Dedinu probao, bolja ipak nit. ( meni) Stari vinjak pored Rubinove 5-ice nema sta da trazi (opet licno moj ukus), prof Paunovic koji je direktno bio upleten u stvaranje Rubinovog vinjaka, tek zlato, a i on bolji od Navipovog ( moje misljenje, ). Mlavsku zoru takodje pio, dobra, al nikako specijalna. Plazinic mi ima neki kiselkast ukus, neko to voli, al opet mi nit bolja ( licni ukus)......
Davore izvini, mislim da su tipovi foliranti. Nisam ni siguran u objektivnost. O stilu pisanja ne bih kod Wolanda. Blog im je dobar samo kao sabracajac sta probati, a njihove ocene ne uzimati za ozbiljno. Naravno ovo je samo moje misljenje, a plus tek sam sada ubedjen da je nit zakon.
Kad sam procitao komentare ukusa, prestao da citam. Na poljoprivrednom ( odsek konzervisanje i vrenje) bi prvo dobili batine, a onda bi ih poslali na Singidunum il kod Karica na faks)... Ovo je stil pisanja za novopecene direktorcice, nerdove koji su gimnazijsko vreme proveli vezani za radijator i za njihove brzo priucene sluzbenice izribanih peta i negovanih cukljeva.
Miris opojan, nekoliko vrsta vanile, kvalitetna soft karamela, tamni šećer na ivici tačke topljenja sa dve kapi ruma... Uživanje za sva čula. Tek nešto manje od polovine svake ocene koju vidite na ovom blogu, čine boja, bistrina i miris. Rudićeva rakija dominira u svakom od ovih segmenata. Rakija je potpuno smirena, a duša i život su joj zadržani.
Ukus tek osušenog lista duvana, limuna i suve kajsije se širi i ostaje dugo na nepcu. Prazna čaša intenzivno miriše na suvu šljivu i udaljeni krem brule sa crticom cimeta. Nema neželjenih primesa, nema ničega što bi gorko podsetilo na košticu. Impresivna rakija – kao da zagrizete šljivu u kojoj je zatočeno toplo sunce, med i, pre svega, kandirana narandža. Neispošćena dobra hrastovina jasno prožima svaki segment uživanja u ovoj rakiji.
Naziremo još jedan novi vidik za iskusne hedoniste: rakiju Ilije Rudića treba upariti sa kvalitetnom kubanskom cigarom.
I sve to od sljivovice. Sunce ti jarko....
Moj deda pokojni svako jutro uz kafu i rakiju i kubansku cigaru (iskljucivo kvalitetnu), uzimao krem brule, a baba mu diskretno majala cimetom oko glave pod uglom od 15 stepeni. Kandirana narandja tek kad prave decu il prodaju prasice... i sve to u sljivi... e jeba ga. Ovakvi blogovi sluze samo da te odbiju.
U svakom slucaju hvala na linku, na jednom mestu gomila ok rakija.
p.s. ako imas vremena svrati na sajam turizma, imas kod Antica degustaciju zlatne niti, ima i divnih vina, ja malopre dosao. Nit sam prvi put probao pre 3-4 godine i od tada kad god sam u Kraljevu, obavezno kupujem. Pozdrav i molim te ne zameri, al tipovi sa ovakvim opisima rakije mi se jednostavno gade i ne verujem im.