Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
Pre sat vremena, asimze reče

Da li to znači da čemo uskoro imati veliku rasprodaju "starih" DAC-ova?!!!

Ne znači. treba da prestanemo da brinemo toliko o samom DAC čipu. Posle čipa, postoji analogni izlazni stepen koji čini vecču razliku od samog čipa.

DAC zapravo svira onoliko dobro kao najgora komponenta u analognom delu - odnosno opamp.

Napajanje je takođe važno. Naponski filteri - EMI zaštite - na kraju i sama kutija....

Ezoterija izlazi iz analognog dela a ne iz digitalnog.:rofl::signhere:

Napisano

To je da bi se održala ona čuvena referenca za strašno dobre dakove koji su dirnuli mesto desno do Boga - “svira k’o gramofon” :)

Jerbo ako su prljave ploče, onda ništa od kontrareference “između pesama k’o cede”

Napisano
Pre sat vremena, Miko reče

Fantastična tema. Toliko trikova protiv krckanja ploča. Treba znati ovo. A i imati živce za sve ovo. Nečije ploče imaju bolji tretman nego nečija vagina :smesna:

U pravi si, Mika!

Pa opet, vrijedi truda jer se DAC više ne može slušati čak i ako ne krcka. :D

Napisano (izmenjeno)
pre 33 minuta, asimze reče

Počelo, počelo! Bit če to dug i težak boj! Imperija uzvrača udarac, nema šale.

Asime, nema tu stvarnog rivalstva!

Navijam više od ikoga da Mika složi najbolji DAC na svijetu. Dobro, možda Mika navija jače od mene. :D

Uvijek će biti zagriženih ljudi u vezi bilo čega, ali ovdje nema toga. Slušaju se i lampe i trandže, digitalija i analogija, te obje vrste mjuze - i narodne i sevdah..... :D

Jedino se malo riskira ako su zvučnjaci manji od 12 cola i ako nisu Tannoy.  :rofl:

Izmenjeno od zerowaf
Alzheimer
Napisano
pre 17 minuta, zerowaf reče

Pa opet, vrijedi truda jer se DAC više ne može slušati čak i ako ne krcka. :D

Nisi ti nešto tu dobro povezao. Ili ti ne valja računalo...R2R svira opako dobro kod mene - nema razloga da se ne može slušati jer ima toplinu - ali veću toplinu ima ono čudo što mu ne spominjem ime...Računar nije pasivna komponenta zajedno sa DAC - itekako učestvuje zajedno sa njim.

Napisano
45 minutes ago, Miko said:

Ama meni nije ideal KO - nego bolje. 2x 3 puta bolje od gramofona. I neću odustati od toga. Jer znam da može.:D

Ahahahahahha

Aj nemoj usrati svaku temu isto

Napisano

Splituj majke ti, ne bi bilo loše da ovde ostanu saveti i iskustva za ulazak i napredak (ili nazadak) oko vrteški, čisto ako neko krene da se pati k’o ja što sam. Ima tema o dacovima

Napisano

ma Tannoy je ko Belorus, moz svasta da mu radis, sve trpi

ne bi verovao kakvi primerci su zalazili kod mene, vesanje od subwoofera natakareno, a on milozvuci ko da je iz vabrike izasao

IMG_20200718_193438.jpg

Napisano
pre 33 minuta, Miko reče

Nisi ti nešto tu dobro povezao. Ili ti ne valja računalo...R2R svira opako dobro kod mene - nema razloga da se ne može slušati jer ima toplinu - ali veću toplinu ima ono čudo što mu ne spominjem ime...Računar nije pasivna komponenta zajedno sa DAC - itekako učestvuje zajedno sa njim.

To što kažeš nije isključeno. Novi PC je planiran down the stream, ali ne ove godine. Ova godina je rezervirana za zvučnjake i amplifikaciju.

pre 17 minuta, Miko reče

Pa kad ništa ne prčkam po njemu. Da prčkam i to bi mi zabranio :smesna:

Ti bi popravljao djelo samog Almightyija????

Želiš li da se pretvoriš u stup sol

i? Ili izazvati novu poplavu?

Zadnhi put kad je netko nešto promjenio na njegovom Tannoyu je 40 dana padala kiša!

:rofl:

Napisano
pre 1 sat, Zen Mod reče

ma Tannoy je ko Belorus, moz svasta da mu radis, sve trpi

ne bi verovao kakvi primerci su zalazili kod mene, vesanje od subwoofera natakareno, a on milozvuci ko da je iz vabrike izasao

IMG_20200718_193438.jpg

Šta je ovo, jadan ne bio...

Napisano
pre 1 minut, LightMatic reče

Šta je ovo, jadan ne bio...

Tannoy jadan ne bio, ne MZM, njega još persiram dok me skroz ne otkači.

Napisano

Dragi moj @zerowaf ja ovo gledam sa jedne ljepše strane. Svi smo mi drugovi i kad se razlikujemo. U barama istomišljenika nikada nije bilo zabavno. Ja sam se sjetio prvog mog dolaska na forum i čitanje 80 strana o kablovima. Molim administratore da mi uračunaju beneficirani staž 18/12!  Imao sam nočne more 15 dana. Tako je počela infekcija. Iskreno da ti kažem volio bih da se u raspravu uključi širi auditorijum mislim da če se uskoro na ovu temu mnogo toga reči. Sve rečeno? Nemoj samo RLC a onda se kupuju vrlo skupi kablovi! Ja sam bez ikakve kalkulacije najprijateljskije podjelio svoje utiske o Topping D10s. Nisam imao "vagu" da ih izmjerim. Vjerovatno neko ko ima bjesan sistem je rekao " ma šta ovaj bulshitira".

I za kraj sve si ti ono sa gramofonom lijepo uradio, baš ti zavidim onako ljudski!!! Ali ja mislim da bi sada trebao jedno 5 odličnih slikica, iznijeti sve svoje probleme i preporuke za one koji bi pokušali nešto slično. Bez toga mi nešto šuplje. I o parama i tehnici i estetici zvučnoj! Šteta da propadne to iskustvo. Kod mene kažu: "Kad ubiješ vuka i upoktok ga svuci!"

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...