Jump to content

predragm

Član
 • Broj sadržaja

  781
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Sve objavljeno od predragm

 1. Ja ne bih toliko olako podcenjivao taj gramofon. Na internetu ima puno primeraka TD 150 u upotrebi, od originalng stanja do značajno tvikovanih, sa originalnom ručicom ili nekim drugim "audiofilskijim". Da ne valja, ne bi se ljudi njime ni bavili. Dobra je osnova za mnoga unapređenja. Ja sam koristim jednog, meni dovoljno dobar, a da ima boljih - naravno ima. Šta god bilo a da ima 50 godina, mora se time pozabaviti da se povrati u dobro funkcionalno stanje. Sa ovime se vredi pozabaviti.
 2. Držim ti palčeve, ma biće to fino.
 3. Samo me zanima kako će da izgleda DiY frizura, naročito od pozadi?
 4. Uradio je ispravno! Kad su u pitanju kuće od drveta bitno je sprečiti da drvo vuče vlagu sa tla. Ovde je primenjeno jedno moguće rešenje.
 5. predragm

  Iron Pumpkin(s)

  Ma đavo jedan, gde se samo dosetio!
 6. Gde ćeš većeg zadovoljstva!
 7. predragm

  Yamaha C4/M4 kombo

  Si probao skoro? Jesam mator, jeste da slabije čujem, ali brate lepo svira. Ugođaj je sasvim dobar. Za malo para.
 8. predragm

  Yamaha C4/M4 kombo

  Eh, i mene bi. Probao, al ne mogadoh ostati. Eeee prevaranti belosvetski.
 9. predragm

  Yamaha C4/M4 kombo

  Naprimer Iskre .....
 10. Nisam siguran da bi to bilo pravo. Lenco ionako kuburi sa podešavanjem VTA zbog male debljine (visine) tanjira, pa bi dblja "štikla" ispod tanjira tu mogla da završi posao.
 11. Gledam fotografiju, i nisam siguran pošto je ofarbano, da li je od metala, da li od naprimer medijapana, pa špric git i farba? Ali oba mogu na cnc mašini da se "oglođu".
 12. Evo i mišljenja kompetentnih: http://rs.n1info.com/Vesti/a387387/Ostavka-u-ziriju-za-spomenik-Stefanu-Nemanji.html https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1594251
 13. Izuzetno ružno rešenje, sa neukusno predimenzionisanim spomenikom upitne umetničke vrednosti. Na diku vlastodržaca, njihovo ogledalo.
 14. Dobro pregledah, ali ne videh mesto za krevet. Možda neka varijanta na izletanje kao u "Modern Times" od Č.Č.? Ali mora da žrtvije jednu policu.
 15. predragm

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Sa ovom diskusijom odosmo u off. Mislim samo da kod ovakvih "razuđenih" ručica svaki deo ma koliko bio mali, lak ili šta već, projektant je stavio sa razlogom i ima svoj uticaj (npr. svoj momenat inercije) koji ne treba zanemariti. Ja ne bih više o ovome, kvarimo temu čoveku.
 16. predragm

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Stvar ličnog sagledavanja i razumevanja, omalovažavanju je nepotrebno. Kod ove ručice kao i kod npr. thorens tp-11 (21) sklop koji nosi uzicu je postavljen kao kontrateg u odnosu na teg za podešavanje antiskejtinga. Njihovim međusobnim pozicioniranjem se podešava antiskejting ručice. To znači da uopšte nije zanemarljiv uticaj kod takvih rešenja, koliko god bile male mase tegova, a to je i princip primenjen na ručici L-75 o kojoj je ovde reč. Samo kada se gazna sila podesi pomoću glavnog tega, pozicija tegića na uzici sigurno neće biti ista kao kad se koristi tegić za gaznu silu -onako kako stoji u uputstvu, već se i ona mora odrediti koristeći test ploču ili merenjem.
 17. predragm

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Evo nekih razmatranja: http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=18&t=77151 https://www.whatsbestforum.com/threads/tonearm-setup-effective-mass-inertia-and-sound.27692/
 18. predragm

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Da budem jasniji, mislio sam na to da se teg gazne sile ne skida sa ručice i time ne menja njena masa.
×
×
 • Kreiraj novo...