Jump to content

Srecko

Član
 • Broj sadržaja

  5155
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  9

Sve objavljeno od Srecko

 1. Vi hoćete da me baš dotučete😁. Ja se odrekao Babela zbog težine (imam hijatus Hereniju i aritmiju), kakva crna polica. Još uvek uspevam da izbegnem i priču o “završnom” krečenje😁. Policu, kad crknem, nek skida kupac stana (sin će ga prodati preko advokata iz Londona, znam čoveka😁). Nalo li je što sam sve stavio u funkciju😁.
 2. Sjajno ste uočili. Otkud bih ja inače slušao Cecu😁. Mada, moram da priznam, trostruki prozori izbenađujuće smanjuju buku od spolja (saobraćaj je ipak dominantan jer je ova raskrsnica jedna od najprometnijih u BG). U dnevnoj sobi sam takođe zastaklio i terasu na koju se izlazi (strane i plafon trostruko staklo, tako da je ukupno u sobi 6-struko i što se buke tiče kao u gluvoj sobi). Naravno da to ima mana, da bih čuo Cecu moram da otvaram prozore😁.
 3. NIXIE, naprotiv od 12 kvadrata bar 8 kvadrata je prazno u sredini sobe (to mi je bio projektni zahtev😁). Police sa knjigama su po zidovima ili uvučene u prostor ispod prozora (kao radijator) tako da baš imam prostora za TRENING naravno teniski (vežbe-pokreti-mišići)😁. Ja, za razliku od Isusa sve sam naučio mukotrpnim vežbanjem (kad je Bog delio talente bio sam verovatno zaključan😁). Nisam čuo za teniski Alchajmer ali đavo ne miruje😁. Zato kutije idu na zid osim kada hoću da ih čujem u sasvim solidnoj poziciji (naravno ne idealnoj). Sve je to u prirodi ispalo jako Ok (čak i kutije uz zid uopšte ne zvuče loše), možeš misliti kad mi ni žena nema primedaba. Konačno mogu da čujem ESL kad god poželim😁. Naravno ovo je samo početak višemesečnog posla. Zerovaf, jasno je da će biti korekcija.
 4. Konačno sam se smilovao i počeo da sređujem (sagledavam) “radnu sobu”-“Sistem B”😁.
 5. Juče sam samo ispriključivao uređaje koje sam mogao: 1. Zvučne kutije-Quad ESL 63, 2. AMP: Quad 405 II (planirani AMP Dynaco ST70-lampe mora da sačeka, jer bi se staklo police za televizor polomilo pod Dynaco-om sada😁). Znači prvo moram da rešim problem televizora, a to znači kupovina novog TV-manjeg, do 42 inča, za muziku i popodnevni odmor; jer ovaj je jedan od prvih LCD TV Samsung-ovih i nema čak ni rupe za VESA kačenje). TV će ići na zid u visini okačene police, da bi ispod mogla da se postavi “nova” HiFi polica. 3. Preamp: PC Audio 5.6, 4. Izvor-DAC: SMSL M8A DSD sa linearnim napajanjem SMSL P2, 5. Računar: Samsung PC (Windows 10) tablet i 6. Tjuner: Studer A764 (koji takođe trenutno ne može da stane u ovu policu). Da ne poverujete, sve je proradilo iz cuga, mada me danas sve boli od stalnog saginjanja (da sam znao odložio bih ovo za još koji mesec 😁). Jasno je da će ”nova” polica-minimalističkog dizajna najmanja moguća po dimenzijama (svi uređaji osim preampa su mali) doći, kao poslednji element, kad sve ostalo zaokružim (uključujući i slike po zidovima😁). Postojeća polica je rekoh za TV, izrazito duboka i trenutno apsolutno smešno neadekvatna. Zašto ovako postavljenje kutije? Ubio sam se crtajući i raspoređujući stvari u nekim App za uređenje enterijera i konstatovao da je ovo jedini način. Soba je 4x3m i strane bez prozora (jedan-duži zid je ceo u prozorima) su predviđene za pisaći sto i krevet (matorac ipak mora da se digne kad ga Apple Watch opomene na svaki sat zbog cirkulacije i naravno prilegne da odmori posle tog napora od 1 minuta vežbanja, svakog sata😁). Takođe, ovakav položaj kutija mi omogućava da (kad zatvorim vrata, ih odmaknem od zida u prostor da bi ih čuo u koliko toliko boljoj poziciji. Naravno morao sam da spakujem originalne stalke (jako mi je žao, nije ih Quad džaba dizajnirao i papreno skupo prodavao), jer ESL-i ne mogu sa stalcima da uđu pod policu okačenu na zid.
 6. Izvinjavam se ali još uvek ne primam posete u vezi sa HiFi (mator sam). Biće mi drago da kad se ovo čudo smiri (nadam se da će to biti uskoro u 2022. jer Omikron čini se da najavljuje prelaz pandemije u endemske okvire) da Vas primim.
 7. Posle nekoliko meseci opet stavih “Quad ESL 63” u sistem “A” da ih čujem; da me želja mine. I opet isto zaključih. Potpuno drugačiji zvuk od Harbeth, prelep na poseban-svoj način i ZA MENE jedinstven. Šta je kuća bez jednog audio sistema u kome su i ESL-i (naravno dok Vas žena ne izbaci sa sve sistemima)😁. PS: Da li sam omatorio, pristrasan ili šta već, ali mi se čini (i sada kao i ranije) da sa Harbeth ne čujem “sve” (iz istog materijala) što ESL-i odsviraju. Ili to Harbeth ne može ili ESL-i sviraju i nešto čega nema na snimku😁😁😁.
 8. Slušam ga (SMSL VMV D1se) danas već par sati i dopada mi se to što čujem. Da li je dobar DAC, sigurno nije čim je kineski (što bi rekao moj sin😁) ali je mislim jako pristojan DAC (pogotovo za taj novac) i za mene više nego odgovarajući.
 9. Poštovane kolege forumaši. Konsultovao sam vas u vezi sa kupovinom još jednog “normalnog” DAC za moj drugi-prvi sistem (hteo sam da imam 2 DAC-a), dobio od vas niz veoma zanimljivih i pametnih predloga i posle analize uz naravno i ekonomsku računicu, opredelio se za “SMSL VMV D1se” DAC, koji mi je upravo stigao. Ja nisam reper ni za šta u HiFi pogotovo ne za ocenu kvaliteta zvuka. Recimo da je zvuk “nekako” bolji u odnosu na moj stari DAC “SMSL M8A DSD” sa linearnim napajanjem “SMSL P2” ali je to dalekooo od neke značajne razlike. Možda bih zvuk najbolje opisao kao SMSL zvuk iz koga je “isceđeno” malo više u odnosu na stariji model. Još bih samo pojasnio zašto sam kupio ovaj DAC. Dakako da sam usvojio vaše preporuke no odluku sam doneo čisto zbog po meni u tom trenutku odlične cene ovog DAC-a. Generalno najbliži sam bio DAC-ovima sa čipom 4499 (nekoliko ih je bilo u igri) no nažalost za kineski crni petak te firme nisu dale nikakav popust za razliku od SMSL koji je snizio cenu tih dana za više od 10% (ne sećam se više tačno koliko, bilo je to još pre mesec i nešto dana) pa sam iz inata a i zadovoljan prethodnim svojim DAC-om ponovo uzeo SMSL.
 10. A dirižabl Hindenburg? Vodonik je veomaaaa opasan i ne bi trebalo biti tehnološki nadmen jer je ČOVEK ne savršen. Hoću da kažem da je tehnološki rešivo no i skupo pa bi veoma zavisilo od kvarljive ljudske kontrole kako zakonske (mito velikih jorporacija) tako i proizvodne i završne kontrole (registracija ….. ).
 11. Kako da Vam dam kad mi ništa ne ostane. Valjda ste videli da je Federer domaćin čovek (nikome ništa ne da a i što bi treba obezbediti miraz za 2 ćerke ……….. ) za razliku od ovog našeg Noleta (daj Srbima X puta, daj Talijanima-Bergamo, daj BIH, kupuj med. opremu koje kome…,). Raspikuća[emoji16]. Će se za koju godinu bije u glavu[emoji16].
 12. Srecko

