Jump to content

predragm

Član
 • Broj sadržaja

  927
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

predragm je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O predragm

 • Rođendan 04/14/1952

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Interesovanja:
  gramofoni, samogradnja zvučnika,
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

4981 posetilaca

predragm's Achievements

 1. Šta upotrebiti za premaz?
 2. Nega platnenih vešanja mi nije poznata. Pretpostavljam da posle čišćenja benzinom i uklanjanja mase koja se nalazila na vešanju (epanolsko lepilo ili šta god) treba naneti novi premaz. Šta to? Ili možda ništa?
 3. predragm

  predpojacalo neko?

  OP-27GZ Datasheet(PDF) - Analog Devices WWW.ALLDATASHEET.COM LOW NOISE, PRECISION OPERATIONAL AMPLIFIER, OP-27GZ Datasheet
 4. U Austriji ćeš sigurno pronaći, a u Hrvatskoj možda? Lepak je kao providan i fleksibilan kao OHO, ali za razliku od njega ne najeda stiropor. Relativno je brz. Ima ga i u kanticama kao veće pakovanje. Provereno dobar!
 5. I ja to pamtim. Živeo sam kod Vuka, Bulevar su čustili grejderima, a zbog obaveze da se čiste trotoariu okolnim malim ulicama na kolovozu su bila brda snega, bukvalno nisi mogao da vidiš prolaznike na drugoj strani ulice. Mi deca smo uživali, kao krtice smo kopali tunele i "pećine".
 6. Za lakirane površine se koriste drugačija sredstva od onih za površine tretirane uljem. Stari nameštaj proizveden unazad nekih 70 godina je zaštićen lakom. Od pre nekih 40tak godina unazad krenulo se kod nas sa primenom poliuretanskih lakova u izradi nameštaja, a od nekih 15-20 sa primenom i akrilnih (ekoloških) lakova. Ona Pronto srestva im neće naškoditi pa ni vrlo starom nameštaju sa šelakom. Za površine tretirane uljem tretman se vrši sasvim drugačijim sredstvima. Bebeće maramice u sebi imaju sredstva za "podmazivanje" kože, sam alkohol odmašćuje, krema za obuću je na bazi pčelinjeg voska...... Ja bih to izbegavao da koristim za čišćenje dragocenh drvenih predmeta obrađenih uljem. Izbegavajte da koristite neprimerena sredstva. I kad pomislite da bi možda nešto "moglo da se primeni", sad kad imamo pretraživače, ne budite lenji pa prethodno proverite karakteristike sredstva i njegovu primenu na sajtu proizvođača.
 7. Sa onim sredstvima koja sam ti predložio nema šmirglanja, samo natopiš krpu i utrljavanje.
 8. U prodavnicama "Galerija podova" postoji sredstvo za negu Tarkett parketa koji su fabrički obrađeni uljanim premazom i to : OSMO Liquid Wax Cleaner za povremeno, intenzivno čišćenje i osvežavanje OSMO Polyx Oli - za očuvanje i obnovu.
 9. A slobodni prevod Asteriksa i Obeliksa na Korzici, gde Korzikanci govore kao Crnogorci sa sve njihovim uzrečicama! Smejem se kad se samo setim.
 10. Zovu se Sistem CD. Ono što će mnoge zanimati je to da rade gravuru!
 11. Ima i manjih pritiskivača - za tegle prečnika oko 10 cm
 12. Za nauk: - Neravne površine se farbaju MAT bojom, manje se vide neravnine na površini. Sjajna boja sve pokaže, traži idealno ravnu površinu, vrlo brižljivu pripremu. Taj filc ili šta je već, je sve samo ne ravan i nema tu šanse da se uradi nekakva priprema.
×
×
 • Kreiraj novo...