LightMatic Napisano Mart 13 #5215 Napisano Mart 13 (izmenjeno) Nisam ni ja, ako vam je lakše. Ali to je naš MZM... proljeće>spring Izmenjeno Mart 13 od LightMatic zerowaf je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Mart 13 #5216 Napisano Mart 13 A da, kao ono Lav is in the er LightMatic je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Mart 13 #5217 Napisano Mart 13 pre 3 časa, ninja reče Ja još nisam skontao .... ... veseli Bosanac Pretekao me Lightmatic. Spring je proljeće. Znaći, feder je u zraku. 😀 LightMatic je reagovao/la na ovo 1
ninja Napisano Mart 13 #5219 Napisano Mart 13 4 hours ago, Zen Mod said: Prolece je u vazduhu Hoces reci da je to tvoja zanimacija LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Mart 13 Autor #5220 Napisano Mart 13 mjok, dobio sliku na viber pa nisam skontao pa mi covek rece posle sat vremena da mislimna engleskom ninja, LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1 1
Zen Mod Napisano Mart 13 Autor #5221 Napisano Mart 13 radila deca rad iz predmeta muzicka produkcija Aleks and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1
zerowaf Napisano Mart 15 #5222 Napisano Mart 15 On 13. 3. 2026. at 20:55, Zen Mod reče radila deca rad iz predmeta muzicka produkcija Poslušah onomad na mobitelu, ali sad sam stigao kući. Pomalo je fora što zvučnici, pretpojačalo i pojačalo dolaze iz iste kuće otkud i glazba koju upravo slušam. Ovo je meni genijalno, a uopće nisam u takvom điru po svom tipičnom ukusu. Čak je i produkcija na nivou! Spojler (EDIT: Sad sam se sjetio da je rad iz predmeta "muzička produkcija"....stvarno sam otkrio Ameriku s ovim komentarom, ali ga sad ne brišem....nek se vidi kakav bolid vam moderira forum ) Brava! Bravo!
Aleks Napisano Mart 18 #5224 Napisano Mart 18 Ajde Aco, spravi Babelfish SiT 5, al da nema trafo? Al ajme mene, a di da se nađe THF51S a da se ne prodava bubreg Vix je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Mart 18 Autor #5225 Napisano Mart 18 spravio sam ja to, i nema trafo signalni u SIT 5 a za THF imam contact, nije bubreg sto sam spravio, gledaj ovde: https://www.diyaudio.com/community/threads/babelfish-xa252-babelfish-xa252-sit-babelfish-xa252-set.373443/ LightMatic, Aleks and Vix je reagovao/la na ovo 1 2
Zen Mod Napisano %s u %s Autor #5226 Napisano %s u %s Aleks, Beli_Ninja, Mikorist and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 2 5 1
Zen Mod Napisano pre 23 časa Autor #5227 Napisano pre 23 časa On 3/18/2026 at 2:36 PM, Aleks said: Ajde Aco, spravi Babelfish SiT 5, al da nema trafo? krca44, zerowaf, ninja and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 4 3 2
zerowaf Napisano pre 15 časa #5229 Napisano pre 15 časa Koliko motor run kondenzatora...steta sto nema i trafo.
ninja Napisano pre 14 časa #5230 Napisano pre 14 časa Ma to on sa AI izbacuje slike zerowaf je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano pre 13 časa #5231 Napisano pre 13 časa pre 9 časa, Zen Mod reče Šteta što mu i ja ne zatražih da mi XA252 iskuje, ovako, možda ga završe moji praunuci, ako ih bude.... Srecko je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano pre 10 časa #5232 Napisano pre 10 časa Ja mu reko, aj napravi On seo napravio zerowaf, LightMatic and Srecko je reagovao/la na ovo 2 1
Aleks Napisano pre 10 časa #5233 Napisano pre 10 časa Sjajan rad, nema šta... Koliko razumem, ovo je tipa XA25, ali sa SiT jfetom u izlazu...? LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano pre 9 časa Autor #5234 Napisano pre 9 časa @Aleks ima sve objasnjeno u temi koju sam ti linkovao par postova nazad - https://www.diyaudio.rs/topic/8906-zm-random-zanimacije/page/238/#findComment-474494 ukratko - sa PL XA25 ima zajednicko "samo" iste izlazne mosfete i Square Law OS aranzman mda, blatantno sam ukrao i bias crowbar limiter struje izlaza sve ostalo je drugacije prvotno je uradjeno 3 iteracije/varijante: - cisti MOS - SET - gornji MOS u Schade aranzmanu - SIT - gore big Tokin, dole MOS potom je uradjena pcb sa nekim dodatnim zastitama (Gremlini superaktivni u US i okolo) koja sadrzi i jos dve varijante, gde nisam koristio current distribution ratio izlaznih tranzistora po prirodnoj funkciji, nego ratio koji je Nele napravio u FW SIT-5, gde SIT daje 80% a mosfet dole daje 20% izlazne struje to mu dodju - SET (5) ili SET.5, kako je lakse napisati - SIT (5) ili SIT.5, kako je lakse napisati Nele u SIT-5 koristi single rail PSU, dakle ima ulazne i izlazne kondove i specifican aranzman izlaznih kondova (plural), te je vrednoscu source otpora postigao i bias i current distribution ratio Buduci da moj B. XA252 ima dual rails, DC coupled all the way ........ em bi bilo nezgodno a vala nisam ni hteo da uvodsim source otpore ...... jerbo je to protiv same ideje Square Law OS ........ te sam za SET.5 i SIT.5 zeljenu prenosnu k-ku donjeg mosfeta postigao jednostavno - na isti nacin kako je u SET gornji mosfet tweaked sa Schade, to sam uradio i sa donjim mosfetom - opet Schade aranzman eto, ukratko Srecko, LightMatic and Aleks je reagovao/la na ovo 3
Srecko Napisano pre 2 časa #5235 Napisano pre 2 časa 7 hours ago, Zen Mod said: @Aleks ima sve objasnjeno u temi koju sam ti linkovao par postova nazad - https://www.diyaudio.rs/topic/8906-zm-random-zanimacije/page/238/#findComment-474494 eto, ukratko Blago Vama! Baš Vam zavidnim. Ej da mi je da sam sad klinac pa da biram čime bih voleo da se bavim. Jedino bih više voleo da budem kuvar. Šta mogu kad stvarno mnogo volim da jedem. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah