Jump to content

predragm

Član
 • Content count

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

predragm last won the day on December 28 2017

predragm had the most liked content!

About predragm

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 04/14/1952

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Višnjička banja
 • Interesovanja:
  gramofoni, samogradnja zvučnika, stolarski poslovi i obrada klirita
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2405 profile views
 1. Osigurači (high end?) i oko njih

  U potpunosti sam sagasan sa onim šta je ZZZ napisao. Dodao bih, da sam svojevremeno počeo da pratim ovaj forum a onda se i učlanio, jer sam stekao utisak da se ovde nalaze ljudi koji se bave specifičnim ali lepim stvarima i koje povezuje ista strast. Nalazio sam ovde puno interesantnih tema i lepih i dobronamernih saveta i razmišljanja. Poslednjih par godina se taj dobri duh ovog foruma podosta zagubio i istina je da se sa njega udaljio priličan broj meni značajnih i interesantnih članova. Mislim da su tome značajno doprineli ružni i zlonamerni istupi pojedinaca. Zar zaista moramo baš svi kad tad da postanemo nadr..ni matorci. Hajde malo da probamo da podstaknemo čojstvo u nama, da budemo bolji.
 2. Kupovina lampi i sl. u Moskvi i St. Prezerburgu

  Malo sam tražio na netu , sa moje strane ovoliko. http://soundex.ru/forum/index.php?/profile/83337-iad/&do=content&type=links_link&change_section=1 hhttps://www.chipdip.ru/catalog-show/radio-tubes hhttp://www.zip-2002.ru/elektrovakuumnye_pribory/radiolampy/ https://www.audiomania.ru/radiolampa/ http://diyfactory.ru/index.php?catid=3:2012-06-15-11-39-05&id=15:2012-06-15-11-39-05&Itemid=9&option=com_content&view=article http://hificomponents.ru/kontakty-hificomponents https://www.avito.ru/sankt-peterburg/audio_i_video/radiolampy._bolee_100_naimenovaniy_72748187 http://bizorg.su/sankt-peterburg-rg/radiolampy-r http://lampa3.ru/ https://deltarezerv.ru/g10977242-radiolampy https://piterprodam.ru/cm67-12229-radiolampy-kupit-genalex-gold-lion-sankt-peterburg.html https://youla.ru/sankt-peterburg/ehlektronika/drugoe/radiolampy-587bc74fa6e81b90970a5d1b
 3. ECL82 - jedan lepi SEP :)

  Porastao je! A izgleda da mu se i dopada o usviravanje.
 4. IC kablovi Allen Wright

  Bitno da je cev teflonska, i da je zid cevi što tanji radi savitljivosti! Probao bih termolepkom da nakon provlačenja žice zapunim cevčicu na krajevima, i dok je još topao da se nekom iglicom utisne dublje u cevčicu oko žice bar 4-5 mm, kako zbog fiksiranja konektora tako i zbog sprečavanja oksidacije žice. Teflon bi trebalo da podnese toplotu lepka. Vladov predlog za provlačenje žice kroz cevčicu je sasvim na mestu, i ja bih tako postupio. Naravno sve ovo se odnosi na tip kablasa žicom koja se provlači kroz cevčicu, ali bih za takvu namenu koristio cevčicu manjeg preseka od 4/3 mm.
 5. IC kablovi Allen Wright

  Ja nisam imao teflonsku cev, već neku vrstu plastike koja nije pvc. Motao sam oko nje lak žicu od 0,2 kao vrući vod i 0,3 kao masu, na međusobnom razmaku od oko 2,5 cm, pa teflonska traka oko svega. Dosta skuplje zvuči nego što košta. Meni dobar.
 6. IC kablovi Allen Wright

  Ja sam pravio nešto po tom principu. Olakšaćeš sebi rad ako kroz teflonsku cevku provučeš najlon za pecanje koji je nešto duži od cevke, i taj najlonski razapneš da bude rastegnut u pravcu, koristeći jednu letvu odgovarajuće dužine i dve upravne daščice na krajevima. Rotirajući jednom rukom cevku a drugom obmotavajući oko cevke i zatežući žicu, lakše ćeš izvesti celu opraciju. Možeš i da na cevki obeležiš linije (korak) po kojima ćeš da namotavaš žičicu pri svakom punom okretaju. To mi je zaista pomoglo puno, a i lako je posle i obmotati teflonsku traku.
 7. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Kolko vidim počećete ovde i da razmenjujete recepte. Švajsujete li vi nešto? Nemoj da vam ja ovde dođem sa krkanlucima, mnogo bolje kuvam no što lemim!
 8. ECL82 - jedan lepi SEP :)

  Kako je malac, davno ga nismo videli? Kako svira SEP? Volem zvuk lampi. Odrastao sam uz zvuk lampaškog radija.
 9. RODJENDANI

  Zahvaljujem na čestitkama. Upućujem čestitke ostalim slavljenicima sa foruma. Pozz
 10. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma ima da naparavi novi DL. Ide mu od ruke.
 11. DIY interconcect za 23e

  Ali sigurno neće ni loše!
 12. DIY interconcect za 23e

  Taj Mogami 2534 koristi Jelco i još neki za svoj fabrički fono kabl, očigledno su birali sa jasnom predstavom o tome šta rade.
 13. SEF amp

  Pa da ide sefte uz Iron.
 14. Hiraga 8W

  I jopet me onaj sekira samo. Aman zaman, dokle?
×