chakija Napisano Februar 2, 2014 #1057 Napisano Februar 2, 2014 Bome, ko oće da čuje kako svira full ballanced "pro" sistem zarad ocenjivanja bilo kakve vrste, ima poziv da navrtati. Pre slušanja pod obavezno ispijanje 2 čašice domaće ljute
Woland Napisano Februar 2, 2014 #1058 Napisano Februar 2, 2014 Bome, ko oće da čuje kako svira full ballanced "pro" sistem zarad ocenjivanja bilo kakve vrste, ima poziv da navrtati. Pre slušanja pod obavezno ispijanje 2 čašice domaće ljute Može rakija Samo da prođe ovaj kijamet.
BokiTokiVoki Napisano Februar 2, 2014 #1059 Napisano Februar 2, 2014 elem - ja znam sta se meni svidja ......... i to cu uvek pre naci na polju pro audio nego ; da skratim kako i zasto , da ostanem samo na tome da ne volim da vidim kako mi se trese membrana basa ko da ce da otpadne ....... i to na normalnom nivou slusanja Ako hoćeš, možemo preko PP ili e-mail, čak i da otvoriš neku temu, da pretresamo koncepcije. Da li i kako mogu da se realizuju, ili neke i ne mogu, ili mogu ali drugačije, itd. Moj je utisak da se na mnogim stvarima greši, i da je to razlog zašto se uglavnom ne može dovršiti većina projekata da zvuči kako treba, i da su uravnoteženi. Često se uzimaju u obzir samo 1, 2 ili 3 parametra, dok se mnogo drugih zanemaruje (ili se ne zna za razne uticaje), pa je krajnji rezultat sporadičan.
chakija Napisano Februar 2, 2014 #1060 Napisano Februar 2, 2014 Može rakija Samo da prođe ovaj kijamet.
BokiTokiVoki Napisano Februar 2, 2014 #1061 Napisano Februar 2, 2014 Dynaudio ima "problem" menandžerskog pristupa projektovanju malih kutija. A to znači da se radi mid-bass koji sa 17 cm, 3,2 Ohma i niskom efikasnosti iz 15 L kutija izvlači -3 dB na 38-40 Hz. To je preterano forsiranje predubokog basa iz malih jedinica, i to je razlog zašto dolazi do lupanja špulne kod većih snaga - predugačak hod. Projektovano tako da kupca oduševi mala kutija u 40-60 m2 salona, a kada dođe kući u 15-20 m2, ko ga pita za bumijanje na niskim frekvencijama. Zato bi valjda mi trebali da znamo kako da ispojektujemo zvučnik a da većinu parametara dovedemo u red.
Zen Mod Napisano Februar 2, 2014 #1062 Napisano Februar 2, 2014 Ako hoćeš, možemo preko PP ili e-mail, čak i da otvoriš neku temu, da pretresamo koncepcije. Da li i kako mogu da se realizuju, ili neke i ne mogu, ili mogu ali drugačije, itd. Moj je utisak da se na mnogim stvarima greši, i da je to razlog zašto se uglavnom ne može dovršiti većina projekata da zvuči kako treba, i da su uravnoteženi. Često se uzimaju u obzir samo 1, 2 ili 3 parametra, dok se mnogo drugih zanemaruje (ili se ne zna za razne uticaje), pa je krajnji rezultat sporadičan. ne bih ja daleko sam ja od bilo kakvog Gurua , a kamoli zvucnjackog ja to cisto amaterski , za svoju dusu ..... a kad treba meriti i zavrsiti , rastegne se na godinu dana e sad , da mislim da pravim bilo kakav biznis od toga il' da vaspostavljam Guru status - drugacije bi bilo .....
zeljkor Napisano Februar 2, 2014 #1063 Napisano Februar 2, 2014 To je po meni i dalje premalo para: Woofers:Four 7" Magnesium Silicate Polymer with 3" pure aluminum voice coils. Midranges:Two 6" Magnesium Silicate Polymer with 1.5" pure aluminum voice coils. Tweeters:Two Dynaudio Esotar2 1.1" soft dome with pure aluminum voice coils Nesto mi je npr. 250Eur malo za 4kom ovih visokotonaca. Ne pricam o kopijama vec o polovnim originalima. Sve su to 2nd hand driveri...otkud novi? Mada, ako se neko zainteresuje, verovatno da je ovo isto to: http://www.jantzen-audio.com/ja-6006/
zerowaf Napisano Februar 2, 2014 #1064 Napisano Februar 2, 2014 Al sa BMS4592 i ako moze jos za 100 ojra Puno je to! 20€ i prijateljska ruka na ramenu. Klopu i cugu sami donose.
