Jump to content

predragm

Član
  • Broj sadržaja

    940
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    2

Poslednji trofej

predragm je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O predragm

  • Rođendan 04/14/1952

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Interesovanja:
    gramofoni, samogradnja zvučnika,
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

5935 posetilaca

predragm's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

404

Forumska reputacija

  1. Moje iskustvo sa sličnom konstrukcijom je da se vremenom zbog vibracija iskažu tanke pukotine na spojevima između slojeva MDF, bez obzira na sve gitovanje i farbanje. Površina se mora prekriti nekim tankim materijalom koji će pokriti celu površinu tako da se pukotine ne iskažu. Ja bih obložio fajn lajn furnirom upravno na slojeve MDF. Taj furnir se lako prilagođava talasastoj formi, pošto je nastao lepljenjem više slojeva furnira obično različitih tonova, a onda upravnim rezovima iz tih komada sečeni listovi furnira koji izgledaju kao išpartana površina. Zbog takvog sastava su veoma pogodni za oblaganje zakrivljenih površina. ima ga naprimer u Alpofurniri u Batajnici, u JAF....
  2. Odgledao večeras na 3. kanalu sjajan film "Moja generacija". Većina sigurno može da ga gleda vraćanjem u nazad. Za moju generaciju kao vremeplov, odlično urađen. Narator i producent je Majkl Kejn, mizika iz šezdesetih. Mesto radnje London 60.-ih, glavni likovi su iz nove generacije radničke klase koja je rešila da raskine sa klišeima da menjaju svet. Uživao sam, topla preporuka.
  3. Nega platnenih vešanja mi nije poznata. Pretpostavljam da posle čišćenja benzinom i uklanjanja mase koja se nalazila na vešanju (epanolsko lepilo ili šta god) treba naneti novi premaz. Šta to? Ili možda ništa?
  4. predragm

    predpojacalo neko?

    OP-27GZ Datasheet(PDF) - Analog Devices WWW.ALLDATASHEET.COM LOW NOISE, PRECISION OPERATIONAL AMPLIFIER, OP-27GZ Datasheet
  5. U Austriji ćeš sigurno pronaći, a u Hrvatskoj možda? Lepak je kao providan i fleksibilan kao OHO, ali za razliku od njega ne najeda stiropor. Relativno je brz. Ima ga i u kanticama kao veće pakovanje. Provereno dobar!
  6. I ja to pamtim. Živeo sam kod Vuka, Bulevar su čustili grejderima, a zbog obaveze da se čiste trotoariu okolnim malim ulicama na kolovozu su bila brda snega, bukvalno nisi mogao da vidiš prolaznike na drugoj strani ulice. Mi deca smo uživali, kao krtice smo kopali tunele i "pećine".
  7. Za lakirane površine se koriste drugačija sredstva od onih za površine tretirane uljem. Stari nameštaj proizveden unazad nekih 70 godina je zaštićen lakom. Od pre nekih 40tak godina unazad krenulo se kod nas sa primenom poliuretanskih lakova u izradi nameštaja, a od nekih 15-20 sa primenom i akrilnih (ekoloških) lakova. Ona Pronto srestva im neće naškoditi pa ni vrlo starom nameštaju sa šelakom. Za površine tretirane uljem tretman se vrši sasvim drugačijim sredstvima. Bebeće maramice u sebi imaju sredstva za "podmazivanje" kože, sam alkohol odmašćuje, krema za obuću je na bazi pčelinjeg voska...... Ja bih to izbegavao da koristim za čišćenje dragocenh drvenih predmeta obrađenih uljem. Izbegavajte da koristite neprimerena sredstva. I kad pomislite da bi možda nešto "moglo da se primeni", sad kad imamo pretraživače, ne budite lenji pa prethodno proverite karakteristike sredstva i njegovu primenu na sajtu proizvođača.
  8. Sa onim sredstvima koja sam ti predložio nema šmirglanja, samo natopiš krpu i utrljavanje.
  9. U prodavnicama "Galerija podova" postoji sredstvo za negu Tarkett parketa koji su fabrički obrađeni uljanim premazom i to : OSMO Liquid Wax Cleaner za povremeno, intenzivno čišćenje i osvežavanje OSMO Polyx Oli - za očuvanje i obnovu.
  10. A slobodni prevod Asteriksa i Obeliksa na Korzici, gde Korzikanci govore kao Crnogorci sa sve njihovim uzrečicama! Smejem se kad se samo setim.
  • Trenutno na sajtu   1 član, 2 Skrivenih, 16 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...