonekt, nista. I sredi se zvuk zerowaf, Doktor and Mikorist je reagovao/la na ovo 2 1
Doktor Napisano Decembar 24, 2024 #8979 Napisano Decembar 24, 2024 ^ Sto bi rek'o moj dobri drug skolski onomad : ovo je bila lovacka. Vix je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 24, 2024 #8980 Napisano Decembar 24, 2024 (izmenjeno) Al sam ulovio oscilaciju, verovali ili ne Odtad shvatam maniju oko kablova. Neki kablovi tripuju pojacala, a i pretpojacala, i prouzrokuju tihu i skrivenu oscilaciju, te zvuce lose... Dakle, ima nesto u kablovima Izmenjeno Decembar 24, 2024 od Vix
Doktor Napisano Decembar 24, 2024 #8981 Napisano Decembar 24, 2024 ^ Aman, kapacitivnost . . . . . msm, sve OK.
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 #8982 Napisano Decembar 24, 2024 Upravo sada, Vix reče Al sam ulovio oscilaciju, verovali ili ne Otdad shvatam maniju oko kablova. Neki kablovi tripuju pojacala, a i pretpojacala, i tihu i skrivenu oscilaciju, te zvuce lose... Dakle, ima nesto u kablovima Vix, poslao sam ti PM. Imam jednu knjigu što bih ti ju poslao, a u čijem pogovoru se autor dotiče baš slične teme - što to sve (ne) čujemo. Nisi ti jedini sa sličnim iskustvom! Samo, ne mogu je polsati kroz forumski PM jer je oko 22 mb. Vix je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano Decembar 24, 2024 #8983 Napisano Decembar 24, 2024 15 minutes ago, zerowaf said: Vix, poslao sam ti PM. Imam jednu knjigu što bih ti ju poslao, a u čijem pogovoru se autor dotiče baš slične teme - što to sve (ne) čujemo. Nisi ti jedini sa sličnim iskustvom! Samo, ne mogu je polsati kroz forumski PM jer je oko 22 mb. /wt-facebook.png WeTransfer | Send Large Files Fast - Up To 2GB Free WETRANSFER.COM The simple, quick and secure way to send your files around the world without an account. Share your files, photos, and videos today for free. Inace da, i gomila pojacala osciluje sa kapacitivnim loadom. Zato folijski kablovi ne mogu na svaki. Sto se tice opampa, obicno moze i na dodir da se primete oscilacije, tj. bude opamp vruc. E sad, na takvom preampu se doda nekih 22R na izlaz, i resi se problem kapacitivnih kablova. Vix, Doktor, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4
zerowaf Napisano Decembar 24, 2024 #8984 Napisano Decembar 24, 2024 (izmenjeno) Pre sat vremena, Brijac reče Hvala ti! Poslao sam na koncu mailom. Fajl je prevelik za forumske poruke, ali ide komotno kroz Whatsapp ili Viber. Tko želi neka se javi s brojem telefona. Šaljem na Whatsapp. Riječ je o knjizi s receptima za kabele za koju svi znate, a u ovom izdanju ima pogovor koji priča o tome što ne bi smjeli čuti, a ipak nekako osjetimo. Izmenjeno Decembar 24, 2024 od zerowaf LightMatic, Dumus and Vix je reagovao/la na ovo 3
black coffe Napisano Decembar 26, 2024 #8985 Napisano Decembar 26, 2024 On 24. 12. 2024. at 14:01, Vix reče Ja ne cujem 20Khz pa mi nebitno, ali zato cujem 20 Hz, pa mi je to bitnije. Samo, cuje i komsija... ni ja ? , po ajde -rećeno - slušano po razno raznim signalima s "neta" - po njima u mom sustavu ćujem odokativno od 50 hz do 12,5 khz . Prije , i nakon toga tišina . Međutim kad ulljućim sub sve se promijeni ? , ode dublije i više , međutim na tzv "test signalu " sve ostaje isto . neko nekaj mulja ... zerowaf je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 26, 2024 #8986 Napisano Decembar 26, 2024 Cujemo i kostima i kozom. Zato ne volim slusalice... LightMatic, black coffe and zerowaf je reagovao/la na ovo 3
