Jump to content

predragm

Član
 • Broj sadržaja

  937
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Sve objavljeno od predragm

 1. Moje iskustvo sa sličnom konstrukcijom je da se vremenom zbog vibracija iskažu tanke pukotine na spojevima između slojeva MDF, bez obzira na sve gitovanje i farbanje. Površina se mora prekriti nekim tankim materijalom koji će pokriti celu površinu tako da se pukotine ne iskažu. Ja bih obložio fajn lajn furnirom upravno na slojeve MDF. Taj furnir se lako prilagođava talasastoj formi, pošto je nastao lepljenjem više slojeva furnira obično različitih tonova, a onda upravnim rezovima iz tih komada sečeni listovi furnira koji izgledaju kao išpartana površina. Zbog takvog sastava su veoma pogodni za oblaganje zakrivljenih površina. ima ga naprimer u Alpofurniri u Batajnici, u JAF....
 2. Odgledao večeras na 3. kanalu sjajan film "Moja generacija". Većina sigurno može da ga gleda vraćanjem u nazad. Za moju generaciju kao vremeplov, odlično urađen. Narator i producent je Majkl Kejn, mizika iz šezdesetih. Mesto radnje London 60.-ih, glavni likovi su iz nove generacije radničke klase koja je rešila da raskine sa klišeima da menjaju svet. Uživao sam, topla preporuka.
 3. Šta upotrebiti za premaz?
 4. Nega platnenih vešanja mi nije poznata. Pretpostavljam da posle čišćenja benzinom i uklanjanja mase koja se nalazila na vešanju (epanolsko lepilo ili šta god) treba naneti novi premaz. Šta to? Ili možda ništa?
 5. predragm

  predpojacalo neko?

  OP-27GZ Datasheet(PDF) - Analog Devices WWW.ALLDATASHEET.COM LOW NOISE, PRECISION OPERATIONAL AMPLIFIER, OP-27GZ Datasheet
 6. U Austriji ćeš sigurno pronaći, a u Hrvatskoj možda? Lepak je kao providan i fleksibilan kao OHO, ali za razliku od njega ne najeda stiropor. Relativno je brz. Ima ga i u kanticama kao veće pakovanje. Provereno dobar!
 7. I ja to pamtim. Živeo sam kod Vuka, Bulevar su čustili grejderima, a zbog obaveze da se čiste trotoariu okolnim malim ulicama na kolovozu su bila brda snega, bukvalno nisi mogao da vidiš prolaznike na drugoj strani ulice. Mi deca smo uživali, kao krtice smo kopali tunele i "pećine".
 8. Za lakirane površine se koriste drugačija sredstva od onih za površine tretirane uljem. Stari nameštaj proizveden unazad nekih 70 godina je zaštićen lakom. Od pre nekih 40tak godina unazad krenulo se kod nas sa primenom poliuretanskih lakova u izradi nameštaja, a od nekih 15-20 sa primenom i akrilnih (ekoloških) lakova. Ona Pronto srestva im neće naškoditi pa ni vrlo starom nameštaju sa šelakom. Za površine tretirane uljem tretman se vrši sasvim drugačijim sredstvima. Bebeće maramice u sebi imaju sredstva za "podmazivanje" kože, sam alkohol odmašćuje, krema za obuću je na bazi pčelinjeg voska...... Ja bih to izbegavao da koristim za čišćenje dragocenh drvenih predmeta obrađenih uljem. Izbegavajte da koristite neprimerena sredstva. I kad pomislite da bi možda nešto "moglo da se primeni", sad kad imamo pretraživače, ne budite lenji pa prethodno proverite karakteristike sredstva i njegovu primenu na sajtu proizvođača.
 9. Sa onim sredstvima koja sam ti predložio nema šmirglanja, samo natopiš krpu i utrljavanje.
 10. U prodavnicama "Galerija podova" postoji sredstvo za negu Tarkett parketa koji su fabrički obrađeni uljanim premazom i to : OSMO Liquid Wax Cleaner za povremeno, intenzivno čišćenje i osvežavanje OSMO Polyx Oli - za očuvanje i obnovu.
 11. A slobodni prevod Asteriksa i Obeliksa na Korzici, gde Korzikanci govore kao Crnogorci sa sve njihovim uzrečicama! Smejem se kad se samo setim.
 12. Zovu se Sistem CD. Ono što će mnoge zanimati je to da rade gravuru!
 13. Ima i manjih pritiskivača - za tegle prečnika oko 10 cm
 14. Za nauk: - Neravne površine se farbaju MAT bojom, manje se vide neravnine na površini. Sjajna boja sve pokaže, traži idealno ravnu površinu, vrlo brižljivu pripremu. Taj filc ili šta je već, je sve samo ne ravan i nema tu šanse da se uradi nekakva priprema.
 15. Ko pita ne skita! Fundermax ili ti kompakt ploče su sjajan materijal. Treba kvalitetan i oštar rezni alat, predrezač nije obavezan. Water jet, cnc naravno da može. postoji veliki izbor dezena, a ima ga i za enterijer a i za exterijer, čak i onaj koji zadovolava protiv požarne propise.
 16. Ma može, a ovde piše kako. Interior_Technik_HPL_2019_GB.pdf
 17. Prednost svih tih "sintetičkih" materijala je pogodnost obrade za svakog vičnog DIY. Mana je termička nestabilnost na povišenim temperaturama. Tehnička plastika je veoma žilava i manje osetljiva na grebanje od klirita koji lepo izgleda. In Sides-ov predlog sa staklom je veoma dobar, ali ga je veoma teško obrađivati bez odgovarajućih alata i znanja. A siguran sam da bi odlično izgledao. Još jedna ideja koja mi pada na pamet je Fundermax Compact ploča koja bi verovatno ispunila sve kriterijume, a ima je u Lamex u Novom sadu. Treba ih kontaktirati, može se desiti da im nešto pretekne od nekog posla da ne bude cela tabla. Nije jeftin ali je odličan.
 18. Pa nije baš samo tako. Budu i restlovi od nekog prethodnog sečenja, pa se nađe komad za isecanje sa najmanje otpada..
 19. Ovaj može odmah u penziju!
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 5 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • There are no registered users currently online
 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  404.4k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2741
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  SERBIA
  Najnoviji član
  SERBIA
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...