  Tweak DAC-a

  Jel to radi i sa jeftinijim dakovima ili samo sa onim od par K eura[emoji16].
 13. Kako ovde može magija a onamo, u onoj temi, pljujete” magičnog (Federera)[emoji16].
 14. Kao hrčak ste, dok Vas supruga ne izbaci što joj od kuće pravite magacin[emoji16].
 15. Ovo izgleda baš veomaaaaaa ozbiljno!
 16. Zbog žalosti što Nole posle ko zna koliko vremena nije favorit na kladionicama, samobanujem se trenutno. Treba ovo odpatiti.
 17. [email protected] pa Vi bar znate da jedino Nole ima pravo da me nervira a ne nekakvi DAC-ovi[emoji16].
 18. Naravno da sam saglasan sa Vama jer ja o tome stvarno ništa ne znam, no SMSL SU8 ima ES čip i to baš inferioran koliko shvatih.
 19. Shvatio sam ovo (mislim i ja čitam po forumima da ljudi više vole zvuk AK). Naravno i dalje imam pitanja. Topping D90 je i dalje mnogo skuplji sa ES od Toping D70S sa AK4497. Nije logično ako je ES toliko inferioran sto nisu u D90 ugradili AK4497 kad im je nestalo AK4499, jer ih i dalje očito imaju kad su ih izugrađivali u D70?
 20. Ovo Vaše razmišljanje mi je veoma logično. Ja naravno ne znam tako da pogledam pomenute sprave. Koja je (od pomenutih, hteo bih ipak da kupim nešto po nižoj ceni bar da mislim da sam dobro prošao[emoji16]) Miko po Vama na takav način za preporuku?
×
×
 • Kreiraj novo...