Mikorist Napisano Decembar 26, 2024 #8987 Napisano Decembar 26, 2024 On 24. 12. 2024. at 15:20, Vix reče Ima tu neceg. Ja sam se uverio pre 20-tak godina. Imao neko DIY pretpojacalo sa opampovima (Rod Eliott, ne znam sad napamet koji bese). Nego vako, primetim ja da nesto lose svira, neku nelagodu, a ne znm sta je. Igrom slucaja, primetim da oscilira*, ali skoro pa neprumetno. Posle sam stavio kraci interkonekt izmedju preampa i pojacla, i sve ok. Kasnije sam video da je N.Pass pisao o tome da visokofrekventne oscilacije niskog intenziteta, mogu da "pokvare zvuk". Tipa, nista ne cujete, ali primecujete (vi, vasa zena ne) da nesto ne valja... *Primetio sam da je preamp oscilirao tako sto sam merio mirnu struju pojacala. Kad se povezivalo pretpojacalo, hop poraste mirna struja (AB klasa, tada). Spojim kraci interkonekt, nista. I sredi se zvuk Postoji nešto u svakodnevnom čitanju Svetih knjiga, nešto što možda ne primećujemo dok ne postane deo našeg života. Baš kao i sa tim pretpojačalom koje si opisao, sve deluje ispravno, sve zvuči "dobro", ali negde duboko, u podsvesti, oseća se neka nelagoda, nešto demonsko što nije kako treba dok se ne istera napolje. Baš kao što je Nelson Pass pisao o visokofrekventnim oscilacijama koje kvare zvuk iako ih ne čujemo, tako i svakodnevno čitanje Svetog pisma čisti one nevidljive prepreke koje nas sprečavaju da živimo ispunjen život. Ne čuješ ih, ali osećaš njihov uticaj i osećaš kako izlaze iz tebe, ostavljajući za sobom samo mir i jasnoću. Doktor, Vix and black coffe je reagovao/la na ovo 1 1 1
black coffe Napisano Decembar 26, 2024 #8988 Napisano Decembar 26, 2024 Pre sat vremena, Mikorist reče Postoji nešto u svakodnevnom čitanju Svetih knjiga, nešto što možda ne primećujemo dok ne postane deo našeg života. Baš kao i sa tim pretpojačalom koje si opisao, sve deluje ispravno, sve zvuči "dobro", ali negde duboko, u podsvesti, oseća se neka nelagoda, nešto demonsko što nije kako treba dok se ne istera napolje. Baš kao što je Nelson Pass pisao o visokofrekventnim oscilacijama koje kvare zvuk iako ih ne čujemo, tako i svakodnevno čitanje Svetog pisma čisti one nevidljive prepreke koje nas sprečavaju da živimo ispunjen život. Ne čuješ ih, ali osećaš njihov uticaj i osećaš kako izlaze iz tebe, ostavljajući za sobom samo mir i jasnoću. ima jednostavnije ? , ne vidimo vjetar , zrak koji dišemo , ... ko je shvatio 3 točke , al hvala 3 točke čujemo i razliku ... sretno svima Vix je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano Decembar 26, 2024 #8989 Napisano Decembar 26, 2024 2 hours ago, Mikorist said: tako i svakodnevno čitanje Svetog pisma čisti one nevidljive prepreke Ja sam bas citao za vreme velike nuzde, i procisti samo tako 😁 PS. Stvarno sam tako procitao stari i novi zavet. Nisam vican da prepricavane price uzimam za reper. Pogotovo ne one preoblikovane za kontrolu mase. Lepo je imati u nesto verovati, ali kao u primeru svih vera, lako i iskoristiti za smirivanje populusa. Veci mir i jasnocu imas meditacijom i iskrenim razgovorom samim sa sobom Isto tako i sa muzikom, pustis sam, uzivkas il ne uzivkas, ambijent kad je na nivou, mnogo je bolja percepcija.
