Jump to content

IT razno.

Mikorist

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
pre 1 sat, Vix reče
WWW.PCWORLD.COM

A newly-discovered technique combines wireless EM monitoring and AI algorithms to "read" text on a victim's screen, and it's already being used in the wild.

Kako mrzim tekstove u kojima ništa konkretno ne piše.
OVO nije ništa novo sa HDMI. Bukvalno svaki radio signal može da se presretne, snimi i reprodukuje sa SDR. Od telefona do daljinskog ključa za auto, čak i signale (operacije i pristup) hard diska, memorije, između CPU i matične ploče u računaru preko regulatora napona napajanja koje odašilje radio talase. Radni opseg od 1 MHz do 6 GHz. Nije ni čudo što žele da roknu Snowdena koji je otkrio HackRF One.

Ima javno okačeno na sajtu Tel Aviv Univerziteta kako se ovo radi.
Ne treba internet za "hakovanje". (verovatno im nikad i nije bio potreban)

Samo je potrebna dovoljno dobra antena: http://www.tau.ac.il/~tromer/radioexp/

Jedina zaštita od ove  od ove "Mossad" redhawk https://github.com/redhawksdr

varijante je OVO (pola tone mumetala) 

35048-3825083.jpg.b3e34f65faffe3c7b178a91f2e33f0cc.jpg.a58d5175bc1e2ece658df5f66e0af206.jpg

Ovako inače izgleda sensitive compartmented information facility (SCIF). :P

U kome onaj zviždač treba da im predstavi dokaze o UFO i vanzemaljcima. :smesna:

Podeli na ovim sajtovima

• 3 nedelje kasnije...

Za Mikuma, mada sam ubeđen da on to već zna.

CYBERSECURITYNEWS.COM

Researchers uncovered a vulnerability in the Linux kernel’s dmam_free_coherent() function, which stems from a race condition caused by the improper order of operations when freeing DMA (Direct Memory Access) allocations and managing associated...

Podeli na ovim sajtovima

U BIOS-ima je glavni back door, Intel Management Engine (ME).

Intel ME je, u stvari, potpuno odvojen procesor koji pokreće sopstveni operativni sistem pohranjen u čipu firmvera na vašem biosu. Karakteristike su u tome što uglavnom donosi sopstvene odluke bez obzira na mišljenje vašeg glavnog OS-a i može da radi čak i kada sistem spava ili je ugašen PC potpuno - kadaa LAN lampica treperi pozadi . Dakle nije dovoljno isključiti PC nego isključiti i prekidač za ATX napajanje.:sarcastic_hand:

Može se smatrati da ima više kontrole i dozvola nego čak i vaš operativni sistem hardvera. Za zaštitni prsten, obično se kolokvijalno naziva prstenom -3, pri čemu je -1 hipervizor, a 0 samo jezgro.

Postoji način da se zaustavi ako fabrički nije uklonjen (neke firme i pojedinci isključivo traže matične ploče bez Intel ME- u Nemačkoj pogotovo - njihove službe)

https://github.com/corna/me_cleaner

Skine se BIOS sa sajta proizvođača pa se očisti sa me_cleaner-om pa se flešuje nazad.

Ovo može da upali ako ne postoji enkripcija na BIOS-u...Ako postoji mora da se odlemi bios čip i onda na BIOS Programeru instalira drugi i zalemi nazad....

Teška priča ? :smesna:

Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...