Jump to content

djmilicic

Član
  • Broj sadržaja

    1142
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    24

Sve objavljeno od djmilicic

  1. U novu godinu sa novim projektom – Ceriatone Plexi 51 All Access. Doduše, malo se koristila iskustva modifikacije Fender 5F6A Bassman pojačala. Puno HVALA @neskor za pomoć oko konstrukcije i nabavke šasije i delova. Pojačalo će terati dva H-H gitarska 12" zvučnika (HVALA @Superhik). Takođe, zahvaljujem i @BANAT na savetima. Sličice su poređane hronološki kako se popunjavala šasija. Sada da se nabavi i tanbura pa da se nervira komšiluk.
  2. Što bi rekli, valja se nešto početi na Božić.
  3. I/V konverzija - Sowter u konfiguraciji 1:9 i otpornikom na sekundaru od 1k (što daje oko 12-15 oma na čipu). U ovoj konfiguraciji je uposlena 6SN7 sa izlaznim trafoima 1.17:1. Mrtva trka je između njih (obično gvozje) i 1:1 sa amorfnim jezgrom. Ispravljanje je sa 5R4WGY, C-L-C filtracija. Stabilizacija je standardna sa ECL82.
  4. Za te pare ima ekvilajzera...
  5. Ubačeni Sowter-i 8347 kao i/v konverzija. Obećava. Izabrana konfiguracija samo jednog sekundara, tj. 1:9 i otpor u sekundaru od 1k, što daje oko 12 oma na i/v konverziji. Uz dasku sa C3g dobije se pristojan nivo signala.
  6. Prevel’ka ’artija za izvode iz trafoja.
  7. Red je da i ja sebi napravim DAC. Smuntan mrežni trafo, urađena napajanja. DAC je već isproban sa drugom konfiguracijom stabilizatora.
  8. Nova JLS kartica, AD1862 sa šifterima i AK4118 Receiver Board. Svira, verujte.
  9. djmilicic

    Furniranje

    Trebalo ti je više vremena za taj opis nego furniranje, bravo i za jedno i za drugo.
  10. Završen AD1862 - integrisana verzija sa JLS i pušten u probni rad u kombinaciji sa gain stage-om sa c3g lanpama, ECL82 stabilizacijom. Ostatak lanca su: pretpojačalo sa AVC i 7N7 lanpama, pojačalo sa d3a i 6S4S u izlazu. Sve uvezano sa Gekko kablovima. Prvi utisak gluvaća je fantastičan. Čini mi se da su pokupljene karakteristike PCM63 (detalji, srednji, visoki) i AD1865 (donji spektar). Ostaje da malko širi auditorijum dadne ocenu ovom uratku. Za sada samo slike.
  11. Poklanjam ispravan TV Samsung 55cm ekran.
×
×
  • Kreiraj novo...