BokiTokiVoki Napisano Februar 2, 2014 #1065 Napisano Februar 2, 2014 ne bih ja Možda nisam dobro sročio, ali cilj je bio da se upegla (remote) nešto što tebi odgovara, za lično uporabo. Zato sam i pomenuo PP ili mail. (eventualnu) Temu sam pomenuo da bi i drugi mogli da učestvuju i da se vide uobičajne greške kod različitih zamišljenih koncepcija.
zeljkor Napisano Februar 2, 2014 #1066 Napisano Februar 2, 2014 Inace mislim da sve te Jantzen kopije pravi ova firma: http://www.lyeco.com.tw/xdynavox.htm Cene su im smesne jedino sto mora da se kupi par desetina komada.
Impuls Napisano Februar 2, 2014 Autor #1067 Napisano Februar 2, 2014 Zenu treba jedan zvucnik jace da svira a drugi slabije da mu oba uva cuju istu jacinu
Zen Mod Napisano Februar 2, 2014 #1068 Napisano Februar 2, 2014 Možda nisam dobro sročio, ali cilj je bio da se upegla (remote) nešto što tebi odgovara, za lično uporabo. Zato sam i pomenuo PP ili mail. (eventualnu) Temu sam pomenuo da bi i drugi mogli da učestvuju i da se vide uobičajne greške kod različitih zamišljenih koncepcija. a sto bi meni neko pomagao kad mogu i sam ........ e sad , na vorumu uvek ima kom da se pomogne
Zen Mod Napisano Februar 2, 2014 #1069 Napisano Februar 2, 2014 Zenu treba jedan zvucnik jace da svira a drugi slabije da mu oba uva cuju istu jacinu jes , kad mi stoje levo
Superfi Napisano Februar 2, 2014 #1070 Napisano Februar 2, 2014 To je po meni i dalje premalo para: Woofers:Four 7" Magnesium Silicate Polymer with 3" pure aluminum voice coils. Midranges:Two 6" Magnesium Silicate Polymer with 1.5" pure aluminum voice coils. Tweeters:Two Dynaudio Esotar2 1.1" soft dome with pure aluminum voice coils Nesto mi je npr. 250Eur malo za 4kom ovih visokotonaca. Ne pricam o kopijama vec o polovnim originalima. ono sto Viktor pravi je sa Esotek, ne Esotar visokima...
grau. Napisano Februar 2, 2014 #1071 Napisano Februar 2, 2014 ovaj dan, ovo vece, polako ulaze u anale foruma
zeljkor Napisano Februar 2, 2014 #1072 Napisano Februar 2, 2014 Hladno napolju, duva vetar, idealno vreme za lecenje
BokiTokiVoki Napisano Februar 2, 2014 #1073 Napisano Februar 2, 2014 a sto bi meni neko pomagao kad mogu i sam ........ e sad , na vorumu uvek ima kom da se pomogne Joj, da, gde mi je pamet bila... (srećom?) Ni drugi ne trebaju pomoć, i oni znaju sami....
Impuls Napisano Februar 2, 2014 Autor #1074 Napisano Februar 2, 2014 Ma bitno da sam ja izbusio sta sam planirao pa da mogu preci na druge zaostavstine dok ne bude gotova sitostampa zadnje strane i ostrugane nove osovine za prenos
Beli_Ninja Napisano Februar 2, 2014 #1075 Napisano Februar 2, 2014 Perfektno, osim onih holsrafa sto strce unutar kutije. Mislim da to moze elegantnije da se resi
Impuls Napisano Februar 2, 2014 Autor #1076 Napisano Februar 2, 2014 Tu ce ici M3 upusteni i bice ravni sa dnom kutije. Ovo je privremeno resenje.
BokiTokiVoki Napisano Februar 2, 2014 #1077 Napisano Februar 2, 2014 edit ne znam sta je pro , ako ATC nije Sasvim su druge koncepcije Pro jedinica i koncepcije zvučnika koje se ovde koriste, a sa onim što radi ATC u Studio Monitor trosistemcima. Treba se zapitati i zašto, i koje su to razlike?
Zen Mod Napisano Februar 2, 2014 #1078 Napisano Februar 2, 2014 gde ovde ? ako se prica o pro jedinicama onda je to to pominjes ATC 12" , koji se ni po cemu ne razlikuje od JBL ili TAD 12" , sem (ili ti "sem" ) proprietary details anyway - svodi se na to da malo ne moze da uradi sto i veliko , ali i obrnuto a sta je ciji izbor , to je druga stvar meni se , recimo , svidja da imam Tann OB gde je , i RCA MLTL gde je , a LS3/5 oko kompa
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah