Jump to content

Trenutno na gramofonu ...


Preporučeni Komentari

^

Znas sta. Upravo se vratih sa jednog divnog susreta sa Mr. Groznim:

Eve i linka : http://www.nadji.info/rs/mita-gril-zar-mance-sur-vidikovacki-venac-beograd/ve3337/

Punjenje vesalice, cevapi, dimnjene domace vesalice . . . lucena paprika, ljuta, mala pecena paprika . . .  sljiva, ali zaista dooobra . . .. preporuka

Posle isla "klasika" - Rubin Rose & obicna, cesmena voda, a po zelji drugih i mineralna na tocenje . . . . jbga, cist hedonizam . . . nekako preziveh, te besedim sve ovo . . . 

Drugim recima, malo ovde cu ds citam, pa neko slusanje sa net-a . . . . ko ce sad' pa iglu da kaci . .. .  dremka., pa 'pavanje . . . . :sleep1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na gramofonu se sluša Ecijev mat

5a1ba6f3a527cc77fb6529ac6352283d.jpg

77cef40a9cb93e6b4116d95a0bd90f88.jpg

vratio se (iz Kazablanke [emoji1] ) i dočekao me poklon - mat od plexija.. stavio, prošao svoj test repertoar i zaključio da je mat veeoma interesantan.. nešto je oštriji (ni malo neprijatno) u visokim, od pluta-gume na koju sam navikao, ali mu je bas nešto precizniji.. precizno izrađen demo primerak (Eci obećao malu doradu - upuštanje za nalepnicu), biće to jedna lepa igračka :)

hvala Eci [emoji106]

stigao još jedan Requiem, Deutche Harmonia Mundi, Harnoncourt i Concentus Musicus Wien.. snimak posle 2000, prvi put na vinilu - odličan po svim kriterijumima

6e9f2903b935e3da721d68160d0d3c62.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sinoc slusao isti mat, Eci poslao i meni,te mu se ovom prilikom zahvaljujem. U poredjenju sa prethodnim matom od akrila koji sam dobio od Patasona, slican karakter, mirniji detalji na Ecijevom, ali, Ecijev mat je i za  nijansu tanji, tako da mozda razlika zbog toga. (nisam menjao VTA rucke, mozda ova debljinja vise odgovara) Najbolje od svega je manipulacija. 295 mm je precnik taman za mrvicu manji od ploce, nema potrebe da pustate kandze ne bi li istu sa mata pokupili. Bas, bas odlican mat.  Hvala Eci.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vodite računa o debljini pleksija. Debljina nije ujednačena i može se desiti da jedna strana "mata" nije iste debljine kao dijametralno suprotna strana. U tom slučju mora cela površina biti ostrugana i planparalelnost površina mora biti dovedena do minimalne tolerancije. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

4 hours ago, Leonardo said:

Vodite računa o debljini pleksija. Debljina nije ujednačena i može se desiti da jedna strana "mata" nije iste debljine kao dijametralno suprotna strana. U tom slučju mora cela površina biti ostrugana i planparalelnost površina mora biti dovedena do minimalne tolerancije. 

Leo, mislis li da bi Eci (koji uzgred zna gde djavo spava u analogiji), dopustio sebi taj luksuz da svom ( ponosno to isticem prijatelju), tj mojoj debeloj omanjoj malenkosti i Wolandu da takve polufabrikate. Podcenjujes Ecija. Daleko je to bolje nego sto zamisljas.... a ima i jos masina dobrih i preciznih u ovoj jadnoj Srbiji. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Milosave pošto se ne poznajemo najbojle, a sreli smo se samo jednom u Šolajinom komšiluku kada smo bili u prolazu Dragan i ja, izgleda da imaš izgrađenu pogrešnu sliku o meni. Nisam nadobudan ni potcenjivački nastrojen spram drugih kolega koji vredno rade i prave razne majstorije. Nisam ni opterećen željom za uvažavanjem ili obožavanjem. Jednostavno sam ukazao na svojstvo pleksija da ima devijacija što se tiče razlika u debljini. Pleksi mat ove veličine može imati razlike u debljini kako sam već opisao i pišem to iz ličnog iskustva. Ne sumnjam u stručnost i sposobnost Ecija, koga lično ne poznajem, ali vidim da je strugarski obrađen srednji deo u koji naleže nalepnica, dok je površina na koju naleže vinil koliko vidim na wolandovoj fotografili glatka tj. neobrađena rezanjem. Možda je korišćen pleksi vrlo kvalitetan i nema pojavu razlike u debljini. U svakom slučaju čestitam wolandu i tebi za prinovu. Nema potrebe da se i dalje rogušiš na mene, ja veoma poštujem svačiji rad i trud.       

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hteo bih da dam jedan mali komentar na ovu kratku raspravu na temu akrilnog mata, koji je možda mali OFF od teme ali može nekome da bude od koristi.

Ja se inače uz redovan posao bavim profesionalnom izradom arhitektonskih maketa. Jedan od glavnih materijala koje koristimo u izradi maketa su akrilatne plče koje sw kod nas popularno zovu kliriti, što je inače komercijalni nayiv koji svom proizvodu daje GALENIKA KLIRIT. On je inače liveni a postoji i ekstrudirani koji se pri sečenju ili frezovanju lakše topi od livenog, te je ovaj drugi bolji za obradu.

Iz svog dosadašnjeg, ne malog iskustva tvrdim da je Galenikin klirit VRLO neujednačene debljine, što je posledicea njihovog načina livenja table koji ne garantuje ujednačenu debljinu iste. Liveni Kliriti starne proizvodjne kao naprimer švajcarske firme NOTZ su neverovatno precizno iyliveni sa garantovano ujednačenom debljinom po celoj površini.

Verovatno da je Leonardo poznavajući osobine nama najlakše dobavljivog klirita - galenikinog hteo da dobronamerno upozori na navedenu pojavu. Ono što je bitno reći, prilikom kalibrisanja klirita brušenjem, razvija se toplota na koju je  veoma osetljiv, pa je tu operaciju i iskusnom majstoru teško da obavi a da ploča (u ovom slučaju mat za tanjir gramofona) ne dobije neželjeno izvijanje. Za tu operaciju zaista treba znanje i iskustvo

Ovo je samo dobronameran doprinos započetoj diskusiji, i skretanje pažnje onima koji bi da DIY naprave ovakav mat, na moguće neželjene pojave u tom procesu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...