Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
pre 3 časa, Zen Mod reče

za linusa me zabole isto toliko koliko i za ove sto prave winshit ili macshit

k'o i njega/njih za nas....

Napisano (izmenjeno)

Danas je moj veliki prijatelje Igor Stamatovski otvorio svoju izlozbu When the bytes metter, u Flemingsberi bibliotici. Godinama kolekcionira stare računare, dovodi ih u funkcionalno stanje pa obzirom da je kolekcija baš narasla rešio je da ih prikaže, naročito klincima koji nemaju pojma kako je taj razvoj tekao od sedamdesetih godina prošlog veka. Tu su se našli neki od veoma popularnih računara pa do nekih jako retkih kao što je Silicon Graphics Indigo 2 kao i IMSAI 8080 iz 1975  zvezde filma  War Games (Btw kod Christie`s prodat za 12000 dol.) Evo par slikica.

DSCF0953.jpg

DSCF0986.jpg

DSCF0947.jpg

DSCF0977.jpg

Izmenjeno od mrcelavi
Napisano

Setih se mog Commodore 64. Nikad srecniji u zivotu nisam bio nego kad sam ga raspakovao. A kostao je ozbiljne pare u to vreme. Doneo ga cale iz Nemacke, u nadi da cu nesto nauciti. Na kraju, isti mi je "oduzet" jer sam kasnio u skolu, da bih "zavrsio igricu"... :grino:

Napisano

Brat od strica imao od C64 pa 128 preko P keca dvojke sve što je izlazilo matorci mu kupovali pa posle i sam, sad može iz fotelje da leši 2-3 somića, a tad na tim prvim šta je znao on znao sam i ja posle me nije zanimalo ložio se na motore i radio predajnike lampaše i pojačala, sad slabo šta znam o kompjuterima i motorima a ponajmanje o pojačalima :risitas:

• 3 nedelje kasnije...
  • 1 month later...
  • 3 nedelje kasnije...
Napisano
WWW.CENZOLOVKA.RS

Između 110 i 135 tekstova u kojima se blate studenti i studentkinje koji blokiraju fakultete, tražeći odgovornost za smrt 15 ljudi u padu nadstrešnice u Novom Sadu, uklonjeno je sa portala tabloida. Zašto? Zato što bi, u suprotnom, mogli biti ugašeni njihovi sajt ili server, pa čak i blokiran pristup internetu tamo gde se nalaze.…Read more →

Napisano
1 hour ago, Mikorist said:
WWW.CENZOLOVKA.RS

Između 110 i 135 tekstova u kojima se blate studenti i studentkinje koji blokiraju fakultete, tražeći odgovornost za smrt 15 ljudi u padu nadstrešnice u Novom Sadu, uklonjeno je sa portala tabloida. Zašto? Zato što bi, u suprotnom, mogli biti ugašeni njihovi sajt ili server, pa čak i blokiran pristup internetu tamo gde se nalaze.…Read more →

Duboki naklon Čoveku: 

X.COM

Napisano
On 1/23/2025 at 12:18 PM, Mikorist said:
WWW.CENZOLOVKA.RS

Kako su samo pravedni i istinoljubivi ti sto drze servere. 

Napisano

Nije problem u onima koji drže servere. Postoji jedan proizvod koji svi koriste, a često zaboravljamo da je potpuno "made in USA".
Tehnologija i infrastruktura idu zajedno: data centri, optika i sva prateća oprema. Uključujući zaštitu iste vojnom silom. Jer preko te infrastrukture prolaze, recimo, i podaci za praćenje položaja svih vojnih i civilnih aviona – svugde.

Taj proizvod zove se INTERNET.  Internet je instrument političke, ekonomske, pravne i tehnološke moći USA.

Ono što im omogućva potpunu kontorlu nad internetom je posebno američki DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Ovaj zakon postavlja stroga pravila za zaštitu autorskih i ljudskih prava na internetu. Kada se utvrdi da su  prava prekršena, DMCA omogućava:

Gašenje web-domena ili DNS-a.
Zatvaranje email servera ili IP opsega povezanih sa prekršajem.
Uklanjanje sadržaja sa platformi putem DMCA "takedown notice".

Provajder koji ovo odbije je ugasio bukvalno. 

Da ne pričam da dolaze direktno ovde da te hapse ako ih hakuješ. izručuju te njima itd. 

Sem ako nisi u Rusiji, Kini, Iranu ili  Severnoj koreji:smesna:

Napisano
1 hour ago, Mikorist said:

Nije problem u onima koji drže servere. Postoji jedan proizvod koji svi koriste, a često zaboravljamo da je potpuno "made in USA".
Tehnologija i infrastruktura idu zajedno: data centri, optika i sva prateća oprema. Uključujući zaštitu iste vojnom silom. Jer preko te infrastrukture prolaze, recimo, i podaci za praćenje položaja svih vojnih i civilnih aviona – svugde.

Taj proizvod zove se INTERNET.  Internet je instrument političke, ekonomske, pravne i tehnološke moći USA.

Ono što im omogućva potpunu kontorlu nad internetom je posebno američki DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Ovaj zakon postavlja stroga pravila za zaštitu autorskih i ljudskih prava na internetu. Kada se utvrdi da su  prava prekršena, DMCA omogućava:

Gašenje web-domena ili DNS-a.
Zatvaranje email servera ili IP opsega povezanih sa prekršajem.
Uklanjanje sadržaja sa platformi putem DMCA "takedown notice".

Provajder koji ovo odbije je ugasio bukvalno. 

Da ne pričam da dolaze direktno ovde da te hapse ako ih hakuješ. izručuju te njima itd. 

Sem ako nisi u Rusiji, Kini, Iranu ili  Severnoj koreji:smesna:

Ondak hvala tom DMCA sto brane nase studente.

Napisano

eo ja zavrsavam skloniste u dvoristu

jos samo da izlijem betonska vrata, sutra mi stize 20 kubika sljunka

ti Mikume mozes da se krijes u podrumskom delu lifta

:smesna:

Napisano

a mozs i da biras, na parne dane od parnoga lifta, u neparne dane od neparnoga lifta :Viannen_loungelizard:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...