Jump to content

predragm

Član
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

predragm last won the day on December 28 2017

predragm had the most liked content!

About predragm

 • Rank
  🎖🎖🎖🎖🎖
 • Birthday 04/14/1952

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Višnjička banja
 • Interesovanja:
  gramofoni, samogradnja zvučnika, stolarski poslovi i obrada klirita
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

3436 profile views
 1. predragm

  2SK97

  2SK43.pdf Pajo, čini mi se da si mislio na ovo: 2SK43.pdf
 2. predragm

  Kupuj dok nije otišlo...

  Vide li ti da "Can not deliver to Serbia?"
 3. predragm

  2SK97

  Imam ozbiljan problem da povratim u život fono sekciju jednog starog dobrog pojačala Sony TA-F70, koje mi se jako dopalo kad se pojavilo tamo 1980 godine. Moj prijatelj me je zamolio da mu pronađem neko dobro staro pojačalo, i kad sam zimus naleteo u oglasima na ovo, otišao video pslušao i kupio za njega. Pošto je tek formirao sistem ostavio ga je kod mene na slušanju. Bilo je od početka jasno da mora na detaljno osvežavanje, ali se nakon oko dva meseca desilo da mu crkne tranzistor na jednom kanalu fono sekcije. Dao sam ga na servisiranje , ali se ispostavilo da je potreban tranzistor ne nabavljiv. Stalo mi je da se ovo zameni, već sam dovoljno ispao magarac, ali bar da ne budem baš magarčna, pa vam se obraćam sa molbom za pomoć: Gde da nađem dva komada 2SK97 (double JFet) tranzistora? Ili neko možda ima a voljan je da ih otuđi?
 4. predragm

  Kричащий Oрел (Screaming Eagle) 4P1L S.E.P.

  Pogledaj u TUPLEX u Zemunu i u ORACAL na početku Smederevskog puta. Može se aći neki komad među restlovima.
 5. A ima i korisničko uputstvo za one što ne znaju engleski, zato piše Cyrus one!
 6. predragm

  R.I.P.

  RIP Gordan
 7. predragm

  Parks Audio Puffin phono preamp

  https://www.thakker.eu/tonabnehmer/ortofon-540-mkii-tonabnehmer/a-5075/ 339,50Eur
 8. predragm

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nema šanse da se izbegne. Nemoj da se kidaš bez potrebe.
 9. predragm

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  'Ajde, 'ajde ..... udarajte nam čežnju još malo! E valjda bi mogli za nas koji vas pratimo već toliko vremena da organizujete neku prezentaciju, da ne pati više duša! Zaslužili smo valjda, trpimo vas toliko dugo, džigerice nam iz'este. A možda to ustvari ništa ne valja?
 10. predragm

  Kafanica . . .

  Interesantan onaj zaokruženi naslov . Posle 49 godina smo u situaciji da više nemamo železničku stanicu a kako su namerili, umesto metroa dobićemo stočni voz- da seljaci iz Višnjice prevoze stoku u Makiško polje na pašu! Sam Branko Pešić sigurno nije mogao da isprazni penzioni fond, nije bio na takvoj poziciji. Znam samo da je bio na ribanju i zamalo zglajznuo zato što je skidao cement sa šlepera koji su ga prevozili za Đerdap a za izgradnju Gazele.
 11. predragm

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ukoliko nemaš iskustva u bajcovanju i lakiranju, grešiš ako misliš da je jednostavnije. Postupak kojim utrljavanjem kontrolišeš količinu nanosa materijala je bezbedniji za njegovo ujednačavanje i obezbeđenje dobrog izgleda. Metod koji je predložio Mikorist je možda mukotrpan, ali je dobar rezultat izvestan. Skupi strpljenja i snage- nećeš zažaliti. Ukoliko nisi siguran u sopstvenu veštinu, onda angažuj nekog ko zna. Šteta je devastirati dosadašnji trud.
 12. predragm

  RODJENDANI

  Srećan rođendan!
 13. predragm

  Udrobljena gramofonska tema

  Šta mislite o ovom rešenju? http://www.highendcity.com/product-description-swing-headshell/
 14. Moj drug je imao B&W 801, slušao sam često. Imao sam slučajno prilike da slušam pomenute JBL, veruj mi nemaju čega da se stide pored pored ovih B&W. Jeste druga škola zvuka ali im baš nimalo ne fali autoriteta, a čine mi se možda malo ugodnije za dugotrajno slušanje.
×