Jump to content

predragm

Član
 • Broj sadržaja

  320
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Sve objavljeno od predragm

 1. Ma iskreno mi je žao, ali neko je teško izblamirao i Šolaju i Kuzmu, ko ne znam. BIN Sorbona je kolateralna šteta!
 2. Naravno, kad je sve bilo odvrnuto do maximuma. Doneli MC glavu CAR 50 da puste na MM phono! Ofrlje organizovano.
 3. I ja sam bio, nešto duže od sat vremena. Utsci? Glavni utisak je izuzeto loša organizacija prezentacije koje prikazani uređaji svakako ne zasužuju. Predstavljanje fono sekcije je potpuno diskreditovano nepripremljnim uređajem, inače odličnog Kuzminog gramofona. Pre početka uopšte nije podešena ručica gramofona, tako da je na samom startu prezentacije reprodukcija bila sramno loša za predstavljanje uređaja. Zatim je prekinuta reprodukcija sa gramofona i pušten CD, dok se onako na brzaka otprilike podešavala VTA i VTF! Sa digitalnim izvorom zvuk se znatno promenio. Zvučna slika je prostrana i izvođači su jasno pozicionirani. Bas je dobro definisan i sredina detaljno prezentovana. Malo mi je povremeno prštao visokotonac, ali ništa preterano. Možda bi eksperimentisanje sa drugim drajverom dalo poboljšanje? Možda je i posledica reprodukcije nepodešene rućice, a fono reprodukcija je bila glavni predmet moje pažnje. Utisak o zvučniku je veoma povoljan, uložen drud je vredan poštovanja. Uveren sam da će neka nova iteracija biti još bolja pošto su tvorci prikazanih zvučnika pokazali da su to u stanju, a za dosad uložen trud sve čestitke. O fono sekciji nisam bio u prilici da steknem bilo kakav utisak zbog za mene nepojmljivog propusta organizatora vezanog za gramofon. Moguće da se situacija gramofonom kasnije poboljšala, ali morao sam da odem. I na kraju, prostor u kome se dešavala prezentacija nije nažalost pogodan za tu svrhu, primarno zbog veličine i geometrije, akustički netretiranoih zidova od betona i limenog lamelnog spuštenog plafona. Tamo mogu da rokaju lampaška gitarska pojačala sa PA kutijama, ali ne i HIFI lampaši sa 21 cm drajverima. Takvi uređaji svakako u nekom drugom prostoru, bar po gabaritu.
 4. Evo i APN ko lutka. https://www.kupujemprodajem.com/Motocikli/Tomos/tomos-apn6-88341495-oglas.htm?filter_id=155929444
 5. Za izbor odgovarajućeg kompresora je bitan protok vazduha u minutu pištolja za prskanje, koji mora da bude manji od onog za kompresor. U protivnom kompresor će stalno da radi i pitanje je hoće li da održava zadati radni pritisak pištolja. Ja sam uvek za kombinaciju pištolj/kompresor osim ako nije namenjena primena za zidove i štokove, jer je mnogo lakše precizno i ravnomerno ofarbati odabrani predmet uz manju potrošnju materijala, kao i za postizanje određenih efekata.
 6. predragm

  Potrebni šrafići M2.5

  Trebalo bi d ih ima u prodavnici šrafovske robe u Njegoševoj ulici preko puta opštine Vračar, ulaz sa ulice u suterenu.
 7. Propuštaš neočekivano. Izdrži!
 8. Evo linka, prilog po;inje od 8 h 12 min po časovniku emisije. https://www.prva.rs/web-tv/emisija/jutro/84987/jutro-04122019/307784/2-deo
 9. Molim vas da pogledate današnje Jutro na Prvoj od 1 sata 17 minuta - Pregled štampe. Gosti su za koncepciju programa težak promašaj. U velikoj sam dilemi kada će Srđan ponovo da vodi ovaj program. Pogledajte!
 10. Nemoj veštica, molim te. Žena je bila zaljubljenik u istoriju umetnosti i zbog toga vrlo zahtevna. I ja sam spremao ispit kao i ti nekoliko meseci iz pola kubika raznih knjiga, i to sva tri dela u istom cugu. To je bio zaista vrlo ozbiljan rad, ali smo dobro znali šta se od nas očekuje. Nažalost, na tom fakultetu su kriterijumi danas značajno srozani, program rada i predmeti koji se tamo sada izučavaju su daleko od onoga šta i kako je nekada tamo rađeno. Iz projekata koji mi danas dolaze u ruke, a po kojima treba da se gradi vidi se da su ih radili površno obrazovani arhitekti.To se uostalom vidi na objektima koji se danas grade. Ovo društvo generalno ima problem sa kriterijumima koji su ustanovljeni na nivou pojedinca. Ne treba da se čudimo kada se dešavaju loše i gadne stvari, pošto nemamo normalno građansko društvo u kome se zna šta se može a šta ne, šta je ispravno a šta ne. Svako neka se zagleda u sebe, i neka učini napor da koriguje loše u sebi. Za početak i to je nešto.
 11. predragm