Doktor Napisano Decembar 26, 2024 #8990 Napisano Decembar 26, 2024 ^ Posti sinko ! vladd, Mikorist and Vix je reagovao/la na ovo 2 1
Mikorist Napisano Decembar 26, 2024 #8991 Napisano Decembar 26, 2024 ^ E moj doktore to več spada u Askezu. pre 3 časa, black coffe reče ima jednostavnije ? Ima........ da živiš u prirodi (neko vreme). U pećini ili na drvetu. Još je brži efekt. Vix je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano Decembar 26, 2024 #8992 Napisano Decembar 26, 2024 51 minutes ago, Doktor said: ^ Posti sinko ! Prob'o post kao post, ne pase mi 😁 Medjutim post bez hrane mi je cucnuo samo tako, prvih dva dana si gladan i imas bas unutrasnju borbu, posle toga nemas glad kao glad, ne verovatan osecaj. Svakom bih preporucio ko ima stabilno zdravlje da ostavi hranu na par dana, nekoliko puta godisnje. Mikorist and black coffe je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Decembar 26, 2024 #8993 Napisano Decembar 26, 2024 ^ To se zove autofagija. I spada u asketizam. No ne može svako i ne naglo. Može da se rikne ko nije stabilnog zdrvlja. Svo smeće izlazi iz tela ili na telu nakon toga. Sva čula se pročiste. Ko hard(fabrički) reset na telefonu black coffe je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano Decembar 26, 2024 #8994 Napisano Decembar 26, 2024 Znam sta je, imam ekstenzivnu istoriju biologije, vecina beogradske 89-93 generacije je uz moju pomoc upisalo medicinski/pmf Takodje zapravo spada i u post, prva tri dana vaskrsnjeg posta, trimirje, bez hrane i pica, tako sam i prvi put probao to. Zato kazem nije post kao standardan post. I kao sto rekoh, samo onaj dobrog zdravlja, poprilicno je tesko za organizam i psihicki i fizicki prvih par dana. Ne bih definitivno isao duze od 3 dana bez vode, niti sam praktikovao, nakon 2 dana je dovoljno uzimati vodu sa malo kalijumove (sadrzi i natrijum ovaj mix po radnjama) soli. Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Decembar 26, 2024 #8995 Napisano Decembar 26, 2024 pre 2 minuta, Brijac reče Takodje zapravo spada i u post, prva tri dana vaskrsnjeg posta, trimirje, bez hrane i pica, tako sam i prvi put probao to. Da...Ja kad sam prvi put to probao osuo sam se sav po telu - ko gubav. Čirevi burazeru. Sve kroz kožu. Posle toga čuješ kao Tesla. Sat kod komšije kako kuca na nadkasni Vix je reagovao/la na ovo 1
Brijac Napisano Decembar 26, 2024 #8996 Napisano Decembar 26, 2024 Obicno stosta stroke u telu izadje na kozu kada se telo resava sranja 😁 Bemti, dan danas mi izadju bubuljice nakon nekoliko limenki energetskog pica... Jako dobra praksa, zaista se i bolje razmislja, cistije su misli, a i cuje se bolje(da li je to benefit boljeg funkcionisanja mozga ili psihoakusticni fenomen, ne bih znao nisam se udubljivao), lakse se oseca covek. Ketoni su ozbiljna stvar 😁 Valja raditi laboratoriju pre i posle, sa sve hormonima. Mikorist and Vix je reagovao/la na ovo 2
krca44 Napisano Decembar 26, 2024 #8997 Napisano Decembar 26, 2024 pre 2 časa, Brijac reče prvih dva dana si gladan i imas bas unutrasnju borbu, posle toga nemas glad kao glad, ne verovatan osecaj Ja sam to mogao kao klinac i mladic bez ikakve frke ali tamo negde krajem tridesetih treceg dana pocne da mi se "manta" u glavi i tad sam ukapirao da vise ne mogu da ne jedem nista dva dana bez frke ( to sto nisam jeo periodicno po dva dana nema veze sa postom ).
Brijac Napisano Decembar 26, 2024 #8998 Napisano Decembar 26, 2024 Jbg, dobro je da znas da prepoznas mozes li ili ne. Ako nisi radio sistematski skoro pogotovo. krca44 je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah