Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
21 minutes ago, dejanco32 said:

Nisam, prodavac mi je savetovao da su visokotonci slabi i  najeftiniji, da bi mogli da se zamene, ali otom potom. Planiram da u budućnosti idem na dvosistemac kao legendarni član Vladac, pa će najverovatnije biti isto visaton.  

Imaš drivere za ovako nešto, da izvučeš još basa iz tog W200S. Skretnica je krajnje jednostavna i lako prilagodljiva alternativnim driverima.

Srednjotonac je kod tebe izgleda W130S ali je on vrlo sličan ovom W100S iz projekta Starlet (kriva skoro ista, razlika je 1db u osetljivosti to se lako reši) tako da to prolazi.

Visoki savetujem G20SC umesto DT94, mnogo je bolji.

Napisano

Nisam siguran, još ih nisam otvarao mislim da je bas visaton W200s/4...

Sinoć su stigli pa sam se više bavio zvukom, puštao sam sve i svašta po 5 sekundi :D, tehnikalijima ću malo kasnije kad se slegnu utisci. 

Sigurno će biti potrebna dodatna merenja i podešavanja.

Napisano (izmenjeno)
16 minutes ago, dejanco32 said:

Nisam siguran, još ih nisam otvarao mislim da je bas visaton W200s/4...

To znači da na originalnoj skretnici Starlet, kalemovi se uzmu duplo manjeg induktiviteta, a kondenzatori duplo većeg kapaciteta. Svi driveri moraju biti 4oma u tom slučaju, a onda imaš kod Kineza povoljno visokotonce Vifa XT25 koji su 4 oma.

https://www.aliexpress.com/item/32808872885.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.45726ac2WKWVGF&algo_pvid=7816092c-7df9-4167-b77e-e15177e09916&algo_expid=7816092c-7df9-4167-b77e-e15177e09916-25&btsid=cbc6d7d5-c7f2-4f69-810f-3bf3dbd7f62e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_55

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

^

Hvala. Pominjali ste i onaj mali mikrofon za merenje zvučnika,  u kućnim uslovima. Pretostavljma da će mi trebati ako budem nešto ozbiljnije radio. Voleo bih da se time malo pozabavim. Jel dovoljan samo taj mališa i laptop ili..?  

Napisano
27 minutes ago, dejanco32 said:

^

Hvala. Pominjali ste i onaj mali mikrofon za merenje zvučnika,  u kućnim uslovima. Pretostavljma da će mi trebati ako budem nešto ozbiljnije radio. Voleo bih da se time malo pozabavim. Jel dovoljan samo taj mališa i laptop ili..?  

Pitaj Miku, IMM-6 ide na mobilni, iz ruke, dok UMM-6 ide na laptop i treba mi neki stalak. Ovaj drugi je bolji i skuplji.

Napisano
6 minutes ago, Nesic said:

Svakako i http://www.audiopro.rs/proizvod/sonarworks-xref20-mjerni-mikrofon-za-studio?idPro=47356

Ima svoj kalibracioni file. Potrebno je i napajanje, te za tu svrhu koristim više nego odličan USB interface: https://www.thomann.de/gb/behringer_u_phoria_um2.htm

Za taj mali IMM-6 ima raznih mišljenja, neki ga hvale neki ne. Ja sam hteo da ga kupim za igranje, da mogu kad odem negde da izmerim opseg na brzaka, a da ne vučem silnu skalameriju sa sobom. Imam bluetooth risiver sa DAC-om SMSL B1, ništa više mi ne treba, nikakvi kablovi, samo mikrofon, telefon i bluetooth spravica. 

Napisano

Phono moze da se uradi kao sto je dato na linku, pcb ali ja bih probao na universalnoj plocici sa rupama i zicanom vezom... samo jos ne znam da li cu to umeti... no videcemo kad dodje vreme, prvo da zavrsim onaj koji radim.

:D

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...