  2SK97

  2SK43.pdf Pajo, čini mi se da si mislio na ovo: 2SK43.pdf
 12. predragm

  Kupuj dok nije otišlo...

  Vide li ti da "Can not deliver to Serbia?"
 13. predragm

  2SK97

  Imam ozbiljan problem da povratim u život fono sekciju jednog starog dobrog pojačala Sony TA-F70, koje mi se jako dopalo kad se pojavilo tamo 1980 godine. Moj prijatelj me je zamolio da mu pronađem neko dobro staro pojačalo, i kad sam zimus naleteo u oglasima na ovo, otišao video pslušao i kupio za njega. Pošto je tek formirao sistem ostavio ga je kod mene na slušanju. Bilo je od početka jasno da mora na detaljno osvežavanje, ali se nakon oko dva meseca desilo da mu crkne tranzistor na jednom kanalu fono sekcije. Dao sam ga na servisiranje , ali se ispostavilo da je potreban tranzistor ne nabavljiv. Stalo mi je da se ovo zameni, već sam dovoljno ispao magarac, ali bar da ne budem baš magarčna, pa vam se obraćam sa molbom za pomoć: Gde da nađem dva komada 2SK97 (double JFet) tranzistora? Ili neko možda ima a voljan je da ih otuđi?
 14. Pogledaj u TUPLEX u Zemunu i u ORACAL na početku Smederevskog puta. Može se aći neki komad među restlovima.
 15. A ima i korisničko uputstvo za one što ne znaju engleski, zato piše Cyrus one!
 16. https://www.thakker.eu/tonabnehmer/ortofon-540-mkii-tonabnehmer/a-5075/ 339,50Eur
 17. Nema šanse da se izbegne. Nemoj da se kidaš bez potrebe.
 18. 'Ajde, 'ajde ..... udarajte nam čežnju još malo! E valjda bi mogli za nas koji vas pratimo već toliko vremena da organizujete neku prezentaciju, da ne pati više duša! Zaslužili smo valjda, trpimo vas toliko dugo, džigerice nam iz'este. A možda to ustvari ništa ne valja?
 19. Interesantan onaj zaokruženi naslov . Posle 49 godina smo u situaciji da više nemamo železničku stanicu a kako su namerili, umesto metroa dobićemo stočni voz- da seljaci iz Višnjice prevoze stoku u Makiško polje na pašu! Sam Branko Pešić sigurno nije mogao da isprazni penzioni fond, nije bio na takvoj poziciji. Znam samo da je bio na ribanju i zamalo zglajznuo zato što je skidao cement sa šlepera koji su ga prevozili za Đerdap a za izgradnju Gazele.
 20. Ukoliko nemaš iskustva u bajcovanju i lakiranju, grešiš ako misliš da je jednostavnije. Postupak kojim utrljavanjem kontrolišeš količinu nanosa materijala je bezbedniji za njegovo ujednačavanje i obezbeđenje dobrog izgleda. Metod koji je predložio Mikorist je možda mukotrpan, ali je dobar rezultat izvestan. Skupi strpljenja i snage- nećeš zažaliti. Ukoliko nisi siguran u sopstvenu veštinu, onda angažuj nekog ko zna. Šteta je devastirati dosadašnji trud.
×
×
 • Kreiraj novo...